PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
clone033

Post by clone033 »

Evo nije me bilo godinama, neki me znaju, neki me se sjecaju a neki za mene nikada culi nisu.
Sutra definitivno dolazim pred Katedralu sa kartonom u ruci i zvizdaljkom na usnama. Dolazim radi svoga sina od 11 mjeseci, radi svoje drage, zbog roditelja, zbog tudje djece koja su rodjena ili su na putu da se rode.
Nadam se da cemo se sutra okupiti u sto vecem broju i neka svako pazi na onog do sebe, da ga ne ponesu emocije koje bi izrazavao kamenom.

HVALA VAM STO POSTOJITE DRAGI SUGRADJANI!
Zox

Post by Zox »

damirm wrote:
Apsolutno ne. Oni koji vas ignorisu, trebaju nastaviti da vas ignorisu. Ne trebate im davati materijala da vas blate.
Oni koji vas ne ignorisu sami ce doci. kao sto su dosli Dani. Ne trebate im davati prostor da vas koriste.
Da, ali kad ovi sami dodju, automatski ce dati onim drugima materijal da nas blate. Nisam za povezivanje s bilo kakvim medijem EKSKLUZIVNO. Ali ne ocekujem da nas niko nece blatiti, naprotiv. Ljudi, pokusavamo da napravimo presedan, a to mnogima, a Avazu koji se ugnijezdio u oligarhiju pogotovo, ne odgovara.
Bitno je, sto se nase nezavisnosti tice, da je NAMA savjest cista.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

prestanite vise ovo nije tema o avazi itd
damirm

Post by damirm »

Faust wrote:
alica.k wrote:...i kad nam neke novine napisu DODJITE NA PROTEST na dvije stranice, TO JE REKLAMA KOJU SMO TREBALI PLATITI, a mi smo je dobili besplatno.
:thumbup:
Ne možemo predviđati i pitati Aziru šta će biti ako nešto (ne)uradimo. Naše je da radimo onako kako se dogovorimo, a kako će drugi reagovati možemo znati samo kad reaguju. Da smo rekli Pećaninu: nemoj nam se više javljati, ne zanimaš nas, Avaz bi (evo predviđanje) mogao napisati kako su se hrabri građani Sarajeva odlučili razračunati s lobijem Oručevića i konačno pokazati kako ipak vole porodicu Izetbegović jer su onome koji ih je špijunirao rekli: Ne!
Da smo Pecaninu rekli: "Hvala, ne treba", ostali bi bez pistaljki, a Avaz bi nas izignorisao. Toliko o tome.

Medijima bi i dalje ostali interesantni jer ne bi sacuvali nepristrasnost i ne bi imali nijedne mrlje na osnovu koje bi nam nesto kacili.
Last edited by damirm on 22/02/2008 11:09, edited 1 time in total.
jasminasab

Post by jasminasab »

Posljednje upozorenje: prestanite s licnim prepucavanjima!

Evo jedna bitna stvar:
konyan wrote:Informacija je kako slijedi:

u 12.30 danas ce biti odredjeni broj letaka i plakata dostupan kod kolporterke Zulejhe ispred trznice. Ko god je voljan preuzeti dio i podijeliti u svom naselju, neka svrati i obavi svoju gradjansku duznost. :D

Pozdrav svima.
alica.k

Post by alica.k »

facebook grupa ima 1165 clanova :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

clone033 wrote:Evo nije me bilo godinama, neki me znaju, neki me se sjecaju a neki za mene nikada culi nisu.
Sutra definitivno dolazim pred Katedralu sa kartonom u ruci i zvizdaljkom na usnama. Dolazim radi svoga sina od 11 mjeseci, radi svoje drage, zbog roditelja, zbog tudje djece koja su rodjena ili su na putu da se rode.
Nadam se da cemo se sutra okupiti u sto vecem broju i neka svako pazi na onog do sebe, da ga ne ponesu emocije koje bi izrazavao kamenom.

:kiss: Welcome back :kiss:

jasmina, hoces da pocistim ovo prepucavanje?
jasminasab

Post by jasminasab »

mIRCerka wrote:
clone033 wrote:Evo nije me bilo godinama, neki me znaju, neki me se sjecaju a neki za mene nikada culi nisu.

:kiss: Welcome back :kiss:

jasmina, hoces da pocistim ovo prepucavanje?
Ako ti se da, bicu ti zahvalna. :D
(Ne mogu stici pobrisati koliko oni mogu napisati... :roll: )
Faust

Post by Faust »

damirm wrote:
Faust wrote:
alica.k wrote:...i kad nam neke novine napisu DODJITE NA PROTEST na dvije stranice, TO JE REKLAMA KOJU SMO TREBALI PLATITI, a mi smo je dobili besplatno.
:thumbup:
Ne možemo predviđati i pitati Aziru šta će biti ako nešto (ne)uradimo. Naše je da radimo onako kako se dogovorimo, a kako će drugi reagovati možemo znati samo kad reaguju. Da smo rekli Pećaninu: nemoj nam se više javljati, ne zanimaš nas, Avaz bi (evo predviđanje) mogao napisati kako su se hrabri građani Sarajeva odlučili razračunati s lobijem Oručevića i konačno pokazati kako ipak vole porodicu Izetbegović jer su onome koji ih je špijunirao rekli: Ne!
Da smo Pecaninu rekli: "Hvala, ne treba", ostali bi bez pistaljki, a Avaz bi nas izignorisao. Toliko o tome.

Medijima bi i dalje ostali interesantni jer ne bi sacuvali nepristrasnost i ne bi imali nijedne mrlje na osnovu koje bi nam nesto kacili.
Ok
i što ovo nazivate "prepucavanjem"? Samo razgovaramo o medijskim napisima. Ništa strašno. :-D
vedderedi

Post by vedderedi »

Ima tema otvorenih tema o Avazu, skoncentrisimo se na proteste sutra.
Citiracu se
Predlazem istu rutu kao i prosle subote, dakle Ferhadija, Titova do Skupstine na Marin Dvoru i onda Obalom nazad (pored Estrade) do Katedrale.
Sta mislite?
Tj. pretpostavljam da je ovo bila ruta, jer sam mislio da nece ni biti setnje jer se nismo bili usaglasili na vrijeme, pa sam poslusao DamiraM i otiso na kafu :D
Last edited by vedderedi on 22/02/2008 11:18, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mirci i jasmina cistite ovo malo
damirm

Post by damirm »

Bez cenzure molim!!!
konyan

Post by konyan »

damirm wrote:Da smo Pecaninu rekli: "Hvala, ne treba", ostali bi bez pistaljki, a Avaz bi nas izignorisao. Toliko o tome.

Kao da Pecanin ne bi napisao neki tekst i bez toga. Daj Damire..

Jos jednom. Leci i plakati kod kolporterke Zulejhe u 12.30. Preuzimajte ljudi. Dijelite.
Last edited by konyan on 22/02/2008 11:18, edited 1 time in total.
vjesticanametli

poziv dnevnom avazu da za 1 mart djeli piste i stampa pozivnice da ljudi dodu na protest. eto gospodo na vama je hocete li ili ne. da ne bude nesporazuma
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

damirm wrote:Bez cenzure molim!!!
Nije u pitanju cenzura vec totalno razvodnjavanje i skretanje sa teme u nedogled...
Ja ti mogu svo ovo prepucavanje oko podrske medija prebacit na BC pa vi bujrum tamo rog u rog.

Zar zaista treba da gradonacelnica i premijer cvjetaju zbog ovakvih postova?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

alica.k wrote:facebook grupa ima 1165 clanova :D
ma to je mač s dvije oštrice

lako se pridruziti grupi + raja vani na studijima + raja van sarajeva :roll:
shuriken

Post by shuriken »

vjesticanametli wrote:
DaysleepeR wrote:uprlja nam temu sa citatom iz tog smeca
molim brisanje clanka iz avaza
prlja temu i ogavan je
time bi priznali da nesto skrivamo
ovo treba ostavit i diskutirat o ovome

jesmo li Pecaninovi? priznajte!
damirm

Post by damirm »

Ok. Nema daljnje rasprave, ali nemojte brisati postove koji su po mom misljenju, bitni za buduci rad.
vedderedi

Post by vedderedi »

Evo malo Obama i U2 da nam dignu raspolozenje za sutra.
http://www.youtube.com/watch?v=mA6UBglFdt4

A CHANGE WE CAN BELIEVE IN! :-D

I jos jedna
YES WE CAN!

It was a creed written into the founding documents that declared the klix of a nation.

Yes we can.

It was whispered by slaves and abolitionists as they blazed a trail toward freedom.

Yes we can.

It was sung by immigrants as they struck out from distant shores and pioneers who pushed westward against an unforgiving wilderness.

Yes we can.

It was the call of workers who organized; women who reached for the ballots; a President who chose the moon as our new frontier; and a King who took us to the mountaintop and pointed the way to the Promised Land.

Yes we can to justice and equality.

Yes we can to opportunity and prosperity.

Yes we can heal this nation.

Yes we can repair this world.

Yes we can.

We know the battle ahead will be long, but always remember that no matter what obstacles stand in our way, nothing can stand in the way of the power of millions of voices calling for change.

We have been told we cannot do this by a chorus of cynics...they will only grow louder and more dissonant ........... We've been asked to pause for a reality check. We've been warned against offering the people of this nation false hope.

But in the unlikely story that is America, there has never been anything false about hope.

Now the hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are the same as the dreams of the boy who learns on the streets of LA; we will remember that there is something happening in America; that we are not as divided as our politics suggests; that we are one people; we are one nation; and together, we will begin the next great chapter in the American story with three words that will ring from coast to coast; from sea to shining sea --

Yes. We. Can.

http://www.youtube.com/watch?v=jjXyqcx-mYY
Last edited by vedderedi on 22/02/2008 11:31, edited 2 times in total.
konyan

Post by konyan »

Moze li neko sugerisati adminu i zamoliti da poziv na sutrasnje proteste na naslovnoj stranici portala izbaci na vidljivo mjesto, ako je to izvodljivo.
Vedoni

Post by Vedoni »

alica.k wrote:facebook grupa ima 1165 clanova :D
Kako da nadjem grupu?
alica.k

Post by alica.k »

Liberalism

Post by Liberalism »

vjesticanametli

svi gosti kojih je trenutno 216 su pozvani sutra na proteste
Asana

Post by Asana »

Bilo je pravo Pecanina, kao i svakog drugog gradjanina, da da svoj doprinos, i on ga je dao u skladu sa zeljama - pistaljke, crveni kartoni su dio pozeljnih alata, prema zakljucku mnogih ovdje. Sto se Avaza tice, oni bi u svakom slucaju pisali protiv ovoga. Zestina napisa protiv Pecanina samo pokazuje zabrinutost nad razmjerima koje pripreme dobivaju.

Nase je - da se na protestu pobrinemo za cuvanje mikrofona, kako ne bi doslo do neke manipulacije skupom.

Osnovna nit koja povezuje najsarenije ucesnike u sutrasnjem okupljanju morala bi biti - zahtjev za ostavkom, i to ne radi necije face, spola ili stranke kojoj pripada, pa cak ni nerada, jer to je pretpostavka, nego iskljucivo radi onoga sto vidimo: radi REZULTATA i ODNOSA PREMA GRADJANIMA.

Moj osnovi motiv za dolazak na sutrasnji protest je nasusna potreba da uvedemo "obicaj" podnosenja ostavki, u najkracem - ODGOVORNOST za svoj rad ili propuste.

P.S. Obavezno stivo:

http://ridjobrki.blogger.ba/ KONTRAPROSVJED
Locked