Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

#776 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Neregistrirani wrote:Sarajevo postaje centar piramidiotskog svijeta! Cestitam!

Btw. hoce li se i ovo sponzorisati iz budzeta?
Naravno, neće valjda od svojih para, ahhahahahahahah! :lol:
Nego jel zbog ovog Damanqurci dolaze u Visoko?
Hoće li ih reis dočekat? 8-)
Počelo je, počelo! :lol:
Kolega sa Alipasinog

#777 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Neregistrirani wrote:Sarajevo postaje centar piramidiotskog svijeta! Cestitam!

Btw. hoce li se i ovo sponzorisati iz budzeta?

A ja mislio Visoko je taj odabrani grad koji ce postati najbogatiji u Kantonu, Federaciji, Mlijecnom putu, a i sire.

Kad ono ipak Sarajevo.

Ko li je sljedeca zrtva, pardon, sretni dobitnik? Bol na Bracu ili Hjuston u Teksasu?
Neregistrirani

#778 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Kolega sa Alipasinog wrote: Ko li je sljedeca zrtva, pardon sretni dobitnik? Bol na Bracu ili Hjuston u Teksasu?
Kakanj i Zavidovici.
veseoko_kukulamovic

#779 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote: Ko li je sljedeca zrtva, pardon sretni dobitnik? Bol na Bracu ili Hjuston u Teksasu?
Kakanj i Zavidovici.
U Zavidovićima nisu pretjerano impresionirani Fondacijom, osnovali su svoje udruženje koja nema veze sa Fondacijom i pozivaju uglavnom prave geologe da istražuju taj fenomen. Tu i tamo se zajaše Bosnić s nekim, ali generalno su im Zavidovići iskliznuli iz piramidiotske sheme. :bih:
sodom

#780 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by sodom »

ja bih bas volio da uspiju ubjediti i nas i svijet da tamo postoje piramide, i onda da se ujedinimo, da shvatimo da smo jedan narod, da zivimo sretno, da niko nikoga ne mrzi, da svi imamo dovoljno novca, da niko nije gladan, da svi idemo u skolu jer nam se ide u skolu, i da svi budemo oni na koje ce se ostatak svijeta furati i govoriti kako su nastali od nas i tako dalje...

slijedeca bajka koju cete sada da cujete je ona o vuku i jednoj djevojcici...
veseoko_kukulamovic

#781 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

sodom wrote:slijedeca bajka koju cete sada da cujete je ona o vuku i jednoj djevojcici...
Evo, da ti pomognem, ilustracije za bajku:

Image

i

Image

Tojest, ako može zmaj umjesto vuka? :D

:lol:
simonese

#782 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by simonese »

to meni vise lici na "troglavo alternativno tihovanje" :D
Neregistrirani

#783 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote: U Zavidovićima nisu pretjerano impresionirani Fondacijom, osnovali su svoje udruženje koja nema veze sa Fondacijom i pozivaju uglavnom prave geologe da istražuju taj fenomen. Tu i tamo se zajaše Bosnić s nekim, ali generalno su im Zavidovići iskliznuli iz piramidiotske sheme. :bih:
Da, da, zato se taj "arheoloski park" :D vise ne spominje. Dobar posao na razbijanju tog mita o kuglama je odradila i ekipa sa geologija.ba, imali su postere o kuglama i objasnjenja. Pretpostavljam da ce posteri biti dostupni i nakon rekonstrukcije stranice.
Neregistrirani

#784 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

sodom wrote:ja bih bas volio da uspiju ubjediti i nas i svijet da tamo postoje piramide...

Uspio je on ubijediti sve one donatore, skolarce, udruzene penzionere i zene, dijasporu i new age sljedbenike...neka on pokusa dokazati da su to piramide.
veseoko_kukulamovic

#785 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:
veseoko_kukulamovic wrote: U Zavidovićima nisu pretjerano impresionirani Fondacijom, osnovali su svoje udruženje koja nema veze sa Fondacijom i pozivaju uglavnom prave geologe da istražuju taj fenomen. Tu i tamo se zajaše Bosnić s nekim, ali generalno su im Zavidovići iskliznuli iz piramidiotske sheme. :bih:
Da, da, zato se taj "arheoloski park" :D vise ne spominje. Dobar posao na razbijanju tog mita o kuglama je odradila i ekipa sa geologija.ba, imali su postere o kuglama i objasnjenja. Pretpostavljam da ce posteri biti dostupni i nakon rekonstrukcije stranice.
Osim toga, uzorci zavidovićkih kugli bili su na stručnim analizama u SAD, kao što je poznato još od prošle godine:
"U tom pismu, Heinrich iznosi rezultate nedavno obavljenih laboratorijskih analiza uzoraka uzetih sa kamenih kugli u Zavidovićima, koji nedvojbeno potvrđuju da se radi o prirodnim karbonatnim izlučevinama, navodeći slične primjere iz drugih krajeva svijeta.

Prilikom iznošenja ovih rezultata, gospodin Heinrich uputio je kritiku na račun pseudonaučnih objašnjenja ovih formacija od Semira Osmanagića, koji tvrdi da se radi o "ostacima monumentalne supercivilizacije".

Heinrich ističe da se interes koji su tzv. bosanske piramide pobudile treba usmjeriti na educiranje šire javnosti o porijeklu i značaju geoloških formacija i geologije."
E sad, ne vidim nigdje na rasporedu ICBP konferencije (čuj konferencije :lol: , hahahaha, cracks me up every time! :lol: ) da se spominje taj stručni izvještaj, a ovaj američki geolog je onako *neprimjetno* zaobiđen u nedavnom pozivanju oponenata da dođu na to okupljanje pseudonaučnika (čitaj: amatera i turističkih vodiča). :zoka: :zzzz:
Neregistrirani

#786 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Dok ubijedjeni i dalje vjeruju, profesor Govedarica se javlja iz Ukrajine i objasnjava zasto nece moci na konferenciju:
Prvi put čujem da se jedan arheološki skup organizira u ljetno doba, odnosno u jeku sezone iskopavanja. To sasvim sigurno ne bi uradio netko tko se s razumijevanjem bavi arheologijom i tko poznaje način arheološkog rada i to iz prostog razloga što dobro zna da su u to doba svi arheolozi na iskopavanjima. Očigledno da Osmanagić nije puno naučio za ovih nekoliko godina u kojima pokušava postati arheolog i nametnuti se kao mjerodavan faktor u znanosti Bosne i Hercegovine, rekao je Govedarica za agenciju Fena.

- Organizatorima skupa sam odgovorio da zbog obveza na iskopavanjima ne mogu pozitivno odgovoriti na njihov poziv. Teško da bi se bilo koji aktivni arheolog mogao prihvatiti sudjelovanja na jednom znanstvenom skupu u navedenom terminu. Tu prije svega mislim na one znanstvenike koji se aktivno bave europskom arheologijom i istraživanjima na terenu. Zbog tog banalnog organizacijskog propusta konferencija će po svoj prilici ostati bez profesionalnih arheologa iz Europe i Amerike, odnosno bez stručnjaka koji su najkompetentniji za proučavanje svih aspekata kulturnopovijesnog razvoja u prapovijesnom dobu naše zemlje, rekao je arheolog na pitanje hoće li se odazvati pozivu.

U nekoliko navrata bio sam konzultiran o pitanju Osmanagićevih pretpostavki, te sam, vodeći se isključivo etikom i moralom moje profesije, dovoljno jasno i otvoreno iznio mišljenje o tom njegovom projektu. Moja konstatacija je da tamo nema nikakvih piramida, već da Osmangićeva ekipa prekopava geološke slojeve i sedimente. Ni nakon treće godine iskopavanja nije se pojavio nijedan nalaz koji bi upućivao na bilo kakav drugačiji zaključak, te nema nikakvog razloga za promjenu mišljenja. Istovjetan stav imaju svi kompetentni arheolozi i geolozi iz Europe i Amerike i apsolutna većina specijalista. Pošto sva dosadašnja iskopavanja na području Visokog nisu pružila nikakav opipljiv dokaz o postojanju piramida, ne može se ništa novo očekivati ni od same konferencije koja je u planu. S te točke gledišta ta konferencija nije nimalo zanimljiva. Ali bez obzira na sve to, da se radilo o nekom pogodnijem terminu uključio bih se u rad jednog takvog skupa, najviše u nadi da bi se tamo pojavio još neki profesionalni arheolog s kojim bi bilo moguće objektivno prodiskutirati ovaj neobični pseudonaučni fenomen.
veseoko_kukulamovic

#787 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Dok ubijedjeni i dalje vjeruju, profesor Govedarica se javlja iz Ukrajine i objasnjava zasto nece moci na konferenciju:
Prvi put čujem da se jedan arheološki skup organizira u ljetno doba, odnosno u jeku sezone iskopavanja. To sasvim sigurno ne bi uradio netko tko se s razumijevanjem bavi arheologijom i tko poznaje način arheološkog rada i to iz prostog razloga što dobro zna da su u to doba svi arheolozi na iskopavanjima. Očigledno da Osmanagić nije puno naučio za ovih nekoliko godina u kojima pokušava postati arheolog i nametnuti se kao mjerodavan faktor u znanosti Bosne i Hercegovine, rekao je Govedarica za agenciju Fena.

- Organizatorima skupa sam odgovorio da zbog obveza na iskopavanjima ne mogu pozitivno odgovoriti na njihov poziv. Teško da bi se bilo koji aktivni arheolog mogao prihvatiti sudjelovanja na jednom znanstvenom skupu u navedenom terminu. Tu prije svega mislim na one znanstvenike koji se aktivno bave europskom arheologijom i istraživanjima na terenu. Zbog tog banalnog organizacijskog propusta konferencija će po svoj prilici ostati bez profesionalnih arheologa iz Europe i Amerike, odnosno bez stručnjaka koji su najkompetentniji za proučavanje svih aspekata kulturnopovijesnog razvoja u prapovijesnom dobu naše zemlje, rekao je arheolog na pitanje hoće li se odazvati pozivu.

U nekoliko navrata bio sam konzultiran o pitanju Osmanagićevih pretpostavki, te sam, vodeći se isključivo etikom i moralom moje profesije, dovoljno jasno i otvoreno iznio mišljenje o tom njegovom projektu. Moja konstatacija je da tamo nema nikakvih piramida, već da Osmangićeva ekipa prekopava geološke slojeve i sedimente. Ni nakon treće godine iskopavanja nije se pojavio nijedan nalaz koji bi upućivao na bilo kakav drugačiji zaključak, te nema nikakvog razloga za promjenu mišljenja. Istovjetan stav imaju svi kompetentni arheolozi i geolozi iz Europe i Amerike i apsolutna većina specijalista. Pošto sva dosadašnja iskopavanja na području Visokog nisu pružila nikakav opipljiv dokaz o postojanju piramida, ne može se ništa novo očekivati ni od same konferencije koja je u planu. S te točke gledišta ta konferencija nije nimalo zanimljiva. Ali bez obzira na sve to, da se radilo o nekom pogodnijem terminu uključio bih se u rad jednog takvog skupa, najviše u nadi da bi se tamo pojavio još neki profesionalni arheolog s kojim bi bilo moguće objektivno prodiskutirati ovaj neobični pseudonaučni fenomen.
Image

Jao suze mi frcaju vodoravno iz očiju od smijeha!
Toooooo Blagojeeeeee!!!
Sad će Meri da se upali k'o fenjer!!!

Image
Neregistrirani

#788 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Varanjem do istine, tako nekako, by Sabina FENA.
Giordano

#789 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

:roll:

............."Prilikom iznošenja ovih rezultata, gospodin Heinrich uputio je kritiku na račun pseudonaučnih objašnjenja ovih formacija od Semira Osmanagića, koji tvrdi da se radi o "ostacima monumentalne supercivilizacije".

.........tobe jarabi,tobe estakfirulah,......hej,ostaci monumentalne supercivilizacije??????
..........ma ljudi moji ,nejma to nidje na ovom dunjajluku,ma cista ubleha 100%,ljudi moji ovo se ne more vise trpiti!!
..........Nego,kazite mi jel' "Fondacija ubleha.........",pronasla koji novi megalit ili koju novu kamenu hloptu,kao utemeljenje nove teorije o postojanju Megalitske supercivilizacije,koja je imala staniste u Visokom i okolo/naokolo!

Kolega sa Alipasinog

#790 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Varanjem do istine, tako nekako, by Sabina FENA.
Mislis na ovaj email?

Image
hmmm... nece slika, evo link:
http://bp2.blogger.com/_sv9sCjyKssE/SJQ ... fena01.JPG

Lazu zlobnici foteljasi :)

Ne mogu vjerovati da ova osoba jos uvijek ima posao.
SanYava

#791 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by SanYava »

Svašta Bože, pročitala sam zadnjih par stranica - HALOOOOOOOOOOOOO!
Na šta ovo liči svega vam???
Ja ništa nisam skontala - Jaja - na - vaše oko i slično :roll:
Možete pričati šta hoćete, ali ovdje ima nešto.
Hram ili piramida svejedno je.

Image
Image

Tri puta sam išla u Visoko radi piramida, i svaki put sve sam više sigurnija da smo mi jedan debilan narod koji uopće ne shvata šta mi imamo u našoj državi.
Srbi i Hrvati objavljuju kako su vidjeli NLO i mi im vjerujemo.
Visoko okrilje piramida- hramova, čovjek iskopava i nalazi ploče koje je samo ljudska ruka mogla naslagati - gledamo i ne vjerujemo da je to piramida.
Pa jbg, kakav smo mi narod???????????????????????????????????????????
Neka nama Zilkice i njenih debilnih kipova iz Butmira.
Ah, da, zaboravih - i curke na kamenčiću. :lol:
b_stulic

#792 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by b_stulic »

U pravu si ima nesto... ima neko brdo i šuma... a ispod brda grad... i džamija... a ovo ispod slike ne znam sta je.. Da nije neka halva?
Kolega sa Alipasinog

#793 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

SanYava wrote:Svašta Bože, pročitala sam zadnjih par stranica - HALOOOOOOOOOOOOO!
Možete pričati šta hoćete, ali ovdje ima nešto.

Bona, fataj se Citake za prvi razred, Geologije i Istorije. Sve ce ti se samo kazati.

Gore na Visocici, tamo se nalazi nas bosanski sveti grad Visoki, i nijedna piramidiotska budala nam ga nece oteti.
niskoprofilni

#794 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by niskoprofilni »

Kolega sa Alipasinog wrote:Gore na Visocici, tamo se nalazi nas bosanski sveti grad Visoki, i nijedna piramidiotska budala nam ga nece oteti.
:thumbup:
p.s. f*ck goes to pyramidiots!
Neregistrirani

#795 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

SanYava wrote:Svašta Bože, pročitala sam zadnjih par stranica - HALOOOOOOOOOOOOO!
Evo, da se upoznas s fenomenom zvanim Merima Bojic, koja stvari vidja na svoje oko.
SanYava wrote:Možete pričati šta hoćete, ali ovdje ima nešto.
Ili brdo. Nije svejedno.
SanYava wrote:Tri puta sam išla u Visoko radi piramida, i svaki put sve sam više sigurnija da smo mi jedan debilan narod koji uopće ne shvata šta mi imamo u našoj državi.
Srbi i Hrvati objavljuju kako su vidjeli NLO i mi im vjerujemo..
Ne vjerujemo mi. Vjeruju oni koji vjeruju u piramidu. Ponajprije vjeruje vodja piramidalnog kulta Semir Osmnagic, koji pise:
Brizljivo su isplanirali, a onda i sagradili velicanstveni kameni grad sa stotinama objekata piramidalnog oblika. Astronomske opservatorije, raspored gradskih trgova, glavne piramide... otslikavale su pojave na nebu, kretanje brizljivo odabranih zvijezdanih sistema, ukljucivo naseg Sunca, Mjeseca i Zemlje. Sakralna geometrija, matematika, astronomija... su rukovodile arhitekte. Utjecaji posjetioca sa sazvjezdja Plejada i Orionovog Pojasa su se osjecali i ovdje kao i na maticnom kontinentu, Atlantidi.

SanYava wrote: Visoko okrilje piramida- hramova, čovjek iskopava i nalazi ploče koje je samo ljudska ruka mogla naslagati - gledamo i ne vjerujemo da je to piramida.

Okrilje piramida? Koliko ono bi: 5, 6, 9…au, nije, ona sesta je bila samo vocnjak. :D Ne znam ni otkud im pet, kad stalno govore o Pljesevici i Visocici. Opet alternativna matematika.

Visoko obiluje stvarnim arheoloskim nalazima (od kojih ni jedan nije pronasla Fondacija) i kulturno-istorijskim vrijednostima. Toplo ti preporucujem jos jednu posjetu Visokom da nadoknadis propusteno.

SanYava wrote:Pa jbg, kakav smo mi narod???????????????????????????????????????????
E, ja sad konacno ozbiljno pitam kakav smo mi narod. Ako cemo pljuvati strucnjake, a slaviti ublehu, od ublehe nam bolje i ne treba.

Vidim da je Zilka i dalje trn u oku. Ako, neka je! Ima i zasto. Najnoviji pronalazak, na primjer.

A da imas obrazovanja, barem iz istorije svoje zemlje, ne bi nikada, nikada, napisala takvu stvar o Butmirskoj kulturi!
Tokom neolita, područje Sarajeva je bilo dom Butmirske kulture. Ti ljudi su živjeli u Butmiru, naselju u blizini Ilidže, glavnom predgrađu Sarajeva. Područje je bogato kremenom, koji je osnovno sredstvo za pravljenja oruđa i oružja, i nema sumnje da je bilo privlačno nekadašnjem čovjeku, kao što je bila rijeka Željeznica koja teče tim dijelom grada.

Butmirska kultura je poznata po svojoj keramici. Jedinstvena i umjetnička, jedna je od glavnih razloga zašto su danas butmirski ljudi poznati kao neponovljiv narod. Senzacionalna otkrića krajem 19. vijeka su dovela do održavanja međunarodnog kongresa arheologa i antropologa u Sarajevu sljedeće godine. Danas, sav iskopani materijal se može pronaći u nacionalnom muzeju Bosne i Hercegovine.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sarajevo_u ... ijsko_doba
http://www.spomenici-sa.ba/dokument.aspx?id=35

I za kraj, curka na kamencicu je “pronalazak”, tvojih favorita, tek par dana nakon sto su
po drugi put pronasli stopalo.
Kolega sa Alipasinog

#796 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

niskoprofilni wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote:Gore na Visocici, tamo se nalazi nas bosanski sveti grad Visoki, i nijedna piramidiotska budala nam ga nece oteti.
:thumbup:
p.s. f*ck goes to pyramidiots!
Ne znam ko si, ali mi se svidja kako razmisljas :)
Giordano

#797 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Giordano »

Hej ljudi,ima li kogod ovde da mi zna objasniti,kakav je to proto_bosanski alfabet!?????????? :lol: :zzzz:
Je li to,more biti,onaj alfabet koji su koristili "The Pyramid Fishermen",u vrijeme prije_Fondacijskom periodu!?

veseoko_kukulamovic

#798 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Nakon današnje naučne & međunarodne verifikacije, ljudi, ja sam shvatio da moram revidirati svoje stavove u vezi Semketovih piramida.
Jer, ako je Halid Bešlić na njima ostao bez teksta, onda Semketu treba definitivno dozvoliti da iskopa što više piramida i da što više narodnjaka odvodi na iste! :lol:
SanYava

#799 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by SanYava »

Neregistrirani wrote:
SanYava wrote:Možete pričati šta hoćete, ali ovdje ima nešto.
Ili brdo. Nije svejedno.
:lol:

Visoko obiluje stvarnim arheoloskim nalazima (od kojih ni jedan nije pronasla Fondacija) i kulturno-istorijskim vrijednostima. Toplo ti preporucujem jos jednu posjetu Visokom da nadoknadis propusteno.

SanYava wrote:Pa jbg, kakav smo mi narod???????????????????????????????????????????
E, ja sad konacno ozbiljno pitam kakav smo mi narod. Ako cemo pljuvati strucnjake, a slaviti ublehu, od ublehe nam bolje i ne treba.

Vidim da je Zilka i dalje trn u oku. Ako, neka je! Ima i zasto. Najnoviji pronalazak, na primjer.

A da imas obrazovanja, barem iz istorije svoje zemlje, ne bi nikada, nikada, napisala takvu stvar o Butmirskoj kulturi!

E jadni mi sa ovakvim stručnjacima.
Ne mogu vjerovati na kakve komentare nailazim.
Ajd samo jedno pitanje - KAKO SU SE STVORILE PLOČE ISPOD VISOČICE??????
KAKO?
Očekuje odgovor na bosankom jeziku. (da, bosanSKI se piše malim slovom) :-D

PS. Ja sma pukla od smijeha čitajući Zilkin pronalazak.

"Peći potiču iz 8 ili 9 vijeka, smatra profesorica Zilka Kujundžić Vejzagić." ("Ona" smatra) :zzzz:

Slično je Semirovoj curki - neosnovano i neptkrijepljeno ničime.

I da, znaš koliko me briga šta ćeš ti misliti o mome obrazovanju.
Ni 0,00000000000000000000000002 %.
;-)
veseoko_kukulamovic

#800 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

SanYava wrote:PS. Ja sma pukla od smijeha čitajući Zilkin pronalazak.

"Peći potiču iz 8 ili 9 vijeka, smatra profesorica Zilka Kujundžić Vejzagić." ("Ona" smatra) :zzzz:

Slično je Semirovoj curki - neosnovano i neptkrijepljeno ničime.
Auuuu, hebote evo neke prave arheologinje na forumu! :lol:

Hej, imam jedan link za tebe, otiđi tamo pa se malo upoznaj s time kako sami Visočani doživljavaju i Semketa i njegovu ublehu! :lol:
Locked