SanYava wrote:Svašta Bože, pročitala sam zadnjih par stranica - HALOOOOOOOOOOOOO!
Na šta ovo liči svega vam???
Ja ništa nisam skontala - Jaja - na - vaše oko i slično
Evo, da se upoznas s fenomenom zvanim
Merima Bojic,
koja stvari vidja na svoje oko.
SanYava wrote:Možete pričati šta hoćete, ali ovdje ima nešto.
Hram ili piramida svejedno je.
Ili brdo. Nije svejedno.
SanYava wrote:Tri puta sam išla u Visoko radi piramida, i svaki put sve sam više sigurnija da smo mi jedan debilan narod koji uopće ne shvata šta mi imamo u našoj državi.
Srbi i Hrvati objavljuju kako su vidjeli NLO i mi im vjerujemo..
Ne vjerujemo mi. Vjeruju oni koji vjeruju u piramidu. Ponajprije vjeruje vodja piramidalnog kulta Semir Osmnagic,
koji pise:
Brizljivo su isplanirali, a onda i sagradili velicanstveni kameni grad sa stotinama objekata piramidalnog oblika. Astronomske opservatorije, raspored gradskih trgova, glavne piramide... otslikavale su pojave na nebu, kretanje brizljivo odabranih zvijezdanih sistema, ukljucivo naseg Sunca, Mjeseca i Zemlje. Sakralna geometrija, matematika, astronomija... su rukovodile arhitekte. Utjecaji posjetioca sa sazvjezdja Plejada i Orionovog Pojasa su se osjecali i ovdje kao i na maticnom kontinentu, Atlantidi.
SanYava wrote:
Visoko okrilje piramida- hramova, čovjek iskopava i nalazi ploče koje je samo ljudska ruka mogla naslagati - gledamo i ne vjerujemo da je to piramida.
Okrilje piramida? Koliko ono bi: 5, 6, 9…au, nije, ona sesta je bila samo vocnjak.

Ne znam ni otkud im pet, kad stalno govore o Pljesevici i Visocici. Opet alternativna matematika.
Visoko obiluje stvarnim arheoloskim nalazima (od kojih ni jedan nije pronasla Fondacija) i kulturno-istorijskim vrijednostima. Toplo ti preporucujem jos jednu posjetu Visokom da nadoknadis propusteno.
SanYava wrote:Pa jbg, kakav smo mi narod???????????????????????????????????????????
Neka nama Zilkice i njenih debilnih kipova iz Butmira.
Ah, da, zaboravih - i curke na kamenčiću.
E, ja sad konacno ozbiljno pitam kakav smo mi narod. Ako cemo pljuvati strucnjake, a slaviti ublehu, od ublehe nam bolje i ne treba.
Vidim da je Zilka i dalje trn u oku. Ako, neka je! Ima i zasto.
Najnoviji pronalazak, na primjer.
A da imas obrazovanja, barem iz istorije svoje zemlje, ne bi nikada, nikada, napisala takvu stvar o Butmirskoj kulturi!
Tokom neolita, područje Sarajeva je bilo dom Butmirske kulture. Ti ljudi su živjeli u Butmiru, naselju u blizini Ilidže, glavnom predgrađu Sarajeva. Područje je bogato kremenom, koji je osnovno sredstvo za pravljenja oruđa i oružja, i nema sumnje da je bilo privlačno nekadašnjem čovjeku, kao što je bila rijeka Željeznica koja teče tim dijelom grada.
Butmirska kultura je poznata po svojoj keramici. Jedinstvena i umjetnička, jedna je od glavnih razloga zašto su danas butmirski ljudi poznati kao neponovljiv narod. Senzacionalna otkrića krajem 19. vijeka su dovela do održavanja međunarodnog kongresa arheologa i antropologa u Sarajevu sljedeće godine. Danas, sav iskopani materijal se može pronaći u nacionalnom muzeju Bosne i Hercegovine.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sarajevo_u ... ijsko_doba
http://www.spomenici-sa.ba/dokument.aspx?id=35
I za kraj, curka na kamencicu je
“pronalazak”, tvojih favorita, tek par dana nakon sto su
po drugi put pronasli stopalo.