N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ivy wrote:
cnermina wrote:molim vas da se raspitate ako neko zna profesionalnog snimatelja koji bi to sve snimio(podjelu paketica) pa da imamo fino na CD-u i da mozemo poslati svim donatorima i prijateljima u znak zahvalnosti, i kako bi znali gdje su i kako ucestvovali.

Ivy je dosla na tu idejiu, kao i na ideju da bi bilo fino kada bi imali one Polaroid aparate, pa da se djeca slikaju na licu mjesta da im ostane uspomena... pa eto... ako skontate nesto javljajte...

Dobili smo od Generation Europe na poklon 6-7 USB stikova (128 MB) to cemo ubaciti u ''paketice'' za srednjoskolce :kiss: :kiss: :kiss:

HAJMO APEL APEL APEL

1. PROFI KAMERMAN

2. POLAROID APARATI
Bice sredjeno. Daj polako, ne mogu da se podijelim. :-) Samo da mi dodje normalan dan da covjeka uhvatim za radnog vremena....
Ako neko ima nekog u rodu da ovo moze, super.
justika_sa

Post by justika_sa »

@daduli hajde ja cu cimnuti komsiju sutra pa vidjeti za fotografiranje (sto smo vec pricali) da ti bude lakse
@jasmina, ja sam probala nešto sa velprom... nisam daleko dogurala, ali daj da ih sutra još cimnem da vidim ima li kakve šanse

meni je ooogromna frka s poslom pa bas ne stizem ni da razmisljam a ni da uradim pola toga sto bih zeljela... trudim se pogledati ovdje sta ima... ali ne upali mozak svaki put :) pa mi zao...

elem ko god misli da mogu nesto pomoci nek me cimne :)

danas, nakon frkastičnog dana na poslu sjela sam pročitati što ima na forumu... i kao da su se neke moje nevidljive baterije napunile ooogrooomnom pozitivnom energijom :) kad sam vidjela šta ste sve uradili i koliko ste pozitivni... :)
pusa :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Obavjestenje za sve!

Svi oni koji misle i znaju da ce moci da se daju na raspolaganje 30.12. da budu u Bulevaru neka mi posalju PP da napravim spisak onih koji ce raditi taj dan i koji ce biti zaduzeni izmedju ostalog i za sigurnost same djece.
Trebat ce se organizovati jedan sastanak tih ljudi prije svega toga da bi se nek stvari dogovorile da ne bude sokova i iznenadjenja kako za nas tako za one koji nam dodju.

Znaci, PP prijave! Krecemo....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

YUPIII!

Ljudi, Coca Cola ce nam biti donator!

Potrebno je poslati Zahtjev za donacije na zvanicnom memorandumu udruzenja na broj faxa.
Kome da proslijedim broj faxa?! Stici ce fax direktno osobi koja ce organizirati pice i neke igrackice koje Coca Cola ima.

YES! :D

p.s. Vrtic Lastavica na C Vili odradjen.
Lejla_v

Post by Lejla_v »

daduli_sa wrote:YUPIII!

Potrebno je poslati Zahtjev za donacije na zvanicnom memorandumu udruzenja na broj faxa.
Kome da proslijedim broj faxa?! Stici ce fax direktno osobi koja ce organizirati pice i neke igrackice koje Coca Cola ima.

ma bravooooooooooo

:faraon1: :faraon1: :faraon1:
buba

#781 re

Post by buba »

justika_sa wrote:@daduli hajde ja cu cimnuti komsiju sutra pa vidjeti za fotografiranje (sto smo vec pricali) da ti bude lakse
@jasmina, ja sam probala nešto sa velprom... nisam daleko dogurala, ali daj da ih sutra još cimnem da vidim ima li kakve šanse

meni je ooogromna frka s poslom pa bas ne stizem ni da razmisljam a ni da uradim pola toga sto bih zeljela... trudim se pogledati ovdje sta ima... ali ne upali mozak svaki put :) pa mi zao...

danas, nakon frkastičnog dana na poslu sjela sam pročitati što ima na forumu... i kao da su se neke moje nevidljive baterije napunile ooogrooomnom pozitivnom energijom :) kad sam vidjela šta ste sve uradili i koliko ste pozitivni... :)
Sto se tice VELPRO-a ne moras zvati, ja sam to vec obavila, pa da ne stvaramo konfuziju tamo.
Ovi iz marketinga nisu ni pogledali dopis koji smo poslali, pa su rekli da ce to pogledati sada i dati nam odgovor.
jasminasab

#782 Re: re

Post by jasminasab »

buba wrote:
justika_sa wrote:@daduli hajde ja cu cimnuti komsiju sutra pa vidjeti za fotografiranje (sto smo vec pricali) da ti bude lakse

Sto se tice VELPRO-a ne moras zvati, ja sam to vec obavila, pa da ne stvaramo konfuziju tamo.
Ovi iz marketinga nisu ni pogledali dopis koji smo poslali, pa su rekli da ce to pogledati sada i dati nam odgovor.
Ja nista necu ni raditi prije nego sto se dogovorimo koliko tih puzzli da kupimo. A sta si ti trazila od Velpra - donaciju, popust, postavljanje korpe?
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:YUPIII!

javi se bubi za dopis...
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Pearl

jel imas ti odobrenje za vrtice??
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Samo da malo dopunim jucerasnji Pearlin izvjestaj ...

Avon je poslao 6 paketa sjajnih stvarcica i 124 KM .... svaka cast :thumbup:

preuzeto jucer i prebačeno u Lalunu ...
Pearl

Post by Pearl »

Lejla_v wrote:Pearl

nemam :( jedino da mi neko posalje na mail, pa da ja printam kod sebe na poslu...
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Pearl wrote:

nemam :( jedino da mi neko posalje na mail, pa da ja printam kod sebe na poslu...
zovem nenenana da ti faxa (daj na pp broj :D )
:kiss:
Pearl

Post by Pearl »

Lejla_v wrote:
Pearl wrote:

zovem nenenana da ti faxa (daj na pp broj :D )
:kiss:
nemam ja fax :( moze jedino mail :(
justika_sa

Post by justika_sa »

imam ja fax na poslu. nisam upratila za što vam treba ali lejla v posalji mi pp ako treba hitno dam ti broj faksa i skeniram i posaljem pearl ili sto vam vec treba
buba

#790 Re: re

Post by buba »

jasminasab wrote:
buba wrote:

Ja nista necu ni raditi prije nego sto se dogovorimo koliko tih puzzli da kupimo. A sta si ti trazila od Velpra - donaciju, popust, postavljanje korpe?
Trazili smo donaciju u igrackama/slatkisima, popust na kupovinu kod njih ili bilo koji vid ucesca u ovoj akciji s njihove strane. Rekla je poslati odgovor danas ili sutra, pa vidjecemo.
Pearl

Post by Pearl »

Lejla_V nosi plakate i odobrenja u 3 vrtica, daduli_sa zna o kojima je rijec :)
suncica24

Post by suncica24 »

E ovako, da i ja reportiram:
- TurboLimac - nista, direktorica do kraja sedmice na putu, a ona mora odobriti, znaci...
- Orbico - rade vec sa Socijalnom zastitom Opstine Ilidza, tako da... nista.
- Hipp - rade tri akcije (ne lazu, za sve tri znam), tako da i od njih nista.
- Vegafruit - Jasmina ovi brojevi su nepostojeci, jedan bukvalno ne postoji, drugi je vjerovatno fax (prepoznah po signalu), ima li kakav drugi broj?
-Meggle: treba poslati mail, zainteresovani. Pearl?

Inace, ja odoh do Kantonalne sluzbe za soc.zastitu po konacne spiskove, pa vam se javim poslije.
I, ima li neko da bi mi 2donirao" internet imupse... :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Imam ja ovu potvrdu za vrtice kod sebe pa mogu skenirati i poslati kome treba tj poslati Pearl pa neka ona proslijedi.

Javite ako treba....
cnermina

Post by cnermina »

pun gepek slatkisa i svega od ljudi iz komunis agencije. Hvala Balance :)

Puuna veeelika kesa plisanih igracaka od moje kolegice s posla :kiss: :kiss:
cnermina

Post by cnermina »

Akcija uveliko traje i na Sarajevskoj Skoli za Nauku i Tehnologiju-Ganicev fakultet.

Vec danima skupljaju prihode i skupili su vec 4 pune vrece i 300 KM koje ce danas uplatiti na racun :kiss:

Akcija tamo traje do 26. og tako da znate...
jasminasab

Post by jasminasab »

Pearlice: jos 50KM od nasih kolega iz OBQASA :D i 5KM od Merime te ceka kod mene.

Za Tuzlu mozda imamo prevoz, u nedjelju 23.12., moze li se spakovati do tad? I koji su detalji - jel to treba dostaviti sve u kamp ili na jos neke lokacije?

Za Olovo takodjer imamo prevoz, a mozda cemo dobiti jos nekoliko djecice na spisak.

Za Vegafruit imam kontakt ali neki sa 035 - to je valjda gore gdje je centrala. Nasla sam jos kontakte LORU (jesmo li ih vec zvali?) koja je zastupnik Kelly's cipseva i djidja-midja i firme MONDEX iz Hrasnice koja je uvoznik ribica koje sam upravo pojela za rucak. :D Pearl i suncica24, imate PP s kontaktima.
thousands of voices

Post by thousands of voices »

Obećali su mi iz dnevnih novina SAN da će zvati u petak za razgovor i prilog o akciji!
Budući da paketići idu u Tuzlu, hoćete li da pokušam da akciju proprate na TV Tuzla?
jasminasab

Post by jasminasab »

thousands of voices wrote:Budući da paketići idu u Tuzlu, hoćete li da pokušam da akciju proprate na TV Tuzla?
Ako budu isli ovim kanalom koji sam ja nasla, onda ce im biti isporuceni najvjerovatnije u nedjelju navece. Ali, mozda se to nece odmah dijeliti djeci, tako da bi se dalo popratiti na TV, ne znam... Pearl? cnermina?
cnermina

Post by cnermina »

Meni su spisak dostavili iz Opstine Tuzla, i nemam direktnog kontakta sa kolektivnim centrom u Miholjicima, tako da pretpostavljam da ce se paketici odvesti do Opstine, a da ce ih oni onda dijeliti dalje. Samo je problem sto je to nedjelja, i ne vjerujem da cete ikoga naci tamo. ili neko zna tacno gdje su miholjici? bilo bi najbolje to direktno uruciti...

a sto se tice TV-a, ako to Opstina bude dijelila, onda bih voljela da se to poprati medijski. A ako se budu direktno vozili za Miholjice, onda je to malo tesko tako i organizovati...
justika_sa

Post by justika_sa »

evo i moja kolegica ide u mostar u ponedjeljak 24.12. moguće da idem i ja. Uglavnom ako ne nađete drugo rješenje, imamo ovo za Mostar

ps. koliko je paketica za mostar?
Post Reply