Vojislav Šešelj
-
calculator
#776 Re: Vojislav Šešelj
Ima li Šešelj BiH državljanstvo? Ima srbijansko, ima li dvojno...?
-
Patriotska_Liga
#777 Re: Vojislav Šešelj
Iako nemam takav podatak, posve sam siguran da nema. Ali pretpostavljam da ispunjava uslove da aplicira za isto.calculator wrote:Ima li Šešelj BiH državljanstvo? Ima srbijansko, ima li dvojno...?
-
calculator
#778 Re: Vojislav Šešelj
Tvoja pretpostavka je maksimalno glupa.Patriotska_Liga wrote:Iako nemam takav podatak, posve sam siguran da nema. Ali pretpostavljam da ispunjava uslove da aplicira za isto.calculator wrote:Ima li Šešelj BiH državljanstvo? Ima srbijansko, ima li dvojno...?
-
Patriotska_Liga
#779 Re: Vojislav Šešelj
Ok, idući put ću pitati tebe da ne bih plasirao glupe pretpostavke.calculator wrote: Tvoja pretpostavka je maksimalno glupa.
O kućnom odgoju neću te pitati ništa.
-
Idriz
#781 Re: Vojislav Šešelj
ovo da je protiv srbije rekli bi evo ga teorija zavere vatikan, cia, washintog, london... ali kad se gleda iz ugla da "svijet" podrzava srbiju, e onda ne moze biti teorija zavjere, onda je to sasvim logicno objasnjanje.oakville wrote:Da kopiram svoj post od jučer kao komentar na ovaj gornji tekstBanksy wrote:
Zlatko Dizdarević: Svjetska politika ne dopušta da Srbija bude gubitnik na Balkanu
Komentirajući oslobadjajuću presudu Vojislavu Šešelju, spoljnipolitički analitičar, bivši diplomata i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Zlatko Dizdarević kaže da nije iznenađen.
"Ne zato što drugačije mislim ili zato što su mi emocije drugačije, već zato što je ovo čista politika. Ako će se neko ozbiljnije baviti politikom u ovoj državi, mora mu biti jasno da se politika ne može voditi emocijama.
Druga stvar koja nam mora biti jasna je da je svjetski poredak svjesno rasturen. Istina, pravda, pomirenje, činjenice... to su stvari koje više ne funkcionišu. Svjetska politika se vodi na temeljima stare britanske logike, formirane iz njihovog ugla: 'tamo gdje se u zoni našeg interesa tuče više malih plemena, naš partner je najveći i najjači'. To zvuči šokantno, ali to je nešto što se ponavlja iz godine u godinu, iz decenije u deceniju po svim ćoškovima svijeta. Za svjetsku politiku, mi smo plemena, a među našim plemenima Srbija je najveća i najjača i Srbija ne može da bude gubitnik na Balkanu.
Ja sam to još '93. rekao zato što sam imao priliku da to naučim i da to provjerim mnogo puta.
Priča je počela od Palestinskog pitanja. Pa, 65 godina se planeta zafrkava s njima. Obama je dobio unaprijed Nobelovu nagradu za to, i ništa.
Šešelj je Srbija, Milošević je Srbija. Milošević nije smio ostati živ. A imate Karadžića koji je Bosanac u svemu tome i ne može da bude doživotno osuđen, zato što je to presuda za genocid. Crvena linija genocida u međunarodnoj zajednicu, u vezi sa Bosnom i Hercegovinom, završena je sa Srebrenicom i preko toga se ne može ići dalje. Karadžić je dobio četrdeset godina da ne bi bio genocid. Mladić će dobiti 45 godina, jer on nije politika, već strategija. On je dripac, pa može da dobije, da bi se kompenziralo sve drugo. Ali Šešelj je Srbija", konstatuje Dizdarević.
Na pitanje da li možemo ikada očekivati reviziju ovakvih kazni Karadžiću i Šešelju, Dizdarević ne može dati potvrdan odgovor:
"Ne možemo, zato što smo mi mali, mi smo predgrađe Milana, mi nismo svjetski faktor. Sami smo se doveli u tu poziciju. Mi smo nekada na ovim prostorima bili faktor, a onda smo pristali da budemo ne-faktor. Podijeljeni, skrajnuti, zaostali, eliminisani itd... Samo što se malo počnemo smirivati, nama se proizvode novi šok, ubaci nova kocka oko koje ćemo se svađati, je li neko heroj ili terorista. To nije slučajno, a lokalni igrači u svemu tome predu k'o mačori od zadovoljstva, zato što se za narednih nekoliko mjeseci ponovo odmakla priča od domaće realnosti, od toga gdje smo i šta smo.
Ovo su stvari 'osnovne škole u diplomaciji', ali mi nemamo diplomaciju. Nemamo je jer nemamo svjetsku politiku, a nju nemamo jer nemamo unutrašnju politiku, koju nemamo jer nemamo državu. To su povezane, čiste i jasne stvari, zato se nemojte iznenaditi ovakvom presudom", zaključuje Zlatko Dizdarević.
S obzirom da je pozvan kao jedan od govornika na 'Javnom času mapiranja gencoda' koji je u organizaciji Fama Metodologije i Galerije 11/09/95 održan u Sarajevu, pitali smo našeg sugovornika da li ovaj projekat i slični mogu da doprinesu da se u budućnosti ne ponavljaju iste greške. Dizdarević kaže:'
"Beskrajno je značajno i jedina šansa, to da se obratimo mladom svijetu. Ali je i to donekle unakaženo lošim obrazovnim sistemom, lošim medijima, podjelama itd... Ali po prirodi stvari, u mladoj generaciji će izrastati neki novi pupoljci i beskrajno je značajno taj mladi svijet organizovati i otvarati mu oči, raditi što se može samo da razmišljaju svojom glavom" zaključuje Dizdarević.
Realno gledano, komplet ABH tzv "političari" ili "lideri" (ovo tek zvuči smiješnoOva presuda je neprocjenjivo lijep poklon i Albancima i Bošnjacima i Hrvatima (po abecednom redu, ABH):
1. Konto jednog nebitnog Šešelja, nema više priče o nepravednom antisrpskom sudu u Hagu. Neprocjenjivo![]()
![]()
2. Šešelj u Srbiji - konačno glas istine. Nema više proevropskog pretvaranja, jer Vojo je glas istine. Nema više onu snagu koju je imao ranije ali dobar glas daleko se čuje.
2. Da se i gore navedeni ABH malo dozovu pameti, jer su se opustili i okrenuli hapanju i korupciji, misle da su bogom dani i da imaju podršku za ovo ili za ono. A sve se može okrenuti u sekundi.) nisu zaslužili nikakvu podršku iz vana, obzirom na grozomornu korupciju, kompletnu i svjesnu nekompetentnost u svemu što rade, bahatost, ignoranciju i sve ostale već poznate grijehe. Podrška koju Hrvatska, BiH, Albanija i Kosovo imaju je više po defaultu anti-ruskog i anti-srpskog stava pojedinih (i to samo pojedinih) zapadnih zemalja, Amerike na prvom mjestu. Ali i to ima svoj rok trajanja - ako nisu dugoročno nikom korisni, onda ta podrška može prestati brzo kako i je nastala. Ako jedna Hrvatska koja nema unutarnjih problema kakve imaju BiH, Kosovo i Makedonija, i kakav takav je član EU, potone u korupciju, masovno iseljavanje naroda, priglupo nazadno desničarenje, onda je teško vidjeti koji su to razlozi da se nastavi podržavati.
-
republikauzicka
#782 Re: Vojislav Šešelj
Ripicipi wrote:Nije nista bolje ni sa ove strane, bio je dobar do danas.republikauzicka wrote:"Šešelj oslobođen, ali Hag ostaje antisrpski sud"
"Pokret Dveri i DSS kažu oslobađajuća presuda Haškog Vojislavu Šešelju ne sme zamagliti činjenicu da Hag jeste politički i antisrpski sud".
Istina.
-
Paul F.
#783 Re: Vojislav Šešelj
Nikako mi se ne sviđaju razmišljanja ovde da sud ne valja jer je oslobodio Šešelja. Nisu mu mogli dokazati poziv na zločine. Nijedan njegov dobrovoljac nije osuđen za zločine. U pritvoru je bio 12 godina što je neviđeno u sudskoj praksi. Čak su navodno pokušali i da ga ubiju tamo. Njegov grijeh je priča i ništa više. I treba da ga puste da ne bude da taj sud sudi srbe bez veze. Nama su vrlo važne dosadašnje presude kao i ova Mladiću koju čekamo.
-
Idriz
#784 Re: Vojislav Šešelj
Bosnjaci reakcijom na oslobadjajucu presudu Seselju pokazuju jedno strasno, nacional-sovinizmom obojeno lice.
Postavlja se pitanje, zasto Bosnjacima treba mrznja kako bi odrzali svoj identitet? Frojd je rekao, da kada muz opsesivno sumnja da ga zena vara, sasvim je bespredmetno da li ga ona zaista vara ili ne. I da se dokaze da ga zaista vara, njegova je ljubomora i dalje patoloska, jer je postala dio njegovog identiteta.
Najveca tragedija 20 godina poslje rata je ta Bosnjacka viktimoloska patologija narcisoidne zrtve.
Postavlja se pitanje, zasto Bosnjacima treba mrznja kako bi odrzali svoj identitet? Frojd je rekao, da kada muz opsesivno sumnja da ga zena vara, sasvim je bespredmetno da li ga ona zaista vara ili ne. I da se dokaze da ga zaista vara, njegova je ljubomora i dalje patoloska, jer je postala dio njegovog identiteta.
Najveca tragedija 20 godina poslje rata je ta Bosnjacka viktimoloska patologija narcisoidne zrtve.
- mO k3
#785 Re: Vojislav Šešelj
Postedi nas , upravo si napravio dijagnozu svoga naroda kojeg zapravo pripadas, ti zapravo zelis biti vecin srbin /hrvat od onih preko graniceIdriz wrote:Bosnjaci reakcijom na oslobadjajucu presudu Seselju pokazuju jedno strasno, nacional-sovinizmom obojeno lice.
Odakle tolika mrznja prema zemlji u kojoj ste rodjeni , za tako nesto ni frojd ne bi imao odgovor ....
-
Drinski
#786 Re: Vojislav Šešelj
Kao pravnik smatram da postoji dovoljno dokazq za osudu, ti dokazi su skoro pa javna stvar. Mislim i da tuzilastvo nije radilo dovoljno dobro (to je dobra poruka nasim gradjanima jer tako sve medj.i evropske institucije rade, tamo ne sjede titani vec obicni likovi) al jeste bilo dovoljno dokaza. Ova prica da ideja velike srbije nije umrla je bezze prica, jer za naredne 3,4 decenije nema promjena arhitekture regiona. medjutim, istovjetna je prica da je ovaj star i da ce umrijeti. Svi cemo umrijeti al je ovaj morao biti osudjen. Medjutim, kako neko kaza, kad si jak sve je legalno a pravda je prica za djecu i sirotinju.
Ma Idriz je obicni djikan.
Ma Idriz je obicni djikan.
-
kakavdanakneiskustvu
-
dragan.s
#788 Re: Vojislav Šešelj
Kao pravnik znaš dobro da sud donosi odluku na osnovu dokaza koji su mu iznijeti. Ako ne mogu nekoga osuditi na osnovu tih dokaza "izvan razumne sumnje" onda ga oslobađaju. Tako je (ili bi bar trebalo) biti na svakom normalnom sudu. Teret dokazivanja krivice je uvijek na optužbi.Drinski wrote:Kao pravnik smatram da postoji dovoljno dokazq za osudu, ti dokazi su skoro pa javna stvar. Mislim i da tuzilastvo nije radilo dovoljno dobro (to je dobra poruka nasim gradjanima jer tako sve medj.i evropske institucije rade, tamo ne sjede titani vec obicni likovi) al jeste bilo dovoljno dokaza. Ova prica da ideja velike srbije nije umrla je bezze prica, jer za naredne 3,4 decenije nema promjena arhitekture regiona. medjutim, istovjetna je prica da je ovaj star i da ce umrijeti. Svi cemo umrijeti al je ovaj morao biti osudjen. Medjutim, kako neko kaza, kad si jak sve je legalno a pravda je prica za djecu i sirotinju.
Moja procjena je bila da će ga osuditi maksimalno onoliko čisto da pokriju pritvor, a ne bih se iznenadio ni da ga oslobode. Danas se Bramerc žali kako su svjedoci mijenjali iskaze na samom suđenju i za sve optužuje sud, a nema nimalo kritike prema radu svog tima.
Moje mišljenje je da se tužilaštvo zeznulo sa Šešeljom. On naprosto nije ni trebao ići u Hag. Kad su ga optužili 2003-će mislim da su željeli olakšati poziciju Đinđiću u Srbiji (a Đinđić je ubijen vrlo brzo nakon toga). Kad je već stigao u Hag trebalo im je 2 godine da pripreme optužnicu. Svjedoci koje su dovodili su bili tako loši da je Šešelj sa njima pravio sprdnju.
Procjenjujem da će ga u žalbenom postupku osuditi na neku minimalnu kaznu čisto da skinu kritike sa sebe. Ako Šešelj u međuvremenu ne umre.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#789 Re: Vojislav Šešelj
Naravno da ima drzavljanstvo. Stekao ga je rodjenjem u Sarajevu.Patriotska_Liga wrote:Iako nemam takav podatak, posve sam siguran da nema. Ali pretpostavljam da ispunjava uslove da aplicira za isto.calculator wrote:Ima li Šešelj BiH državljanstvo? Ima srbijansko, ima li dvojno...?
- skupljac_zeljeza
#790 Re: Vojislav Šešelj
Ali mu je pasoš jedne suverene zemlje čiji suverenitet negira u 'sukobu ideoloških interesa'. Uzimanjem pasoša priznaje njen suverenitet i nezavisnost.mali_milojica wrote:Naravno da ima drzavljanstvo. Stekao ga je rodjenjem u Sarajevu.Patriotska_Liga wrote:Iako nemam takav podatak, posve sam siguran da nema. Ali pretpostavljam da ispunjava uslove da aplicira za isto.calculator wrote:Ima li Šešelj BiH državljanstvo? Ima srbijansko, ima li dvojno...?
-
__Phoenix__
#791 Re: Vojislav Šešelj
BiH ti suverena? Dobra šala...
- skupljac_zeljeza
#792 Re: Vojislav Šešelj
A kad je izgubila? Dejtonski sporazum potvrdio je Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu i suverenu državu u evropskoj porodici država.__Phoenix__ wrote:BiH ti suverena? Dobra šala...
-
Patriotska_Liga
#793 Re: Vojislav Šešelj
On je izjavio da priznaje nezavisnu BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Ovim riječima.
- Edin H.
#795 Re: Vojislav Šešelj
Mali_Vuk wrote:Sad nam je malo lakše
Suverena, samostalna, cjelovita i nedjeljiva
-
oakville
#797 Re: Vojislav Šešelj
Ako izgovori još par lijepih riječi, ima Bakir junior trezor ga proglasi za političku snagu koja doprinosi daljoj stabilizaciji i produbljivanju povjerenja. A možda mu dodijeli i neku nagradu, obzirom da je Dr. Vojislav Šešelj uvijek bio slobodarski duh, pa je tako organizirao potpisivanje peticija i protestna pisma za puštanje Alije Izetbegovića iz zatvora.Patriotska_Liga wrote:On je izjavio da priznaje nezavisnu BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Ovim riječima.
- It_is_a_Leclerc
#798 Re: Vojislav Šešelj
A i zaratio je Karadžićem jer je ovaj potpisao u Beču onaj sporazum sa Bobanom, iako je Šešelj predlagao "sporazum sa muslimanima"oakville wrote:Ako izgovori još par lijepih riječi, ima Bakir junior trezor ga proglasi za političku snagu koja doprinosi daljoj stabilizaciji i produbljivanju povjerenja. A možda mu dodijeli i neku nagradu, obzirom da je Dr. Vojislav Šešelj uvijek bio slobodarski duh, pa je tako organizirao potpisivanje peticija i protestna pisma za puštanje Alije Izetbegovića iz zatvora.Patriotska_Liga wrote:On je izjavio da priznaje nezavisnu BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Ovim riječima.
-
oakville
#799 Re: Vojislav Šešelj
It_is_a_Leclerc wrote:A i zaratio je Karadžićem jer je ovaj potpisao u Beču onaj sporazum sa Bobanom, iako je Šešelj predlagao "sporazum sa muslimanima"oakville wrote:Ako izgovori još par lijepih riječi, ima Bakir junior trezor ga proglasi za političku snagu koja doprinosi daljoj stabilizaciji i produbljivanju povjerenja. A možda mu dodijeli i neku nagradu, obzirom da je Dr. Vojislav Šešelj uvijek bio slobodarski duh, pa je tako organizirao potpisivanje peticija i protestna pisma za puštanje Alije Izetbegovića iz zatvora.Patriotska_Liga wrote:On je izjavio da priznaje nezavisnu BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Ovim riječima.
-
Drinski
#800 Re: Vojislav Šešelj
A ko bajagi nisu iznijelu dovoljno dokaza, dok je Seselj iznio dovoljno dokaza da su deporti stanovnistva bili humanitarnog karaktera? Pa kad bi danas neko drzao onakve govore u EU zavrsio bi promptno na robiji, samo zbog tih govora, a da ne govorimo o djelima.dragan.s wrote:Kao pravnik znaš dobro da sud donosi odluku na osnovu dokaza koji su mu iznijeti. Ako ne mogu nekoga osuditi na osnovu tih dokaza "izvan razumne sumnje" onda ga oslobađaju. Tako je (ili bi bar trebalo) biti na svakom normalnom sudu. Teret dokazivanja krivice je uvijek na optužbi.Drinski wrote:Kao pravnik smatram da postoji dovoljno dokazq za osudu, ti dokazi su skoro pa javna stvar. Mislim i da tuzilastvo nije radilo dovoljno dobro (to je dobra poruka nasim gradjanima jer tako sve medj.i evropske institucije rade, tamo ne sjede titani vec obicni likovi) al jeste bilo dovoljno dokaza. Ova prica da ideja velike srbije nije umrla je bezze prica, jer za naredne 3,4 decenije nema promjena arhitekture regiona. medjutim, istovjetna je prica da je ovaj star i da ce umrijeti. Svi cemo umrijeti al je ovaj morao biti osudjen. Medjutim, kako neko kaza, kad si jak sve je legalno a pravda je prica za djecu i sirotinju.
Moja procjena je bila da će ga osuditi maksimalno onoliko čisto da pokriju pritvor, a ne bih se iznenadio ni da ga oslobode. Danas se Bramerc žali kako su svjedoci mijenjali iskaze na samom suđenju i za sve optužuje sud, a nema nimalo kritike prema radu svog tima.
Moje mišljenje je da se tužilaštvo zeznulo sa Šešeljom. On naprosto nije ni trebao ići u Hag. Kad su ga optužili 2003-će mislim da su željeli olakšati poziciju Đinđiću u Srbiji (a Đinđić je ubijen vrlo brzo nakon toga). Kad je već stigao u Hag trebalo im je 2 godine da pripreme optužnicu. Svjedoci koje su dovodili su bili tako loši da je Šešelj sa njima pravio sprdnju.
Procjenjujem da će ga u žalbenom postupku osuditi na neku minimalnu kaznu čisto da skinu kritike sa sebe. Ako Šešelj u međuvremenu ne umre.