Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
mamica papucarka
ja neki dan pravila bulgur i ni nasta mi nije licilodacina_curica wrote:hmmmmm.....sta bih ja danas mogla praviti za veceru???....Predlozite mi nesto, pliiiiz(micikin bulgur je na listi, ali treba jos nesto)....dZe sad Arsla da rijesi moju dilemu?
![]()
![]()
- dacina_curica
pravila sam micikin bulgur u subotu i ispao je MRAKmamica 31 wrote:ja neki dan pravila bulgur i ni nasta mi nije licilodacina_curica wrote:hmmmmm.....sta bih ja danas mogla praviti za veceru???....Predlozite mi nesto, pliiiiz(micikin bulgur je na listi, ali treba jos nesto)....dZe sad Arsla da rijesi moju dilemu?
![]()
![]()
Tuga
- dalmatinka
- dacina_curica
dalmatinka jesu li ovo racici ili? (sorry, fakat nista ne vidim
)
- dalmatinka
Normalno da ne vidiš, već pola sata pokušavam uvećati sliku.dacina_curica wrote:dalmatinka jesu li ovo racici ili? (sorry, fakat nista ne vidim)

-
mamica papucarka
jel to varas Zenu21tech10 wrote:Nisam se ja bez razloga odlucio za ovaj trio.tech10 wrote:Ako je tako, onda meni micika, legionarka i dalmatinka. Uvijek sam podrzavao poligamiju.![]()
Anais je ispala u cetvrtfinalu.
- dacina_curica
jao techija sto bi da se "uvali".....
par stvarcica od neki dan (ne znam gdje mi nestadose slike krompiruse i dolme
):
kolac od sljiva i smokava

kolac od rendanih jabuka, oraha i brusnica

pocetak pileceg paprikasa (zaboravila slikati "final product"
)

@anais: draga sta sve ide u onu salatu od graha i kukuruza? sirce, ulje??? pravo dobro izgleda :smajostoseoblizuje:
par stvarcica od neki dan (ne znam gdje mi nestadose slike krompiruse i dolme
kolac od sljiva i smokava

kolac od rendanih jabuka, oraha i brusnica

pocetak pileceg paprikasa (zaboravila slikati "final product"

@anais: draga sta sve ide u onu salatu od graha i kukuruza? sirce, ulje??? pravo dobro izgleda :smajostoseoblizuje:
- dacina_curica
ja vazda nesto brzinski sklepamtech10 wrote:A ni ti se starija prvorotko nisi satrala oko ovoga sto si zakeljala.
- tech10
Zena21 je kuharica u krevetu.mamica 31 wrote:jel to varas Zenu21tech10 wrote:Nisam se ja bez razloga odlucio za ovaj trio.tech10 wrote:Ako je tako, onda meni micika, legionarka i dalmatinka. Uvijek sam podrzavao poligamiju.![]()
Anais je ispala u cetvrtfinalu.
- dacina_curica
no frksMinnela wrote:curice,mozes mi napisati recept od jabukove pite![]()
..
jel' za ovu?

potrebno je 500g tankih kora za pitu (kao za baklavu), 1.5 kg kiselkastih jabuka, secer, griz, cimet, muskatni orascic, limun.....
ugrijati rernu na 220C.......jabuke izrendati, dodati malu kasiku cimeta, malo muskatnog orascica (pola kasicice - a i ne mora ako ne volis
agda: ukuhati 1 solju secera na 2 solje vode + sok od limuna (bar ja tako pravim, da ne bude pregusta)
posalji komad
- dacina_curica
nema na cemu
zaboravih napisati da ja u jabuke uvijek dodam malo grozdjica i sjeckanih oraha (i ako se nadje suhih brusnica i one zavrse unutra)...i secer cesto pomijesam sa vanilom (da zamirise)
uzivaj
btw. zna li neko kako se pravi steranica...majka rahmetli je to stalno pravila kad sam bila dijete, prahnulo mi

zaboravih napisati da ja u jabuke uvijek dodam malo grozdjica i sjeckanih oraha (i ako se nadje suhih brusnica i one zavrse unutra)...i secer cesto pomijesam sa vanilom (da zamirise)
uzivaj
btw. zna li neko kako se pravi steranica...majka rahmetli je to stalno pravila kad sam bila dijete, prahnulo mi
Last edited by dacina_curica on 03/10/2007 16:33, edited 2 times in total.
-
Dobrincanka
Pzdrav svima
Molim vas da ne bi otvarala novu temu radi jednog pitanja,pitat cu vas ovde
Kako se u Bosni zove" Ricotta "sir ovi koji su u Americi sigurno znaju o cemo pricam(ovde ga vecinom koriste za lazanju) Sad kada sam bila u Bosni pokusavala sam da ga nadzem ali uzalud niko nezna kakav je taj sir
Pa molim vas ako znate bila bi vam zahvalna na odgovoru,ili ako ima neka zamjena bilo sta...............Thanks
Dobrincanka
Molim vas da ne bi otvarala novu temu radi jednog pitanja,pitat cu vas ovde
Kako se u Bosni zove" Ricotta "sir ovi koji su u Americi sigurno znaju o cemo pricam(ovde ga vecinom koriste za lazanju) Sad kada sam bila u Bosni pokusavala sam da ga nadzem ali uzalud niko nezna kakav je taj sir
Dobrincanka
-
Dobrincanka
- dalmatinka
Ricotta je svježi sir na talijanskom, što amerikanci podrazumijevaju pod tim, ne bih znala reći.Dobrincanka wrote:Pzdrav svima
Molim vas da ne bi otvarala novu temu radi jednog pitanja,pitat cu vas ovde![]()
Kako se u Bosni zove" Ricotta "sir ovi koji su u Americi sigurno znaju o cemo pricam(ovde ga vecinom koriste za lazanju) Sad kada sam bila u Bosni pokusavala sam da ga nadzem ali uzalud niko nezna kakav je taj sirPa molim vas ako znate bila bi vam zahvalna na odgovoru,ili ako ima neka zamjena bilo sta...............Thanks
Dobrincanka
-
Leonid Breznjev
na talijanskom?dalmatinka wrote:Ricotta je svježi sir na talijanskom, što amerikanci podrazumijevaju pod tim, ne bih znala reći.Dobrincanka wrote:Pzdrav svima
Molim vas da ne bi otvarala novu temu radi jednog pitanja,pitat cu vas ovde![]()
Kako se u Bosni zove" Ricotta "sir ovi koji su u Americi sigurno znaju o cemo pricam(ovde ga vecinom koriste za lazanju) Sad kada sam bila u Bosni pokusavala sam da ga nadzem ali uzalud niko nezna kakav je taj sirPa molim vas ako znate bila bi vam zahvalna na odgovoru,ili ako ima neka zamjena bilo sta...............Thanks
Dobrincanka
ricotta je italijanski svjezi sir koji se dobija od sirutke sireva mozzarelle, provolone a pogotovo od pecorina.. ne pravi se direktno od mlijeka kao kajmak nego eto od sirutke koja se zagrijava do nekih 70° - 80° da bi zajedno sa priprodnom kiselinom pokrenula Albumin koji je na kraju odgovoran da se ta masa stvrdne, usiri ..
-
Leonid Breznjev
svaka cast Aorta!
prelijepa jela! prezentacija na visokom nivou! hvala!

prelijepa jela! prezentacija na visokom nivou! hvala!