Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
-
Judge_Dread
#776 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:04, edited 1 time in total.
-
Judge_Dread
#777 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:04, edited 1 time in total.
- zlatiborka
#778 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jos jedan maloljetnik za volanom u akciji:
Preksinoć u sarajevskoj Ulici Zaima Šarca
Piše: S. FILIPOVIĆ
28/10/08
Vozeći reno bez dozvole, pokosio djevojčice na trotoaru
Dvije 13-godišnje djevojčice kasno preksinoć su zamalo izgubile život kada ih je renoom, dok su šetale trotoarom u sarajevskoj Ulici Zaima Šarca, udario mladić koji nema položen vozački ispit.
Kako saznajemo, 21-godišnji Neven Crnogorčević izgubio je kontrolu nad automobilom i udario N. P. i D. A., te umjesto da pomogne curicama, on je izašao iz automobila i počeo bježati prema Ulici Asima Ferhatovića.
Međutim, Crnogorčević nije daleko dospio jer ga je nekoliko minuta nakon udesa udario golf A-3, za čijim volanom se nalazio Tajson Arsovski, brat jedne od povrijeđenih 13-godišnjakinja. Arsovski se odvezao dalje, a Crnogorčević se, pola sata kasnije, vratio na mjesto gdje je vozilom udario djevojčice.
Djevojčice su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari kod N. P. konstatovali teži prelom potkoljenice, a kod D. A. lom kostiju lobanje.
Biljana Jandrić, portparol ove zdravstvene ustanove, kazala nam je da D. A. ima teške povrede, ali da je njeno stanje stabilno, te je dodala da je pomoć ukazana i Crnogorčeviću kojem je povrijeđena noga.
Nizajeta Arsovski, majka povrijeđene djevojčice i mladića koji je golfom udario Crnogorčevića, ispričala nam je da su curice udarene dok su stajale na trotoaru ispred haustora zgrade u kojoj žive.
“Vratile su se sa koncerta na Skenderiji i stale su ispred zgrade da se još malo ispričaju. Kada smo čuli udar, izletjeli smo vani i ugledali moju kćerku i njenu prijateljicu na cesti, oblivene krvlju. Automobil koji ih je udario bio je tu, ali vozaču nije bilo ni traga. Tada je moj sin vidio momka kako bježi. Sjeo je u automobil da ga stigne, a taj mladić je trčao okolo. Bio je pijan i, vjerovatno, drogiran, te je sam naletio na golf koji je vozio moj sin”, ispričala nam je Nizajeta Arsovski te dodala: “Još sam u šoku. On (Crnogorčević op.a) je ostavio moje dijete da umre“.
Inače, ova nesreća umnogome podsjeća na onu od prije nekoliko mjeseci u sarajevskom naselju Pofalići, gdje je maloljetni Damir V. izazvao udes koji je za posljedicu imao smrt njemačke državljanke Ane Marije Negler (24).
Podsjećamo, udes se desio na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, gdje su se sudarili golf A-5, za čijim volanom se nalazio 17-godišnjak bez vozačke dozvole i golf A-3 (STA-ZK-172), u kojem je putovala Neglerova, koja je preminula nekoliko dana kasnije.
Nusret Selimović, komandir Jedinice za bezbjednost saobraćaja MUP-a KS, kazao nam je da je Damir V. mjesec nakon udesa ponovno zatečen za volanom, te da je policija tada iskoristila zakonsku mogućnost i uhapsila ga zbog bezbjednosti ostalih učesnika saobraćaja.
“Međutim, nadležni sud ga je kaznio sa 100 maraka i pustio kući“, kazao nam je Selimović, te potvrdio da Damir V. iza sebe već ima nekoliko prijava zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok je ovo prvi put da je Crnogorčević zatečen za volanom, što ne znači da i ranije nije vozio.
Policija je na mjestu nesreće izvršila uviđaj, a od Crnogorčevića, ali i Arsovskog, uzeti su uzorci krvi koji su upućeni na analizu kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola. Kada policija obavi svoj dio posla, predmet će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu koje nastavlja istragu.
U situacijama u kojim se radi samo o vožnji bez dozvole, slučaj se tretira i procesuira kao prekršaj, dok u udesima sa stradalim osobama pored prekršajnog, pokreće se i krivični postupak.
Iako jučer nismo mogli dobiti podatke o tome koliko osoba bez dozvole sarajevska policija zatekne kako upravljaju automobilima, ako je suditi po dnevnim biltenima MUP-a KS, Damir V. i Crnogorčević su tek pojedinci u masi sličnih.
izvor: OSLOBODJENJE
28/10/08
Dvije 13-godišnje djevojčice kasno preksinoć su zamalo izgubile život kada ih je renoom, dok su šetale trotoarom u sarajevskoj Ulici Zaima Šarca, udario mladić koji nema položen vozački ispit.
Kako saznajemo, 21-godišnji Neven Crnogorčević izgubio je kontrolu nad automobilom i udario N. P. i D. A., te umjesto da pomogne curicama, on je izašao iz automobila i počeo bježati prema Ulici Asima Ferhatovića.
Međutim, Crnogorčević nije daleko dospio jer ga je nekoliko minuta nakon udesa udario golf A-3, za čijim volanom se nalazio Tajson Arsovski, brat jedne od povrijeđenih 13-godišnjakinja. Arsovski se odvezao dalje, a Crnogorčević se, pola sata kasnije, vratio na mjesto gdje je vozilom udario djevojčice.
Djevojčice su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari kod N. P. konstatovali teži prelom potkoljenice, a kod D. A. lom kostiju lobanje.
Biljana Jandrić, portparol ove zdravstvene ustanove, kazala nam je da D. A. ima teške povrede, ali da je njeno stanje stabilno, te je dodala da je pomoć ukazana i Crnogorčeviću kojem je povrijeđena noga.
Nizajeta Arsovski, majka povrijeđene djevojčice i mladića koji je golfom udario Crnogorčevića, ispričala nam je da su curice udarene dok su stajale na trotoaru ispred haustora zgrade u kojoj žive.
“Vratile su se sa koncerta na Skenderiji i stale su ispred zgrade da se još malo ispričaju. Kada smo čuli udar, izletjeli smo vani i ugledali moju kćerku i njenu prijateljicu na cesti, oblivene krvlju. Automobil koji ih je udario bio je tu, ali vozaču nije bilo ni traga. Tada je moj sin vidio momka kako bježi. Sjeo je u automobil da ga stigne, a taj mladić je trčao okolo. Bio je pijan i, vjerovatno, drogiran, te je sam naletio na golf koji je vozio moj sin”, ispričala nam je Nizajeta Arsovski te dodala: “Još sam u šoku. On (Crnogorčević op.a) je ostavio moje dijete da umre“.
Inače, ova nesreća umnogome podsjeća na onu od prije nekoliko mjeseci u sarajevskom naselju Pofalići, gdje je maloljetni Damir V. izazvao udes koji je za posljedicu imao smrt njemačke državljanke Ane Marije Negler (24).
Podsjećamo, udes se desio na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, gdje su se sudarili golf A-5, za čijim volanom se nalazio 17-godišnjak bez vozačke dozvole i golf A-3 (STA-ZK-172), u kojem je putovala Neglerova, koja je preminula nekoliko dana kasnije.
Nusret Selimović, komandir Jedinice za bezbjednost saobraćaja MUP-a KS, kazao nam je da je Damir V. mjesec nakon udesa ponovno zatečen za volanom, te da je policija tada iskoristila zakonsku mogućnost i uhapsila ga zbog bezbjednosti ostalih učesnika saobraćaja.
“Međutim, nadležni sud ga je kaznio sa 100 maraka i pustio kući“, kazao nam je Selimović, te potvrdio da Damir V. iza sebe već ima nekoliko prijava zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok je ovo prvi put da je Crnogorčević zatečen za volanom, što ne znači da i ranije nije vozio.
Policija je na mjestu nesreće izvršila uviđaj, a od Crnogorčevića, ali i Arsovskog, uzeti su uzorci krvi koji su upućeni na analizu kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola. Kada policija obavi svoj dio posla, predmet će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu koje nastavlja istragu.
U situacijama u kojim se radi samo o vožnji bez dozvole, slučaj se tretira i procesuira kao prekršaj, dok u udesima sa stradalim osobama pored prekršajnog, pokreće se i krivični postupak.
Iako jučer nismo mogli dobiti podatke o tome koliko osoba bez dozvole sarajevska policija zatekne kako upravljaju automobilima, ako je suditi po dnevnim biltenima MUP-a KS, Damir V. i Crnogorčević su tek pojedinci u masi sličnih.
-
amir79
#779 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
eki Tajson Arsovski,

- vjesticanametli
#780 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
on njih on njega cirkussssssssssssssssssssssssssssssssssss
trazili ste zapad dobili ste divlji
trazili ste zapad dobili ste divlji
-
mahalas505
#781 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Da nije tragicno, bilo bi smijesno ovo sto je citirano.zlatiborka wrote:Jos jedan maloljetnik za volanom u akciji:
Ljudi su poceli da uzimaju zakon u svoje ruke, vjerovatno zato sto oni koji bi trebali da to rade ne rade kako treba.
- vjesticanametli
#782 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa kako drugacije da ukinu problem sarajevske maloljetne bande...............udri i ne cekaj policiju jer nema koristi
- zlatiborka
#783 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Sud ga je kaznio sa 100 KM i pustio kuci......zlatiborka wrote:Jos jedan maloljetnik za volanom u akciji:
28/10/08
.......................
.......................
.......................
Do sljedeceg udesa kojeg ce izazvati.....
Nema sta, drzava nam je q... krasnom, a sudstvo i tuzilastvo najvise.....
- ranger
#784 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Kao sto neko rece, da nije zalosno bilo bi smijesno!
Licno poznajem tog Crnogorcevica, budala svoje vrste.....trebao mu je Tajson obje noge polomit...
ruku na srce, on nit je sila, nit je neka bagra, lik 1.80 visok i tezak 65 kg, mis onaj pravi, vrlo moguce da je bio pijan al i drogiran...

Licno poznajem tog Crnogorcevica, budala svoje vrste.....trebao mu je Tajson obje noge polomit...
ruku na srce, on nit je sila, nit je neka bagra, lik 1.80 visok i tezak 65 kg, mis onaj pravi, vrlo moguce da je bio pijan al i drogiran...
- Neelix
#785 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
meni je samo zao sto ga nije teze povrijedio a ne samo noguvjesticanametli wrote:pa kako drugacije da ukinu problem sarajevske maloljetne bande...............udri i ne cekaj policiju jer nema koristi
- vjesticanametli
#786 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
samo polako bice svega kako je krenulo 
- VR6
#787 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ranger ne vidim kakve veze ima to jel bio bagra ili ne, definitivno nije namjerno opalio djevojcice na trotoaru.
I ne kontam sto pojedinci ovdje pisu "Jos jedan maloljetnik za volanom", kad stoji "21-godišnji Neven Crnogorčević". Vidim niko se nije ni osvrnuo na veca_sa post, koji spominje vodu i izletanje vise auta na tom dijelu. Naravno vozac ce biti sad kriv za sve, a cesta se tek kad neko nastrada popravi. To sto je moglo prije toga izletiti jos 10 vozaca i pokupiti i vise ljudi na trotoaru, to je sada nebitno. Sve dok se isto s**** ne desi nekom od vas, tad ce vam biti bitno sto je cesta bila mokra, al tad ce ostali kao i vi sada, pricati o drugim stvarima. I svi ocekuju da se nesto promjeni, aha, evo sad ce...
I ne kontam sto pojedinci ovdje pisu "Jos jedan maloljetnik za volanom", kad stoji "21-godišnji Neven Crnogorčević". Vidim niko se nije ni osvrnuo na veca_sa post, koji spominje vodu i izletanje vise auta na tom dijelu. Naravno vozac ce biti sad kriv za sve, a cesta se tek kad neko nastrada popravi. To sto je moglo prije toga izletiti jos 10 vozaca i pokupiti i vise ljudi na trotoaru, to je sada nebitno. Sve dok se isto s**** ne desi nekom od vas, tad ce vam biti bitno sto je cesta bila mokra, al tad ce ostali kao i vi sada, pricati o drugim stvarima. I svi ocekuju da se nesto promjeni, aha, evo sad ce...
- vjesticanametli
#788 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
a sta on ima bez vozacke traziti na cesti kakva god ona bila.................trebo mu je ovaj tajson i noge i ruke slomit
- slavkoimamodilera
#789 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vjesticanametli wrote:a sta on ima bez vozacke traziti na cesti kakva god ona bila.................trebo mu je ovaj tajson i noge i ruke slomit
- strong69
#790 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
I ja svaki dan prolazim tom ulicom uz veliki oprez i za divno cudo nisam imao nikakvih problema. A kad bi se ne daj Boze desilo nesto ja sigurno ne bih pobjegao s lica mjesta ostavivsi djevojcice povrijedene.VR6 wrote:ranger ne vidim kakve veze ima to jel bio bagra ili ne, definitivno nije namjerno opalio djevojcice na trotoaru.
Lik vozi bez polozenog vozackog ispita i otkud da se takav nade na ulici i za volanom? Bila ulica mokra ili ne kreten je kriv 100% samim tim sto je sjeo za volan.
I ne znam sto se odmah nade neko da brani kretena koji je cim je sjeo u auto prekrsio zakon i doveo zivot u pitanje. Jos mali pa ce pjesaci na trotoaru biti krivi.
- VR6
#791 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Niko ne brani tog lika nit opravdava to sto je bjezao, samo kazem da to ocito nije jedini razlog sto se to desilo. To sto nema vozacku je cista slucajnost, jer 20% ljudi kod nas vozi bez vozacke. Hocu reci, da se to moglo desiti bilo kojem pocetniku, neovisno od toga jel on imao vozacku il ne...strong69 wrote:I ne znam sto se odmah nade neko da brani kretena koji je cim je sjeo u auto prekrsio zakon i doveo zivot u pitanje. Jos mali pa ce pjesaci na trotoaru biti krivi.
-
delightful
#792 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ko sljedeci pomene ko je kome trebao koji dio tijela polomiti ili bilo sta slicno, ban mu je. hvala.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#793 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Na zalost, to je izgleda ostalo jedino sredstvo kojim se normalni gradjani mogu odbraniti od ovakvih kabadahija. Lijepo bi bilo kada bi se takav covjek zatvorio ma koliko godina imao i dobro iskihao sve svoje grijehe ali ubiti zenu za 100 KM kazne samo zato sto je maloljetan ne ostavlja nikakvu drugu opciju bilo kome ko opet naleti na ovakvog kabadahiju nego primjena vlastite sile.delightful wrote:ko sljedeci pomene ko je kome trebao koji dio tijela polomiti ili bilo sta slicno, ban mu je. hvala.
Neki dan cekam dijete ispred skole na C.Vili i naravno tamo je uvijek guzva i kolone. Dijete prelazi na zelenom svijetlu preko prelaza i baja gdje je ogranicenje 40 vozi minimalno 80 i udara to dijete i sto je najgore bijezi. Sreca da je dijete imalo samo relativno lakse povrede. Sta je taj vozac zasluzio????? Da mu svi sa foruma posaljemo pisma podrske jer mu kocnice nisu ba najbolje sluzile ili da trazimo opravdanje sto se prepao i zato pobjegao.
Svima nama koji postujemo zakone i pokusavamo da zivimo nekim normalnim zivotom vise pun klinac takvih i sasvim je normalno da svako od nas pomisli da su takvi zasluzili da osjete bijes i gnjev gradjana i da to ponekad ispolje i na ovom forumu.
- bpsang
#794 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Danas oko polajedanaest, udes ispod stupske petlje prema Ilidzi, nisam imao aparat jer sam u momentu bio za volanom i samo djelimicno kostatovao da je vozilo kombi bilo naprijed a vozilo Opel Astra novije proizvodnje bukvalno bilo razneseno sa prednje strane, ako neko ima snimak moze postati da se vidi.
-
latinalover
#795 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kolko ovakvih udesa ima...a ne da vlada da se u medijima prikazuje... 
-
dimu
#796 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
pa ne mogu za svaki udes vijesti praviti... obicno dospiju oni sa tezim posljedicama...
zamisli kad bi u americi ili nekoj 50 puta vecoj drzavi od nase navodili sve udese koji se dese hehe
zamisli kad bi u americi ili nekoj 50 puta vecoj drzavi od nase navodili sve udese koji se dese hehe
- jaza_HZSA
#797 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Tebi bas nisu sve na broju sudeci po ovom i tvojim predhodnim postovima..... Meni nije i nece pasti na pamet da sjednem za volan dok ne polozim, a imam dovoljno godina..... meni nije jasno sto ti sve ove likove sto voze brzo, gaze ljude i rade ostala sranja pokusavas da branis pa makar radio to na idirektan nacin??? kad projure pored mene ja im se iz sveg glasa sjetim mame, familije, sestre i to svaki put a i nastavicu i u buduce..... Boze dragi kud ide ova zemlja i ovaj GradVR6 wrote:Niko ne brani tog lika nit opravdava to sto je bjezao, samo kazem da to ocito nije jedini razlog sto se to desilo. To sto nema vozacku je cista slucajnost, jer 20% ljudi kod nas vozi bez vozacke. Hocu reci, da se to moglo desiti bilo kojem pocetniku, neovisno od toga jel on imao vozacku il ne...strong69 wrote:I ne znam sto se odmah nade neko da brani kretena koji je cim je sjeo u auto prekrsio zakon i doveo zivot u pitanje. Jos mali pa ce pjesaci na trotoaru biti krivi.
-
d2
#798 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
veceras negdje oko sedmice je tip sa stranim tablama ko mahnit profurao pored one kamere kod marsalke i uslikan je dva putak, iako sam i ja tada bio na liniji siguran sam da se tacno zna koji je senzor okinuo tj u kojoj je traci bio tip tako da se ne brinem za sebe ali me zanima posto on ima strane table hoce li njega stici kazna negdje na granici kada krene izaci ili nesto takvo ?
- amrica
#799 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ako ima obicne , civilne strane table, trebalo bi ga zaustaviti, ali ako ima diplomatske, cao djaci....
- strong69
#800 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ova kamera radi k´o ludad2 wrote:veceras negdje oko sedmice je tip sa stranim tablama ko mahnit profurao pored one kamere kod marsalke i uslikan je dva putak,