FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vitamin C

#776 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

I shall repeat myself: Ibrahimović kita. :D
abondanzieri

#777 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

Vitamin C wrote:I shall repeat myself: Ibrahimović kita. :D
Sta rece i osta ziv :shock: :run:
Vitamin C

#778 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

abondanzieri wrote:
Vitamin C wrote:I shall repeat myself: Ibrahimović kita. :D
Sta rece i osta ziv :shock: :run:
Važno je reći ono što misliš, znaš, čuvstveno primaš od svijeta, pa makar i ne ostao živ poslije toga. Ibrahimović ima neke izuzetne kvalitete, ali zbog onih opozitnih nikada mi neče biti favorit niti imalo simpatičan.
Angel_of_Death_

#779 Re: FC Barcelona

Post by Angel_of_Death_ »

Ne znam sta hoce ovi iz Barce. Ja sam Barcin fan ali pretjeruju. Eno na sportsport.ba izasla vijest da Barcelona vrsi pregodovre sa Davidom Villom. On i Ribery ne bi dosli lose, ali Ibrahimovc bi promijenio sve u Barceloni..
musac

#780 Re: FC Barcelona

Post by musac »

Angel_of_Death_ wrote:Ne znam sta hoce ovi iz Barce. Ja sam Barcin fan ali pretjeruju. Eno na --- SPAM --- izasla vijest da Barcelona vrsi pregodovre sa Davidom Villom. On i Ribery ne bi dosli lose, ali Ibrahimovc bi promijenio sve u Barceloni..
E bas si pravi fan...
Rauber

#781 Re: FC Barcelona

Post by Rauber »

Ma ljudi ne treba im niko, pogotovo ne u veznom i napadu, jedino mozda dovesti u odbranu Vidica i neko lijevog beka.
Charuga
Globalni moderator

#782 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Rauber wrote:Ma ljudi ne treba im niko, pogotovo ne u veznom i napadu, jedino mozda dovesti u odbranu Vidica i neko lijevog beka.
Razlog potrage za dobrim napadacem je mogucnost odlaska Eto'a .. On jos nije raskrstio izgleda u glavi hoce li ostati ili ne ..
Charuga
Globalni moderator

#783 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Barca mrsi račune Realu: Za Villu 50 milijuna eura i Krkić
Madrid, 16.06.2009., 09:48 | S.D./TS

Iako se pisalo kako je transfer Davida Ville iz Valencije u Real za 40 milijuna eura gotova stvar, čini se kako od toga ipak neće biti ništa. U priču se naime uplela Barcelona i 'šišmišima' dala ponudu koju teško da će moći odbiti...

Real se razmahao. Doveli su Kaku i Cristiana Ronalda, a Villa je bio na korak do transfera ponajviše zbog teške financijske situacije u kojoj se nalazi Valencija. No, u Barci su odlučili kako ipak neće mirno gledati dok njihovi najveći rivali kupuju koga im se prohtije...

Real je za španjolskog reprezentativca nudio 40 milijuna eura, no Barca je otišla i nekoliko koraka dalje. Oni klubu s Mestalle nude 50 milijuna plus Bojana Krkića na posudbu i Martina Caceresa.

'Da sam na mjestu direktora Valencije odmah bi prihvatio ponudu Barce. Nemam što reći, nego da imaju bolju, jaču i atraktivniju ponudu. Time sam sve rekao', izjavio je direktor Reala Jorge Valdano i dodao: 'Odavno vodimo pregovore s Valencijom, ali i bez Barcelone su oni zapeli. Posljednjih dana je došlo do neslaganja oko naše ponude i njihovih zahtjeva'.
Bušman

#784 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Prvo veliko pojacanje na pomolu - Yaya potpisuje novi ugovor :D :D
adcor

#785 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Plavih_11 wrote:Barca mrsi račune Realu: Za Villu 50 milijuna eura i Krkić
steta je ako puste bojana. ipak mislim da ga pep ne gotivi nesto previse, tako da to mozda i nije samo spekulacija...
sa druge strane mislim da villa ne vrijedi toliko (realno, ne u odnosu na do sada odradjene transfere)...
mrtva kokoš

#786 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

adcor wrote:
steta je ako puste bojana. ipak mislim da ga pep ne gotivi nesto previse, tako da to mozda i nije samo spekulacija...
sa druge strane mislim da villa ne vrijedi toliko (realno, ne u odnosu na do sada odradjene transfere)...
Krkica nude na posudbu ne za stalno,sto mislim da je dobar potez decko treba da se negdje kali kad vec ne moze u barci..
Eweleen

#787 Re: FC Barcelona

Post by Eweleen »

adcor wrote:
Ma krkić bi eventualno išao na posudbu 1 godinu. Što i nije baš neka velika stvar za Valenciu. Formirat igrača za drugi klub ...
Vitamin C

#788 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

Eweleen wrote:
adcor wrote:
Ma krkić bi eventualno išao na posudbu 1 godinu. Što i nije baš neka velika stvar za Valenciu. Formirat igrača za drugi klub ...
Plašim se da bi to bila samo priprema za Krkićev konačni odlazak. Ne bih volio da Barcelona izgubi Krkića. Nadam se da je moj strah nepotreban i da se odlazak neće desiti.
adcor

#789 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Splinter wrote:
adcor wrote:
Krkica nude na posudbu ne za stalno,sto mislim da je dobar potez decko treba da se negdje kali kad vec ne moze u barci..
to je vec druga stvar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mozda bi njegovo mjesto mogao da popuni pedro (1 sezonu), ali ako uz njega odu hleb ili gudjohnsen onda je to manjak igraca za ove slabije utakmice...
Charuga
Globalni moderator

#790 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Splinter wrote:
adcor wrote:
Upravo tako .. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#791 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Barcelona: Nismo odustali od Darija Srne

Sportski direktor Barcelone Txiki Begiristain za španjolski je Sport potvrdio daljnji interes Katalonaca za Darija Srnu. Spremni su, rekao je Begiristan, izdvojiti 15 milijuna eura...

O hrvatskom nogometnom reprezentativcu i kapetanu aktualnog osvajača Kupa UEFA-e Šahtara, biranim riječima je nedavno govorio i trener Barcelone Josep Guardiola, a Begiristian se na njega samo nadovezao, te naglasio da im iz Šahtara nije zanimljiv samo Srna.

'Srnu i dalje motrimo, te nismo nikada niti odustali od njega. Drugi igrač koji nam je zanimljv jest Dmitro Čigrinski, vezni igrač, koji bi nam mnogo pomogao u trenucima koji nam slijede u narednoj sezoni, a to je period na početku 2010. godine. Tada će Keita i Toure nastupati na Afričkom kupu nacija, te se moramo osnažiti za to razdbolje, u tom dijelu momčadi', rekao je Begiristian.

Sportski direktor katalonskog giganta je naveo i to da je Barcelona spremna izdvojiti po 15 milijuna eura za obojicu klasnih igrača Šahtara
Charuga
Globalni moderator

#792 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Barca Eye Up Frey To Replace Victor Valdes
The Catalans look as though they will have a new goalkeeper next season.
Jun 16, 2009 10:35:47 AM

Reports in Italy claim that Barcelona are looking at Fiorentina goalkeeper Sebastien Frey to replace Victor Valdes this summer.
The news comes on the same day that negotiations between Valdes and Barcelona with regards to a new contract have apparently broken down.
Now, with just a year left on his current deal at the Camp Nou, Valdes' future looks in doubt and he could well leave this summer.
If he is to go then Barcelona will have to replace him, hence Sky Italia reporting that they are looking at the experienced and proven Frey.
The Catalans are apparently willing to pay big money for the goalkeeper and will use Rafael Marquez as part of the deal - a player who Fiorentina are reported to be interested in.
With regards to a price for the Frenchman, it is though that he will cost Barcelona in the region of €15-20 million.
One minor stumbling block to any deal could be the fact that Frey still has four years left on his contract with Fiorentina and is expected to stay with the Viola until 2013.
With the Catalans he would be guaranteed Champions League football, whilst his current side have to go through qualifying.

James Walker-Roberts, Goal.com
adcor

#793 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

hohohoh :lol: :lol: :lol:

Vitamin C

#794 Re: FC Barcelona

Post by Vitamin C »

Sa ovim sam vrlo zadovoljan.
Charuga
Globalni moderator

#795 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Keirrison de Souza Carneiro

Brazilski napadac koji trenutno igra za Palmeiras bi trebao biti novi igrac u redovima Barse.
Last edited by Charuga on 29/06/2009 08:08, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#796 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Laporta: “Eto'o has a stratospheric offer”

Barcelona chairman Joan Laporta admits that the Cameroon striker has “a stratospheric offer from another team, which would make him into the best-paid player in the world”. Nevertheless, Laporta would like Eto'o to stay at Barça.

This Saturday in an interview with radio programme ‘Tarda Tardà' on Icat FM, Barcelona chairman Joan Laporta spoke about his taste in music but also had time to look at the latest first team news.

Bid for Eto'o

Laporta said that he believes “Samuel Eto'o wants to stay and I’d like him to” but the player has received “a stratospheric offer from another team, which would make him into the best-paid player in the world”. He also pointed out that if the Cameroon striker stays and Barça end up signing David Villa, the two players would be “compatible” as “the season is long”.

Keirrison and Luis Filipe

Another name linked with Barça this week has been Keirrison. Laporta announced that his signing for Barça is on the point of being completed.

Turning to Deportivo de la Coruña’s full-back, Luis Filipe, Laporta said that if Lendoiro asks for €20 million for the player “then I’ll make no effort to get him. He’s out of the market there”.

Waiting for Ribéry

Laporta was full of praise for Bayern Munich’s Franck Ribéry: “We like him a lot. Bayern knows that and he does too. We also know Madrid are after him, but Beckenbauer isn’t selling. However, if they change their minds they know we’re interested”. Given the fact that other clubs are looking to sign the Frenchman, Laporta made it clear that “we won’t get into an auction over him”.

Praise for Messi

Laporta was full of praise for one of Barcelona’s top stars, Leo Messi. “He’s the best there’s ever been, Barça’s ‘Messiah’,” said the club chairman. Another name to come up in the conversation was Mascherano, a great friend of Leo Messi’s and one of the other players Barça have been interested in. “We have the best midfield, but Touré and Keita will be off to the African Cup of Nations,” noted Laporta.
Charuga
Globalni moderator

#797 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

A tim koji Laporta spominje i koji je ponudio tu "stratosfericnu ponudu" je izgleda Manchester City.
ja.neron

#798 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Plavih_11 wrote:A tim koji Laporta spominje i koji je ponudio tu "stratosfericnu ponudu" je izgleda Manchester City.

ponudili 29 miliona funti za Eta koji ima još jednu godinu ugovora za Barcom
Charuga
Globalni moderator

#799 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ja.neron wrote:
Plavih_11 wrote:A tim koji Laporta spominje i koji je ponudio tu "stratosfericnu ponudu" je izgleda Manchester City.

ponudili 29 miliona funti za Eta koji ima još jednu godinu ugovora za Barcom
I platu od cca 235.000 eura. sedmicno ... Spekulacije ili ne, saznat cer se nekad ..
Charuga
Globalni moderator

#800 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Keirrison de Souza Carneiro

Brazilski napadac koji trenutno igra za Palmeiras bi trebao biti novi igrac u redovima Barse.
http://www.youtube.com/watch?v=vfOAVtqTESM

Navodno je Barsa vec duze vrijeme u pregovorima sa firmom Traffic koja polaže 80% prava na ovog igraca i ponudili su 15 mil eura za njega. Jedna od opcija je i posudba u Barsu ako ga ne mognu otkupiti.
Post Reply