Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BSn

#776 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by BSn »

Mah, sta cemo u narednim kvalifikacijama, kada se svejedno ne mozemo plasirati.

Ovako ostaje dovoljno prostora da svi igraci koji nesto valjaju, napuste reprezentaciju u narednom periodu. Unistili su fudbalsku i kosarkasku selekciju, red je dosao na rukometnu.
Nisu ih unistili ni navijaci, ni EU, a ko jeste to svi znamo (ali to nije za ovog podforuma).
zalizani

#777 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by zalizani »

komeba wrote:
zalizani wrote:du du du du nema nam pomoći........... :bih:
http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI

:bih:

to bracek
LSD

#778 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

Ja ne znam da li tebi treba neke stvari nacrtati ili si previse mlad pa ne shvatas slozenost svjetskog poretka ili si stvarno na LSD-u. Utakmica je prekinuta nakon sto su upaljaci poceli da frcaju po terenu i igraci Madjarske su se povukli sa terena sasvim opravdano. Ali posto se situacija smirila oni su morali nakon 15 minuta da se vrate sto im je i striktno naredio komesar EHF-a. To je potvrdio i divni covjek Demirovic i zamolio navijace da dozvole da se igra utakmica. Tada smo vec bili u prednosti nad madjarima. Nakon izvjesnog vremena izlazi delegat i pokusava sasvim pristojno da nesto kaze navijacima nakon cega zaista pocinje skandiranje "Ovo je Bosna" On prekida i ceka da navijanje stane. Ponovno pokusava i tada pada neki predmet pored njega i on kategoricno prekida utakmicu i zahvaljujuci tom majmunu sto je bacio to sto je bacio mi padamo na dno. Koga boli ona stvar sto on prica na Engleskom ili Kineskom ako je trenutna situacija u nasu korist jer sam 100% siguran da su se madjari usrali kao i sudije. Dakle @LSD nagradno pitanje tko je ovdje pusac, Bosna i Hercegovina ili Madjarska ili sudije ili delegat???????????????? Samo jedan, reprezentacija BiH u rukometu jer su svojim znojem i trudom dosli do ove utakmice i sve to u jednoj minuti je pokopao nekakav seljacina sa svojim upaljacem.[/quote]Ma bravo moralisto...kulturnjak naš evropski...ja bih te od blata izvajao ako ne bih imao zlata da te optočim kao statuu...jebote,koja prica :lol: ...vazda smo mi sami sebi krivi,jelde....novi svijetski poredak,kažeš :lol: :mrgreen: dobra fora-nema šta...ali hajd ti to pojasni masi od 8.000 gorila koji su mentalni pacenici i jedva cekaju da budu žrtve "novog svjetskog poretka" i to svjesno :lol: ...naš narod ni rat nije mogao opametiti (u tu se uvjeravam evo i preko ovog foruma,šta se ljudi nece pisati :( ) a da nas opameti neka utakmica i nedo Bog neki kulturni švedski delegat...nece to tako ici sa nama...daleko je evropa od ovakvih navijaca,a još dalje od onih koji misle preko foruma se distancirati od istih.
svako_dobro_bih

#779 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by svako_dobro_bih »

tuga brate

ja samo znam da bi sve u redu bilo i da bi se utakmica nastavila da se kretenski delegat nije obratio, koji racku se on nama ima obracati? navijaci su bili smireni i sve je bilo spremno za nastavak, stvarno, imao sam dojam da covjek zeli da prekine utakmicu, nesto je promrmljao na loshem engleskom, nista ga nisam razumio, navijaci su uhvatili navijati, on isfrustriran baca onaj mikrofon i odlazi, ma ebat ga, ne moze drukacije, nisam nikako ni mogao povezani bih i svjetsko prvenstvo u rukometu, treba kontrolisati jos huligana na svjetskom :roll:
Umjetnik a

#780 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

karanana wrote:Ma da ti svaki napad prekinu i da ti svaku loptu uzmu, stoka neodgojena seljacka nema pravo da gadja i baca stvari na teren. postoje organi kojima se moze zaliti ako nesto nije bilo regularno. stoka nije gadjala samo sudije nego su tokom cijelog susreta gadjali i onog velikog madzarskog golmana koji je fino odbranio nekoliko napada i sedmeraca, dok su nasi golmani bukvalno imali 4-5 odbrana a tahirovic bio supalj ko sito do druge polovine drugog poluvremena. jednostavno stoka ne moze prihvatiti poraz i da su ljudi bolji.
nije tema naša loša igra u pojednim trenutcima, što nije dozvolio igru kad smo bili na minusu 2 i imali napad i taman nas je krenulo i a Enida u branjenju
Benighted

#781 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Benighted »

du du du duuu du du du duuu
du du du duuu du du duuu duuuu

PS. objektivno nasi su bili loshi... nisu madjarima ni trebale sudije da im pomazu,al et jesu pripomogli...
svako_dobro_bih

#782 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by svako_dobro_bih »

i kad malo shvatim nismo toliko loshe igrali, samo nam je nedostajala realizacija, da smo pogodili onih 5 sedmeraca i par onih cistih zicera imali bi mi ubjedljivo vodstvo
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#783 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by hrasno38 »

Van Halen wrote:Kako me nerviraju ovi nazovi proeuropski nastrojeni forumaši koji jedva čekaju da ocrne naš narod, kao eto mi smo primitivni, užasni ovakvi i onakvi. Mogu samo reći, svaka čast momcima. Mi smo večeras morali ispasti, ali ljudi više nisu mogli trpiti da ih neko pravi budalama i smatra priglupim balkancima. Eto sad ne valja što su se bunili na skandalozne odluke sudija koji su poslani da pristrasno sude. Jedan od glavnih ljudi u sudijskoj organizaciji EHF-a je Mađar, i svi su znali da bi moglo ovako biti, međutim perfidnost je bila na nivou. Odakle delegatu pravo da se obrati na engleskom jeziku. Da je to uradio u Španiji, Italiji ili nedaj Bože Francuskoj, zemljama gdje ljudi ne samo da uglavnom ne govore engleski nego ih iz ponosa uopšte ne interesuje reakcija publike bi bila sigurno ovakva, ako ne gora. Ljudi ga ne slušaju,mnogi ne razumiju (njegova krivica što nije uzeo prevodioca) a on lafo ljut i ode, pa šta smo mi neka kolonijalna rupa, još mu je samo bič falio. Ionako nam je bilo namjenjeno da ispadnemo, bar ih nismo poljubili u dupe dok su nas otvoreno krali.
Prvo bi trebao da znas da je Engleski jezik svjetski jezik i diplomatski jezik i da vecina ambasadora u BIH pored svog jezika govori i Engleski za rzliku od nasih. Na svim velikim takmicenjima engleski jezik je obavezan. I tvoja recenica "Odakle pravo delegatu da se obrati na Engleskom jeziku" je ubjedljivo najveci biser koji sam procitao na ovom forumu od 2004 godine od kada sam registrovan. Po tvom rezonu James Blunt bi trebao da pjeva na Bosnaskom jeziku jer odakle mu pravo da pjeva na engleskom. Dragi @Van Halene gdje god da odes u svijetu se prica engleski jezik a neces vjerovati i u sred Pariza kada udjes u restoran mozes na engleskom naruciti. Nas je problem sto mi nemamo kulturu slusanja vec zvizdimo a ne znamo ni cemu zvizdimo. Mi bi isto tako zvizdali da je deegat htio da saopsti da madjarska reprezentacija nece da izadje na teren i da cemo vjerovatno utakmicu dobiti za zelenim stolom prije nego bi znali sta hoce da saopsti.
Meshtar

#784 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

[/quote]Stoji to da su bježali stalno, da smo mi mašili sedmerce, ali u tom periodu igre nisu ništa napravili, šta si ti gledao? Kako to da od minus sedam dođeš na minus dva i imaš napad, tebe neko ubija? Ja govorim o tom periodu igre i ko zna kako bi dalje završilo, to niko od nas ne zna, ali sudija nema pravo da to sam odluči, ali nažalost ima tu mogućnost.[/quote]

Ne na minus dva nego na ,minus tri. Bila je njihova lopta. U pravu si, nećemo nikad saznati šta bi bilo, navijači su sjebali svaku mogućnost da to ikad saznamo.

Sudija ima pravo da odluči, i to svaki put kad se prekrše pravila igre ili nema uslova na terenu.
Umjetnik a

#785 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

Benighted wrote:
du du du duuu du du du duuu
du du du duuu du du duuu duuuu

PS. objektivno nasi su bili loshi... nisu madjarima ni trebale sudije da im pomazu,al et jesu pripomogli...

bili loši a imali minus 2 i napad i taman nas je krenulo
campa_xxx

#786 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by campa_xxx »

Mozda nam sad zabrane i klubovima nastup u Evropi...
Meshtar

#787 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

hrasno38 wrote:
Van Halen wrote:Kako me nerviraju ovi nazovi proeuropski nastrojeni forumaši koji jedva čekaju da ocrne naš narod, kao eto mi smo primitivni, užasni ovakvi i onakvi. Mogu samo reći, svaka čast momcima. Mi smo večeras morali ispasti, ali ljudi više nisu mogli trpiti da ih neko pravi budalama i smatra priglupim balkancima. Eto sad ne valja što su se bunili na skandalozne odluke sudija koji su poslani da pristrasno sude. Jedan od glavnih ljudi u sudijskoj organizaciji EHF-a je Mađar, i svi su znali da bi moglo ovako biti, međutim perfidnost je bila na nivou. Odakle delegatu pravo da se obrati na engleskom jeziku. Da je to uradio u Španiji, Italiji ili nedaj Bože Francuskoj, zemljama gdje ljudi ne samo da uglavnom ne govore engleski nego ih iz ponosa uopšte ne interesuje reakcija publike bi bila sigurno ovakva, ako ne gora. Ljudi ga ne slušaju,mnogi ne razumiju (njegova krivica što nije uzeo prevodioca) a on lafo ljut i ode, pa šta smo mi neka kolonijalna rupa, još mu je samo bič falio. Ionako nam je bilo namjenjeno da ispadnemo, bar ih nismo poljubili u dupe dok su nas otvoreno krali.
Prvo bi trebao da znas da je Engleski jezik svjetski jezik i diplomatski jezik i da vecina ambasadora u BIH pored svog jezika govori i Engleski za rzliku od nasih. Na svim velikim takmicenjima engleski jezik je obavezan. I tvoja recenica "Odakle pravo delegatu da se obrati na Engleskom jeziku" je ubjedljivo najveci biser koji sam procitao na ovom forumu od 2004 godine od kada sam registrovan. Po tvom rezonu James Blunt bi trebao da pjeva na Bosnaskom jeziku jer odakle mu pravo da pjeva na engleskom. Dragi @Van Halene gdje god da odes u svijetu se prica engleski jezik a neces vjerovati i u sred Pariza kada udjes u restoran mozes na engleskom naruciti. Nas je problem sto mi nemamo kulturu slusanja vec zvizdimo a ne znamo ni cemu zvizdimo. Mi bi isto tako zvizdali da je deegat htio da saopsti da madjarska reprezentacija nece da izadje na teren i da cemo vjerovatno utakmicu dobiti za zelenim stolom prije nego bi znali sta hoce da saopsti.
Ma hrasno, to s jezikom je šuplja priča. Halid je prvo umirivao raju. Rekao je da je rukometna asocijacija naredila Mađarskoj da se vrati na teren, pa ga prekinuše zvižducima. Nisu smjeli gađati delegata, sve da je govorio na Svahiliju ili nekom kenijskom dijalektu. Sve je to šuplja.
The Realist

#788 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Meshtar wrote: Ne na minus dva nego na ,minus tri. Bila je njihova lopta. U pravu si, nećemo nikad saznati šta bi bilo, navijači su sjebali svaku mogućnost da to ikad saznamo.

Sudija ima pravo da odluči, i to svaki put kad se prekrše pravila igre ili nema uslova na terenu.
Ne, 24:26 je bilo, kada je ono prvo probijanje svirano, koliko se ja sjećam, znači dva razlike i naša lopta.
Last edited by The Realist on 15/06/2008 00:59, edited 1 time in total.
Luke Perry

#789 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Luke Perry »

OT Sjetih se onog navijaca sto je tukao holandskog golmana 2004 :-)
Umjetnik a

#790 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Umjetnik a »

The Realist wrote:
Meshtar wrote: Ne na minus dva nego na ,minus tri. Bila je njihova lopta. U pravu si, nećemo nikad saznati šta bi bilo, navijači su sjebali svaku mogućnost da to ikad saznamo.

Ne, 24:26 je bilo, kada je ono prvo probijanje svirano, koliko se ja sjećam, znači dva razlike i naša lopta.
klixober

#791 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by klixober »

Bosnom behar probeharao
mene zivot razocarao
du du du nema nam pomoci
du du du dudu
du du du dudu dudu duuuuuuuuu

Ovako navijajmo iduci put :bih: :bih: :bih:
cyprus

#792 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

The Realist wrote:...Svaka čast, bar smo pokazali se više ne ćemo dati zahebavati...
:lol:

Od svih rečenica ova mi je najviše šega :D . EHF se trese. Od straha počeće odgovorni davat ostavke i za zelenim stolom nama dat prolaz na SP :-) .
The Realist

#793 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

cyprus wrote:
The Realist wrote:...Svaka čast, bar smo pokazali se više ne ćemo dati zahebavati...
:lol:

Od svih rečenica ova mi je najviše šega :D . EHF se trese. Od straha počeće odgovorni davat ostavke i za zelenim stolom nama dat prolaz na SP :-) .
Ne radi se o tome, nego mi je drago da su se igrači bunili, publika i svi koji su tamo bili, da bar se vidi to zajedništvo, kojeg dugo nismo imali.
Meshtar

#794 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

The Realist wrote:

Slabo ti to ide. Revanš utakmica baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska 2009, između BiH i Mađarske, prekinuta je večeras u 50. minutu, pri vodstvu gostiju rezultatom 24:27.

I da, lopte je kod njih poslije sviranog probijanja.

Vidim gledalo se, "objektivno"

http://www.sportsport.ba/rukometp-3722.htm
Cryptoman

#795 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Cryptoman »

ostade mi nejasan jedan detalj...

izlazi delegat na teren. uzima mikrofon. mozemo samo pretpostaviti sta je htio reci. najvjerovatnije nesto od ovoga:

"zbog navijackih incidenata upozoravam vas da je dovoljan jos jedan ubacen predmet na teren pa ce utakmica biti prekinuta"
ili
"molim vas da napustite dvoranu, jer ce utakmica biti nastavljena bez publike"

u oba slucaja moze se zakljuciti da JOS NIJE bilo razloga da se utakmica prekine. a kad JEST bilo razloga da se utakmica prekine? u onom trenutku kad se delegat nasao uvrijedjenim jer ga je publika ometala kad je htio da govori (kao da je na predizbornom skupu) kako i koliko hoce!
je li postoji u pravilima da se utakmica moze prekinuti zato sto se delegat nasao uvrijedjenim? a da mu pritom (da koristim nase mjerne jedinice) niko nije psovao mater, nazvao ga lopovom i tome slicno...

i sta ce taj covjek napisati u izvjestaju? "prekinuo sam utakmicu jer sam se nasao uvrijedjenim"?!?

ne!

napisace da je utakmica prekinuta jer su i nakon upozorenja Demirovica ubacivani predmeti na teren. a kao dokaz ce priloziti upaljac (ili sta vec) koji je pokupio sa terena kad se sagnuo pri IZLASKU sa parketa, ali NAKON sto je odlucio da prekine utakmicu. medjutim, to nece odgovarati istini...

i tako ce EHF dobiti neistinit izvjestaj, ili nesto sa mojim rezonom nije ok...
The Realist

#796 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Meshtar wrote:
The Realist wrote:

Slabo ti to ide. Revanš utakmica baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska 2009, između BiH i Mađarske, prekinuta je večeras u 50. minutu, pri vodstvu gostiju rezultatom 24:27.

I da, lopte je kod njih poslije sviranog probijanja.

Vidim gledalo se, "objektivno"

http://www.sportsport.ba/rukometp-3722.htm
E jebiga, ti očito ne kontaš šta pišem. Ne "govorim" ja da je tada prekinuta utakmica, nego da je kod 24:26 i lopte za nas počelo to sa "čudnim" odlukama sudaca, koje su se redale jedna za drugom. Šta tu nije jasno?
rIder

#797 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by rIder »

karanana wrote:Ma da ti svaki napad prekinu i da ti svaku loptu uzmu, stoka neodgojena seljacka nema pravo da gadja i baca stvari na teren. postoje organi kojima se moze zaliti ako nesto nije bilo regularno. stoka nije gadjala samo sudije nego su tokom cijelog susreta gadjali i onog velikog madzarskog golmana
Fakat... zamisli naše navijače da nam recimo na EP-u fudbalu ponište regularan gol ili sviraju bezveze penal, kao italijanima na primjer... šta bi onda bilo... :run:
cyprus

#798 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

Umjetnik a wrote:...bili smo bolji od njih...
Moram priznat da i ovo ulazi u užu konkurenciju :D :D
Meshtar

#799 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Meshtar »

Pa jadan ne bio poslije probijanja je i bio prekid. Znači bilo je dva razlike, pa je došao prekid, a sudije su to iskoristile da dodaju još jednu bobu Mađarima :D
The Realist

#800 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by The Realist »

Meshtar wrote:Pa jadan ne bio poslije probijanja je i bio prekid. Znači bilo je dva razlike, pa je došao prekid, a sudije su to iskoristile da dodaju još jednu bobu Mađarima :D
Bilo je jedno probijanje, prije nego je Doborac onako stradao, to je bilo drugo probijanje i prekid je nastao nakon što je Haramandić (mislim, nisam siguran) dobio dva minuta za onaj faul, a ne kod nekog probijanja.
Post Reply