Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#776 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

U subotu mi je SA Taxi tražio 15 maraka (3 osobe x 5) od Malte do Skenderije :-) Žao mi je samo što ga nisam zapisao i prijavio. Nakon par minuta zaustavim Holland i frajer nas odveze, po taksimetru 5 KM bilo.
djes_ba

#777 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by djes_ba »

jutros sjeli na troje u taksi(prvi put ljude vidim) unutra vec neki momak bio i krenuli ka gradu
kontam ja sad ce izaci po 2 3 km mjera aaa :mrgreen: :mrgreen:
izlazi momak na malti 7 km mu uze koliko taksimetar kuca
ja se sjebo kontam da dam momku nesto love kad osoba sto sjedi ispred izlazi na sljedecoj govori njoj taksista 5 KM
ja izasao na skenderiji i meni 5KM ne znam koliko je 4 osobi uzeo jer je ona isla do pozorista
uglavnom do skenderije je taksimetar otkucao nekih 10 KM
znaci da je na kraju tura koja je bila max 12 KM uzeo preko 20 KM
i da nesto kazes reko bi izadji ima koce dati jer nasi vrli gras neradi
a nesto se nije ni centrotrans potrudio da izadje gradjanima Sarajeva u susret u ovim danima
uglavnom sarajevo taksi :thumbup: :thumbup: :thumbup:
lopovi
Tercius

#778 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tercius »

A vi fino se raspitate prvo za broj kantonalne ili federalne inspekcije za cestovni promet, pa kad vam tako kaze od M.Dvora do Skenderije 10 Km fino ga pitajte jel to po taksimetru, pa onda ce on vjerovatno reci ja babu svog nebi vozio po taksimetru po ovom vremenu a vi onda uzmete mobitel u ruku i kazete mu a sta bi inspekcija za cestovni promet i policija rekla na to.Mislim zahtjeva malo drskosti,i hrabrosti znajuci da ih je vecina go klosar, al et il plati il se svadjaj...Po zakonu o cestovnom prometu je ja mislim 200 km kad vozi bez ukljucenog taksmitera....
respo

#779 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

ultima_palabra wrote:U subotu mi je SA Taxi tražio 15 maraka (3 osobe x 5) od Malte do Skenderije :-) Žao mi je samo što ga nisam zapisao i prijavio. Nakon par minuta zaustavim Holland i frajer nas odveze, po taksimetru 5 KM bilo.
subota navece
od c vile do radiceve 5,5
od energopetrola u titovoj do otoke 6,5
prvi ne znam koji je bio drugi je bio sa taxi
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#780 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ladyblue18 »

Nekidan su fino iz Sarajevo taxija apelovali da se divlje voznje zabiljeze, broj taxija i fino da im se javi.
Pa eto umjesto sto ovdje tersate, mozete biti korisni pa fino prijaviti.
dzeno123

#781 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Mislim da je sarajevo taxi izaso sa zvanicnim saopstenjem da im je radilo samo 10-tak vozila za vikend. Ko je to vas vozo boga pitaj. :)
maximilijana

#782 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

ja ba...fino TA tablice..SARAJEVO TAXI ZNAK..al et ocito ti iz udruzenja "nemaju pojma"
btw vidjela sam taxi na firmi pise "STARI GRAD TAXI" jel to SA-TAXI ili-?
ja uglavnom ulazim u sljastece sarene taxije : holland, paja , boss etc.. :D :D :D sto sarenije to bolje :D
a ovima iz Sa-taxija zelim da sto brze propadnu :D
dzeno123

#783 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

maximilijana wrote:ja ba...fino TA tablice..SARAJEVO TAXI ZNAK..al et ocito ti iz udruzenja "nemaju pojma"
btw vidjela sam taxi na firmi pise "STARI GRAD TAXI" jel to SA-TAXI ili-?
ja uglavnom ulazim u sljastece sarene taxije : holland, paja , boss etc.. :D :D :D sto sarenije to bolje :D
a ovima iz Sa-taxija zelim da sto brze propadnu :D
Eto vidis, to nije Sarajevo taxi. ;-)

To je nelegalna firma protiv koje se vodi sudski spor. Daleko od toga da ih branim jer znam i sam kakvih baraba ima ali opet je lakse kazniti u takvim slucajevima legalnog taksistu od onoga sto je izbacio firmu samo za ovo vandredno stanje. Mislim, kantonalni inspektori su dali brojeve na koje se moze pozvati i uputiti zalba u takvim slucajevima, koliko vas se odlucilo pozvati ih?
maximilijana

#784 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

ja sam vidjela i Sa taxi da voza..za abnormanle cijene..i te ilegalne (u koje ne sjedam)
nema potrebe da ih branis :D
samo da kazem da su se humaniji pokazali ovi iz npr hollanda bar prema meni i mojim drugovima u ovih par dana..a SA-TAXi..sve fol Sarajlije..bog te..sakloni me boze tih Sarajlija.. ko da nemaju oni zene, djecu, majke..
al et..vratit ce im se :)
i ja sam rZA da ti ilegalni vozaju (ioako ne sjedam) cisto da naprave konkurenciju kretenima iz SA TAXIJA
dzeno123

#785 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

maximilijana wrote:ja sam vidjela i Sa taxi da voza..za abnormanle cijene..i te ilegalne (u koje ne sjedam)
nema potrebe da ih branis :D
samo da kazem da su se humaniji pokazali ovi iz npr hollanda bar prema meni i mojim drugovima u ovih par dana..a SA-TAXi..sve fol Sarajlije..bog te..sakloni me boze tih Sarajlija.. ko da nemaju oni zene, djecu, majke..
al et..vratit ce im se :)
i ja sam rZA da ti ilegalni vozaju (ioako ne sjedam) cisto da naprave konkurenciju kretenima iz SA TAXIJA
Nece im se vratit ne brini se, sve dok se u raji ne probudi gradjanska svijest i ne pocne im zvati kantonalne saobracajne inspektore. Ali svi bi mi kritikovali a ne daj boze sta uradili po tom pitanju. "Neam ja vremena za to al dabogda mu se vratilo...", standardna sarajevska suplja...
rimac

#786 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rimac »

Ne znam što im raja i plaća. Ukoliko nije uključio taksimetar nemojte ni platiti. LIjepo otvorite vrata i izađite.
maximilijana

#787 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

vjeruj mi ...ja sam zvala..pisala pisma i mailove.. nikad nista nije bilo :S
valjda svi kontaju neudato neuroticno zensko :D u PMS-u.
posto sam peh vazda imam nekih problema sa taxistima...
najgori su mi odgovori iz Udruzenja - rade na tome..nema ovoga iz sluzbe..nema onoga..
a par puta me bilo strah vjeruj mi prigovorit vozacu jer je izgledao u najmanju ruku kao Legija.. ne bih da dobiejm samar i batine i ko zna sta radi zalbe..
:D :D
Dalija_T

#788 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dalija_T »

Cast pojedincima, ali Sarajevo-Taxi zaobilazim u sirokom luku zbog njihovog bezobrazluka. Ljetos sam taksistu zamolila da ukljuci taksimetar, posto on ocito nije imao namjeru. Njegov odgovor je bio da mu ne pada na pamet i da mi se na faci vidi da sam mentalno bolesna. Na moje pitanje kako si moze priustiti takav bezobrazluk i da cu ga prijaviti centrali, nasmijao se i odgovorio: "Zar ti mislis da bih ja ovako radio i odgovorio da nisam siguran u to da mogu? Ti slobodno zovi. Ne bi bila prva..." Jos imam traume od te voznje. Zvala sam vise puta zbog slicnih stvari i u centralu, ali nije poduzeto nista. Tako da ih jednostavno zaobilazim.
dzeno123

#789 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

maximilijana wrote:vjeruj mi ...ja sam zvala..pisala pisma i mailove.. nikad nista nije bilo :S
valjda svi kontaju neudato neuroticno zensko :D u PMS-u.
posto sam peh vazda imam nekih problema sa taxistima...
najgori su mi odgovori iz Udruzenja - rade na tome..nema ovoga iz sluzbe..nema onoga..
a par puta me bilo strah vjeruj mi prigovorit vozacu jer je izgledao u najmanju ruku kao Legija.. ne bih da dobiejm samar i batine i ko zna sta radi zalbe..
:D :D
Udruzenje je nadlezno da ih kazni samo za iskljucivanje iz radio sistema sto i rade ali znas sto to pogodi taksiste jer ih pola ni ne radi na stanice. Za sve ostalo je nadlezna policija, saobracajni inspektori itd.

Zao mi je raje ali ispastate zbog svoje licne ne informisanosti, ni zbog ceg vise. Da se par njih opali kaznama od po par hiljada maraka pito bi vas ja kako bi tretirali musterije.
maximilijana

#790 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

policija..mosh si mislit..nadlezna za drpanje jaja :D

inspekciji sam pisala i nista od toga..tako da sam digla ruke od toga..cak sam trazila i zapisnike ako su nekoga kazinili..samo vrijeme zivce i pare potrosila bezveze :D
a ti ako imas neki PRIMJER da su tgo i tog SA-TAXI vozaca kaznili rado bih ga voljela cuti :D
drndalo

#791 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

To sa kaznjavanjem Sa-taxista od njihovog udruzenja je kao i situacija sa Jetijem, svi misle da bi mogao postojati, ali niko nema snimak kao dokaz... :D
poznanik

#792 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Primjetio sam da mnogi (pušači) taksisti puše u autu, i dok voze putnike i dok ih čekaju, unutrašnjost im užasno smrdi da je nemoguće disati.

Postoji li propis kojim je u sarajevskim taxi-vozilima zabranjeno pušenje?
Jara

#793 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

Mogli bi ovi sa motornim sankama taksirati po gradu! :D :)
dječak sa šibicama

#794 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Dalija_T wrote:Cast pojedincima, ali Sarajevo-Taxi zaobilazim u sirokom luku zbog njihovog bezobrazluka. Ljetos sam taksistu zamolila da ukljuci taksimetar, posto on ocito nije imao namjeru. Njegov odgovor je bio da mu ne pada na pamet i da mi se na faci vidi da sam mentalno bolesna. Na moje pitanje kako si moze priustiti takav bezobrazluk i da cu ga prijaviti centrali, nasmijao se i odgovorio: "Zar ti mislis da bih ja ovako radio i odgovorio da nisam siguran u to da mogu? Ti slobodno zovi. Ne bi bila prva..." Jos imam traume od te voznje. Zvala sam vise puta zbog slicnih stvari i u centralu, ali nije poduzeto nista. Tako da ih jednostavno zaobilazim.
Ma handre koga smiju, uglavnom manje i slabije od sebe, zene, starce itd.
Edin H.

#795 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Jara wrote:Mogli bi ovi sa motornim sankama taksirati po gradu! :D :)
Bez taksimetra :shock:
zateznistub

#796 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zateznistub »

Od tacke A do tacke B sa crvenim taxijem jedna cijena, Od iste te A do iste B istim putem cijena kod sarajevo taxija skuplja za 1.5 KM. Zasto?
Edin H.

#797 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:Od tacke A do tacke B sa crvenim taxijem jedna cijena, Od iste te A do iste B istim putem cijena kod sarajevo taxija skuplja za 1.5 KM. Zasto?
Realno vozila Crvenog taksija su kante za vozila Sarajevo taksija.
Jara

#798 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

Edin H. wrote:
Jara wrote:Mogli bi ovi sa motornim sankama taksirati po gradu! :D :)
Bez taksimetra :shock:
Kako god ;-)
convict

#799 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by convict »

Tržišna ekonomija je zakon. Ne sviđa ti se usluga, ne koristiš je. Dugoročno može ostati samo kvalitet.

Svako te može prevariti jednom. Ako te prevari drugi put, do tebe je. Mene je npr. jedan iz Sarajevo taksija sa Aerodrom de facto opljačkao. Svaki sljedeći put sam zvao Crveni ili Žuti taksi. Znači jednom me je zavalio za recimo 10 KM, a onda propusti da zaradi 100 KM jer narednih 10 puta zovem konkurenciju.
alica.k

#800 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alica.k »

ja sam danas sjela na sa-taxi, covjek mi uredno upalio taksimetar...od bbi do vogosce platila 12KM.
Post Reply