Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
NoN

#776 Re: Raskid veze

Post by NoN »

oktobar. wrote:moja prava prava i prva duza veza je gotova..skoro dvije i po godine smmo bili skupa. sada mi je najgore to sto me usamljenost ubija. svoje drustvo sam zapostavila.. i ne izlazi mi se, imam osjecaj da gubim vrijeme bezze kad sam s drugim ljudima. razocarana sam u sve ljude vise nikome ne vjerujem.. osjecam da mrzim cjeli svijet a pravim se da sam ok.. pa sam i sama sebi gadim zbog toga..
pred bilo kakvim pritiskom ili obavezom ..padam jer mi je potrebna podrska, negov zagrljaj rijeci koje ce me ohrabrit..da ja to mogu i slicne stvari na koje sam navikla..kao i gluposti..npr. telefon tako je prazan i ne potreban sada..
iako ne zelim biti s njim vise u vezi mastam ..na koji nacin ili bar kako mi mogla da ga vidim da ukradem zagrljaj/poljubac , ali bukvalno.. i odem.. nemam mira.. nemogu spavati, niti uciti.. kao biljka sam.. propadam..
ljudi sta da radim..moram dalje to znam.. ali kako :? mi smo rascistili stvari rekla sam mu sta mislim i koji su razlozi, gotovo je..on je samo sutio. ali je i razumio.. problem se povlacio zadnjih par mjeseci veze..

Ja to prodjoh pre 3 meseca... i potpuno te razumem.... Isto sam bila svesna da nista od te veze, da ne zelim vise, da nemamo buducnost, i razisli smo se... Ne mogu da te lazem i kazem da mi je sada svejedno, ali je mnogo, mnogo lakse... iako ponekada udari... Pocetak je bio kao sto si ti opisala; telefon neprijatelj, sa svima mi je bzv, nemam snage nizasta, u mislima samo on, samo on mi treba... a sa druge strane znam da necu vise. Vremenom to jenjava... Teraj se da se vidjas sa ljudima, izbegavaj kontakt sa njim (to ubija najvise), uposli mozak nekim drugim stvarima, treniraj nesto.... u principu, sve se svodi na to da u pocetku moras bezati od sebe i svojih misli, do onog trenutka kada ustanes ujutru i shvatis da ne boli vise toliko.... Jutra su najteza.... :*
Officer Crabtree

#777 Re: Raskid veze

Post by Officer Crabtree »

na ovoj temi sam se pravo udomaćio, agentu moj, prepoznajem razumijevanje da te niko ne pegla pa znam da ne zamjeruješ... :lol:

eh sad...
agent zero wrote:Prvi quote: Iako mi je u nekim najgorim stanjima sjeba i to padalo napamet, zapravo da je pričekam pred faxom, ne baš kući da joj idem, jednostavno smatram to suludim. Samo sam htio da se nađemo negdje sat vremena, kao dvije normalne osobe.
kao prvo suludo je po tebe koliko već par mjeseci nakon da ti i dalje razmišljaš o njoj

al to na stranu, ako je već odbila da se nađete kontaktom putem telefona, odnosno maila, htio sam ti pojasniti da je jedino još ostalo bit' tako jadan pa je otići vidjeti "oči u oči" bez najave... ako već razmišljaš to uraditi, onda to trebaš uraditi da znaš van svake opravdane sumnje da ne želi da pričate, tj. kad je sretneš pred faksom da ne kaže "čuj, ne mogu sad, moram sa kolegama otići nešto uraditi, možda drugi put", da ti ne počneš kontat "dal je htjela a nije mogla, il fakat nije htjela nikako"...

ovaj ekstremni, jadni, stalkerski način bi ti riješio tu dilemu...
Drugi quote: Itekako imam razloga da se ljutim na sebe. Dozvolio sam da me previše "uspavaju" vlastite i njene emocije i tako glupo i naivno sam vjerovao da su te iste dovoljne da se eventualni problemi prevaziđu. Bio sam neoprezan i nisam razmišljao. Očigledno sam previše vjerovao u nju. I ne mogu si to oprostiti.
nis' ti vjerovao ništa bolan neg si se zaljubio... jebote nije ti prvi put, misliš da je svijet ravan za vas... jedino što si mogao je unaprijed matematički napisat kriterije i onda ne prilazit' ni jednoj curi koja tu ne spada, al tako se odmah ogradivši od potencijalno i najboljih...
agent zero wrote:Treći quote: Tu se apsolutno ne slažem. Pogotovo ne nakon ovakvih veza. Ja kad sam raskidao neke veze od mjesec dana, smatrao sam poštenim da drugoj strani kažem prave razloge. Naravno ne grubo, ali sasvim jasno. Makar to mogu učiniti na kraju. A ne samo otići bez ikakvog objašnjenja. To nikako ne mogu da razumijem.
buraz moj vratimo se kroz vrijeme, 2. februara si napisao
agent zero wrote:Ne bih se ja ovdje zadržavao na mogućim razlozima koji su je naveli na sve ovo, jer to mi uopšte nije bila poenta teme. Prave razloge zna samo ona i to je to.
pa 5.2.:
agent zero wrote:Dakle, (opet naglašavam hipotetički) da je većina razloga za raskid zaista one prirode koje mi je navela na tom zadnjem susretu, kako bih onda trebao da se ponašam? Da li opet vrijedi sve isto što ste mi već rekli ili u tom slučaju moj stav prema svemu trebao da bude drugačiji? Konkretno kad govorim o ovome, prvo što mi je palo napamet je da se ona "prepala" i postala nesigurna da ako ode da će to u skorijem nekom periodu značiti i kraj naše veze, zbog distance.
eh sad, tad, 2 mjeseca prije, možda ti je moglo i biti bitno to što si sumnjao u iskrenost njenih razloga, koje je, vidim po ovome navela

sad, 2 mjeseca nakon svega, bez ikakvog njenog kontakta, a ti si ostavio prostor da do njega dođe, to je sasvim nebitno...

i to što ti želiš da kažeš njoj, želim i ja jednoj bivšoj od prije p'o godine koja je mene znogirala, i jednoj koju sam ja ostavio prije par godina a nisam joj rekao pravi razlog... al nit mislim da bi prva slušala šta joj imam reć, nit druga... nit bi to promjenilo neku kozmičku nepravdu

riješi se belaja, nađi sebi djevojku i opet zavrti rulet

i da, veze od 11 mjeseci?

ja jebenih veza u pičku materinu, to ti je jedna sezona Lige šampiona, ko se sjeća ko je bio šampion prije par godina...

prema tome tj. k tome, i veza od 11 mjeseci, i veza od 5 godina, i veza od 2 godine mogu prestat jednog lijepog jutra kad se ona probudi i skonta da joj je to postala rutina i dosada, da se ne kreće u pravom smjeru...

na kraju krajeva, ja bih radije obrazloženje onih žena koje me šutnu nakon dva mjeseca, kad u ta dva mjeseca još uvijek puca početna strast i zaljubljenost, otkrivaš je (bukvalno i u prenesenom značenju)

ne treba meni obrazloženje kad me ostavi nakon godinu, jer da sam bio za nju, ne bi me ostavila kad me sad tako upoznala u potpunosti

dakle, liku, nisi za nju

želi više
oktobar wrote:ljudi sta da radim..moram dalje to znam.. ali kako
jedini savjet za početak

izlazi s ljudima, pričaj o bilo čemu, prekidaće ti svakih par momenata misli njegova slika, al vremenom sve manje i manje, ako se zatvoriš sama u sobu onda ćeš stalno misliti na njega...

il hod' vam' da ti ja dadnem svoj posao jedno 7 dana, ja odo noge na stolicu, nećeš moć mislit ni jesil obukla se il si gola došla na posao kad te "uzme"... :D
*mima*

#778 Re: Raskid veze

Post by *mima* »

Uuuuuu...oficiru.....jel ko cita tvoje romane?
Officer Crabtree

#779 Re: Raskid veze

pročitaće on 100%

ostale zavodim na kraćim temama :bih: :thumbup:
NoN

#780 Re: Raskid veze

Post by NoN »

*mima* wrote:Uuuuuu...oficiru.....jel ko cita tvoje romane?

ja citam, i uzivam... retko pametna osoba :-)
*mima*

#781 Re: Raskid veze

Post by *mima* »

NoN wrote:
*mima* wrote:Uuuuuu...oficiru.....jel ko cita tvoje romane?

ja citam, i uzivam... retko pametna osoba :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#782 Re: Raskid veze

Post by ladyblue18 »

oktobar. wrote:svoje drustvo sam zapostavila.. i ne izlazi mi se,
Kao i vecina ljudi u vezama. :-) A nema mi nista mrze od toga.
Kod mene jaranice i poznanice i dan danas vodaju momke koje su imale u srednjoj, znaci to je nekih 8,9 godina vec, i ni dan danas ni s kim ne izlaze osim sa njima. :? Ja uvijek budem wtf :-)

Inace, ja ne znam kako ljudi ne mogu uciti nakon raskida, narocito ako je bio tezak...ja nejvece uspjehe postizala na tom polju nakon raskida, mislim da sam to jednom negdje i spomenula. :D
Mis mekinjas

#783 Re: Raskid veze

Post by Mis mekinjas »

Officer Crabtree wrote:pročitaće on 100%

ostale zavodim na kraćim temama :bih: :thumbup:
Ja uletila samo na dio, a bolje da nisam, kako se niko ne sjeća ko je bio prvak Lige šampiona.
Tebe treba pod hitno psihijatru.....? :-) :-) :-) :-) :-)
Officer Crabtree

#784 Re: Raskid veze

ja citam, i uzivam... retko pametna osoba
sarkazam il ja ne razumijem srpski?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#785 Re: Raskid veze

Post by UnscarD »

Officer Crabtree wrote:
Ti bas ne znas da primis kompliment :-D

Evo da pokusam da prevedem:

"ja citam, i uzivam... rijetko pametna osoba"

:)
NoN

#786 Re: Raskid veze

Post by NoN »

UnscarD wrote:
Officer Crabtree wrote:
Ti bas ne znas da primis kompliment :-D

Evo da pokusam da prevedem:

"ja citam, i uzivam... rijetko pametna osoba"

:)

e bas to :)
Stvarno prijatno iznenadjenje, realno i zdravo razmisljanje.
P.S. Ovo je kompliment, ako i dalje sumnjas :lol:
oktobar.

#787 Re: Raskid veze

Post by oktobar. »

pomaze kada se okupiram poslom samo se tesko motivirati/natjerati na rad :) dodatne punode ne trebam .. imam dovoljno :D

neki period treba i provesti sam..iako mi je to bilo pravo tesko ali sam sada svjesna da zivim drugacije, da ta osoba nije vise dio mog zivota.. treba provesti vrijeme sam sa sobom.. kad vec nemam s kim :P

jos jedno pitanje..stvari, slike, cestitke..poklone, odjecu.. sto s tim da radim ?
i moj najveci "problem" prsten, vjerenicki prstan ? sto s njim? znam da ga baciti necu, nebi mogla s tim zivljeti. (a i nije za baciti :P )suuludo mi je to vracati..djetinajsto a on to i nebi primio nazad.
treba li se navici na sve te stvari ili ih skoloniti..ili sta?

i noci su mi najgore.. tek onako kazem.. :roll:
NoN

#788 Re: Raskid veze

Post by NoN »

oktobar. wrote:pomaze kada se okupiram poslom samo se tesko motivirati/natjerati na rad :) dodatne punode ne trebam .. imam dovoljno :D

neki period treba i provesti sam..iako mi je to bilo pravo tesko ali sam sada svjesna da zivim drugacije, da ta osoba nije vise dio mog zivota.. treba provesti vrijeme sam sa sobom.. kad vec nemam s kim :P

jos jedno pitanje..stvari, slike, cestitke..poklone, odjecu.. sto s tim da radim ?
i moj najveci "problem" prsten, vjerenicki prstan ? sto s njim? znam da ga baciti necu, nebi mogla s tim zivljeti. (a i nije za baciti :P )suuludo mi je to vracati..djetinajsto a on to i nebi primio nazad.

Jesu noci gadne, ali onaj shock kada otvorim oci i znam da nesto nije u redu, pa se setim sta je, ne moze se meriti sa nocnim ludilom :cry: :shock:
Ja bih ti preporucila da sve te stvari spakujes u neku kutiju, da ih ne gledas jedno vreme, jer ipak, htela ili ne, samo bespotrebno podsecaju... Mislim, iovako ti je glava puna te osobe, ne treba ti i dodatni podstrek. Naravno, nekome je lakse da sve to ostavi gde jeste, ali mislim da te osobe samo ne zele/ne mogu da prihvate da je gotovo, pa im to daje neku iluziju da "veza" jos uvek traje...
Treba biti sam, ali samo onda kada si spreman na to; kada to moze da bude smisleno, a ne da se svodi na danonocno ubijanje u pojam... Placi ako ti se place, to je najbolji nacin da izbacis tugu....
Naravno, svi smo mi razliciti, i nosimo se sa stvarima na razne nacine. Proci ce, drzi se :thumbup:
plemba

#789 Re: Raskid veze

Post by plemba »

NoN wrote:
oktobar. wrote:pomaze kada se okupiram poslom samo se tesko motivirati/natjerati na rad :) dodatne punode ne trebam .. imam dovoljno :D

Jesu noci gadne, ali onaj shock kada otvorim oci i znam da nesto nije u redu, pa se setim sta je, ne moze se meriti sa nocnim ludilom :cry: :shock:
Ja bih ti preporucila da sve te stvari spakujes u neku kutiju, da ih ne gledas jedno vreme, jer ipak, htela ili ne, samo bespotrebno podsecaju... Mislim, iovako ti je glava puna te osobe, ne treba ti i dodatni podstrek. Naravno, nekome je lakse da sve to ostavi gde jeste, ali mislim da te osobe samo ne zele/ne mogu da prihvate da je gotovo, pa im to daje neku iluziju da "veza" jos uvek traje...
Treba biti sam, ali samo onda kada si spreman na to; kada to moze da bude smisleno, a ne da se svodi na danonocno ubijanje u pojam... Placi ako ti se place, to je najbolji nacin da izbacis tugu....
Naravno, svi smo mi razliciti, i nosimo se sa stvarima na razne nacine. Proci ce, drzi se :thumbup:
ili to, ili ostavi sve kako jeste... moze imati bas suprotno dejstvo od ovog sto NoN napisa... sve je to individualno!
proxima

#790 Re: Raskid veze

Post by proxima »

Uh, citajuci postove na ovoj temi osjetila sam zelju da ispricam svoju pricu.
Ovako- Zabavljali se par godina, veza bajka- samo smijeh i ljubav svaki boziji dan. Elem zaljubila se ja kao tele, Htio je brak-ja rekla ne- nisam mogla(nikad nisam sasvim shvatila zasto)-htjela srediti neke stvari valjda...pa onda. On zgrozen, molio, ubjedivao se, raspravljao.Al ja nista..i natezali se jos tri mjeseca ,on upozna neku i dode sve mi isprica-kaze ako se ti ne vidis samnom ni za godinu-ja ne mogu stvarno vise-reci da krenem dalje. I ja rekla idi- i otisao on...ozenio se.
Poslije njega sretnem momka u kojeg se zaljubim na prvi pogled (to sam uvijek ismijavala), ali nakon samo cetri mjeseca odjednom me pusti, ostavim ga tek tako. Samo sam u ta cetri mjeseca bila zaboravila na bol i tugu koju je prouzrokovao predhodni prekid. Mislila sam- evo ga, to je ono sto ljudi pricaju-dosla nova ljubav i odnela staru bol. I bilo je tako. Dok ga nisam ostavila- i ponovo osjetila tugu zbog proslosti... Cudno mi je to- zar cu se nakon svakog kraha sjecati nekog tamo od prije 100 godina i osjecati istu bol :? :(
Last edited by proxima on 16/04/2010 22:28, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#791 Re: Raskid veze

Post by Mis mekinjas »

proxima wrote:Uh, citajuci postove na ovoj temi naprosto sam se ubijedila da trebam i ja ispricati svoju pricu.
Ovako- Zabavljali se skoro 3 god, veza bajka- samo smijeh i ljubav svaki boziji dan. Elem zaljubila se ja kao tele, medutim kada je donio prsten-ja rekla ne- nisam mogla-htjela srediti neke stvari...pa onda. On zgrozen." Jesi normalna,ne mogu se vise zabavljati, nemam vise ni snage ni vremena." Al ja nista..i natezali se jos tri mjeseca ,on upozna neku i dode sve mi isprica-kaze ako se ti ne vidis samnom ni za godinu-ja ne mogu stvarno vise-reci da krenem dalje. I ja rekla idi- i otisao on...ozenio se.
Poslije njega sretnem momka u kojeg se zaljubim na prvi pogled (to sam uvijek ismijavala), ali nakon samo cetri mjeseca odjednom me pusti, ostavim ga tek tako. Samo sam u ta cetri mjeseca bila zaboravila na bol i tugu koju je prouzrokovao predhodni prekid. Mislila sam- evo ga, to je ono sto ljudi pricaju-dosla nova ljubav i odnela staru bol. I bilo je tako. Dok ga nisam ostavila- i ponovo osjetila tugu zbog proslosti... Cudno mi je to- zar cu se nakon svakog kraha sjecati nekog tamo od prije 100 godina i osjecati istu bol :? :(
Hoćeš, to je normalno
proxima

#792 Re: Raskid veze

Post by proxima »

@ Rascupana: Utjesi ti mene pravo ;-)
callmethebreeeze

#793 Re: Raskid veze

Post by callmethebreeeze »

proxima wrote:@ Rascupana: Utjesi ti mene pravo ;-)
koliko ti je godina?
proxima

#794 Re: Raskid veze

Post by proxima »

zasto su godine bitne?
Mis mekinjas

#795 Re: Raskid veze

Post by Mis mekinjas »

proxima wrote:@ Rascupana: Utjesi ti mene pravo ;-)
Ma prošla si to, da se depresija stare liječi novom ljubavlju. Ne trebam ti ja, da znaš, da je poslije svakog prekida isto, samo neki prekidi i patnja traju kraće, neki duže, ovisi koliko ti je do nekog stalo u vezi....
Ja sam za nekima patila, dan, a za nekima i više godina.
Uglavnom, više ne patim, sad sam našla.... :D :D
callmethebreeeze

#796 Re: Raskid veze

Post by callmethebreeeze »

proxima wrote:zasto su godine bitne?
zato sto insan stvari dozivljava drugacije kad mu je 9, 19 i 29, etc.
Officer Crabtree

#797 Re: Raskid veze

.
Last edited by Officer Crabtree on 16/04/2010 23:32, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#798 Re: Raskid veze

NoN wrote: P.S. Ovo je kompliment, ako i dalje sumnjas :lol:
nema frke, kolutala si ocima, prosla kad je kolutala ocima rekla je i "nemoj bit tako radostan nece ti se veceras posreciti"

doduse zeljo je dobio tu noc al i ona i ja smo znali da nije to ono na sta sam mislio :(
Officer Crabtree

#799 Re: Raskid veze

Uh, citajuci postove na ovoj temi osjetila sam zelju da ispricam svoju pricu.
Ovako- Zabavljali se par godina, veza bajka- samo smijeh i ljubav svaki boziji dan. Elem zaljubila se ja kao tele, Htio je brak-ja rekla ne- nisam mogla(nikad nisam sasvim shvatila zasto)-htjela srediti neke stvari valjda...pa onda. On zgrozen, molio, ubjedivao se, raspravljao.Al ja nista..i natezali se jos tri mjeseca ,on upozna neku i dode sve mi isprica-kaze ako se ti ne vidis samnom ni za godinu-ja ne mogu stvarno vise-reci da krenem dalje. I ja rekla idi- i otisao on...ozenio se.
Poslije njega sretnem momka u kojeg se zaljubim na prvi pogled (to sam uvijek ismijavala), ali nakon samo cetri mjeseca odjednom me pusti, ostavim ga tek tako. Samo sam u ta cetri mjeseca bila zaboravila na bol i tugu koju je prouzrokovao predhodni prekid. Mislila sam- evo ga, to je ono sto ljudi pricaju-dosla nova ljubav i odnela staru bol. I bilo je tako. Dok ga nisam ostavila- i ponovo osjetila tugu zbog proslosti... Cudno mi je to- zar cu se nakon svakog kraha sjecati nekog tamo od prije 100 godina i osjecati istu bol
sta, majice ti na bretele, ti ovdje hoces? :x

ja ne znam fakat, da sam 10% pokvaren kakav nisam ja bi se tebi ovdje smij'o i izvrijeđ'o bi te k'o nikog...

bi materemi

nas ovdje ostave, prevare, bez ikakvog objasnjenja prelome srce, mi se jadamo, placemo ko zene
zene se ubaujale ne mogu sebi doc, ona gore cika je vriska je pomagajte forumasi sta da radim...

opravdano

a ti kobiva bila u vezi bajke iz snova i kad je trebalo da pokazes da si zrela osoba nije ti se dalo... i coek pametan (pijem u njegovo ime sutra, maaaaaaaaaajstore tako je) nadje sebi nesto ozbiljne glave...

i onda ponovo dokazes svoju nezrelost zaljubivsi se na prvi pogled i odjednom bez icega to prestanes bit

i onda seres za onim prvim kobiva tesko ti

zbog takvih mi je drago sto sam muskarac, da se mogu ufatit za muda i rec jajima "hvala lijepi moji, dok ste tu makar imam sanse i u 40stoj"

:sax:
Cudno mi je to- zar cu se nakon svakog kraha sjecati nekog tamo od prije 100 godina i osjecati istu bol
za 100 godina ces bit mrtva i rijesit se belaja
proxima

#800 Re: Raskid veze

Post by proxima »

@ Officer:Ok, nisam htjela nikog uvrijediti, mada ne kontam zasto tako burno reagujes, mislila sam da svako ima pravo da iznese neka svoja razmisljanja ili nedoumice :(
Post Reply