.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mahalas505

#776 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by mahalas505 »

Boom71 wrote:Ovi protivdrzavni elementi dobise nekoliko mjeseci zatvora koje su korisno proveli.Cijelo to vrijeme su udarnicki radili na Bob stazi na Trebevicu :-D .
Pa gdje mi nam bio kraj da se nastavila korisna praksa provodjenja zatvorskog vremena na izgradnji javne infrastrukture :D .
piupiu

#777 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

HAVANA wrote:Jel suhra ona plava iz drine :? :lol: 88 godine pobjegli mi iz vojske...dje cu jadan nakav...svi u kosuti...dernece...mi u onim usranim uniformama-plavim 8) ...(chisume,vazda sam imo dobru uniformu :skoljka: :lol: otac ga jebo ko nam ikad ikakvu obuce) hajmo prvo do kurte spucat deset u kajmaku pa kod havera na medrese da nam da presvlaku :lol: .Dok sam ja tamo ode afan rahmetli :( :( negdje...ja zavrsio,izaso...kad me se sveza plavka :shock: ooo gdje si plavac,haj ti vamo,vako,nako :cry:grob zesci,kontam...zagorio si dragi havana... al bjez kud te noge nose :lol: ...ja prema stanici :run: ona za mnom...vidim afana kod trafike crce od sege :evil: :lol: i presvukosmo se mi na kraju i pravac jahorina kad tamo draga s drugim levatom :shock: :evil: :lol: al to je vec druga prica...
:lol: :lol: :lol:

Eto ti. Pa, ti budi moralan! :lol: :lol: :lol:
piupiu

#778 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

Pikaju li se sibicari??? Onaj gospon Nikola Spiric je prije rata sibicario naveliko, znalo se naici na njega u vozu kako presvlaci putujucu voznu populaciju ... Vidis ti koja je skola taj 'asfalt', nista Harvard, sibica pa Vlada ... :-) ... Doduse, ja ne znam je l' on sa sarajevskog asfalta???
PapakizSarajeva

#779 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by PapakizSarajeva »

piupiu wrote:Pikaju li se sibicari??? Onaj gospon Nikola Spiric je prije rata sibicario naveliko, znalo se naici na njega u vozu kako presvlaci putujucu voznu populaciju ... Vidis ti koja je skola taj 'asfalt', nista Harvard, sibica pa Vlada ... :-) ... Doduse, ja ne znam je l' on sa sarajevskog asfalta???
mozda i jest sa asfalta, al' mu asfalt bio do koljena ...
braca

#780 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

piupiu wrote:Pikaju li se sibicari??? Onaj gospon Nikola Spiric je prije rata sibicario naveliko, znalo se naici na njega u vozu kako presvlaci putujucu voznu populaciju ... Vidis ti koja je skola taj 'asfalt', nista Harvard, sibica pa Vlada ... :-) ... Doduse, ja ne znam je l' on sa sarajevskog asfalta???

Stvarno, il' zaje*aješ? Raniću se, majke mi..... :x
no_crnjak

#781 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by no_crnjak »

niko k'o sibicari ispred Lotosa ...stari mi je tamo konobarisao 80-tih...kaze tu se uzelo para lopatom xD
Nekako s proljeća

#782 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

:D
Što rekla legendarna Šuhra :»ako ti ima šta u ruci a ti brate bujrum zavuci»

Birtija po imenu Drina bila je neformalni sarajevski kupleraj, iako ovaj zapisivač mora priznati da u životu nije upoznao čovjeka koji je u Drini potražio usluge ili koji bi barem bio spreman to priznati. Ali o Drini se zato naveliko pričalo, o Drini i nekoj kurvi koja se zvala Suhra, pa su u lokalnome govoru dugo sve kurve bile nazivane suhrama ili se pretpostavljalo da je baš svakoj kurvi na rođenju dato takvo ime. U drugim gradovima ili na drugim mjestima u Sarajevu kurve su se zvale Keti, Monika ili Edita, a samo su na Baščaršiji kurve bile suhre. Postoji pretpostavka da su u Drinu dolazili vojnici koji su se u Sarajevu našli na odsluženju vojnog roka, a nju temeljimo na iskazu mariborskoga muzičara Zorana Predina, koji je prije desetak godina, nakon jednog svog koncerta, upitao gdje je Drina, baš ga je zanimalo jer mu se neki Mariborčanin hvalio da je tu kao mladi vojnik kupovao ljubav.

http://ubleha.bloger.hr/default.aspx?date=1.9.2006
muha_sa

#783 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Nekako s proljeća wrote::D
Što rekla legendarna Šuhra :»ako ti ima šta u ruci a ti brate bujrum zavuci»

Birtija po imenu Drina bila je neformalni sarajevski kupleraj, iako ovaj zapisivač mora priznati da u životu nije upoznao čovjeka koji je u Drini potražio usluge ili koji bi barem bio spreman to priznati. Ali o Drini se zato naveliko pričalo, o Drini i nekoj kurvi koja se zvala Suhra, pa su u lokalnome govoru dugo sve kurve bile nazivane suhrama ili se pretpostavljalo da je baš svakoj kurvi na rođenju dato takvo ime. U drugim gradovima ili na drugim mjestima u Sarajevu kurve su se zvale Keti, Monika ili Edita, a samo su na Baščaršiji kurve bile suhre. Postoji pretpostavka da su u Drinu dolazili vojnici koji su se u Sarajevu našli na odsluženju vojnog roka, a nju temeljimo na iskazu mariborskoga muzičara Zorana Predina, koji je prije desetak godina, nakon jednog svog koncerta, upitao gdje je Drina, baš ga je zanimalo jer mu se neki Mariborčanin hvalio da je tu kao mladi vojnik kupovao ljubav.

http://ubleha.bloger.hr/default.aspx?date=1.9.2006
malo ga Jergovic kaki :-)
-Hase presto igrat 67-e.--ne sjecam se ko mu nogu slomi--jal Brnjac jal Bursac-nebitno :-) na Kantridi protiv Rijeke.
-kod Haseta u "devetki" se cevapi pravili iskljucivo od mesa--nikakva soda nit neki drugi sastojci nisu stavljani u smjesu--znam sigurno :) kako znam :?: nebitno, al je ovo jedina istina.
-osim "Drine" tu je bila i "Mošcanica"--birtija iznat taxi štanda na čaršiji--sadašnji parking.
-sad-ko je bila klijentela u tim objektima :-) kockasti stoljnjaci--spavanje za stolom--skontat je lako ko je tamo zalazio i "usluge" tražio :D
Chisum

#784 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Vi jos o kuravama... :lol:

Kud spomenuh Suhru.. zakljucace nam temu... :lol:

Izgleda - ljepseg vremena, a ruznijih kurvi... nema.

Mada.. bilo je i u ratu ovih dogodovstina i "romansi"... ali o tom potom. Tema je ipak momci sarajevskog asfalta... ne djevojke. :D A i vec smo svi porodicni ljudi, pa ne bi valjalo da necija supruga zbode nekog na spavanju.
NKVD

#785 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by NKVD »

Opjevana, zasluženo, gospođa velika. Sidran u Šetnji sa Stevanom:

Ulicom prolazi, eno, vojnička majka, Šuhra
Milosnica. Travnjaci, mirno!

Bilo i veresije, da se omladina ne osjeća u tuđini.
HAVANA

#786 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:Vi jos o kuravama... :lol:

Kud spomenuh Suhru.. zakljucace nam temu... :lol:

Izgleda - ljepseg vremena, a ruznijih kurvi... nema.

Mada.. bilo je i u ratu ovih dogodovstina i "romansi"... ali o tom potom. Tema je ipak momci sarajevskog asfalta... ne djevojke. :D A i vec smo svi porodicni ljudi, pa ne bi valjalo da necija supruga zbode nekog na spavanju.

:lol: :lol:
Hajmo onda o solfedju i kulturno umjetničkom društvu u kojem smo plesali :oops: :D
DZONPI

#787 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Otkad Suhra posta momak sa asfalta.Znali iko jel mali Campo ziv zadnji put nekad davno kad sam ga vidio izgledo je ko propali zeton.
muha_sa

#788 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

DZONPI wrote:Otkad Suhra posta momak sa asfalta.Znali iko jel mali Campo ziv zadnji put nekad davno kad sam ga vidio izgledo je ko propali zeton.
pa dobro :-) :D Šuhra je jedna od ikona čaršije :D
Campo je umro prije dvije godine.
NKVD

#789 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by NKVD »

vatrenipoljubac wrote:Da, lijepa vremena. Kažu stariji da je Šuhra dobila stan od vojske, garsonjeru na K. Brdu. I još su pričali da vojniku nikad nije naplatila, pa zato je valjda i dobila stan od njih. Našao sam na internetu sliku, pa eto pojedinci nek osvježe uspomene :dance:
Image
Ante Sučić joj dao jednosoban kao zaslužnom građaninu...
DZONPI

#790 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Ma nemoj.Kako sta mu bi.Mislis na onog sa Dobrinje malo sad koda bi volio da si pogrjesio.Zato sam i pito jer kad sam ga zadnji put vidio jebiga neznam tacno kad nije bio bardo.Ode mi jos jedan haver iz stare generacije jer sam cuo isto da je i Droga preminuo.Au sjebo sam se sad.Hajd fala na informaciji.
muha_sa

#791 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

DZONPI wrote:Ma nemoj.Kako sta mu bi.Mislis na onog sa Dobrinje malo sad koda bi volio da si pogrjesio.Zato sam i pito jer kad sam ga zadnji put vidio jebiga neznam tacno kad nije bio bardo.Ode mi jos jedan haver iz stare generacije jer sam cuo isto da je i Droga preminuo.Au sjebo sam se sad.Hajd fala na informaciji.
ne znam na kojeg ti misliš--ja znam jednog Campu--Mirsada Zulica.--o njemu sam ti napiso da nije više živ. :(
Image
Chisum

#792 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Muha misli na Campu Zulica, ne na Campu o kojem ti pricas. Mali Campo je ziv, a kako izgleda.. e sad, jebiga, nije bas nikad ni bio neki manekenski materijal. :-D

Campo je umro od hercike. Zadnji put sam ga vidio kraj Pikadilija malo prije nego ce da ode, i bas je bio puko... Onaj mu je sin sve zivce pojeo.
muha_sa

#793 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Muha misli na Campu Zulica, ne na Campu o kojem ti pricas. Mali Campo je ziv, a kako izgleda.. e sad, nije bas nikad ni bio manekenski materijal. :-D

Campo je umro od hercike. Zadnji put sam ga vidio kraj Pikadilija malo prije nego ce da ode, i bas je bio puko... Onaj mu je sin sve zivce pojeo.
jest moj dobri Chisume--ja znam ove starije---ko kad sam metuzalem :D

sad mi muka što se javih :-) nasekirah DZONPIJA :-)
Chisum

#794 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

:lol:

Sibicari, sibicari... :lol: :lol: Nekada, pored mnogih drugih lijepih stvari, naravno, jedan od trademark-a Sarajeva :lol: ... veliko srce... sportski duh... (kada je Ebecijeva ekipa radila, imali su prave kondicione treninge i pripreme maratonskih razmjera)

Nekada davno napisah na drugoj temi, pa da ubacim i ovdje, kad vec spomenuste sibicu... a Muha ce se sjetiti o kome se radi.
:-D
Chisum wrote:
Sto rece Fahro Dzina, nakon sto je uzeo levatu 100 keka na shibici, a ovaj poceo da rida, cupa kosu i moli da mu se vrate pare

Kleknite u travu... Vasa molba ce biti naknadno razmotrena.

Boom71

#795 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Chisum wrote::lol:

Sibicari, sibicari... :lol: :lol: Nekada, pored mnogih drugih lijepih stvari, naravno, jedan od trademark-a Sarajeva :lol: ... veliko srce... sportski duh... (kada je Ebecijeva ekipa radila, imali su prave kondicione treninge i pripreme maratonskih razmjera)

Nekada davno napisah na drugoj temi, pa da ubacim i ovdje, kad vec spomenuste sibicu... a Muha ce se sjetiti o kome se radi.
:-D
Chisum wrote:
Sto rece Fahro Dzina, nakon sto je uzeo levatu 100 keka na shibici, a ovaj poceo da rida, cupa kosu i moli da mu se vrate pare

Kleknite u travu... Vasa molba ce biti naknadno razmotrena.

Meni je prva asocijacija na Sibcu-Ocenas!

:wink:
Chisum

#796 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Jasta... Vlado Ocenas, Pinjo, Ebeci, braca Dzinovic (ajde njima reci "ne" :lol: )... Mada mislim da je Shune bio vrh lige. Pa Punga...

Ali nisu mene toliko impresionirali cistokrvni sibicari, oni kojima je to bio profesionalni poziv :D... meni su uvijek misterija bili ljudi koji su se time bavili, onako, iz hobija, kao da se radi o nekom plemenitom sportu... pa ih danas sretnes - ozbiljni, uspjesni ljudi, posteni, na prvi pogled... porodice, poslovi, karijere... a nekada su presvlacili glupe i gluplje.

Cesto su bili prva linija u vjecnom ratu asfalta i novopridoslih papaka... Prva mucna lekcija. :D
popajic

#797 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by popajic »

Chisum wrote::lol:

[/quote]
Ebeci je bogami napravio "uspjesnu karijeru " i u Belgiji. Dobar glas ( sibice) se daleko cuje :D
Boom71

#798 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

Ma kao sto Chisum rece,fol je sto su ti ljudi izgledali onako utegnuti.
Ebeci je bio faca,pojava.Vlado dingospo sa cigarom koju je uvijek vrtio medju prstima.Ne upaljenu.

muha_sa

#799 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:thumbup: :thumbup:

Punga je bio najveci dingospo u to vrijeme :-D zvali ga Mujkic--lafac ko i Pike :-D
hajd :D necu više--dosta od neme :D
DZONPI

#800 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Jel to ona Pike sa kosevskog crn,visok vazda sredjen sulja folovi.
Post Reply