Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bumboo

#776 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by bumboo »

badalpur wrote:Ja bila u En Style na Dobrinji i nikad vise :sad: ...Pa stvarno, ima li iko da zna kratku kosu osisati?!?
Ja u "En Style" bila redovna mušterija dok su bili u starom prostoru na Dobrinji. Otkako su prešli u novi prostor, glume neku ekskluzivu, isto rade, iste frizerke, a cijene podigli, boli glava. Obično farbanje izrastka mi naplatili 55 KM (poluduga kosa). Doduše oni koriste Goldwell farbe za koje tvrde da su extra, meni iskreno ništa posebno. Ima li kakav dobar salon za farbanje, da koristi pristojne marke farbi, a ne neke lijeve i da nije tako skup?
delirium.sa

#777 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by delirium.sa »

bumboo wrote:
badalpur wrote:Ja bila u En Style na Dobrinji i nikad vise :sad: ...Pa stvarno, ima li iko da zna kratku kosu osisati?!?
Ja u "En Style" bila redovna mušterija dok su bili u starom prostoru na Dobrinji. Otkako su prešli u novi prostor, glume neku ekskluzivu, isto rade, iste frizerke, a cijene podigli, boli glava. Obično farbanje izrastka mi naplatili 55 KM (poluduga kosa). Doduše oni koriste Goldwell farbe za koje tvrde da su extra, meni iskreno ništa posebno. Ima li kakav dobar salon za farbanje, da koristi pristojne marke farbi, a ne neke lijeve i da nije tako skup?
Ja sam već pričala o farbanju iz crvene u plavo i iz tamno crvene u drečavno crvenu bez ijedne ispucale dlake, ali da ne bude da reklamiram nekog svog, pošalji pp :)
emina995

#778 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by emina995 »

Zna li iko Kenu iz frizerskog na Grbavici blizu Mackic ordinacije, kazu da je super? :-)
Nisrin

#779 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:00, edited 1 time in total.
bumboo

#780 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by bumboo »

Nisrin wrote:
bumboo wrote:

@bumboo Ako niko ne zna, uzmi masinu i makaze i sisaj sama! Prvi put cujem da se neko zali da mu ne znaju osisati kratku kosu, nebitno da li sa siskama ili bez, sa repovima ili bez...

Nisam primjetila oscilacije cijena u EN Style.u, za mene su cijene iste kao i prije nekoliko godina! Prije su radili sa JOICOm, sad sa Goldwellom koji je jos kvalitetniji, nema amonijaka u sebi, ofarbana kosa traje DUZE, prije sam se farbala svaki mjesec, sad mogu i svaka 3 mjeseca, kad mi dosadi skinem boju itd itd ...

I kako je moguce da je samo farbanje izrastka 55 KM??? Mislim da u tu cijenu ulazi i pranje kose, sisanje, feniranje i farbanje, za tu uslugu mislim da nigdje neces jeftnije :S

Otidji u salon "Ena" kod Narodnog pozorista, ili u salon na 5. spratu u BBIu, imas i Rikija kod Papagajke (sve su dobri frizeri)! Javi kako si prosla i sretno! :)
Kod mene je problem bilo preskupo farbanje, baldapur je komentirala o njihovom šišanju. Farbanje izrastka su mi naplatili 55 KM a mušterija sam im već 1-1,5 godinu. Naravno da je tu uključeno pranje i feniranje kose, pa to se svugdje podrazumijeva. Šišanje nije bilo uključeno, da sam se šišala vjerovatno bi mi naplatili 70 ili više. Znam da Enisa najbolje šiša, ona im je gazdarica ali rijetko bude na Dobrinji, čak i kad je njena smjena, ne bude u salonu, ide često po seminarima za frizere itd... Kod Rikija sam se nekad davno šišala kad je bio na čaršiji. U BBI sam se jednom fenirala, atmosfera ko na autobusnoj stanici, gužva neopisiva, nije me se baš dojmilo sve skupa... Vidjeću još, hvala na preporukama!
Nisrin

#781 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:00, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#782 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Chmoljo »

što ne odete kod Hasana :D
Edin H.

#783 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:što ne odete kod Hasana :D
Je'l Hasan voli dobro naplatiti? :D
BIONA

#784 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by BIONA »

Hasan naplati jednu prosjecnu bosansku platu :-) jeste on dobar, ali da je bas toliko i nije...
Saray_li

#785 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Saray_li »

KS je jedno vrijeme bio ok dok nisu postali 'gonici robova' :-)

Ipak odem kod njih u BBI na brzinsko šišanje ali za njegu i farbanje, idem kod Šabića.
badalpur

#786 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Nisrin wrote:Prvi put cujem da se neko zali da mu ne znaju osisati kratku kosu, nebitno da li sa siskama ili bez, sa repovima ili bez...
Ocigledno nisi nikad imala kratku kosu jer da jesi, znala bi da je nju najteze osisati. Svaki, i najmanji propust je veoma uočljiv, a nemas ga cime sakriti.
Chmoljo

#787 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Chmoljo »

BIONA wrote:Hasan naplati jednu prosjecnu bosansku platu :-) jeste on dobar, ali da je bas toliko i nije...
možda te više nije htio šišati :D
BIONA

#788 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by BIONA »

Hahahaha, ma ko ga 'sisa' vise :D
Chmoljo

#789 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Chmoljo »

šalamala :) :D
respo

#790 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by respo »

tamo gdje je frizerka dobra :)
Nisrin

#791 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 18/12/2017 14:01, edited 1 time in total.
radenska

#792 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

Farbanje u smedju, zatim plavi pramenovi (radjeni farbom) - da li neko ima takvu frizuru i kod koga je najbolje otici (da ne izadjem sarena i spaljene kose), naravno i cijena okvirno. :D
carliblue

#793 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by carliblue »

Zanima me da li neko zna cijenu za sisanje i feniranje duge kose u frizerskom salonu Touch u Alti? Izvinjavam se unaprijed ako je to vec neko napisao, ne stignem procitati sve komentare! hvala
Nisrin

#794 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

carliblue wrote:Zanima me da li neko zna cijenu za sisanje i feniranje duge kose u frizerskom salonu Touch u Alti? Izvinjavam se unaprijed ako je to vec neko napisao, ne stignem procitati sve komentare! hvala
20-25 kao i u svim tim URBANIM salonima! :D
MrsJ

#795 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

Evo iz njihovog prospekta: pranje i feniranje duge kose 15 KM (ekstra duga kosa 20KM), sisanje-klasicno 15 KM. S tim da oni ni sami ne znaju sta im je duga kosa, posto meni za kosu do ramena nekada naplate kao za dugu a nekada za srednju. :roll:
wendy

#796 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by wendy »

Iz ličnog iskustva ne bih preporučila Touch, jer su stvarno precijenjeni. Svaku moguću stvar naplate i papreno izađe. Imam osjećaj da su i broj udisaja naplaćivali... A što se tiče šišanja - stvarno ne preporučujem za bilo kakvu kreativniju frizuru (osim šišanja vrhova :) ). Lično sam probala 3-4 puta, a njihovo je bilo samo da "održavaju" frizuru koju sam već imala. Ne vrijedi te pare definitivno. Jedino što vrijedi u njihovom salonu su Joico proizvodi.
MrsJ

#797 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by MrsJ »

I ja mislim da su precijenjeni ali kod njih idem kada mi treba brzinsko feniranje jer su mi blizu, i ono sto mi se svidja je sto nema pusenja u salonu kao u vecini ostalih salona u gradu, na sta se jezim. Jednom sam se ofarbala i osisala kod njih i nikad vise, katastrofa. Ali eto za feniranje su ok.
primula

#798 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by primula »

Zna li neko gdje radi Stefan, radio je prije u Madonni na Ilidži?
rossonera

#799 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by rossonera »

Da li neko ima iskustva sa ovim frizerskim salonom ''Mango''??
rossonera

#800 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by rossonera »

moda56 wrote:
rossonera wrote:Da li neko ima iskustva sa ovim frizerskim salonom ''Mango''??
Meni su stvarno dobri,povoljni su,ni ostali ne rade nista bolje a puno su skuplji.Kad se uhodas vidjet ces neke frizerke rade bolje,neka losije ,al u sustini sve znaju raditi.Zavisi sta te zanima ,feniranje ti je prejeftino,imas stalno neke akcije,kupone za feniranje koje uvijek mozes kupiti (6 feniranja,maske,pletenica)to ti je 30KM,cesto budu na akciji pramenovi i sisanje isto 30KM.To je ono sto ja radim i znam,jedino je malo frka oko termina,al i to mozes fino organizovati, nazoves dan, dva prije i sve ok.Ja sam zadovoljna.

Vidjela sam da non stop imaju te akcije. Mene zanimaju pramenovi, nesto sam kontala promjeniti ovog svog frizera, a gledajuci ove njihove slike na stranici ne izgleda mi lose kako rade. :-D
Post Reply