laik1981 wrote: ↑26/06/2023 17:54
Ko je zaduzen za odrzavanje zelenih povrsina? Da nisu ljudi u kakvom strajku? Da im ne kasne plate koji mjesec? Zive ograde zauzele pola pjesackih staza. Trava pola metra.
Kiše su zajebale raspored. Jedna firma za cijeli kanton. Katastrofa je. Povrh svega, izrasla trava zamaskirala prije dvije godine posađenu živu ogradu pa su i to danas sve pokosili
Ja sam u MZ predlagao da se ide prema opstini sa prijedlogom da se za svaku MZ zaposli jedan ili dva covjeka, da se kupi kosiica i da se ponudi plata koja je bar prosjecna fedralna.
Da su mu duzosti da kosi travnjake oko zgrada (taj bi znao gdje je posađena živa ograda

), skuplja smece, cisti pjesacke staze od snijega između objekata (koje ne spadaju pod obavezu kucnog savjeta). Da se precizno definiše zona za koju je zadužen.
Mislim da to nije blesava ideja i da se novac moze naci u budzetima opstina.
Također, time bi se KJKP Park oslobodilo tih obaveza i mogao se posvetiti koritu rijeke, površinama MZ koje nisu u nadleznosti "parkaša" i sl.
To je radno mjesto prije postojalo, sve je to radio osim košenja i dobijao je neki minimalac kod Tite.
Ljudi slijezu ramenima.
Ako je glupa ideja kazite zasto, ako je neizvodivo kazite zasto... ali ovo je ba smijesno. U zadnjih 50-60 dana si imao mozda 4-5 gdje je bilo dovoljno suho da se moze kositi. Jedna firma ne moze tako servisirati grad, i ovo ce izgleda postati uobicajen monsun u proljece.