Ovi izgledaju novi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /260221068U Sarajevu osnovana stranka "Republikanci BiH", za predsjednika imenovan Edin Garaplija
Ovi izgledaju novi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /260221068U Sarajevu osnovana stranka "Republikanci BiH", za predsjednika imenovan Edin Garaplija
Haris.ba wrote: ↑22/02/2026 11:28Ovi izgledaju novi.![]()
Da udarati okolo druge svojim primitivizmom, siriti primitivizam i jos se smijati takvom moralnom i verbalnom dostignucu.sefket_ramadani wrote: ↑22/02/2026 10:04lupetati primitivizam![]()
Zar ova ista stranka nije već postojala, osnovao je Kljujić nekada prije 15-20 godina?!Haris.ba wrote: ↑22/02/2026 11:28Ovi izgledaju novi.![]()
Ma jasta je, ali ko ce se sjecati.Naslovnica wrote: ↑22/02/2026 11:41Zar ova ista stranka nije već postojala, osnovao je Kljujić nekada prije 15-20 godina?!Haris.ba wrote: ↑22/02/2026 11:28Ovi izgledaju novi.![]()
Preneseno: Sta je izjavio ministar Adnan Šteta.
Ostaje i rad i nerad i odgovornost i neodgovornost. Kako iza koga.
Prije nego što sam imenovan na ovu funkciju zateklo me 25 godina nerada, nemara, lijenosti i lopovluka. Drugih riječi nemam.
Ostavili su 330 miliona gubitka u GRAS-u, stotine uništenih vozila, blokadu računa, s kojom se i danas borimo. Državi nisu plaćali poreze godinama.
Radnicima nisu isplaćivali plate, ljudi nisu mogli kod doktora jer nisu uplaćivali zdravstveno osiguranje, niti su mogli ostvarivati penziju. Danas to sve mogu. Nažalost, zaposleni koji gledaju kroz oči politike nisu zadovoljni nikakvim napretkom. Ni ne moraju biti. Mnoge stvari su jasne.
Krali su. Krali su na tenderima, jer nisu raspisivali javne nabavke, krali su na rezervnim dijelovima, koja su nabavljali za sve osim za vozila.
Davno smo to prijavili. I šta se desilo? Niko nije odgovarao.
Sprovodili su to sve uz podršku vrha današnjih opozicionih stranaka, svih onih koji su vedrili i oblačili u GRAS-u posljednjih 25 godina. Njihove sjene još uvijek su u GRAS-u, sve njihove ostavštine su tu, a lažni bivši sindikalista je, pozivajući mene na odgovornost, vjerovatno zaboravio za šta je on sve odgovoran. Puno toga još ima.
Pet godina je itekako mali period da se sve vrati u normalu nakon nemara od 25 godina. Do sada sam samo radio i popravljao katastrofu koju su ostavili, to ću i nastaviti to raditi dok ne dođe neko novi umjesto mene.
Ali, od sada ću i govoriti puno više šta su radili i kako su uništavali sve oko sebe. Te posljedice i danas trpimo i još neko vrijeme ćemo, nažalost.
Neki poznati i manje poznati ljudi su na protestima govorili: Šteta, odlazi! Želim im reći da su ostavkom premijera, svi ministri su u ostavci. I u ostavci ću raditi najbolje što mogu, kao i do sada, dok ne dođe neka nova Vlada. Mladost podržavam, jer zbog generacija koje dolaze i pokrenuli smo mnoge stvari i mnoge projekte.
Na kraju, svako neka odgovara za sve, za ovu istragu neka nadležni rade svoj posao najbolje što znaju, Ministarstvo saobraćaja nastavlja biti na raspolaganju.
Za sve ostale projekte, za cjelokupni rad Ministarstva saobraćaja tokom mog mandata pozivam bilo koju instituciju da izvrše ponovnu reviziju.
Ja sam malo maliciozno postavio ovaj link. Jer, prije nego je postalo javno da je osnovana stranka je upravo Stjepan koristio iste tvoje rijeci - uspjesni, iskusni, mladi i politicki neaktivni.Sefket007 wrote: ↑22/02/2026 11:32
Kad sve ovo vidim... Realno se pitam koliko bi uspjeha imala stranka da sad fakat osnuju oni koji NISU BILI POLITICKI AKTIVNI ali su uspjesni i iskusni... REALNO JE PITANJE zasto bi to radili ali eto...
Izgleda da je to ono sto ovdje fali... sve ove stranke sve vec istroseni likovi i marionete...
Kljuić izgubio dokumentaciju, pečat, sve... demencijaNaslovnica wrote: ↑22/02/2026 11:41Zar ova ista stranka nije već postojala, osnovao je Kljujić nekada prije 15-20 godina?!Haris.ba wrote: ↑22/02/2026 11:28Ovi izgledaju novi.![]()
Ma steta se*e vala... Kao da SDP nije vladala u KS nikakoNovi_Nick wrote: ↑22/02/2026 11:49Preneseno: Sta je izjavio ministar Adnan Šteta.
Prije nego što sam imenovan na ovu funkciju zateklo me 25 godina nerada, nemara, lijenosti i lopovluka. Drugih riječi nemam.
Ostavili su 330 miliona gubitka u GRAS-u, stotine uništenih vozila, blokadu računa, s kojom se i danas borimo. Državi nisu plaćali poreze godinama.
Radnicima nisu isplaćivali plate, ljudi nisu mogli kod doktora jer nisu uplaćivali zdravstveno osiguranje, niti su mogli ostvarivati penziju. Danas to sve mogu. Nažalost, zaposleni koji gledaju kroz oči politike nisu zadovoljni nikakvim napretkom. Ni ne moraju biti. Mnoge stvari su jasne.
Krali su. Krali su na tenderima, jer nisu raspisivali javne nabavke, krali su na rezervnim dijelovima, koja su nabavljali za sve osim za vozila.
Sprovodili su to sve uz podršku vrha današnjih opozicionih stranaka, svih onih koji su vedrili i oblačili u GRAS-u posljednjih 25 godina. Njihove sjene još uvijek su u GRAS-u, sve njihove ostavštine su tu, a lažni bivši sindikalista je, pozivajući mene na odgovornost, vjerovatno zaboravio za šta je on sve odgovoran. Puno toga još ima.
Pet godina je itekako mali period da se sve vrati u normalu nakon nemara od 25 godina. Do sada sam samo radio i popravljao katastrofu koju su ostavili, to ću i nastaviti to raditi dok ne dođe neko novi umjesto mene.
Ali, od sada ću i govoriti puno više šta su radili i kako su uništavali sve oko sebe. Te posljedice i danas trpimo i još neko vrijeme ćemo, nažalost.
Neki poznati i manje poznati ljudi su na protestima govorili: Šteta, odlazi! Želim im reći da su ostavkom premijera, svi ministri su u ostavci. I u ostavci ću raditi najbolje što mogu, kao i do sada, dok ne dođe neka nova Vlada. Mladost podržavam, jer zbog generacija koje dolaze i pokrenuli smo mnoge stvari i mnoge projekte.
Na kraju, svako neka odgovara za sve, za ovu istragu neka nadležni rade svoj posao najbolje što znaju, Ministarstvo saobraćaja nastavlja biti na raspolaganju.
Za sve ostale projekte, za cjelokupni rad Ministarstva saobraćaja tokom mog mandata pozivam bilo koju instituciju da izvrše ponovnu reviziju.

Nekih godinu i po u periodu 2011. i 2012. i zamisli i tada se radila pruga. I ne zaboraviti da je SDA i tada u vlasti bila.Sefket007 wrote: ↑22/02/2026 13:40Ma steta se*e vala... Kao da SDP nije vladala u KS nikakoNovi_Nick wrote: ↑22/02/2026 11:49Preneseno: Sta je izjavio ministar Adnan Šteta.
Za sve ostale projekte, za cjelokupni rad Ministarstva saobraćaja tokom mog mandata pozivam bilo koju instituciju da izvrše ponovnu reviziju.![]()
Uspješni i iskusni, a da nemaju veze s politikom?Sefket007 wrote: ↑22/02/2026 11:32Haris.ba wrote: ↑22/02/2026 11:28Ovi izgledaju novi.![]()
Kad sve ovo vidim... Realno se pitam koliko bi uspjeha imala stranka da sad fakat osnuju oni koji NISU BILI POLITICKI AKTIVNI ali su uspjesni i iskusni... REALNO JE PITANJE zasto bi to radili ali eto...
Izgleda da je to ono sto ovdje fali... sve ove stranke sve vec istroseni likovi i marionete...
90% NIP-a je bio u sdO... ko je reknuo da su ovi saprani od krivice... i čampara je tude i okerić itd itd da ne nabrajam ALI, sad imamo NIP koji se je okrenuo od bande sdO. Zbog NIP-a imamo trojku, da nema NIP-ovaca tesko bi bilo ista brez sdO, oni bi i dalje vedrili i oblačili a ova mladež što je izašla il bi bili vani il bi ih pendrekom ćerali u miljacku ko onomade... ipak da budemo pošteni, ima razlike izmedju NIP-a i sdO. Nisam nipovac i moji stavovi su kontra nipovih al to neznaci da ih moram pljuvat ako su bar malo popravili stanje koje su ovi zeleni termiti unakazili za trijes godina i kusur. Dovoljno je samo pogledat onu zlu sliku na kojoj su dević, zahiragić, kapidzić i žguba pa da moram stravu kod aminidzice na soukbunaru saljevat i nemat napretka godinu dana.Man of steel wrote: ↑22/02/2026 21:39 A ispred SDA u Kantonu si imao Zvizdića i Konakovića koji su sad dio ove vlasti.
Nema ovdje nevinih i koji god kamen da okreneš naići ćeš na lopovluk i javašluk tako da ova omladina ima puno pravo da svima odreda jebe majku majčinu.
DaysleepeR wrote: ↑23/02/2026 08:13 Doći će 2030 godina, stanje u GRAS-u će biti isto.
Citirajte me slobodno za 4 godine.
i ispostavi se da ministri sa kupljenim diplomama visestruko bolje rade od ovih koji su "posteno" zavrsili unsa i slMan of steel wrote: ↑23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.
Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
misljenje lika kojem se dize na Trumpa nije bas relevantnoMan of steel wrote: ↑23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.
Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
Vozac je sudjelovao u nesreci u kojoj je poginuo covjek, a djevojka da ne kazem sta. Izlazi iz pritvora nasmijesen sa podignutom pesnicom dok rulja krvavih ociju vice njegovo ime i parole "nisi sam Adnane", i skace od radosti sto ga vide.Man of steel wrote: ↑23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.
I ovo bi,hipotetski trebalo da vuce zemlju kroz 21.vijek, digitializaciju,umjetnu inteligenciju, robotiku, evropsku uniju pristupne fondove i recimo brzi voz od 300 na sat ...