Kosovo
-
CrveniKuk
#776 Re: Kosovo
Sve isti scenario. Od balvan revolucije u Hrvatskoj,preko barikada u Sarajevu i BiH,pa do današnjih barikada na Kosovu. Fakat mi je muka od ovih kretena,koji ponavljaju uvijek istu priču od ugroženosti,vjekovnih i svetih zemalja. I uvijek su oni ugroženi. Samo oni su ugnjetavanja,a oni žele samo slobodu i ništa više. Cijeli moj život,kralj te jebo,cijeli moj život je prosao u slušanju Srba kako su ugroženi. Sto je najgore,nisu sjebali zivote samo drugih naroda,nego su sjebali i život svog naroda. Hej,cijeli jedan jebeni život ih slušam...
-
sumirprimus
#777 Re: Kosovo
kada ti protivnik pravi ovakve greske, izmakni se i ne smetaj, pusti ih da sami padnu.
- video
#778 Re: Kosovo
To je ono izjavio bik koji sjedi
- Haris.ba
-
tutku
#780 Re: Kosovo
Potpisujem. Razlika između nas Bosanaca i nekih drugih naroda koji dijele ovaj životni prostor s njima je što mi nažalost nakon svega što smo prošli očito još nismo naučili lekciju, pa vjerujemo u preobraćenja i otriježnjenje srpske politike. Kineski zid na Drini.CrveniKuk wrote: ↑27/12/2022 12:50 Sve isti scenario. Od balvan revolucije u Hrvatskoj,preko barikada u Sarajevu i BiH,pa do današnjih barikada na Kosovu. Fakat mi je muka od ovih kretena,koji ponavljaju uvijek istu priču od ugroženosti,vjekovnih i svetih zemalja. I uvijek su oni ugroženi. Samo oni su ugnjetavanja,a oni žele samo slobodu i ništa više. Cijeli moj život,kralj te jebo,cijeli moj život je prosao u slušanju Srba kako su ugroženi. Sto je najgore,nisu sjebali zivote samo drugih naroda,nego su sjebali i život svog naroda. Hej,cijeli jedan jebeni život ih slušam...
- ovo_malo_duse
#781 Re: Kosovo
Kordinacija NATO Rosu je u toku priprema. Kfor(NATO) ce stat na crtu (granicu) a Rosu ocistit barikade. Bit ce par zrtava kmecanja do neba mozda cak i traktorske kolone.
Kao sto Azem rece na Face. Ujka Jo a i EU su saopostili Vucku da nema vise odgadjanja ova saga sa Kosovm se mora zavrsit
I ovo je sve Vuckov igrokaz za narodne mase.
Ceka se trenutak i znak da sve krene.
Kao sto Azem rece na Face. Ujka Jo a i EU su saopostili Vucku da nema vise odgadjanja ova saga sa Kosovm se mora zavrsit
I ovo je sve Vuckov igrokaz za narodne mase.
Ceka se trenutak i znak da sve krene.
- ovo_malo_duse
-
CrveniKuk
#783 Re: Kosovo
Dok ovo pišem,ispred osnovne škole čekam svog sina. Ispred iste škole koju sam i ja pohađao. Hej,stojim na istom mjestu,na kojem sam prije nekih 30-tak godina ja doživio,kao osnovac,vijesti o prvim barikadama. Ovi degenerici,kreteni svojim djelima stoje zaglavljeni na istom mjestu na kojem su bili prije 30 godina i ništa nisu naučili. Ništa! Nego,istu priču ponavljaju,iste greške čine....interesantno,uvijek im je neko drugi kriv. Nikad oni nisu krivi. Svi su protiv njih, a ne vide da su oni i njihove bolesne politike najveće zlo,ne samo za druge,nego i za same Srbe.tutku wrote: ↑27/12/2022 13:14Potpisujem. Razlika između nas Bosanaca i nekih drugih naroda koji dijele ovaj životni prostor s njima je što mi nažalost nakon svega što smo prošli očito još nismo naučili lekciju, pa vjerujemo u preobraćenja i otriježnjenje srpske politike. Kineski zid na Drini.CrveniKuk wrote: ↑27/12/2022 12:50 Sve isti scenario. Od balvan revolucije u Hrvatskoj,preko barikada u Sarajevu i BiH,pa do današnjih barikada na Kosovu. Fakat mi je muka od ovih kretena,koji ponavljaju uvijek istu priču od ugroženosti,vjekovnih i svetih zemalja. I uvijek su oni ugroženi. Samo oni su ugnjetavanja,a oni žele samo slobodu i ništa više. Cijeli moj život,kralj te jebo,cijeli moj život je prosao u slušanju Srba kako su ugroženi. Sto je najgore,nisu sjebali zivote samo drugih naroda,nego su sjebali i život svog naroda. Hej,cijeli jedan jebeni život ih slušam...
Last edited by CrveniKuk on 27/12/2022 13:35, edited 2 times in total.
- avetinja
#784 Re: Kosovo
Svakih 30-ak godina ponovo podivljaju, taman dok se odgoji jedna nova generacija odraslih u još začinjenijim velikosrpskim idejama i teorijama zavjere o patnji srpskog naroda na vjekovnim ognjištima. Ovo je trenutak kada Zapad mora presijeći i udariti tarabu Srbiji na njezinim granicama, tako da se buduće generacije odgoje sa realnom sviješću gdje Srbija počinje i završava. Pri tome ne mislim samo na Kosovo, nego i na BiH, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju. Rusija je daleko i ona im ne može pomoći kako je zamišljeno, a vjerovatno im neće moći pomoći još određeno vrijeme, tačnije dok se zapadna politika ponovo ne počne prostituisati, ali do tada moraju ovo područje učiniti stabilnim i svojim, u suprotnom ostavljaju prostor za buduće probleme koji bi se i njima mogli obiti o glavu.
-
NediM17
#785 Re: Kosovo
Ima vojska Srbije nikad spremnija, voljnija i bolje naoružana.
- ovo_malo_duse
#786 Re: Kosovo
Jedino razlika je sto nalozeni cetalji lokalci ce ovaj put najebat jer na crti hordama iz Majcice stoji Kfor sa NATO podrskom.CrveniKuk wrote: ↑27/12/2022 12:50 Sve isti scenario. Od balvan revolucije u Hrvatskoj,preko barikada u Sarajevu i BiH,pa do današnjih barikada na Kosovu. Fakat mi je muka od ovih kretena,koji ponavljaju uvijek istu priču od ugroženosti,vjekovnih i svetih zemalja. I uvijek su oni ugroženi. Samo oni su ugnjetavanja,a oni žele samo slobodu i ništa više. Cijeli moj život,kralj te jebo,cijeli moj život je prosao u slušanju Srba kako su ugroženi. Sto je najgore,nisu sjebali zivote samo drugih naroda,nego su sjebali i život svog naroda. Hej,cijeli jedan jebeni život ih slušam...
Tako kad pocne zvizdat oko usiju I krenu oklopnjaci nema uzickog korpusa da roka dok oni kolju komsije.
- Haris.ba
#787 Re: Kosovo
Dzaba im. Na Kosovu im ne priznaju korona certifikat. Nema proci.
HahahahahahahahaVučić nakon sastanka s patrijarhom poslao poruku međunarodnoj zajednici: Sram vas bilo, lažovi
Kada dodje moljakati kredite, hoce li im isto reci?
Last edited by Haris.ba on 27/12/2022 13:41, edited 1 time in total.
- tranquil
#788 Re: Kosovo
Jest, ali kao što su već neki rekli, nemaju više JNA.CrveniKuk wrote: ↑27/12/2022 12:50 Sve isti scenario. Od balvan revolucije u Hrvatskoj,preko barikada u Sarajevu i BiH,pa do današnjih barikada na Kosovu. Fakat mi je muka od ovih kretena,koji ponavljaju uvijek istu priču od ugroženosti,vjekovnih i svetih zemalja. I uvijek su oni ugroženi. Samo oni su ugnjetavanja,a oni žele samo slobodu i ništa više. Cijeli moj život,kralj te jebo,cijeli moj život je prosao u slušanju Srba kako su ugroženi. Sto je najgore,nisu sjebali zivote samo drugih naroda,nego su sjebali i život svog naroda. Hej,cijeli jedan jebeni život ih slušam...
Dakle nije baš tačno "historija se ponavlja", nego je zapravo ova situacija bliža Marksovom citatu "historija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa".
Ustali su na barikade po historijskoj matrici, tačno. Ali sve ostalo kod njih, dakle javnost, mediji, predsjednik, javne ličnosti, djeluje kao parodija na Srbe iz devedesetih.
U ovom momentu im pokretanje rata ne ide u korist, i ako to urade, zajebaće se za idućih sto godina. Ne isključujem da jei to moguće kod usijanih glava, ali predsjednik im je ipak kalkulant, i još uvijek drži konce države u rukama.
-
noviforumas
#789 Re: Kosovo
Bravo. Apsolutno isto je Kurti rekao u ovom novom interviewu za Oslobodjenje. Naravno, ne toliko direktno, ali u sustini je rekao covjek isto sto i ti kazes, a sto svako ko hoce da vidi - vidi.Gandalf wrote: ↑27/12/2022 11:34 Za trenutno opančarsko ludilo krivicu snose 50% : 50% pušousni sa svojom sektom retarda i šupački zapad koji im podilazi već više od 30 godina. Zapad se konstantno pravi i lud i ćorav i kao nije zapadnim silama jasno da je srbija ruski trojanski konj u evropi i glavni destibilizator cijelog jugoistoka evrope.
Da je srbija kojim slučajem zemlja sa većinskim muslimanskim stanovništvom, do sada bi je nato sravnio sa zemljom barem jedno deset puta. Međutim zapadne šupčine imaju svoje višedecenijske prljave poslove sa svakim opančarskim podlacem, tako da im povampiren opančarski pašaluk savršeno odgovara.
-
gubljenje_vremena
#790 Re: Kosovo
Hipoteticki, ako vojska Srbije udje na sjever Kosova, ko ce joj se suprotstaviti?
Nato? Gradjani K. Mitrovice? Kosovska policija na ona 2 punkta koja su postavili?
Nato? Gradjani K. Mitrovice? Kosovska policija na ona 2 punkta koja su postavili?
- Haris.ba
#791 Re: Kosovo
Vojska Albanije.gubljenje_vremena wrote: ↑27/12/2022 14:00 Hipoteticki, ako vojska Srbije udje na sjever Kosova, ko ce joj se suprotstaviti?
- tranquil
#792 Re: Kosovo
Nije problem ući, nego održati.gubljenje_vremena wrote: ↑27/12/2022 14:00 Hipoteticki, ako vojska Srbije udje na sjever Kosova, ko ce joj se suprotstaviti?
- Grean
#793 Re: Kosovo
Crkva je najveci pokretac njihovog nacionalizma. Istorijski.
Srpski izvori kazu da je ona zajedno sa Lazarom stajala iza ubistva Urosa da se ne bi napravio deal sa Otomanskim carstvom. Naplata je dosla ubrzo na Kosovu polju, kako Lazaru tako i cijelom narodu.
Mozda se sve ponovi na istom mjestu.
Srpski izvori kazu da je ona zajedno sa Lazarom stajala iza ubistva Urosa da se ne bi napravio deal sa Otomanskim carstvom. Naplata je dosla ubrzo na Kosovu polju, kako Lazaru tako i cijelom narodu.
Mozda se sve ponovi na istom mjestu.
- Blixen
- Roccohljup
- Haris.ba
#796 Re: Kosovo
Sto se Gazimestan zove Gazimestan?
Gazija (ratnik) + stan (dom, domovina)? Odakle to?
Gazija (ratnik) + stan (dom, domovina)? Odakle to?
-
doboj71
#797 Re: Kosovo
Sad ce snimati ponovo Boj na Kosovu,mozda ovaj puta pobjede( u filmu).
- Mr.Sojic
#798 Re: Kosovo
- Blixen
#799 Re: Kosovo
pa eto kao malo su priznali da im Operation Storm nije bas neka pobjeda