Spojiti tri top teme, pa kom opanci, kom obojci, ako se tako kaze
Teški dani za filozofiju. Ideja milion, RAZUMA malo.

Spajati bilo kakve teme sa Zakonom postojanja, sa ciljem da se dobije realnija i potpunija slika svijeta, je besmisleno. Zato što je sa razumijevanjem Zakona postojanja slika svijeta čista, jasna i potpuna i sve drugo što bi joj se dodalo bi je nagrdilo. Tako, na primjer, toj slici ne možeš dodati pojam " virtuelna stvarnost", za koji ljudi ne znaju šta tačno znači, kad osim VIRTUELNE SVIJESTI, koju nikada niko nije opazio, a koja i pored toga sve zna, sve hoće i sve može, nikakve druge "virtelne stvarnosti" nema. S obzirom da se Zakon postojanja Sviješću jedino i bavi i do kraja je objašnjava.

Sa pojavom Zakona postojanja pomoću kojega se objašnjava Svijest, a to znači SVE, jer osim Svijesti i njenih sedam, ne postoji ništa drugo, TEŠKI dani za filozofiju i nauku prestaju, a počinju SLAVNI.
Uzecemo da je ovo "tacno", cisto radi nastavka u kojem, zapravo, pobijas sam sebe.Ljubo2 wrote: ↑01/10/2020 02:09 Ne znam kakav odgovor očekuješ. Ako si uvjeren da mozak sve smišlja, griješiš. Mozak nije taj koji može da misli, već čovekova SUŠTINA. Čovek ili čovekova Suština (Jastvo=Duša) je elekromagnetno polje -AURA - koja obavija i prožima ljudski organizam, koja može da se spoji sa tijelom i odvoji od njega.
Lijepo si poslozio poredjenje, osim par sitnica koje si fulio...Ljudski organizam je napravljen po istom principu kao i naš kompjuter - hardver, harddrajv, softver i električna energija. Tijelo je hardver, mozak je harddrajv, električna energija pomoću koje radi ljudski organizam i mozak je aura (jastvo/duša), a softver su informacije o svijetu u kojem čovjek živi, koje aura sakuplja uz pomoć tijela i tjelesnih čula, koje skladišti u harddrajv/mozak i po potrebi ih, pomoću svoje sposobnosti mišljenja vadi iz mozga i koristi prilikom opravljanja tijelom.
Ah, ta reinkarnacija.... OK. Zasto se onda tijelo u koje to jastvo/dusa/aura ponovo udje - ne sjeca nicega od ranije?Eletromagnetne struje koje se javljaju na površini mozga dok čovjek razmišlja, ne stvara mozak, već čovjekovo Jastvo, tj. AURA. Kada se aura odvoji od tijela, informatička, telepatska povezanost između ćelija i organa se prekida i tijelo umire i raspada se. A ćovjekova aura ili duša nastavlja da živi i bez tijela, gotovo isto kao i sa tijelom, noseći sa sobom sva znanja koja je stekla uz pomoć tijela, sa sposobnioošću da misli isto kao i kad je bila prikačena i povezana sa tijelom i mozgom. Ovo znam iz vlastitog iskustva mojih mnogobrojnih odvajanja od tijela i ponovnog vraćanja u tijelo.
Vidis...ja bih ovo rekao drugacije - hiljade godina nase istorije i ucenja, pokusaja shvatanja svega sto nas okruzuje, kao i nas samih, doveli su do akumulacije znanja koje mi imamo danas. A to znanje je i dalje minorno u odnosu na univerzum i ono sto nas zaista okruzuje.Dakle, krajnji odgovor na tvoje pitanje, ko je osmislio sve riječi koje koristim, glasi da su te riječi, koje su simboli različitih pojmova, osmislile ljedske duše (aure), koje su živjele prije mene ili uporedo sa mnom, a ja samo poslije rođenja naučio njihovo značenje i nastavio da ih koristim. Trudeći se da te riječi posložim i povežem tako da one sada izražavaju stvarna pravila i zakone (SOFTVER) po kojima cjelokupna stvarnost POSTOJI u harmnoniji zadovoljstvu i dobru. U odnosu na ljudsko društvo koje još uvijek živi po lažnim ideološko-političkim i vjerskim pravilima i zakonima (SOFTVERU) u HAOSU, NEZADOVOLJSTVU i ZLU.
U pokušaju da ispraviš moj post, napravio si "ogromne rupe".
I šta si sa ovim rekao? Ništa! Da li si tvrdnjom da je i harddrajv takođe hardver, pobio moju tvrdnju da u kompjuteru samo harddrajv služi za skladištenje informacija, a kutija kompjutera, ekran, zvučnik itd, ne služe? Isto kao što i u ljudskom organizmu samo mozak služi za skladištenje imformacija, a stomak, pluća, dupe itd, ne služe.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19 Lijepo si poslozio poredjenje, osim par sitnica koje si fulio...Za pocetak, HardDrive (HD) je takodjer - hardware. Drugim rijecima - nas mozak je hardware. Hardware su svi cvrsti, tj. fizicki dijelovi kompjutera. Samim tim, i nas mozak je isto to, kao i svi ostali organi, tj. nase komplet materijalno/fizicko tijelo, pocev od svakog nevidljivog atoma i celije. pa do ovoga sto svi mozemo da vidimo - sve je to hardware.
Slabo si upućen u nauku. Električna energija se NE PROIZVODI. Ona je JEDINA KOJA POSTOJI. Fizičari su došli do otkrića da materije nema, već samo energija i da je od nje napravljeno sve. O kakvoj vrsti energije je riječ? Tesla kaže: Sve je energija, sve je svjetlost, sve je elektricitet". Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI, zato jer se ona manifestuje kao fizička radnja maprezanja i kretanja, koja, po logici, ne može postojati sama po sebi, već uvijek i samo KRETAČ koji se napreže i kreće. Koji, kad prestane da se napreže i kreće, prestaje da bude energija, a kao Kretač ostaje i dalje da postoji kao NEMATERIJALNA SVIJEST, koju fizičari zovu imenom "kvantni vakuum". Koji, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva sile i mase i počinje da se manifestuje kao svjetlost i elektricitet, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vibrira. I od tih živih i svjesnih elektromagnetnih polja, različitih veličina, frekvencija i gustina, cijeli Univerzum je sagrađen.
Sve to radi ljudska DUŠA (AURA). Pri tome koristi tijelo, njegove organe, čula, mozak i nervni sistem. Naravno, sve to rade i tjelesni irgani, čula, mozak i nervni sistem. I oni su živi i svjesni kao i ljudska duša. I sve čega je ljudska duša svjesna i cijelo tijelo je svjesno. Zato jer su svi dijelovi tijela uz pomoć ljudske duše informatički povezani jedni sa drugima, kao i sa ljudskom dušom i to je tako sve dok je ljudska duša povezana sa tijelom. Čim se odvoji od tijela, život kao filmska predstava se završava, sve se raspada i svi dijelovi i djelići tijela, kao i ljudska duša, svako odlazi na svoju stranu, tamo odakle je ko došao i svako nastavlja da živi životom kojim je i prije živio.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19Evo ti primjer: Krenuo si u prvi razred, nikad u zivotu nisi drzao olovku. Prvi podatak koji primis od uciteljice je "sta je olovka". Drugi podatak je "za sta sluzi olovka". Treci podatak je "kako se drzi olovka". I cetvrti podatak je "kako se koristi olovka". Ova 4 podatka se u tvom umu spajaju u jednu, finalnu informaciju, koja ti onda sluzi da upravljanje olovkom. Da bi primio navedene podatke, a zatim i koristio konacnu informaciju, iskoristio si svoja 3 cula - vida, sluha i dodira. Sve to je procesirao tvoj um (software) u tvom mozgu (hardware). Gdje se u ovaj (realni, ne fiktivni) proces uklapa tvoje "jastvo", ili "dusa"?
Čovjekova Duša, kada se spoji sa tijelom, ne sjeća se svojih ranijih života, upravo zato što se spojila sa tijelom i mozgom, i što od trenutka spajanja sa mozgom počinje da koristi tijelo, čula i mozak, pomoću kojih sakuplja informacije o svijetu u kojem se nalazi i skladišti ih u mozak. Ona samo pomoću mozga i informacija u mozgu može da vodi tijelo kroz život i ne može da se sjeti svog ranijeg života zato jer tih informacija u mozgu NEMA.
Postoje određene meditativne tehnike, halucinogene gljive i droge, pomoću kojih čovk to donekle sam može da postigne, ali ja nisam upućen u to. To su načini pomoću kojih duša može da promijeni svoju frekvenciju i tako se odvoji od tijela i mozga i tada može da se sjeti nekog od svojih ranijih života. Neki psiholozi i psihijatri koriste određenu vrstu hipnoze, zvanu "regresija", kad žele ljudsku dušu, za malo, da odvoje od tijela i mozga. Kojom prilikom ljudska duša počinje da se sjeća nekog od svojih ranijih života. Moja kćerka, na primjer, je doktor za kinesku medicinu i ona se, između ostalog, i time bavi. Kad čovjek padne u hipnotički san, moja kćerka mu sugerira da se sjeti nekog svog ranijeg života i to tako i bude, tj. hipnotisani počne da se sjeća i priča detalje iz nekog od svojih ranijih života, a moja kćerka to snimi na CD, da čovjek, kada se probudi, može da posluša to što je pričao. Moje iskustvo odvajanja od tijela je takođe veoma bogato, ali ja sam u tome uspijevao uvijek uz pomoć "svjetlosnog bića", koje je to uvijk činilo po svojoj volji, kada je ono to htjelo, a ne po mojoj volji. Da bi ono jednog dana, nakon 15 godina, tokom kojih sam mnogo puta izlazio iz tijela, šetao okolo i ponovo se vraćao u tijelo, obavijestilo me - to se desilo, mislim, 25 maja 1955 godine - da je moje "astralno školovanje" završeno i da izlazak iz tijela više neće da bude.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19Da, znam da postoje ljudi koji tvrde da se sjecaju svoj prethodnog zivota. Znam i za slucajee gdje su ljudi sami sebe vidjeli iz pticje perspektive prilikom umiranja i/ili klinicke smrti (s nekima sam i licno pricao, kao i svjeodcima svega toga). Nego...daj nam reci kako se to radi, to odvajanje duse od tijela (astralno putovane, jel' tako?), da i mi sami probamo.
Naš mozak nije građen samo za ovakav način života kojim sada živimo. Za život kojim sada živimo sasvim je dovoljna upotreba samo tih 16% mozga. Ostatak dijela mozga koji sada ne koristimo namijenjen je uslovima života koji će drastično da se promijene nabolje kada svi ljudi svijeta budu obuhvaćeni svojom kolektivnom sviješću i kad čovječanstvo postane jedinstveno živo biće poput ljudskog organizma. Tada će čovjkove i fizičke i psihičke sposobnosti veoma da se povećaju i poboljšaju, tako što će na Zemlji, umjesto sadašnjeg Pakla, da zavladaju rajski uslovi života. Ne samo za ljude, već i za sva ostala bića. Zato i jeste poželjno i potrebno što prije razumjeti Zakon postojanja i početi živjeti po njemu, a to je, ukinuti sve plitičke, nacionalne, vjerske i klasne podjele i pripadnosti, ujediniti se, uspostaviti trajni svjetski mir i pravedan svjetski društveni i ekonomski poredak. Dog god to ne uradimo, čovječanstvo će da bude bolestan organizam koji pati, strada i krvari, u kojega Kolektivna svijest (duša Čovječanstva) neće htjeti da se "useli" i sa ljudima se poveže. Jer čim bi se informatički povezala sa organizmom koji pati i ona bi automatski počela da pati, a ona to ne želi. Njoj treba zdrav organizam koji ne pati, a ne bolestan iz kojega stalno i nepotrebno teče krv. Ni bolesno dijete u majčinoj utrobi, majka ne može da rodi, već pobaci. Put kojim Čovječanstvo sada ide zasigurno vodi u propast. Uostalom, ni iz svakog jajeta se ne izleže pile. Neko bude i mućak. U univerzumu postoje mnoge napredne i razvijene civilizacije. Od nas, od svakog pojedinca zavisi da li će Čovječanstvo da do kraja ostane ovakvo kakvo jeste, mućak i na kraju propadne ili se izvuče iz mraka u kojem nas de sotonine sluge i izađe na svjetlo dana i opstane.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19Vidis, poznate su meni mnoge stvari o kojima ti pricas, cak mislim i da se neke od njih zaista i desavaju, medjutim tvoje povezivanje tih stvari s ovim "zakonom" je malo pogresno. Moje misljenje. Razlog jednostavan - mi koristimo max. 14% svog mozga. Neki ober genijalci su izmjereni, cini mi se, 16%. A po onome sto mi trenutno znamo o svom mozgu jeste da bi, kada bi fercerao na 100%, mi imali i telepatske moci, daleko bolju kontrolu i iskoristivost svog tijela, itd.itd.itd
Nema u Univerzumu nkakvog drugog znanja, osim ovog istog kojeg smo mi na Zemlji stekli o nama samima i o Zemlji. Da bi ono bilo kompletno i konačno potrebno je još samo sve to znanje posložiti u smislenu logičku cjelinu i sistem sa značenjem ZAKONA POSTZOJANJA i to je za sada sve što nam treba da dalje opstanemo i velikim korakom, uz pomoć Zakona postojanja, krenemo dalje u širine i dubine Univezuma.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19 Vidis...ja bih ovo rekao drugacije - hiljade godina nase istorije i ucenja, pokusaja shvatanja svega sto nas okruzuje, kao i nas samih, doveli su do akumulacije znanja koje mi imamo danas. A to znanje je i dalje minorno u odnosu na univerzum i ono sto nas zaista okruzuje.
Potpuno pogrešno razumiješ moju misao i tvdnju kada kažem da energija i Univerzum koji je od nje napravljen, NE POSTOJR. Naravno DA POSTOJE, ali ne na način na koji mi energiju i univerzum OPAŽAMO, već malo DRUGAČIJE. U tome je problem što i naučnici i svi ljudi na svijetu misle da ono što POSTOJANJE zaista jeste, može DA SE VIDI. Postojanje NE MOŽE DA SE VIDI, tj. OPAZI i empirijski, naučno i eksperimentalno dokaže. Empirijski i naučno mogu da se opaze i dokažu samo fizičke i psihičke MANIFESTACIJE, tj. RADNJE onoga što zaista postoji, a to je, naravno ono što zovemo imenom "SVIJEST". Ona je JEDINA koja je sposobna da se napreže i kreće. Problem je samo što mi ne možemo empiriski da opazimo Nju, tj. Svijest, već samo njeno naprezanje i kretanje.Dozer wrote: ↑01/10/2020 14:19Ljudsko drustvo nije nista drugo nego zivotinjsko drustvo. Kao sto znas, dijelimo DNK u nekom omjeru sa svime sto postoji na ovoj planeti. Po tebi, zapravo, nista od toga ne postoji jer ne moze da misli, poput vode, oblaka, drveta, okeana, zemlje, trave, itd..U rezimeu - ne. Ovaj tvoj "zakon" je zapravo samo jedna prilicno konfuzna filozofska misao, i nista vise. Postavka stvarnosti na nepostojecim nogama.
drug Ljubo, samo da ti kazem da su mi javile Jaka i Slaba Nuklearna Sila i rekle da si ih strasno uvrijedio kao neko ko prica da ih poznaje. eto, samo da prenesem. i molim te da ne osudjujes mene kao vijesnika. ja samo citam vijesti...Ljubo2 wrote: ↑02/10/2020 03:00 Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI, zato jer se ona manifestuje kao fizička radnja maprezanja i kretanja, koja, po logici, ne može postojati sama po sebi, već uvijek i samo KRETAČ koji se napreže i kreće. Koji, kad prestane da se napreže i kreće, prestaje da bude energija, a kao Kretač ostaje i dalje da postoji kao NEMATERIJALNA SVIJEST, koju fizičari zovu imenom "kvantni vakuum". Koji, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva sile i mase i počinje da se manifestuje kao svjetlost i elektricitet, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vibrira. I od tih živih i svjesnih elektromagnetnih polja, različitih veličina, frekvencija i gustina, cijeli Univerzum je sagrađen.
belfy wrote: ↑02/10/2020 20:04drug Ljubo, samo da ti kazem da su mi javile Jaka i Slaba Nuklearna Sila i rekle da si ih strasno uvrijedio kao neko ko prica da ih poznaje. eto, samo da prenesem. i molim te da ne osudjujes mene kao vijesnika. ja samo citam vijesti...Ljubo2 wrote: ↑02/10/2020 03:00 Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI, zato jer se ona manifestuje kao fizička radnja maprezanja i kretanja, koja, po logici, ne može postojati sama po sebi, već uvijek i samo KRETAČ koji se napreže i kreće. Koji, kad prestane da se napreže i kreće, prestaje da bude energija, a kao Kretač ostaje i dalje da postoji kao NEMATERIJALNA SVIJEST, koju fizičari zovu imenom "kvantni vakuum". Koji, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva sile i mase i počinje da se manifestuje kao svjetlost i elektricitet, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vibrira. I od tih živih i svjesnih elektromagnetnih polja, različitih veličina, frekvencija i gustina, cijeli Univerzum je sagrađen.
Drug Belfi, ne vjerujem da su ti se javile Slaba i Jaka nuklearna sila. Prije bih ti vjerovao da si rekao da ti se javila NATO ili bilo koja druga svjetska sila - ima ih jako mnogo. I drug Tempo je sila kad onako, sat vremena, jednolično se ponavljajući, mrda glavom i svaki pu kad mrdne, izgovora riječi kurac...kurac...kurac...
Procitaj sta si ti napisao, i shvatices da si pogrijesio, te da sam te u skladu s tim i ispravio.Ljubo2 wrote: ↑02/10/2020 03:00 I šta si sa ovim rekao? Ništa! Da li si tvrdnjom da je i harddrajv takođe hardver, pobio moju tvrdnju da u kompjuteru samo harddrajv služi za skladištenje informacija, a kutija kompjutera, ekran, zvučnik itd, ne služe? Isto kao što i u ljudskom organizmu samo mozak služi za skladištenje imformacija, a stomak, pluća, dupe itd, ne služe.
Pa eto... Mislim da je krajnje vrijeme da te prijavimo za Nobela... Svjetlost nije elektircna energija, za pocetak. Ili hoces da kazes da je Sunce, koje nam daje prirodno osvjetljenje, samo jedan obicni...sta..? Generator elektrcne energije? Ozbiljno?Slabo si upućen u nauku. Električna energija se NE PROIZVODI. Ona je JEDINA KOJA POSTOJI. Fizičari su došli do otkrića da materije nema, već samo energija i da je od nje napravljeno sve. O kakvoj vrsti energije je riječ? Tesla kaže: Sve je energija, sve je svjetlost, sve je elektricitet". Dakle, samo ELEKTRIČNA ENERGOJA POSTOJI, koju objektivno opažamo još i kao svjetlost i elektricitet. A ono što naučnici još uvijek ne znaju, to je da NI ENERGIJA NE POSTOJI, zato jer se ona manifestuje kao fizička radnja maprezanja i kretanja, koja, po logici, ne može postojati sama po sebi, već uvijek i samo KRETAČ koji se napreže i kreće. Koji, kad prestane da se napreže i kreće, prestaje da bude energija, a kao Kretač ostaje i dalje da postoji kao NEMATERIJALNA SVIJEST, koju fizičari zovu imenom "kvantni vakuum". Koji, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva sile i mase i počinje da se manifestuje kao svjetlost i elektricitet, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vibrira. I od tih živih i svjesnih elektromagnetnih polja, različitih veličina, frekvencija i gustina, cijeli Univerzum je sagrađen.
E...jbg... Sta drugo da ti kazem na ovu gomilu gluposti...? Cuj univerzum i sve sto u njemu postoji je oduvijek i zauvijek... Pa, majka mu stara, i mi cak mozmeo vidjeti da je to totalno netacno.A to što si rekao, da "naše tijelo proizvodi neki mikroelektricitet", zaboravi. To je samo tvoja pretpostavka i vjerovanje. U Univerzumu se ništa NE PROIZVODI. Ono od čega je Univerzum sagrađen, jednostavno, POSTOJI, od uvijek i zauvijek, tako što se vječito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja (vibrira), sve uz pomoć SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti. Što važi i za ljudsku dušu, (auru) koja je takođe jedno posebno živo i svjesno elektromagnetno polje, koje postoji od uvijek i zauvijek, koje je samo UZETO iz prirode prilikom gradnje ljudskog organizma, isto kao što su UZETI i svi živi i svjesni atomi i molekuli, od kojih su napravljene sve ćelije tijela. Od kojih su, dalje, napravljeni svi organi ljudskog tijela, podrazumijevajući i ljudski mozak/harddrajv. Što znači da su ljudski organizam i naš kompjuter, napravljeni po potpuno istom principu i istoj mogućnosti, kao i sve drugo u Univerzumu, podrazumijevajući i sam Univerzum kao cjelinu. Pogledaj ponovo one dvije slike gore koje simbolično prikazuju organizaciju i hijerarhiju ljudskog organizma i Univerzuma. Tu se vidi da svaka materijalna forma u Univerzumu, kao i sam Univerzum, ima svoje i Tijelo i Dušu. Svaka materijalna forma je organizacija nižih živih i svjesnih bića koja igraju ulogu tijela. Koja su sva obuhvaćena i prožeta jednim višim i širim živim i svjesnim bićem, tj. elektromagnetnim živim i svjesnim poljem, koje vrši ulogu DUŠE. Koja informatički (telepatski) u sebi povezuje sve dijelove tijela u jedinstvenu živuću cjelinu i biće.
Eto, tako stvari u Univerzumu stoje i to su načno dokazane činjenice, a ne tako kako ti pretpostavljaš i vjeruješ.
INteresantno...nase tijelo natavlja i dalje da zivi tamo negdje odakle je doslo, iako se - raspalo? Na cemu si, svega ti?Sve to radi ljudska DUŠA (AURA). Pri tome koristi tijelo, njegove organe, čula, mozak i nervni sistem. Naravno, sve to rade i tjelesni irgani, čula, mozak i nervni sistem. I oni su živi i svjesni kao i ljudska duša. I sve čega je ljudska duša svjesna i cijelo tijelo je svjesno. Zato jer su svi dijelovi tijela uz pomoć ljudske duše informatički povezani jedni sa drugima, kao i sa ljudskom dušom i to je tako sve dok je ljudska duša povezana sa tijelom. Čim se odvoji od tijela, život kao filmska predstava se završava, sve se raspada i svi dijelovi i djelići tijela, kao i ljudska duša, svako odlazi na svoju stranu, tamo odakle je ko došao i svako nastavlja da živi životom kojim je i prije živio.
Hajd', Tita ti, procitaj ovo sto si napisao par puta i pokusaj naci logicke greske.Čovjekova Duša, kada se spoji sa tijelom, ne sjeća se svojih ranijih života, upravo zato što se spojila sa tijelom i mozgom, i što od trenutka spajanja sa mozgom počinje da koristi tijelo, čula i mozak, pomoću kojih sakuplja informacije o svijetu u kojem se nalazi i skladišti ih u mozak. Ona samo pomoću mozga i informacija u mozgu može da vodi tijelo kroz život i ne može da se sjeti svog ranijeg života zato jer tih informacija u mozgu NEMA.
Nemoj se ljutiti, ali mislim da je krajnje vrijeme da malo popustis te gljive...Postoje određene meditativne tehnike, halucinogene gljive i droge, pomoću kojih čovk to donekle sam može da postigne, ali ja nisam upućen u to. To su načini pomoću kojih duša može da promijeni svoju frekvenciju i tako se odvoji od tijela i mozga i tada može da se sjeti nekog od svojih ranijih života. Neki psiholozi i psihijatri koriste određenu vrstu hipnoze, zvanu "regresija", kad žele ljudsku dušu, za malo, da odvoje od tijela i mozga. Kojom prilikom ljudska duša počinje da se sjeća nekog od svojih ranijih života. Moja kćerka, na primjer, je doktor za kinesku medicinu i ona se, između ostalog, i time bavi. Kad čovjek padne u hipnotički san, moja kćerka mu sugerira da se sjeti nekog svog ranijeg života i to tako i bude, tj. hipnotisani počne da se sjeća i priča detalje iz nekog od svojih ranijih života, a moja kćerka to snimi na CD, da čovjek, kada se probudi, može da posluša to što je pričao. Moje iskustvo odvajanja od tijela je takođe veoma bogato, ali ja sam u tome uspijevao uvijek uz pomoć "svjetlosnog bića", koje je to uvijk činilo po svojoj volji, kada je ono to htjelo, a ne po mojoj volji. Da bi ono jednog dana, nakon 15 godina, tokom kojih sam mnogo puta izlazio iz tijela, šetao okolo i ponovo se vraćao u tijelo, obavijestilo me - to se desilo, mislim, 25 maja 1955 godine - da je moje "astralno školovanje" završeno i da izlazak iz tijela više neće da bude.
.Naš mozak nije građen samo za ovakav način života kojim sada živimo. Za život kojim sada živimo sasvim je dovoljna upotreba samo tih 16% mozga. Ostatak dijela mozga koji sada ne koristimo namijenjen je uslovima života koji će drastično da se promijene nabolje kada svi ljudi svijeta budu obuhvaćeni svojom kolektivnom sviješću i kad čovječanstvo postane jedinstveno živo biće poput ljudskog organizma. Tada će čovjkove i fizičke i psihičke sposobnosti veoma da se povećaju i poboljšaju, tako što će na Zemlji, umjesto sadašnjeg Pakla, da zavladaju rajski uslovi života. Ne samo za ljude, već i za sva ostala bića. Zato i jeste poželjno i potrebno što prije razumjeti Zakon postojanja i početi živjeti po njemu, a to je, ukinuti sve plitičke, nacionalne, vjerske i klasne podjele i pripadnosti, ujediniti se, uspostaviti trajni svjetski mir i pravedan svjetski društveni i ekonomski poredak. Dog god to ne uradimo, čovječanstvo će da bude bolestan organizam koji pati, strada i krvari, u kojega Kolektivna svijest (duša Čovječanstva) neće htjeti da se "useli" i sa ljudima se poveže. Jer čim bi se informatički povezala sa organizmom koji pati i ona bi automatski počela da pati, a ona to ne želi. Njoj treba zdrav organizam koji ne pati, a ne bolestan iz kojega stalno i nepotrebno teče krv. Ni bolesno dijete u majčinoj utrobi, majka ne može da rodi, već pobaci. Put kojim Čovječanstvo sada ide zasigurno vodi u propast. Uostalom, ni iz svakog jajeta se ne izleže pile. Neko bude i mućak. U univerzumu postoje mnoge napredne i razvijene civilizacije. Od nas, od svakog pojedinca zavisi da li će Čovječanstvo da do kraja ostane ovakvo kakvo jeste, mućak i na kraju propadne ili se izvuče iz mraka u kojem nas de sotonine sluge i izađe na svjetlo dana i opstane.
Dobro. Daj nam tacne i precizne parametre po kojima trebamo poceti zivjeti.Nema u Univerzumu nkakvog drugog znanja, osim ovog istog kojeg smo mi na Zemlji stekli o nama samima i o Zemlji. Da bi ono bilo kompletno i konačno potrebno je još samo sve to znanje posložiti u smislenu logičku cjelinu i sistem sa značenjem ZAKONA POSTZOJANJA i to je za sada sve što nam treba da dalje opstanemo i velikim korakom, uz pomoć Zakona postojanja, krenemo dalje u širine i dubine Univezuma.
Drugim rijecima, ti ne postojis.A ne znas ni objasniti kako si opazio svoju svijest i dosao do ovog famoznog "zakona"...Potpuno pogrešno razumiješ moju misao i tvdnju kada kažem da energija i Univerzum koji je od nje napravljen, NE POSTOJR. Naravno DA POSTOJE, ali ne na način na koji mi energiju i univerzum OPAŽAMO, već malo DRUGAČIJE. U tome je problem što i naučnici i svi ljudi na svijetu misle da ono što POSTOJANJE zaista jeste, može DA SE VIDI. Postojanje NE MOŽE DA SE VIDI, tj. OPAZI i empirijski, naučno i eksperimentalno dokaže. Empirijski i naučno mogu da se opaze i dokažu samo fizičke i psihičke MANIFESTACIJE, tj. RADNJE onoga što zaista postoji, a to je, naravno ono što zovemo imenom "SVIJEST". Ona je JEDINA koja je sposobna da se napreže i kreće. Problem je samo što mi ne možemo empiriski da opazimo Nju, tj. Svijest, već samo njeno naprezanje i kretanje.
Naravno, kada opažamo enegiju kao naprezanje i kretanje, mi istovremeno opažamo i Svijest, jer energija je napregnuta i pokrenuta Svijest.
Ne, to ne radi mozak, već elektromagnetno polje, tj. AURA koja obavija, prožima i informatički povezuje sve ćelije i organe u ljudskom organizmu. Pomoću nje radi cijeli ljudski organizam, isto kao i naš kompjuter pomoću električne energije. Kad se ona odvoji od tijela i mozga, tijelo i mozak postaju mrtvi, isto kao i naš kompjuter kad ga isključimo iz struje.
Tesla je rekao da je sve energija, svjetlost i elektricitet. On je autoritet za tu oblast nauke, a ne ti. Od elektromagnetnih polja, različitih vibracija i veličina, cijeli univerzum je sagrađen. Kad upališ elektičnu sijalicu na zidu, dobiješ toplotnu energiju i svjetlost. Kad se elektomagnetno polje planete zemlje napregne i pokrene, dobiješ munju na nebu u vidu toplotne energije i dobiješ svjetlost. Kad ujpališ kompjuter, on počinje da se grije, a na ekranu se pojavi svjetlost. ITD
Energija nije proizvod kretanja materije. Materija, energija, svjetlost, ni elektricitet, NITI POSTOJE, niti mogu da se kreću. KRETAČ je taj koji POSTOJI i može da se kreće i fizički da se manifestuje i kao energija i svjetlost i elektricitet. To je uvijek nematerijalna Svijest. Kad ona prestane da se napreže i kreće, energija, svjetlost i elektricitet nestaju.
Nikad i nigdje nisam rekao da Univezum postoji od uvijek i zauvijek. Svijest je ta koja postoji od uvijek i nzauvijek, a Univerzum u vidu SEDAM fizičkih i psihičkih radnji Svijesti, od uvijek se iznova gradi i nastaje i ruši i nestaje.
Da, Čovječe, tako je!
Zakon postojanja se bavi NEMATERIJALNOM Sviješću kao jedinim mogućim oblikom POSTOJANJA. Jedina upotrebljiva i mjerodavna metoda prilikom njenog dokazivanja je SAMODOKAZIVANJE I RAZUMIJEVANJE. Tu su empirijske, naučne metode neupotrebljive. Inače, svi naučni eksperimenti i dokazi, koji se odnose na fizičke i psihičke radnje Svijesti, postaju potpuno besmisleni i bezvrijedni kad Svijest prestane da se napreže i kreće, jer u tom trenutku nestane sve što su naučnici eksperimentisali i dokazivali. I šta to onda, naučnici, zapravo, dokazuju? NIŠTA! Dokazuju samo fizičke i psihičćke radnje Svijesti, tj. dokazuju nešto što NE POSTOJI. Postoji samo Svijest koja se napreže i kreće, a njeno postoajnje čulno i eksperimentalno ne mogu da dokažu.
Kad izokreneš moje riječi, pa ne možeš da razumiješ šta sam rekao, tada pitaj sebe "na čemu si", a ne mene. Nisam rekao da naše tijelo poslije smrti nastavlja da živi, već materija od koje je tijelo bilo sagrađeno.
Ponovo si napravio papazjaniju od mojih riječi, da je ni pas s maslom ne bi mogao da pojede, pa sam ti opet ja kriv što nisi u stanji ništa da razumiješ. Nigdje nisam rekao da duša zaboravi bilo šta kad se odvoji od tijela, niti sam rekao da materija od koje je tijelo bilo građeno, zaboravi bilo šta od onoga što je proživjela u tijelu. Kad bi moglo da se zaboravi sve ono što se vidi, osjeti i zapamti, tada ni naša materijalna kamera ne bi mogla da zapamti okoliš koji kamerom snimamo, niti bi kasnije mogla da nam isporuči na svoj ekran da može da se vidi to što je snimila i zapamtila. Za tvoju informaciju, sva materija, ma u kojem obliku da se nalazi, sposobna je da vidi, osjeti i zapamti sve što se oko nje dešava, bez ikakve potrebe da ima oblik ljudskog tijela ili kamere. Zato jer sve što je materijalno je napregnuta i pokrenuta Svijest, koja, ma u kojem obliku da se nalazi, sposobna je da svoju okolinu opaža, osjeća i pamti. Da nije tako, niti bi ljudski organoizam bio moguć, niti kamera, ni naš kompjuter, niti bilo šta drugo. Osvrni se oko sebe i pogledaj sve te stvari koje te okružuju i koje koristiš. Sve je to živo i svjesno i sve to te posmatra, osjeća i pamti i zato se pazi šta radiš i kako se ponašaš.Dozer wrote: ↑03/10/2020 23:32Hajd', Tita ti, procitaj ovo sto si napisao par puta i pokusaj naci logicke greske. Dakle, dusa/aura/jastvo, sto je jedino svjesno svega, napusti jedno tijelo koje umre i raspadne se (a onda to tijelo ode negdje, samo ti znas gdje je to...), i sta...tada dusa izgubi svijest? Zaboravi sve sta je bilo ,sve informacije, i onda eto, tako nesvjesna, leluja dok ne nabasa na novo tijelo (kako ga uoste nadje ako je - nesvjesna?), i onda opet uci sve jovo-nanovo?
Ne, nego bi ti možda i mogao nešto i da razumiješ od ovoga što pričam, kad bi malo manje koristio "gljive". Duša se ne sjeća ranijeg života kad koristi mozak, jer u mozgu nema informacije o svojim ranijim životima. Kad se isključi iz mozga, a ostane i dalje budna, onda može da se sjeća. Da li ti, na primjer, kad svu svoju pažnju usmjeriš na ono što se nalazi na ekranu tvog kompjutera, možeš da znaš bilo šta drugo, osim to što na ekranu kompjutera vidiš? Ne možeš. Možeš samo kad, odvojiš svoju pažnju od kompjutera i skreneš je na nešto drugo. I tada budeš svjestan samo tog DRUGOG na šta je tvoja pažnja usmjerena.Dozer wrote: ↑03/10/2020 23:32Nemoj se ljutiti, ali mislim da je krajnje vrijeme da malo popustis te gljive... A...cekaj ba...pa rekao si da si ti licno to radio vise puta...? Kako sad odjednom nisi upucen u to...? I...kako se odjednom sad ta dusa sjeca proslog zivota, kad si maloprije rekao da se ne sjeca nicega i da sve uci ponovo...? Odakle izvlaci tu memoriju, kad je usla u prazni mozak, i pri tome se nicega nije sjecala od ranije?
I to sam već hiljau puta objasnio. Živjeti po Zanu postojanja, znači početi živjeti po principu HARMONIJE I DOBRA. To je princip jedinstva svih ljudi svijeta, ljubavi, uzajamnog pomaganja i pravedne podjele rada i rezultata rada. Po tom principu su sve materijalne forme u Univerzumu sagrađene, od kojih je jedan i ljudski organizam. To istovremeno znači prestati živjeti po dosadašnjem principu HAOSA I ZLA, tj. po principu političkih, nacionalnih, vjerskih i klasnih svjetskih podjela i principu borbe savakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava i u kojoj su dozvoljena sva sredstva.
Drugim riječima, ti ne obraćaš pažnju i ne razumiješ ono što pričam. Svijest NE MOŽE SEBE OPAZITI. Ona samo može ZNATI DA POSTOJI, Uzz pomoć svojih SEDAM fizičkih i psihičkih radnji u vrijeme kad ih vrši. Kao na primjer, kad nešto misli, pa sebii kaže: "Mislim, dakle, postojim". Ili naprežem se, krećem se, opažam, osjećam, razumijem i pamtim svoje naprezanje i kretanje, dakle, Ja/Svijest POSTOJIM. A kad ne vrši niti i jednu od sedam svojih fizičkih i psihičkih radnji, onda nisam svestan ničega, pa ni sebe samog da POSTOJIM.
Sve što postoji je onoliko svjesno, koliko je u određenom trenutku sposobnos da opazi, osjeti, razumije i zapamti. Ali samo ako je još plus sposobno da se napregne i pokene i postane energija koja može da se opazi, osjeti, razumije i zapamti.
Nismo mi "razni". Svi smo isti po tome što raspolažemo sa SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih stičemo razna znanja i pomoću njih dovodimo sebe u stanje svjesnosti. A različiti smo samo po tome što nismo svi isto svjesni. Neki ne znaju maksimalno da koriste tih svojih SEDAM sposobnosti, pa znaju manja i svjesni su manje, a neki znaju maksimalno da koriste tih svojih SEDAM sposobnosti, pa znaju više i svjesni su više.
Tesla je za oblast nauke kojom se bavio, bio genijalac. Ali sa stanovišta Zakona postojanja je bio glup. Uostalom, kao i svi drugi ljudi svijeta. Zakon postojanja je istovremeno i Zakon DOBRA I ZLA i po Zakonu postojanja, glup je svaki onaj ko ne zna najbolje prirodno rješenje o tome kako se najlakše OPSTAJE, tj izbjegava ZLO, a ostvaruje DOBRO. Da bi čovjek znao to rješenje, i po tom znanju se smatrao pametnim, nije nužno da bude, ni naučnik, ni visiko obrazovan, pa čak nije nužno ni da bude pismen. Zato što je to rješenje veoma prosto da i malo dijete može da ga razumije. A to je da treba samo toliko da se razumije i zna, da je lakše održati se u životu, zadovoljstvu, harmoniji i Dobru, ako se ljudi ujedine, uzajamno pomažu i vole, nego ako se podijele, mrze i uzajamno bore. Ja mislim da i konj može da razumije tu logiku Zakona postojanja i bude pametan. A eto, nažalost, ljudi koji sebe smatraju pametnim, ipak, već hiljadama godina nisu u stanju da tu logiku otkriju i razumiju, već su i dalje svi odreda glupi, jer žive po principu podjele, mržnje, borbe i haosa. Po tom pitanju i Tesla je bio glup. On je, da bi se izbjegla borba, haos i zlo, predlagao da sve podijeljene i zaraćene strane budu podjednako naoružane i jake, ubijeđen, da će, ako se tako napravi ravnoteža među podijelenim i zaraćenim stranama, one prestati međusobno da se napadaju i bore. To je obična glupost.

Pokušavaš da se sprdaš sa riječju i pojmom "glupan". Nema veze, glupan je uvijek glupan i od istine se ne može pobjeći. Kad tad Istina ispliva na površinu, a ona je to da je svaki čovjek na svijetu glupan, koji god se deklariše ili osjeća pripadnikom neke ideologije i politike ili nacije ili vjere ili klase. Glupan je zato što sve to ima značenje ZLA i što svrha i cilj života nije ZLO, već DOBRO. I glupan je zato što takvu prostu logiku razlike između Dobra i Zla, još uvijek niti i jedan čovjek na svijetu ne može da razumije ni kad mu je neko u nos gurne, a kamo li da je sam otkrije. A najgore od svega je što se odmah svi pobune kad im neko dirne u njihovu glupost, tj u njihovo ideološko-političko, nacionalno, vjersko ili klasno opredijeljenje. Odmah kažu: "bla.. bla.. bla" ili "krac.. kurac.. kurac" ili pitaju "koje droge trošiš"? Ili čak počinju da prijete.
Znači, idemo logikom: "kud svi Turci, tu i mali Mujo". Ili, "kad svi budu i ja ću". Ili, "dok su svi glupi i zli i ja ću". Zašto da ja prvi budem Dobar, pa da me svi Zli psuju, ismijavaju me i ponižavaju? Ili, kad svi idu u rat u odbranu svoje politike, nacije, vjere ili klase, zašto ne bih i ja? Tom logikom su se ljudi rukovodili tokom cijele istorije i masovno strdali i živjeli u bijedi i Zlu. Tom logikom su se rukovodili i narodi Jugoslavije , kada su svi uglas povikali: "Dajte nam oružje", zatim se pobili, zakrvili, sve popalili, porušili i doveli sebe do prosjaćkog štapa da ni 25 godina nakon rata još uvijek nisu uspjeli da se vrate u ono stanje mira i Dobra koje je bilo prije rata. A zbog čega? Sve zbog svojih SDS, HDZ i SDA politika, svojih nacija i vjera. Pa onda neka se neko usudi da kaže "bla..bla...bla" ili "kurac..kurac..kurac" kad neko kaže da su ljudi glupi.belfy wrote: ↑04/10/2020 11:03kao sto je jasno da kada svi na sebe nakace ovaj znakic prestaju svi ratovi i glad u svijetu, te ce svi odjednom biti telepatski povezani. steta sto to ne vazi za one koji nabace na sebe znakic prije dok sve i jedan covjek na svijetu to ne uradi. avaj, sta da se radi...