FIFA 20
Moderator: Benq
-
MensurM
#776 Re: FIFA 20
Jes, želiš da ti utrčavaju iza bekova. I da idu u 16 na centaršuteve.
-
MensurM
#777 Re: FIFA 20
Daj nam usernamepepermint31 wrote: ↑23/02/2020 16:36 Ja tek sad dobio igranjem 82 Jamesa i pokušaću odraditi dobar dio posla za 86 verziju. Nemam puno vremena od posla i evo vikendom uhvatim koji sat za Fifu. Vidio sam već par dodanih forumaša na ps4 listi prijatelja ali me strah igrati jer sam ipak neki rekreativac. Doduše odigram koju pa vidim koliko sam los.![]()
-
febo_acm
#778 Re: FIFA 20
Svi smo mi rekreativci ko nije u elite 
-
pepermint31
-
pepermint31
#780 Re: FIFA 20
Igram na plejki, username mkart79.MensurM wrote: ↑23/02/2020 16:47Daj nam usernamepepermint31 wrote: ↑23/02/2020 16:36 Ja tek sad dobio igranjem 82 Jamesa i pokušaću odraditi dobar dio posla za 86 verziju. Nemam puno vremena od posla i evo vikendom uhvatim koji sat za Fifu. Vidio sam već par dodanih forumaša na ps4 listi prijatelja ali me strah igrati jer sam ipak neki rekreativac. Doduše odigram koju pa vidim koliko sam los.![]()
![]()
-
Zux
#781 Re: FIFA 20
Uspio do 14 pobjeda na WL, gold 3, s obzirom da mi je jednu pobjedu uzela konekcija na server glupi, još jedan poraz na penale, nije loše. Poderali su me možda u 3-4 utakmice. Aguero 92 dobar, ali Gelson Martins 86 pravi joker, Sissoko ako nije bolji od Kantea nije vala ni gori. User mi je vedo1080, ali realno preslab sam ja za ove gurue ovdje 
-
pepermint31
#782 Re: FIFA 20
Sto se tiče pucanja servera, FIFA 19 ultimate Team mi je bio užasan. Možda sve zajedno tokom cijele godine sam imao 40-tak slučajeva da mi je pri igranju ultimate team-a prekinuta konekcija, većinom kod Squad Battles gdje sam izgubio gomilu coins. Ove godine sa 20 to nije toliko lose mada mi zna da vremena na vrijeme izbaciti i registrirati poraz 0-3. Ja mislim da tu ima i politike od EA i da su to radili namjerno. Isto mi se ne svidja sto su kod ultimate izbacili coin boost kod achievements vezano za XP points. Prošle godine sam imao dosta coin boost items ali su skontali da ako ih oduzmu sto su uradili ove godine, ima ih jako malo te nemaju veze sa XP points, zarade vise prodajom FIFA points. Ja do sada nisam dinara potrošio na te points mada nove Fife uzimam sa najskupljim editions. Ali su pogan ovi iz EA.
-
MensurM
#783 Re: FIFA 20
Prevelika je razlika, ali sam si kriv, previše ispadaš u odbrani. I otkud ti onaj Henderson u ekipi, u cijeloj FIFA-i nisam vidio da neko igra s njimZux wrote: ↑23/02/2020 18:19 Uspio do 14 pobjeda na WL, gold 3, s obzirom da mi je jednu pobjedu uzela konekcija na server glupi, još jedan poraz na penale, nije loše. Poderali su me možda u 3-4 utakmice. Aguero 92 dobar, ali Gelson Martins 86 pravi joker, Sissoko ako nije bolji od Kantea nije vala ni gori. User mi je vedo1080, ali realno preslab sam ja za ove gurue ovdje![]()

Zanimljivo da ste mi ti i Febo dali golove glavom, a da nisam tako primio gol od FIFA-e 19 valjda.
-
Zux
#784 Re: FIFA 20
MensurM wrote: ↑23/02/2020 19:34Prevelika je razlika, ali sam si kriv, previše ispadaš u odbrani. I otkud ti onaj Henderson u ekipi, u cijeloj FIFA-i nisam vidio da neko igra s njimZux wrote: ↑23/02/2020 18:19 Uspio do 14 pobjeda na WL, gold 3, s obzirom da mi je jednu pobjedu uzela konekcija na server glupi, još jedan poraz na penale, nije loše. Poderali su me možda u 3-4 utakmice. Aguero 92 dobar, ali Gelson Martins 86 pravi joker, Sissoko ako nije bolji od Kantea nije vala ni gori. User mi je vedo1080, ali realno preslab sam ja za ove gurue ovdje![]()
![]()
Zanimljivo da ste mi ti i Febo dali golove glavom, a da nisam tako primio gol od FIFA-e 19 valjda.
Ma bolji si igrač za tri klase prije svega, plus ekipa ti je dosta bolja. Henderson egzotika
Kako ti je odbrana setovana? Drop back? Gužvu napraviš, ne može igla proći.
-
MensurM
#785 Re: FIFA 20
Ma i ja sam isti. Prošla mi FIFA prva bila, i to nisam FUT igrao. Igrao ono PES prije 10-ak godina u srednjoj, Playstation 3 sam skroz preskočio.
Febo mi je mentor, do ove FIFA-e nisam znao šta znači chem i koja je uloga trenera
Febo mi je mentor, do ove FIFA-e nisam znao šta znači chem i koja je uloga trenera
Odbrana je Balanced, po 3-4 crtice, ali na početku tekme lijevo na strelicama uključim overload ball side i striker come back.
-
pepermint31
#786 Re: FIFA 20
Zgazio me Arminho posteno fut-a 7-0 ali opet ja zadovoljan. Ima tu sto sta popraviti ehehe. Hebiga mozda igram nonsalantno ali se vidi da je ovaj competitor. Opet friendly je friendly. 
-
febo_acm
-
vernes81
#789 Re: FIFA 20
Gold 3 imam jos 9 utakmica ali jebavat ga ode spavat
.
- Plavo-bijeli
#790 Re: FIFA 20
Ja pritisnuo i završio GOLD 1. Iskoristio sam sve posudbe i jbg tu vidim da imam jednog baš dobrog napadača da bi kroz 2 sedmice upao u ELITE i onda se tu zadržao. Nažalost cijena Cannavara je skroz opala i nadat se da će porast i da neću izgubit više od 50k.
Razmišljam evo 10 dana hoću li Blanca ili Campbella, nema šta nisam odgledao i ... ipak ću Campbella. Blanc ko Blanc je bolji pick, ali u ovom trenutku mi je bitnije dovest dobrog štopera, a na mjesto Blanca stavit Kantea koji će u defanzivi raditi isti, ili bolji posao.
Igrao sam jučer protiv prime moments Campbella i uništio me, a nije velika razlika između njega i primea što se tiče tih njegovih mana abilitya i balancea. Nadat se da se fakat neću zaebat i razočarat, ali kad odigraš 3,4 WL sa LEngletom i gold Militaom, sve preko bude
.
Cannavaro? Dobar. Desilo se u 30 utakmica da je par znao loše se postavljat, ali u većini je fakat rasturao. PRavio neke tacklove koji su mi neobjašnjivi, ma nezgodan baš za moje protivnike, ali mislim da je idalje napr Van Dijk bolji od njeg, još da ga mogu ikako uvezat...Možda opet Cannavara dovedem, ali kad dođe Campbell logičnije mi je dovest nekog inform Varanea, ali eto vidjet ćemo.
JAmes na RM vrlo solidan, ali nije sad ko Messi, pogotovo jer slabo ja napadam po krilima, moram to unaprijediti. Neymar van ovog svijeta idalje. Werner,, malo sam ga skontao, voli duge lopte gdje je on na 30 metara od gola gdje sa svojim sprintom nekad zna napraviti probleme odbrani, ali idalje sam nezadovoljan, često zna fulat ono što ne bi trebao, a protiv jačih igrača se ne vidi. Vidjet ću poslije Ben Yeddera mozda ronalda dovest na 8 chem, igrao sam ga na 5 u draftu i pre, predobar.
Nadat se dobrim nagradama, da jednom izleti Messi u pikcsima, da prodam Cannavara i da ostane i za Kantea i OTW Ben Yeddera.
Razmišljam evo 10 dana hoću li Blanca ili Campbella, nema šta nisam odgledao i ... ipak ću Campbella. Blanc ko Blanc je bolji pick, ali u ovom trenutku mi je bitnije dovest dobrog štopera, a na mjesto Blanca stavit Kantea koji će u defanzivi raditi isti, ili bolji posao.
Igrao sam jučer protiv prime moments Campbella i uništio me, a nije velika razlika između njega i primea što se tiče tih njegovih mana abilitya i balancea. Nadat se da se fakat neću zaebat i razočarat, ali kad odigraš 3,4 WL sa LEngletom i gold Militaom, sve preko bude
Cannavaro? Dobar. Desilo se u 30 utakmica da je par znao loše se postavljat, ali u većini je fakat rasturao. PRavio neke tacklove koji su mi neobjašnjivi, ma nezgodan baš za moje protivnike, ali mislim da je idalje napr Van Dijk bolji od njeg, još da ga mogu ikako uvezat...Možda opet Cannavara dovedem, ali kad dođe Campbell logičnije mi je dovest nekog inform Varanea, ali eto vidjet ćemo.
JAmes na RM vrlo solidan, ali nije sad ko Messi, pogotovo jer slabo ja napadam po krilima, moram to unaprijediti. Neymar van ovog svijeta idalje. Werner,, malo sam ga skontao, voli duge lopte gdje je on na 30 metara od gola gdje sa svojim sprintom nekad zna napraviti probleme odbrani, ali idalje sam nezadovoljan, često zna fulat ono što ne bi trebao, a protiv jačih igrača se ne vidi. Vidjet ću poslije Ben Yeddera mozda ronalda dovest na 8 chem, igrao sam ga na 5 u draftu i pre, predobar.
Nadat se dobrim nagradama, da jednom izleti Messi u pikcsima, da prodam Cannavara i da ostane i za Kantea i OTW Ben Yeddera.
- Plavo-bijeli
#791 Re: FIFA 20
P.S ova nova kartica Haalanda za 250k , sa engineom
99 curve finesse shot trait....3*3* doduše, ali bilo bi ga zanimljivo isprobat.
-
MensurM
#792 Re: FIFA 20
Bojim se da ti napadač mora imati 5 WF. Mene Ben Yedder jučer spašavao tako ljevicom, iz ničeg zabije. A naprimjer ja u obrani unaprijed znam da Messiju, Stoičkovu, Silvi, Maradoni branim samo lijevu nogu.
Ne znam kakva ti je stamina kod tog tvog Ben Yeddera, može ti u drugom poluvremenu James igrati špica, ima jedan od najboljih driblinga na igrici. Ronaldo ti je malo neokretan.
Ne znam kakva ti je stamina kod tog tvog Ben Yeddera, može ti u drugom poluvremenu James igrati špica, ima jedan od najboljih driblinga na igrici. Ronaldo ti je malo neokretan.
-
MensurM
#793 Re: FIFA 20
Na kraju 26 pobjeda, mislim da mi je to maksimum s ovakvom ekipom. U 20 od 30 utakmica igram protiv puno boljih ekipa.

Ben Yedder ipak nije srušio Dalglishev golgeterski rekord iako je u posljednjoj utakmici zabio četiri komada. Zato je James najbolji asistent ikad, a u drugom dijelu WL-a u tom segmentu su se probudili i Kante i Koeman. Primili smo i najmanje golova u WL ikad, gol po utakmici. Nismo zabili najviše, prije dvije sedmice bilo je 85 golova. Napredovali smo na penalima, dobili dvije, izgubili jednu.

Ne znam ni koga mijenjati dalje. Stoičkov je OK odradio ono što sam tražio od njega, sprinteve gore-dolje i nekoliko povratnih, ali mislim da će mjesto prepustiti Mbappeu ili Neymaru. Kante bi mogao isto ispasti iz ekipe jer će na njegovo mjesto Koeman, a na Koemanovo neko ipak malo ofanzivniji. Tu bi mi trebao neki prijedlog.

Ben Yedder ipak nije srušio Dalglishev golgeterski rekord iako je u posljednjoj utakmici zabio četiri komada. Zato je James najbolji asistent ikad, a u drugom dijelu WL-a u tom segmentu su se probudili i Kante i Koeman. Primili smo i najmanje golova u WL ikad, gol po utakmici. Nismo zabili najviše, prije dvije sedmice bilo je 85 golova. Napredovali smo na penalima, dobili dvije, izgubili jednu.

Ne znam ni koga mijenjati dalje. Stoičkov je OK odradio ono što sam tražio od njega, sprinteve gore-dolje i nekoliko povratnih, ali mislim da će mjesto prepustiti Mbappeu ili Neymaru. Kante bi mogao isto ispasti iz ekipe jer će na njegovo mjesto Koeman, a na Koemanovo neko ipak malo ofanzivniji. Tu bi mi trebao neki prijedlog.

-
djama
#794 Re: FIFA 20
koja je ovo aplikacija sto pratis WL tekme 
-
MensurM
- Plavo-bijeli
#797 Re: FIFA 20
5* WF znači baš, to sam na Kentu najbolje vidio, ali kod nekih igrača ala Mbappe može i 4* proći jer znaju kako da se namjeste na pravu nogu.
KAkav ti je James u odnosu na Bernardo Silvu, jel to on ispred njega u ekipi? Kakav je baby Butra sada u WL kad su sve jači i jači odbrambeni?
Dovedi Neymara i Tellesa.
KAkav ti je James u odnosu na Bernardo Silvu, jel to on ispred njega u ekipi? Kakav je baby Butra sada u WL kad su sve jači i jači odbrambeni?
Last edited by Plavo-bijeli on 24/02/2020 13:15, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#798 Re: FIFA 20
Ma za elite 1 i više moraš imati bulvalno meta igrače tipa r9,gulit,neymar,mbape,kante... Tu svaka sitnica pravi razliku i to izdvaja te igrače. Bez Fifa poena to je teško, ali i elite 2 je top.
-
MensurM
#799 Re: FIFA 20
Sam, al je lagano. Samo dodaš +1 za gol ili asistenciju nakon utakmice
-
MensurM
#800 Re: FIFA 20
Bolji je James za moju taktiku preko krila. Bernardo na poluvremenu ulazi na CAM-a umjesto Butre. Dobar je i Butra za ovo što ja igram, njegovo je samo da čeka povratnu loptu i posprema. Ništa više i ne radi, a pošto ima 5WF onda i zabija rutinski.Plavo-bijeli wrote: ↑24/02/2020 13:08 5* WF znači baš, to sam na Kentu najbolje vidio, ali kod nekih igrača ala Mbappe može i 4* proći jer znaju kako da se namjeste na pravu nogu.