Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
-
radostan dan
#776 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
ja ne znam sta čekate....kod nas i radojičić mobilisan.

-
swanfilter
#777 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ko vas je,,,e. Nama je Bakir za ovaj put svakom po sef kupio ..
-
radostan dan
-
swanfilter
- General War
#780 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
swanfilter wrote:Ko vas je,,,e. Nama je Bakir za ovaj put svakom po sef kupio ..
-
PM72
#781 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Vidiš kako si nekorektan...swanfilter wrote:Boga mi, sarajevski predstavnici B naroda su dozvolili Cavku, Tadicku. Da ih ne imenujem ...
A, sto se Babe tice, i u tom slucaju se Sarajevo pokazalo kao bezmudo. Nije se niko u Krajini pitao bil vi sudili Babi u Sa. Ili cak u Bihacu. Da se jeste. makar na tabudu bi ga dokcekao. Sto ga Sarajevo prodalo Franji, pitaj Bakira. Mozda mu babo pricao ...
Za tu odbranu. Vec samo spominjanje ti je bijedno ...
Ipak, hvala vama.
Al, sto ne krenuste vi prvi, pa bi mozda i Krajisnici dosli vama na pomoc ...
Prica se, da zbog 4 godine, manje vise sjedenja, niste sa kardiom bas dobri bili. Na Krajinu mislim ..
Nisu "sarajevski" predstavnici B naroda dozvolili Čavku,Tadićku itd nego oni što su šljegli u Sarajevo- iz čitave Bosne.Nećeš naći dvojcu rođenih u Sarajevu...
Što se tiče babe - ja bi mu sudio po kratkom postupku.Metak u čelo.Ne samo ja nego mnogi koje znam a sarajlije su.Meni je dovoljno kad vidim da je plaćao Arkana da ubija krajišnike...Meni je Krajina jako draga,najljepši dio Bosne i uživam kad tamo odem.
Što se tiče odbrane...nije spominjanje bijedno nego je bijedno kad te neko popljuje i ponižava.Moje su kolege i drugovi izginuli u Krajini,svi otišli dobrovoljno i svi sarajlije.To trebam možda prešutjeti da se ko ne uvrijedi? Mi smo ovdje primili više granata,mina i bombi nego komplet Krajina plus Podrinje i treba me toga biti stid? Što smo imali oko sebe 150 000 Srba od toga 20 000 do zuba naoružanih plus 13 kasarni JNA? Kad sve sabereš i oduzmeš,ko se uspio od toga odbraniti - jel imao manjak "kardia" kako ti kažeš?
Meni je srce treperilo od sreće kad je Dudaković krenuo a ti se sad gađaš provincijskim kompleksima...nije fer jebem ga.
-
Guadalajara
#782 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
A Pretis najveca tvornica granata i raketa. Tvornica u kojoj se proizvodile rakete za Osu, Oganj, Plamen, Grad, Orkan, granate za tenkove T-55 i M84. Gdje Famos u Hrasnici i Lukavici, Palama...Gdje je Orao u Rajlovcu, Energoinvest TAT na Stupu, remontni zavod u Hadzicima...Pa mi nismo jednu-dvije industrijske zone kontrolisali u Sarajevu...PM72 wrote:Vidiš kako si nekorektan...swanfilter wrote:Boga mi, sarajevski predstavnici B naroda su dozvolili Cavku, Tadicku. Da ih ne imenujem ...
A, sto se Babe tice, i u tom slucaju se Sarajevo pokazalo kao bezmudo. Nije se niko u Krajini pitao bil vi sudili Babi u Sa. Ili cak u Bihacu. Da se jeste. makar na tabudu bi ga dokcekao. Sto ga Sarajevo prodalo Franji, pitaj Bakira. Mozda mu babo pricao ...
Za tu odbranu. Vec samo spominjanje ti je bijedno ...
Ipak, hvala vama.
Al, sto ne krenuste vi prvi, pa bi mozda i Krajisnici dosli vama na pomoc ...
Prica se, da zbog 4 godine, manje vise sjedenja, niste sa kardiom bas dobri bili. Na Krajinu mislim ..
Nisu "sarajevski" predstavnici B naroda dozvolili Čavku,Tadićku itd nego oni što su šljegli u Sarajevo- iz čitave Bosne.Nećeš naći dvojcu rođenih u Sarajevu...
Što se tiče babe - ja bi mu sudio po kratkom postupku.Metak u čelo.Ne samo ja nego mnogi koje znam a sarajlije su.Meni je dovoljno kad vidim da je plaćao Arkana da ubija krajišnike...Meni je Krajina jako draga,najljepši dio Bosne i uživam kad tamo odem.
Što se tiče odbrane...nije spominjanje bijedno nego je bijedno kad te neko popljuje i ponižava.Moje su kolege i drugovi izginuli u Krajini,svi otišli dobrovoljno i svi sarajlije.To trebam možda prešutjeti da se ko ne uvrijedi? Mi smo ovdje primili više granata,mina i bombi nego komplet Krajina plus Podrinje i treba me toga biti stid? Što smo imali oko sebe 150 000 Srba od toga 20 000 do zuba naoružanih plus 13 kasarni JNA? Kad sve sabereš i oduzmeš,ko se uspio od toga odbraniti - jel imao manjak "kardia" kako ti kažeš?![]()
Meni je srce treperilo od sreće kad je Dudaković krenuo a ti se sad gađaš provincijskim kompleksima...nije fer jebem ga.
-
lajkujMe
#783 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Bolje 1500 policajca koji znaju rukovati oruzjem i imaju makar neku policijsko vojnicku obuku nego 1500 pari adidas patika koji vidjeli puske u zivotu nisu.General War wrote:Meni samo nije jasno, sta tacno bosnjaci misle postici formiranjem rezervne policije koja opet moze djelovati samu u svom kantonu? Mislim jasno mi je, ali me cudi sto to raja pusi. Policija nema namjenu niti znanja niti opremu za bilo kakva ofanzivna dejstva...rezervni sastav pogotovu.
Za pocetak tih 1500 + ostali moze drzati liniju dok se ne pokaze adidasima sta je puska i kako se rukuje.
Posto nemamo drugog izbora vojnog roka biti nece ne da srbin. Organizovane specijalne jedinice na nivou entiteta biti nece ne da HaDeZe.
Ja sam jedan od onih adidasa doduse preferiram reebok al nema veze jedino oruzje koje sam u zivotu vidio je glock kod policajca i to vidio iz daljine ne i drzao i pucao iz njega.
Meni je i dan danas zao sto je vojni rok kakav takav ukinut 2006 pa me nije zadesio makr bih danas znao kako sebe i familiju odbraniti.
- Sanjarko
#784 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nisi puno propustio sa sluzenjem onog vojnog roka. Nije ono bila vojska kako treba. Nisu ni sebi imali kako treba uslove a kamo li za novake.
PS. I mene je masio, za jednu godinu. Te godine ga ukinuli kad sam trebao ga sluziti. Ovo ostalo znam iz iskustava vojnih tadasnjih lica koje sam znao i onih koji su sluzili tada vojni rok.
PS. I mene je masio, za jednu godinu. Te godine ga ukinuli kad sam trebao ga sluziti. Ovo ostalo znam iz iskustava vojnih tadasnjih lica koje sam znao i onih koji su sluzili tada vojni rok.
-
lajkujMe
#785 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Znam, drug 87 god. Sluzio tada 3 mjeseca. Kaze uslovi grozni ni hljeba nije bilo ali opet se naucilo nesto.
- Sanjarko
#786 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ja cekao poziv za sluzenje ali nije nikad dosao i ukinuse ne znam koje godine vojni rok iako sam stariji od tog tvog druga, '85 godiste sam, vidi se iz forumskog nadimka. Uslovi su katastrofalni tada bili kako znam. Po pricama vojnih lica i drugih, ovih koji su sluzili vojni rok.
Tako da se pitam sta bi i oni znali od obuke sta su imali sve. Nesto bi znali vjerovatno ali cisto sumnjam da bi znali dovoljno pa bi i oni mnogi vjerovatno trebali ponovo na obuku.
Tako da se pitam sta bi i oni znali od obuke sta su imali sve. Nesto bi znali vjerovatno ali cisto sumnjam da bi znali dovoljno pa bi i oni mnogi vjerovatno trebali ponovo na obuku.
-
Bodkin
#787 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ako ti je do pucanja, odes u visoko i naucis u 10 dana.lajkujMe wrote:Bolje 1500 policajca koji znaju rukovati oruzjem i imaju makar neku policijsko vojnicku obuku nego 1500 pari adidas patika koji vidjeli puske u zivotu nisu.General War wrote:Meni samo nije jasno, sta tacno bosnjaci misle postici formiranjem rezervne policije koja opet moze djelovati samu u svom kantonu? Mislim jasno mi je, ali me cudi sto to raja pusi. Policija nema namjenu niti znanja niti opremu za bilo kakva ofanzivna dejstva...rezervni sastav pogotovu.
Za pocetak tih 1500 + ostali moze drzati liniju dok se ne pokaze adidasima sta je puska i kako se rukuje.
Posto nemamo drugog izbora vojnog roka biti nece ne da srbin. Organizovane specijalne jedinice na nivou entiteta biti nece ne da HaDeZe.
Ja sam jedan od onih adidasa doduse preferiram reebok al nema veze jedino oruzje koje sam u zivotu vidio je glock kod policajca i to vidio iz daljine ne i drzao i pucao iz njega.
Meni je i dan danas zao sto je vojni rok kakav takav ukinut 2006 pa me nije zadesio makr bih danas znao kako sebe i familiju odbraniti.
A kad opet zapuca, neces morati braniti nikoga nego napadati tako da bolje se uclani u neki airsoft klub i nabavi karte sume oko banja luke
- Sanjarko
#788 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa nemisli niko Banjaluku, Beograd itd., napadati. Nego Bosnu nasu odbraniti koliko toliko.
- General War
#789 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
E pa to je to, ljudi ne kontaju da valja ici na drinu i savu a ne cucat u haustoru. 1500 policajaca samo mogu pokrit ceste da naplacuju kazne i eventualno ako kakve demonstracije izbiju da ima narod sta gadjati.Bodkin wrote:Ako ti je do pucanja, odes u visoko i naucis u 10 dana.lajkujMe wrote:Bolje 1500 policajca koji znaju rukovati oruzjem i imaju makar neku policijsko vojnicku obuku nego 1500 pari adidas patika koji vidjeli puske u zivotu nisu.General War wrote:Meni samo nije jasno, sta tacno bosnjaci misle postici formiranjem rezervne policije koja opet moze djelovati samu u svom kantonu? Mislim jasno mi je, ali me cudi sto to raja pusi. Policija nema namjenu niti znanja niti opremu za bilo kakva ofanzivna dejstva...rezervni sastav pogotovu.
A kad opet zapuca, neces morati braniti nikoga nego napadati tako da bolje se uclani u neki airsoft klub i nabavi karte sume oko banja luke
Potpuno ne shvataju sta je cilj, ako je cilj...a nije.
- Sanjarko
#790 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jedan od SBB, KBB scenarija: Srbija i RS, vjerovatno bi VS i milicije razne iz RS-a i Srbije napale TK da odrze koridor sa Banjalukom i da povezu Banjaluku sa Srbijom, a Hrvatska bi se ponijela mozda tako sto bi pod izgovorom zastite Hrvata u Bosni usla sa HV-om u Hercegovinu pa cak i u USK da popune kiflu sto im je san. Mozda tu i instalirati Fikretovce kao vlast.
Sad ne znam koliko je vjerovatan ovakav scenario. Ali po mom skromnom misljenju nije nevjerovatan i nemoguc.
Sad ne znam koliko je vjerovatan ovakav scenario. Ali po mom skromnom misljenju nije nevjerovatan i nemoguc.
- mO k3
#791 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Znaci ponovo agresijaVizionar 1985 wrote:Jedan od SBB, KBB scenarija: Srbija i RS, vjerovatno bi VS i milicije razne iz RS-a i Srbije napale TK da odrze koridor sa Banjalukom i da povezu Banjaluku sa Srbijom, a Hrvatska bi se ponijela mozda tako sto bi pod izgovorom zastite Hrvata u Bosni usla sa HV-om u Hercegovinu pa cak i u USK da popune kiflu sto im je san. Mozda tu i instalirati Fikretovce kao vlast.
- Sanjarko
#792 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa RS onakva nije odrziva. Lako je presjeci na nekoliko mjesta. Cak i na vise mjesta nego sto se spominje. Moguce i u Sandzaku da bi se zakuhalo i zaratilo. Znaci bio bi mozda rat od Bihaca do Novog Pazara sto se tice linija nasih, a Srbija bi pokusala TK da zauzme samo ne znam koliko. Pa pokusavala je to i u proslom ratu. Nesto sumnjam u novom da ne bi opet to pokusala.
Srednju Bosnu su otpisali vjerovatno, i oni i Hrvati. EDIT: Pod tim mislim na Sarajevo, Zenica itd. Ti tu gradovi i naselja uz izvor rijeke Bosne i njene pritoke.
PS. Ko zna kako bi se Kosovo i Albanija ponijeli u ovom eventualnom novom ratu. Mozda bi se i oni ukljucili jer bi se Sandzak i Sandzaklije pokusale povezati i sa nama i sa njima. Pa ako ne bi uspjeli sa nama, s njima bi mozda pokusali. Pa bi ulazile iz Kosova i Albanije razne milicije. Ne vojska direktno i ne bi se direktno u rat ukljucili ali indirektno mozda bi.
Bilo bi i po Hercegovini, Mostar itd., Hrvatskih nekih milicija.
Pod milicija/e mislim na paravojske.
Srednju Bosnu su otpisali vjerovatno, i oni i Hrvati. EDIT: Pod tim mislim na Sarajevo, Zenica itd. Ti tu gradovi i naselja uz izvor rijeke Bosne i njene pritoke.
PS. Ko zna kako bi se Kosovo i Albanija ponijeli u ovom eventualnom novom ratu. Mozda bi se i oni ukljucili jer bi se Sandzak i Sandzaklije pokusale povezati i sa nama i sa njima. Pa ako ne bi uspjeli sa nama, s njima bi mozda pokusali. Pa bi ulazile iz Kosova i Albanije razne milicije. Ne vojska direktno i ne bi se direktno u rat ukljucili ali indirektno mozda bi.
Bilo bi i po Hercegovini, Mostar itd., Hrvatskih nekih milicija.
Pod milicija/e mislim na paravojske.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#793 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nemojte molim vas pocinjati prije Jula. U Julu imam rezervisano ljetovanje, pa eto kad se vratim mozemo se organizovati.
- mO k3
#794 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
otkazat ces ucesce na paradi ponosa??Matijevic_Vlado wrote:Nemojte molim vas pocinjati prije Jula. U Julu imam rezervisano ljetovanje, pa eto kad se vratim mozemo se organizovati.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#795 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Propast ce ti sisanje i popravak zuba u Bosni zbog ovog najavljenog rata?mO k3 wrote:otkazat ces ucesce na paradi ponosa??Matijevic_Vlado wrote:Nemojte molim vas pocinjati prije Jula. U Julu imam rezervisano ljetovanje, pa eto kad se vratim mozemo se organizovati.
- mO k3
#796 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
zube sam popravio odavnoMatijevic_Vlado wrote:Propast ce ti sisanje i popravak zuba u Bosni zbog ovog najavljenog rata?mO k3 wrote:otkazat ces ucesce na paradi ponosa??Matijevic_Vlado wrote:Nemojte molim vas pocinjati prije Jula. U Julu imam rezervisano ljetovanje, pa eto kad se vratim mozemo se organizovati.
-
lajkujMe
#797 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
A znate li uopce sta je srz problema?
Sta vi mislite zasto se srbi ponasaju tako kako se ponasaju. Otvoreno rade na tome da ih Bosnjaci mrze srbi svakako vec mrze sve bosansko, prijete odcjepljejem, negiraju drzavu, blokiraju itd.
Milorada Dodika i komplet rukovodstvo RS i Vucic s svojom skupinom su ubijedjeni da Bosnjaci nemaju snage, motiva ni oruzja da se bore na eventualno odcjepljenje.
Njihova sopstvena mitomanija i laz s same njih uvjerili da su oni neka sila na balkanu da oni mogu sve a imaju veoma lose misljenje o bosnjackoj eliti a tu mislim da oni svi misle da su bosnjaci mujo, suljo i fata.
Tu je kriva i bosnjacka vlast koja za mir ponizava sebe i narod. Popustajuci, ne reagirajuci a boga mi ni planirajuci dugorocne planove.
Da je SDA bila mudra vec 96 bi krenula dugorocna faza reintegracije srba i hrvata u bosansku komponentu.
Ne bi se mozda puno napravilo ali bi dugorocno to bilo rjesenje za ovu drzavu.
Glavni problem BIH nije to sto Srbija hoce dio Bosne, sto Hrvatska hoce dio bosne, nego sto nasi hrvati i srbi misle da su im te zemlje matić da su im prijatelji i da je to njihova sudbina.
A nimalo patriotizma prema svojoj drzavi na tome se trebalo raditi samo tako se moze stvoriti unutrasnja stabilnost tada nam ni amerika ne bi mogla nista a kamoli neka Srbija ili Hrvatska.
Sta vi mislite zasto se srbi ponasaju tako kako se ponasaju. Otvoreno rade na tome da ih Bosnjaci mrze srbi svakako vec mrze sve bosansko, prijete odcjepljejem, negiraju drzavu, blokiraju itd.
Milorada Dodika i komplet rukovodstvo RS i Vucic s svojom skupinom su ubijedjeni da Bosnjaci nemaju snage, motiva ni oruzja da se bore na eventualno odcjepljenje.
Njihova sopstvena mitomanija i laz s same njih uvjerili da su oni neka sila na balkanu da oni mogu sve a imaju veoma lose misljenje o bosnjackoj eliti a tu mislim da oni svi misle da su bosnjaci mujo, suljo i fata.
Tu je kriva i bosnjacka vlast koja za mir ponizava sebe i narod. Popustajuci, ne reagirajuci a boga mi ni planirajuci dugorocne planove.
Da je SDA bila mudra vec 96 bi krenula dugorocna faza reintegracije srba i hrvata u bosansku komponentu.
Glavni problem BIH nije to sto Srbija hoce dio Bosne, sto Hrvatska hoce dio bosne, nego sto nasi hrvati i srbi misle da su im te zemlje matić da su im prijatelji i da je to njihova sudbina.
A nimalo patriotizma prema svojoj drzavi na tome se trebalo raditi samo tako se moze stvoriti unutrasnja stabilnost tada nam ni amerika ne bi mogla nista a kamoli neka Srbija ili Hrvatska.
-
zavrzlama
#798 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Velikosrbima nisu problem bosnjaci,nego su problem pripadnici sopstvenog naroda,jer su skontali da nema sanse da se ponovi onaj ratnicki zanos iz 90-tih...Svjedoci smo sve cescih ubistava srba koji ne zele da podrze secesionisticku politiku dodika i vucica....lajkujMe wrote:A znate li uopce sta je srz problema?
velikosrpska politika ne moze nazad a nema snage i podrske u sopstvenom korpusu da izvedu prakticnu secesiju,nego se ide provociranjem ne bi li probih snage rekle"Ovako ne ide ,podjela je jedino rjesenje"....manji entitet s obzirom kako je nastao nije uspio niti ce ikad uspjeti se predstaviti civiliziranom svijetu ,kao nesto pozitivno,prihvatljivo i civilizacijsko,jer kad bi taj entitet krenuo sa postovanjem BIH,Ustava BIH ,tad bi i svrha istog prestala da postoji,zato se i gura secesija...velikosrbi cekaju rasplet Kosova i onda krece D Day....sva avantura ce poceti i zavrsiti u Brckom.
- insomnia78
#799 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Daj ime samo jednog koji je ubijen zbog toga. Da te ne pitam za ostale posto kazes da je to sve cesca pojavaSvjedoci smo sve cescih ubistava srba koji ne zele da podrze secesionisticku politiku dodika i vucica....
-
zavrzlama
#800 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
insomnia78 wrote:Daj ime samo jednog koji je ubijen zbog toga. Da te ne pitam za ostale posto kazes da je to sve cesca pojavaSvjedoci smo sve cescih ubistava srba koji ne zele da podrze secesionisticku politiku dodika i vucica....
Krunic..... zadnji primjer...da ne govorimo o masi novinara koji su pobjegli iz brloga.
Last edited by zavrzlama on 15/05/2019 12:51, edited 1 time in total.