Konzul i Mato medju selefijama...
- Maraschino
#776 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Nuhic, Galijasevic, Djakovic...imaju istog poslodavca.
-
jagugu
#777 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Avdo Avdić nakon saslušanja: Nisu me pitali ni riječ o uticaju obavještajaca RH
Novinar Avdo Avdić saslušan je danas u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na poziv tužioca Olega Čavke, navodi N1 televizija.
Avdić je nakon saslušanja, ukratko opisao detalje ovog događaja uz komentar da nije ispitan o tekstu o uticaju hrvatske obavještajne službe u Bosni i Hercegovini.
Tužilac me držao pola sata da čekam ispred, prethodno je doveo svjedoka inicijala H. Č. Rekao je u hodniku da čak na njega vrše pritisak. Nakon toga je Čavka pustio mene unutra. Ispitivao me o mojim kontaktima, izvorima i kretanjima po ugostiteljskim objektima u Sarajevu i ono što je ključno, pitao me odakle mi informacije o ruskom uticaju u Bosni i Hercegovini. Znači, nije me pitao ništa o ovom slučaju o upadu obavještajnih službi iz Hrvatske, rekao je Avdić nakon saslušanja.
Dodao je da nije želio otkriti svoje izvore za ovu priču.
Nisam želio otkriti svoje izvore. Tužilac ima da pita šta želi, a ja imam pravo da ne odgovorim na šta hoću. Interesovalo ga je gdje se krećem i s kim se nalazim u Sarajevu. Kazao sam da se poznajem s ovim ljudima s kojima sam slikan u kafani isto i sa gospodinom Čavkom s kojim sam se druži', dodao je on.
Avdić se, potom, zapitao kako tužilac zna identitet osobe inicijala H.Č
Vrlo interesantno, nijedan svjedok nije otkrio identitet osobe inicijala H.Č. a ta osoba je danas privedena, dovedena na saslušanje. Kako je gospodin Čavka znao o kome se radi, vjerovatno od gospodina Martića, direktora hrvatske obavještajne službe, možda je Čavka od njih dobio informacije, rekao je on.
''Nisu me pitali ni za jedan navod o upadu hrvatske obavještajne službe u Bosni i Hercegovini. Pitali su me da li sam saradnik neke službe'', ispričao je Avdić.
Potom je pojasnio da je u jednom momentu odbio potpisati zapisnik sa saslušanja.
Bilo je video saslušanje, nakon toga Čavka je odbio da napravi zapisnik o saslušanju jer nisam htio da potpišem jer ne znam šta potpisujem. Oni su rekli - onako kako je izjavio u kameru. Na kraju su pravili transkripte da bih mogao potpisati, potcrtao je Avdić
Podsjećamo, tužitelj Oleg Čavka poslao je Avdiću poziv da da iskaz u krivičnom predmetu koji se odnosi na navodni obavještajni upad Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i vrbovanje državljana Bosne i Hercegovine za obavještajni rad za potrebe Republike Hrvatske. Prema Članu 82. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, novinari ne mogu biti saslušani kao svjedoci, piše N1.
- seln
#778 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
"Verski analiticar"horkesh wrote:Evo Dnevnik i Insajder iskopali opet Nuhića![]()
https://www.dnevnik.ba/vijesti/nuhic-hr ... reziji-aid
Inače radi kao komunalni inspektor.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... dreci-necu
Ovaj izgleda neki dezurni trojanac za komsije i susjede....
Zatreba ti "srpsko poreklo bh. muslimana" - eto Nuhica.
Zatreba ti "deset tisuca mudzahedina u BiH" - Nuhic je tu.
Za sve sto treba neprijateljima Bosne, Nuhic spremno nudi dupe.
- kamen spoticanja
#779 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
https://faktor.ba/vijest/bh-drzavljani- ... c1XWwE_TbI
zavjera ustaško-dzihadska...doslovce
ovi iz SOA-e bas ozbiljno shvatili kolindine zelje od 10 tisuca krvi zeljnih Isilovaca
zavjera ustaško-dzihadska...doslovce
ovi iz SOA-e bas ozbiljno shvatili kolindine zelje od 10 tisuca krvi zeljnih Isilovaca
- black
#780 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
avdo na N1 
- JThomas
#781 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
i ustaljeni šablon rada na bilo čemu osjetljivijem. imaš neke osnove sumnje koji očito barem, minimalno zavređuju daljnju provjeru. a tužilac pita što to tebe zanima.
-
Kat
#782 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/8660777/
Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Sloveniji potvrdilo je danas redakciji sarajevskog dnevnog lista Dnevni Avaz da je jedan državljanin BiH s adresom u Sloveniji dao službenu izjavu u kojoj tvrdi kako ga je vrbovala hrvatska tajna služba
- bingov buraz
#783 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Za 100 lira u 100 vira.seln wrote:"Verski analiticar"horkesh wrote:Evo Dnevnik i Insajder iskopali opet Nuhića![]()
https://www.dnevnik.ba/vijesti/nuhic-hr ... reziji-aid
Inače radi kao komunalni inspektor.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... dreci-necu![]()
Ovaj izgleda neki dezurni trojanac za komsije i susjede....
Zatreba ti "srpsko poreklo bh. muslimana" - eto Nuhica.
Zatreba ti "deset tisuca mudzahedina u BiH" - Nuhic je tu.
Za sve sto treba neprijateljima Bosne, Nuhic spremno nudi dupe.
- SmokingMan
#784 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Inače dva "vjerodostojna" žurnala. 
- General War
#785 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
black wrote:avdo na N1
-
fudo77
#786 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
jel napisao u izjavi da ga je Osmica i MEktic vrbovali da daje lazne izjsve?Kat wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/8660777/Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Sloveniji potvrdilo je danas redakciji sarajevskog dnevnog lista Dnevni Avaz da je jedan državljanin BiH s adresom u Sloveniji dao službenu izjavu u kojoj tvrdi kako ga je vrbovala hrvatska tajna služba
- Point.
#787 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Evo nam još jednog Fude, tj Franje 
- spreca
#788 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Avdo mu ga shuknu...kaze ..i tebe su postavili za urednikaGeneral War wrote:black wrote:avdo na N1
- spreca
#789 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Interesantno sto se vole maskirati u neke balijePoint. wrote:Evo nam još jednog Fude, tj Franje
- mO k3
#790 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Shutispreca wrote:Interesantno sto se vole maskirati u neke balijePoint. wrote:Evo nam još jednog Fude, tj Franje...haman krv nije voda
- spreca
#791 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Nema Hadzi Hafiza...mora da ga je Komsic negdje turio...za Ambasadora odnosno Veleposlanika.....zasluzio je coviK 
- General War
#792 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Jasta je, ali sam bas primjetio da ga tip pokusava diskreditovati iz nekog razloga.spreca wrote:Avdo mu ga shuknu...kaze ..i tebe su postavili za urednikaGeneral War wrote:black wrote:avdo na N1
- spreca
#793 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Ljubomora .....Neda se Avdo...vidio si da mu na svaki pokusaj diskreditacije i podmetanja Avdo jace shukne .....vec mu bi nezgodno koliko ga je puta usustkoGeneral War wrote: Jasta je, ali sam bas primjetio da ga tip pokusava diskreditovati iz nekog razloga.
- Blixen
#794 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
hajmo crno beli, umro je tudjman franjaPoint. wrote:Evo nam još jednog Fude, tj Franje
cutat cemo jedan minut predsedniku Partizana
- Blixen
#795 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
bravo majstoremishic wrote:Pa kako je krenulo ove će zapadne "demokrate" nadmašiti istočne lažove!!!
Pogledajte službeni Zagreb i njihove reakcije na ovu aferu. Kažu Mektić je pred penzijom i nepotrebno se diže prašina i pravi afera.
Pa ko to diže prašinu i pravi aferu?!! Mektić?
Pogledajte tu logiku. Aferu ne prave Hrvatski obavještajci koji decenijama nezakonito vršljaju po BiH, vrbuju i maltretiraju BiH građane, zloupotrebljavaju diplomatska vozila i ko zna šta još, ali pravi BiH ministar koji se tome protivi.
BiH javnost i međunarodna zajednica popušili su njihovu laž da su "mudžahedini" ptice, da su dolijetali u BiH onda kada ni ptice nisu mogle letiti nad BiH. Sada BiH pravi aferu što želi da sprijeći da se na njenoj teritoriji, po diktatu i u režiji Hrvatskih obavještajaca kada to zatreba njigovoj politici, čine teroristički akti, podmeće oružje, organizuju radikalni krugovi kako bi se BiH imala za što panjkati Evropi.
Ovo vrijeđa i zdrav razum!!! Ovi europametnjakovići baš misle da je cio svijet lud samo oni pametni.
sve zato da bi lazi debele kolinde "dokazale" da se kod nas nalazi 10.000 terorista
sto kaze Mektic da imamo 10.000 pilica vidjelo bi se, a ne 10.000 terorista
- jazzer
#796 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Nadam se nisi ovo zlonamjerno napisao. Moracu te demantovati jer je javnost u HrvatskojBlixen wrote: bravo majstore
![]()
![]()
sve zato da bi lazi debele kolinde "dokazale" da se kod nas nalazi 10.000 terorista
saglasna da je Kolinda itekako smrsala.
- spreca
#797 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Kad je lupetala bas je bila debela ...dupe joj bilo kao getribe od FAPa a kad hoda gegala ko patkajazzer wrote:Nadam se nisi ovo zlonamjerno napisao. Moracu te demantovati jer je javnost u HrvatskojBlixen wrote: bravo majstore
![]()
![]()
Last edited by spreca on 29/03/2019 11:30, edited 1 time in total.
- Blixen
#798 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
neasti ba pojmajazzer wrote:Nadam se nisi ovo zlonamjerno napisao. Moracu te demantovati jer je javnost u HrvatskojBlixen wrote: bravo majstore
![]()
![]()
u `rvackoj javnos` moze biti samo sUglasna, nikako saglasna
- jazzer
#799 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
Izvinuces ti, slika govori vise od tisucu hrvatskih rijeciBlixen wrote:neasti ba pojmajazzer wrote: Nadam se nisi ovo zlonamjerno napisao. Moracu te demantovati jer je javnost u Hrvatskoj
saglasna da je Kolinda itekako smrsala.![]()
u `rvackoj javnos` moze biti samo sUglasna, nikako saglasna

I btw, ja bi ovu lijevo, evo tebi ova desna
- Blixen
#800 Re: Konzul i Mato medju selefijama...
ti bi ovu lijevo batalijo, nije to za tebejazzer wrote:Izvinuces ti, slika govori vise od tisucu hrvatskih rijeciBlixen wrote:neasti ba pojmajazzer wrote: Nadam se nisi ovo zlonamjerno napisao. Moracu te demantovati jer je javnost u Hrvatskoj
saglasna da je Kolinda itekako smrsala.![]()
u `rvackoj javnos` moze biti samo sUglasna, nikako saglasna![]()
I btw, ja bi ovu lijevo, evo tebi ova desna.