Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
TheGodfather001
#776 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Grande koaLJicija - pokušaj 2, može trajati do ljeta, ako se ne formira VM BiH, SBB će izaći iz vlasti. Neće Šćepinski dopustiti da ga opet navuku lije iz SDA pa da iz sigurnosti ministarstva, opet ga pošalju u sigurnost pritvorske jedinice ako bude neposlušan. Ako dotad smijene vladu u KS, na ljeto će je opet vratiti. SBB računa i na evidentni gubitak glasova, pa će malo ljubovati sa SDA ne bi li im ukralikoji izborni listić, ali gotovo mu je ako ne zasjedne u fotelju. Po nekim pričama, u SBB je
situacija, Arnaut i Jusko VS Arapovići&Co zbog ulaska u kolaciju sa SDA i DFom, tako da sumnjam da će i na stranačkim organima dobiti podršku za smjenu u KS. NiP, Hadžikadić, HAdžibajrić, NS su zacementirani. I ako budu slijedili program kroz skupštinu i vladu, živi bili, dočekaće oni i drugi mandat sa 2/3 vlasti mininalno.
- JThomas
#777 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
dobro sad, stranački organi sbb...
ali generalno on jeste ispušena muštikla u zadnjim trzajima. šta god da uradi izvjestan je daljnji pad.
-
A_A_AKCIJA
#778 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA je na prošlim izborima ukrala ogroman broj glasova i to na samim biračkim mjestima tokom brojanja glasova. U Sarajevu vjerujem da je riječ o desetinama hiljada glasova.
Imaju jako dobro razrađen sistem. Pošto CIK najvećim strankama dodjeljuje najveći broj mjesta u glasačkim odborima, na nivou BiH dominiraju SDA, HDZ, SNSD. E sad, inžinjeringom i dogovorom između ovih stranaka, SDA ustupa svoja mjesta u Banja Luci, da bi im SNSD isto toliki mjesta ustupio npr u Sarajevu, tako da SDA na svojim teritorijama dobije čiste odbore, a SNSD u RS, HDZ tamo gdje oni žele... Savršena saradnja ovih stranaka. Tome se još dodaju kupljeni članovi koji kofol predstavljaju neke od manjih stranaka (BOSS i slični), a zapravo su poslani ispred SDA. Čitav proces je Resić objasnio u čuvenom snimku, za koji mu SIPA još nije pokucala na vrata.
Glavna krađa se dešava u sitnim satima, kada dosta, ako ne većina posmatrača odustane i posustane, i kada na scenu stupaju majstori krađe. Tada se prave nevažeći listići i sl. Poslije glasačkih mjesta, individualni listići se ne broje, osim ako se ne usvoji neki od prigovora, ali je to jako mali broj. Konkretno, u Općini Novi Grad se samo trebalo potvrditi da su izbori legalni i da se potvrdi krađa.
Svojim očima sam gledao dojavu od SDA insidera o preko 200 glasačkih mjesta na kojima su na dvocifren broj glasova za SDA, ovom procedurom, dopisivali jednu cifru i dodavali 100 ili čak 200 glasova. Sa ovakvim izbornim procesom, ovu krađu je nemoguće dokazati, osim ponovnog brojanja individualnih listića, što se ne dešava.
Imaju jako dobro razrađen sistem. Pošto CIK najvećim strankama dodjeljuje najveći broj mjesta u glasačkim odborima, na nivou BiH dominiraju SDA, HDZ, SNSD. E sad, inžinjeringom i dogovorom između ovih stranaka, SDA ustupa svoja mjesta u Banja Luci, da bi im SNSD isto toliki mjesta ustupio npr u Sarajevu, tako da SDA na svojim teritorijama dobije čiste odbore, a SNSD u RS, HDZ tamo gdje oni žele... Savršena saradnja ovih stranaka. Tome se još dodaju kupljeni članovi koji kofol predstavljaju neke od manjih stranaka (BOSS i slični), a zapravo su poslani ispred SDA. Čitav proces je Resić objasnio u čuvenom snimku, za koji mu SIPA još nije pokucala na vrata.
Glavna krađa se dešava u sitnim satima, kada dosta, ako ne većina posmatrača odustane i posustane, i kada na scenu stupaju majstori krađe. Tada se prave nevažeći listići i sl. Poslije glasačkih mjesta, individualni listići se ne broje, osim ako se ne usvoji neki od prigovora, ali je to jako mali broj. Konkretno, u Općini Novi Grad se samo trebalo potvrditi da su izbori legalni i da se potvrdi krađa.
Svojim očima sam gledao dojavu od SDA insidera o preko 200 glasačkih mjesta na kojima su na dvocifren broj glasova za SDA, ovom procedurom, dopisivali jednu cifru i dodavali 100 ili čak 200 glasova. Sa ovakvim izbornim procesom, ovu krađu je nemoguće dokazati, osim ponovnog brojanja individualnih listića, što se ne dešava.
- Kikibombona
#779 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tesko da ce SDP/NS uzeti ijednu nacelnicku poziciju u Sarajevu.
Bilo bi idealno da se udruze sa NiP i Platformom, da ponude zajednicke, najbolje bi bilo nezavisne kandidate. U suprotnom, SDA ce u Sarajevu sve pokupiti i sta su dobili?
...
A u tom slucaju bi bilo pravo zanimljivo vidjeti koji blok bi podrzali DF i SBB.

Bilo bi idealno da se udruze sa NiP i Platformom, da ponude zajednicke, najbolje bi bilo nezavisne kandidate. U suprotnom, SDA ce u Sarajevu sve pokupiti i sta su dobili?
...
A u tom slucaju bi bilo pravo zanimljivo vidjeti koji blok bi podrzali DF i SBB.
- JThomas
#780 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
evo reći ću ti ja danas. oni će biti "nezavisni" jer te stranke "nisu ničiji privjesak".
- Roccohljup
#781 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sad će polako krenuti opstrukcije dojučerašnjih partnera a danas SDA ahbaba, vlada će stagniratgi, "neovisni i objektivni" mediji (SB, Avaz, Faktor, itd.) će združeno napadati Fortu & Co, i onda će u po frke SDA sa svojim novim-starim saveznicima uletiti da nas iščupa iz jada. O budućnosti, kako si nam lijepa....
- drug_profi
#782 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moje lično mišljenje je da će Fahro naguziti Bakira i to teško, u momentu kad ovom ispadne sapun, te da je dijelom i zbog toga ušao u ovu koaliciju samo da mu bude bliže.
naravno, prvo će izlobirati neke svoje ciljeve, uhvatiti fotelje po cijeloj drzavi, a onda opet glumiti opoziciju iz vlasti.
naravno, prvo će izlobirati neke svoje ciljeve, uhvatiti fotelje po cijeloj drzavi, a onda opet glumiti opoziciju iz vlasti.
- Banksy
#783 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Apsolutno.JThomas wrote:dobro sad, stranački organi sbb...ali generalno on jeste ispušena muštikla u zadnjim trzajima. šta god da uradi izvjestan je daljnji pad.
- bunk
#784 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci vama je win/win ili casa je vazda napola puna,narodski ne moze vas se zayebat 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#785 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U casi moze biti voda, ili mogu biti govna. Stvar je percepcije i koncepcije.
Ne ocekujem da razumijes.
- bunk
#786 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ok,tvoja kuca tvoja pravila.Chmoljo wrote:U casi moze biti voda, ili mogu biti govna. Stvar je percepcije i koncepcije.
- Chmoljo
#787 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakve veze to ima sto si ti napisao sa onim sto sam ja napisao?
- bunk
#788 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa kakve veze ima moja sala o banksy i sbb sa casom punom govana,sta se odma palis,nisam nista lose mislio,iskreno zaboli me ko ce bit u vladi Sk da li tito ili kifla ili sda..Chmoljo wrote:Kakve veze to ima sto si ti napisao sa onim sto sam ja napisao?
sala se odnosila na to da sta god netko uradi ako udje sa sda gotov je propo izgubljen a ako je u sestorki udesetorostrucice mu se glasovi..i to je mantra ovdje mjesecima..
- Chmoljo
#789 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Cuj nije ga briga, a slomi se od brige za bh blok.
Cuj mantra, a ono empirijski dokazano.
Cuj sta se palis, a on odmah place kako je ugrozen.
Cuj mantra, a ono empirijski dokazano.
Cuj sta se palis, a on odmah place kako je ugrozen.
- bunk
#790 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U Sk doista ne.
Sta je dokazano? Da koalicija sa sda unistava partnere iste? Ko je nestao sa scene u zadnjih 20 godina a svi su u jednom momentu bili u koaliciji sa sda? I svi su jos tu itekako i jos novi derivati iste dolaze i opstaju...
Trebo si mi napisat "places pichko"
Sta je dokazano? Da koalicija sa sda unistava partnere iste? Ko je nestao sa scene u zadnjih 20 godina a svi su u jednom momentu bili u koaliciji sa sda? I svi su jos tu itekako i jos novi derivati iste dolaze i opstaju...
- Banksy
#791 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izvini, promakla mi jebunk wrote:
Pa kakve veze ima moja sala o banksy i sbb..
Nema ro veze s čašom, tek podsjećanje kako, po pravilu, završi onaj koji uđe s SDA u koaliciju.
- drug_profi
#792 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ZaBiH?bunk wrote:U Sk doista ne.
BPS?
BOSS?
Da ne nabrajam one sitne koji niakd vise od jednog mandata nisu imali.
SDP se prepolovio. DF se propolovio. SBB se prepolovio...
- bunk
#793 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svi su parlamentarni i u vlasti.
Jedino je SBiH kaznjena jer je direktni krivac za neusvajanje Ustavnih promhena Aprilski paket koji su Ameri osmislili.
A i oni su tu.
Spin koji je osmislio neko o tome da koalicija sa sda znaci nestanak sa politicke scene je obicna laz.
Jedino je SBiH kaznjena jer je direktni krivac za neusvajanje Ustavnih promhena Aprilski paket koji su Ameri osmislili.
A i oni su tu.
Spin koji je osmislio neko o tome da koalicija sa sda znaci nestanak sa politicke scene je obicna laz.
- JThomas
#794 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa to vama i treba, sateliti i peškiri za do 50%. parlamentarni ali beznačajni. jer ste izgubili svaki kredibilitet da ikoga ko nije direktno kupljen pozivate na glasanje za sda. vama je apsolutno jasno da to nije realno, zato i "niste za sda". eto bakir će od tri državne fotelje prepustiti dvije zato što voli df i sbb. širokogrud pa poklanja. on traži više partnera i gdje je dovoljno manje - zato što ne može kredibilno povećati svoj broj glasova. pa su za nastavak vlasti neophodne strančice sateliti koje će biti kofol opozicija i privlačiti glasove koji nisu dati za sda.
- Banksy
#795 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kristina Ljevak
Najzad neko s mozgom... I iz profesije.
- Banksy
#796 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tu su, s dva procenta. Što slijedi i DFu i SBBubunk wrote:Svi su parlamentarni i u vlasti.
A i oni su tu.
- bunk
#797 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Eto vidjecemo.Banksy wrote:Tu su, s dva procenta. Što slijedi i DFu i SBBubunk wrote:Svi su parlamentarni i u vlasti.
A i oni su tu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#798 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SBB i DF ne mogu u sarajevu vise dobaciti ni do mjesne zajednice... sve ce im pokupiti ostale stranke, SDA uz mito, lopvluk i korupciju ostaje sad za sad s ovim procentom... a mozda i ne 
- agent_zero
#799 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bio sam poprilično skeptičan nakon onih uvodnih gafova sa naknadama. Međutim iz mjeseca u mjesec, sve bolje i bolje od Vlade. Grad se konačno čisti i sređuje, za razliku od minderaško-provincijskog fekalistana u koji se pretvorio pod kandžama primitivaca naseljenih u ovaj grad.
Čestite i samo nastavite još većim i krupnijim koracima.
-
TheGodfather001
#800 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Podrška ovoj Vladi!!!agent_zero wrote:Bio sam poprilično skeptičan nakon onih uvodnih gafova sa naknadama. Međutim iz mjeseca u mjesec, sve bolje i bolje od Vlade. Grad se konačno čisti i sređuje, za razliku od minderaško-provincijskog fekalistana u koji se pretvorio pod kandžama primitivaca naseljenih u ovaj grad.