Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Laertes

#776 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Laertes »

El_comadante wrote:da nebi računali bolje da sačekamo utorak i vidimo šta če se dešavati, bit če mnogo jasnije. pa onda praviti kalkulacije ako budu postojale.
Nemoj nam ba kalkulacije uzimat' :lol: Kalkulacije su nam duševna hrana. :bih:
turbofolk

#777 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by turbofolk »

Kad se pogleda bodovno stanje na tabeli i raspored do kraja, onda vidimo da teoretska šansa postoji i za Grčku :shock:
Njima je 9 bodova u igri i do kraja igraju sa ove tri ekipe koje su ispred njih. Na kraju bi uz sve pobjede imali 14 bodova. Treba im remi Finske i Armenije i kiks Finske s Lihtenštajnom. Računaju na naš poraz od Italije i na poraz Armenije od Italije. Naravno uz sve to računaju pobijedit sve nas i uz to biti bolji u međusobnom od Finske :D
El_comadante

#778 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by El_comadante »

dakle u 18h vrlo bitna utakmica Finska - Armenija. ako dobiju finci mi moramo i Grčku i Italiju, poznavajući nas nema šanse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#779 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tomahawk11 »

Mi moramo dobiti sve do kraja. Vidjećemo šta će odigrati Finci i Armenci.
Mi smo Fince pomjerili iz ležišta, al bojim se da Armenci glat gube večeras.
Herr Flick

#780 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Herr Flick »

Mi smo svoju sansu izgubili u Armeniji, primit 4 komada od ekipe koja odigra 1:1 sa Lihtenstajnom je jedna od najvecih sramota nase reprezentacije, pa sa ta 3 boda sad bi imali 13
Tomahawk11
Globalni moderator

#781 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tomahawk11 »

Podbacili jesmo, ali ima još bodEva :D
Da vidimo sa Grcima večeras, a realno bi nas mogli pogurati do kraja i sa Fincima i sa Armenima.
turbofolk

#782 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by turbofolk »

Nažalost nama je osim naših mečeva do kraja, ovaj večerašnji između Finske i Armenije ključni. Eventualno i meč Finske i Lihtenštajna. U ove dvije utakmice nam treba bilo kakav kiks Finaca, a najbolje u obje. Nekoliko stranica ranije sam napisao da svi mi imamo još po tri utakmice i da je sve otvoreno do kraja, računajući da Finska ima gostovanje u Grčkoj, ali sam previdio jednu bitnu stvar. Naime:
Liga Nacija, Liga C, Grupa 2, konačno stanje na tabeli:

Finska 12
Mađarska 10
Grčka 9
Estonia 4

Ako Finska ode direktno, Mađarska ode direktno, Grčkoj se otvara mjesto u baražu. Nema šanse da zapnu protiv Finaca, pustit će im da ih nakantaju onoliko koliko Finskoj treba.
Sve je ovo naravno nebitno ako večeras ne uzmemo sva tri boda, a Selektor Grčke je rekao da će sve uraditi da nam oteža. Takvu izjavu nije dao glede utakmica Grčke sa Finskom i sa Armenijom.
Bazinga1234

#783 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Bazinga1234 »

Još jedna historijska utakmica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#784 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tomahawk11 »

Mi ako nismo u stanju pobijediti ovakvu Grčku, Italiju koja neće igrati punim gasom i Lihtenštajn do kraja i nismo za više od tog LN baraža.
Point.

#785 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Point. »

Znači večeras navijamo za Armeniju.
luckylaka

#786 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:Mi ako nismo u stanju pobijediti ovakvu Grčku, Italiju koja neće igrati punim gasom i Lihtenštajn do kraja i nismo za više od tog LN baraža.
jos raspaliju grcku nismo dobili ni kod kuce,italijani sa juniorima su sila ali daj boze obe opcije mi i armenci
Tomahawk11
Globalni moderator

#787 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:
Tomahawk11 wrote:Mi ako nismo u stanju pobijediti ovakvu Grčku, Italiju koja neće igrati punim gasom i Lihtenštajn do kraja i nismo za više od tog LN baraža.
jos raspaliju grcku nismo dobili ni kod kuce,italijani sa juniorima su sila ali daj boze obe opcije mi i armenci
Hm, tu još raspaliju Grčku smo imali na konopcima, ali ako se sjećaš da nas je sudija debelo zakinuo sa crvenim kartonom.
Muhamed Đakmić

#788 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

turbofolk wrote:Nažalost nama je osim naših mečeva do kraja, ovaj večerašnji između Finske i Armenije ključni. Eventualno i meč Finske i Lihtenštajna. U ove dvije utakmice nam treba bilo kakav kiks Finaca, a najbolje u obje. Nekoliko stranica ranije sam napisao da svi mi imamo još po tri utakmice i da je sve otvoreno do kraja, računajući da Finska ima gostovanje u Grčkoj, ali sam previdio jednu bitnu stvar. Naime:
Liga Nacija, Liga C, Grupa 2, konačno stanje na tabeli:

Finska 12
Mađarska 10
Grčka 9
Estonia 4

Ako Finska ode direktno, Mađarska ode direktno, Grčkoj se otvara mjesto u baražu. Nema šanse da zapnu protiv Finaca, pustit će im da ih nakantaju onoliko koliko Finskoj treba.
Sve je ovo naravno nebitno ako večeras ne uzmemo sva tri boda, a Selektor Grčke je rekao da će sve uraditi da nam oteža. Takvu izjavu nije dao glede utakmica Grčke sa Finskom i sa Armenijom.
Ne ide to baš tako. Rang lista reprezentacija se određuje na malo drugačiji način. C divizija izgleda ovako:

Škotska
Norveška
Srbija
Finska
Bugarska
Izrael
Mađarska
Rumunija
Grčka

Da bi Grčka otišla u baraž, potrebno je da mnogi od ovih prije nje odu direktno. Hajdemo krenuti od realnih pretpostavki. U baražu A divizije igrat će samo Island, što znači da se dodaju tri selekcije iz C.

U baražu B divizije igrat će u prvom slučaju: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska. To u praksi znači da za Grke nema mjesta. Finska će biti jedini tim u ovom slučaju koji bi se kvalifikovao direktno. Tri ekipe iz C bi bile prebačene u A baraž, a Škotska, Norveška, Srbija i Bugarska bi igrale baraž C divizije.

U slučaju da Finska ne ode direktno, stanje je sljedeće: A divizija im uzima tri selekcije. Pošto je Bosna i Hercegovina iz B otišla direktno, baraž B sad čine Slovačka, Irska, Sjeverna Irska i još jedna selekcija iz C divizije. To dakle znači da baraž C igraju Škotska, Norveška, Srbija i Finska, a Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija bit će prebačene u gornje divizije.

Scenario je za Grke identičan i njihovo učešće u baražu ne ovisi od ishoda meča sa Finskom. Oni u svakom slučaju ne mogu igrati baraž C divizije, već jedino baraž A ili B divizije, a u tom pitanju plasman Finske im je totalno irelevantan.

Zapravo, u scenariju gdje mi idemo direktno, osam ekipa iz C učestvuje u baražu, a ako Finci idu direktno, njih sedam učestvuje u baražu.
turbofolk

#789 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by turbofolk »

Muhamed Đakmić wrote:
Ne ide to baš tako. Rang lista reprezentacija se određuje na malo drugačiji način. C divizija izgleda ovako:

Škotska
Norveška
Srbija
Finska
Bugarska
Izrael
Mađarska
Rumunija
Grčka

Da bi Grčka otišla u baraž, potrebno je da mnogi od ovih prije nje odu direktno. Hajdemo krenuti od realnih pretpostavki. U baražu A divizije igrat će samo Island, što znači da se dodaju tri selekcije iz C.

U baražu B divizije igrat će u prvom slučaju: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska. To u praksi znači da za Grke nema mjesta. Finska će biti jedini tim u ovom slučaju koji bi se kvalifikovao direktno. Tri ekipe iz C bi bile prebačene u A baraž, a Škotska, Norveška, Srbija i Bugarska bi igrale baraž C divizije.

U slučaju da Finska ne ode direktno, stanje je sljedeće: A divizija im uzima tri selekcije. Pošto je Bosna i Hercegovina iz B otišla direktno, baraž B sad čine Slovačka, Irska, Sjeverna Irska i još jedna selekcija iz C divizije. To dakle znači da baraž C igraju Škotska, Norveška, Srbija i Finska, a Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija bit će prebačene u gornje divizije.

Scenario je za Grke identičan i njihovo učešće u baražu ne ovisi od ishoda meča sa Finskom. Oni u svakom slučaju ne mogu igrati baraž C divizije, već jedino baraž A ili B divizije, a u tom pitanju plasman Finske im je totalno irelevantan.

Zapravo, u scenariju gdje mi idemo direktno, osam ekipa iz C učestvuje u baražu, a ako Finci idu direktno, njih sedam učestvuje u baražu.
:thumbup: Hvala na ispravci. Mislio sam da plasman u baraž uzimaju sljedeće slabije plasirane u grupi u Ligi Nacija.
Edit: onda ima nade za nas i nakon večeras, ako pobijedimo, bez obzira na rezultat Finske i Armenije
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#790 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by malakh »

Tomahawk11 wrote:Mi moramo dobiti sve do kraja. Vidjećemo šta će odigrati Finci i Armenci.
armencima u ovom meču ne igra mkhitaryan. ako to već ranije nije netko napisao. tako da šanse su tu nikakve. vidjelimo smo protiv nas kako igraju, a kako protiv lihtenštajna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#791 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tomahawk11 »

malakh wrote:
Tomahawk11 wrote:Mi moramo dobiti sve do kraja. Vidjećemo šta će odigrati Finci i Armenci.
armencima u ovom meču ne igra mkhitaryan. ako to već ranije nije netko napisao. tako da šanse su tu nikakve. vidjelimo smo protiv nas kako igraju, a kako protiv lihtenštajna.
Ma nek igraju na bod ko da im za života treba :mrgreen:

Finci su svakako ekipa koja igra na kontru, nek se ne otvaraju i eto ga.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#792 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by malakh »

Tomahawk11 wrote: Ma nek igraju na bod ko da im za života treba :mrgreen:

Finci su svakako ekipa koja igra na kontru, nek se ne otvaraju i eto ga.
to je nekako i jedina opcija.
DonieBrasco

#793 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by DonieBrasco »

SK3 od 18:00 Armenija - FInska - cekamo X.
p206

#794 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by p206 »

da vidimo šta može ekipa sastavljena od igrača iz armenske lige i drugorazrednih ruskih klubova
avetinja

#795 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by avetinja »

Armenija može igrati čvrsto do 70. minute, a onda će ići na sve ili ništa jer nemaju šta izgubiti. Njima je remi jednak porazu.
Lincoln-Burrows

#796 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Lincoln-Burrows »

Armenija je pobijedila Grčku, dobro nije sad Grčka nešto posebno ali može tako i Finsku.

A prije tri dana nisu dobili Lihenštajn.
DonieBrasco

#797 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by DonieBrasco »

Od kakvih smo mi amatera izgubili bodove. :-)
last mohicans

#798 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by last mohicans »

Vode Finci
AmiĐa_Idriz

#799 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by AmiĐa_Idriz »

Baš se treba potruditi i ne plasirati se pored ovakvih poluamatera. Sramota.
Lincoln-Burrows

#800 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Lincoln-Burrows »

Negledljiva utakmica, nevjerojatno je da se ove dvije ekipe bore za prolaz u grupi.
Post Reply