Ali, ja vas nista ne razumijem profesorice..vjesticanametli wrote:NEeeeeemanDZukic
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- animals
#776 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- seln
#777 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kao prvo, ne saljem moje dijete u privatnu skolu, vec poznajem ljude koji salju.detroit-mercy wrote:Generalno se slazem da je svaka osoba razlicita kao i sto je svaka prica razlicita ali kad pogedamo na siru populaciju mi se u principu ponasamo ili donosimo odluke na slican nacin. O ovome ti mogu dosta toga reci osobe koje su studirale psihologiju ali i osobe iz marketinga. Na sve to treba dodati i uticaj okoline/sredine koji je jaka determinanta u ljudskom ponasanju. Sasvim je razlicitio ako si okruzen gomilom defetista ili pesimista a sasvim drugacije ako si okruzen ljudima koji zrace optimizmom i ili pozitivnom energijom. Ja kad ponekad sjednem sa ovim prvim dodje mi da nakon price sa njima odem na prvi most i da se bacimseln wrote:U cijeloj ovoj prici, svi ignorisemo jednu vaznu cinjenicu: svaki covjek, svaki zivot je drugaciji.
Kad sam bio srednjoskolac, u ruke mi je dopala knjiga "Kako nauciti da mislite". Ne sjecam se autora ni izdavaca, ali sam zapamtio par stvari...
vrijeme1 nije vrijeme2, covje1 nije covjek2, situacija1 nije situacija2.
Vidim da mnogi ovdje uzimaju sebe kao sablon za sve ostale... lafo, ja mogu nauciti jezik za godinu, glup je svako ko ne moze.
Ili, zgubidan je svako ko ne moze odvojiti par sati dnevno za fakultet. Ili, jaran i zena zajedno 2500 eura, zivi ko bog.
Neki ljudi trebaju pet godina za ucenje jezika; jednostavno, to im nije jaca strana i zbog toga nisu ni glupi ni lijeni.
Odnosno, volio bih da vidim muza i oca dvoje djece, koji radi od 7 do 5 i koji moze odvojiti "par sati" za fakultet.
Ili da neko zivi, ne k'o bog, vec bilo kako, od 2500 u npr. Frankfurtu.
Dakle, gospodo draga, samo bez brzih zakljucaka. Bosanci su inace poznati po tome, u roku od dva dana skontaju kako zivot funkcionira, ko je vrijedan, ko je lijen, ko je glup...
Inace, prica je suvisna, kao i ova tema. Svako ko je voljan da ode, neka podigne guzicu i neka ode. Tako ce najbolje vidjeti i nece ga niko ni odvratiti ni nagovoriti. Mogu ja pricati do sutra kako sam i sta sam, to za nekog drugog ne znaci nista. Jednostavno, on nije ja..
Vidis, ti kazes da ti saljes svoje dijete u privatnu skolu da ne bi zavrsilo u kriminalnom miljeu ili negdje ispod prosjeka.
Sad ako je svaka prica zasebna ako je svaka osoba karakteristicna jedinka zasto onda ne kazes "hej let it be", ono je razlicito od njih i naci ce svoj put, mozda ce skontati da to nije za njeg ili nju i slicno, ali ne ipak ti biras da posaljes svoje dijete sa djecom koja imaju vise ciljeve ili koje usmjeravaju ka visim ciljevima umjesto onog svako je jedinka za sebe i le it be.
Kada si okruzen osobama kojima je jedini cilj sixpack nakon posla onda htio ili ne i ti ces svoje ciljeve/teznje/stremljenja prilagoditi okolini.
Nista drugacije od svijeta u kome se nalazi tvoje ili moje dijete, ako u razredu imas 90 posto njih koji planiraju da nastave dalje sa skolovanjem vjerovatnoca je da ce i tvoje dijete planirati da bude sa ovih 90% na drugu stranu ako je 90% njih vidi sebe kao makroa ili dilera onda ce i tvoje dijete vjerovatno sebe vidjeti u tom miljeu.
Drugo, ni u jednom postu nisam napisao "ovako radim ja". Slobodno provjeri.
- vjesticanametli
#778 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sjedi 1 ma uzasna ova djeca ccc idi u njemacku da ucis kuku stakurvila nis nisi zaucioanimals wrote:Ali, ja vas nista ne razumijem profesorice..vjesticanametli wrote:NEeeeeemanDZukic
- seln
#779 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo tako. Nekim ljudima je vaznije raspaliti gril i pozvati raju, i zbog toga nisu ni glupi ni lijeni. Ne, vrijedno rade...jednostavno su drugacije postavili prioritete.HAVANA wrote:To je to.seln wrote:U cijeloj ovoj prici, svi ignorisemo jednu vaznu cinjenicu: svaki covjek, svaki zivot je drugaciji.
Kad sam bio srednjoskolac, u ruke mi je dopala knjiga "Kako nauciti da mislite". Ne sjecam se autora ni izdavaca, ali sam zapamtio par stvari...
Vidim da mnogi ovdje uzimaju sebe kao sablon za sve ostale... lafo, ja mogu nauciti jezik za godinu, glup je svako ko ne moze.
Ili, zgubidan je svako ko ne moze odvojiti par sati dnevno za fakultet. Ili, jaran i zena zajedno 2500 eura, zivi ko bog.
Neki ljudi trebaju pet godina za ucenje jezika; jednostavno, to im nije jaca strana i zbog toga nisu ni glupi ni lijeni.
Odnosno, volio bih da vidim muza i oca dvoje djece, koji radi od 7 do 5 i koji moze odvojiti "par sati" za fakultet.
Dakle, gospodo draga, samo bez brzih zakljucaka. Bosanci su inace poznati po tome, u roku od dva dana skontaju kako zivot funkcionira, ko je vrijedan, ko je lijen, ko je glup...
Inace, prica je suvisna, kao i ova tema. Svako ko je voljan da ode, neka podigne guzicu i neka ode. Tako ce najbolje vidjeti i nece ga niko ni odvratiti ni nagovoriti. Mogu ja pricati do sutra kako sam i sta sam, to za nekog drugog ne znaci nista. Jednostavno, on nije ja.Ja ne bi mogao nikada raditi nesto sto neko drugi radi sa osmijehom na licu.On se uzasava onoga sto ja radim i raznih odluka i rizika,neko uziva u zanatu,radi sto voli...I sta ja imam sad nekom nesta objasnjavati,ili on meni.Mogu eventualno dati neki savjet ako je iz oblasti koju poznajem ili pitati kad meni treba.I to je to.
-
detroit-mercy
#780 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
60 hiljada Nijemaca radi u Kini kao expati, znaci rade za njemacke firme tamo. Uglavnom, velika vecina ode na par godina, do 5 i onda nazad. Dobra prilika da se vidi zemlja, upoznaju ljudi i zaradi dobra lova. Kao expat si prvo placen vise, placeno ti jer rentanje kuce ili stana, auto i ako hoces djecu u privatnu skolu i to ti plate.elcaliente wrote:Ima velikih razlika u zemljama u koje se emigrira: npr u Njemackoj nemozes nikada postici ono sto mozes u Svici, Holandiji ili skandinavskim zemljama.
U Njemackoj nikada nemozes postati bogat kao u USA, Kanadi ili Australiji, jednostavno ti sistem to nedozvoljava.
Ali isto tako je bolje u Njemackoj nego u Italiji ili Spaniji.
Interesuje me isto ako vec neko ima zelju za emigracijom iz ovog ili onog razloga a zna Engleski zasto se neokrene prema istoku, Emirati ili neke arapske ili azijske zemlje?
Puno Njemaca ide raditi u Emirate jer su dobe plate i uslovi. Preko 60 hiljada Njemaca radi u Kini.
Ja kada bi emigrirao iz BiH u Evropi bi jedino birao Svicu inace sto dalje od Evrope.
Zato se mnogi cude, vidi ih otisli par godina u Kinu ili Brazi i cim su se vratili odmah kupili kucu ili stan u Njemackoj.
Arapske ili azijske zemlje, i tu sve zavisi od kvalifikacije i toga sta znas ili radis. Ali ipak je to drugi svijet za nas koji velikom broju ljudi ne odgovara.
-
elcaliente
#781 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja imam skoro 40 godina, 22 godine sam zaposlen u struci, ozenjen, dosao sa 12 godina zivota u Njemacku i u zadnju godinu dana intenzivno razmisljam o napustanju Njemacke u pravcu Svicarske. Razlog novac i okruzenje koje vise nelici na Njemacku u kojoj sam odrasto.
-
elcaliente
#782 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Emiratima ima puno posla, za kucnu njegu, nastavnike engleskog,muzickog, hotelijerstvo a dobre su plate, jos za nase ljude koji su okrenuti vjeri je to prva liga.detroit-mercy wrote:60 hiljada Nijemaca radi u Kini kao expati, znaci rade za njemacke firme tamo. Uglavnom, velika vecina ode na par godina, do 5 i onda nazad. Dobra prilika da se vidi zemlja, upoznaju ljudi i zaradi dobra lova. Kao expat si prvo placen vise, placeno ti jer rentanje kuce ili stana, auto i ako hoces djecu u privatnu skolu i to ti plate.elcaliente wrote:Ima velikih razlika u zemljama u koje se emigrira: npr u Njemackoj nemozes nikada postici ono sto mozes u Svici, Holandiji ili skandinavskim zemljama.
U Njemackoj nikada nemozes postati bogat kao u USA, Kanadi ili Australiji, jednostavno ti sistem to nedozvoljava.
Ali isto tako je bolje u Njemackoj nego u Italiji ili Spaniji.
Interesuje me isto ako vec neko ima zelju za emigracijom iz ovog ili onog razloga a zna Engleski zasto se neokrene prema istoku, Emirati ili neke arapske ili azijske zemlje?
Puno Njemaca ide raditi u Emirate jer su dobe plate i uslovi. Preko 60 hiljada Njemaca radi u Kini.
Ja kada bi emigrirao iz BiH u Evropi bi jedino birao Svicu inace sto dalje od Evrope.
Zato se mnogi cude, vidi ih otisli par godina u Kinu ili Brazi i cim su se vratili odmah kupili kucu ili stan u Njemackoj.
Arapske ili azijske zemlje, i tu sve zavisi od kvalifikacije i toga sta znas ili radis. Ali ipak je to drugi svijet za nas koji velikom broju ljudi ne odgovara.
Ako je neko nastavnik muzickog bolje mu ici u Emirate raditi u struci a u Njemackoj raditi u magacinu.
-
detroit-mercy
#783 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta se odmah strvisseln wrote:Kao prvo, ne saljem moje dijete u privatnu skolu, vec poznajem ljude koji salju.detroit-mercy wrote:Generalno se slazem da je svaka osoba razlicita kao i sto je svaka prica razlicita ali kad pogedamo na siru populaciju mi se u principu ponasamo ili donosimo odluke na slican nacin. O ovome ti mogu dosta toga reci osobe koje su studirale psihologiju ali i osobe iz marketinga. Na sve to treba dodati i uticaj okoline/sredine koji je jaka determinanta u ljudskom ponasanju. Sasvim je razlicitio ako si okruzen gomilom defetista ili pesimista a sasvim drugacije ako si okruzen ljudima koji zrace optimizmom i ili pozitivnom energijom. Ja kad ponekad sjednem sa ovim prvim dodje mi da nakon price sa njima odem na prvi most i da se bacimseln wrote:U cijeloj ovoj prici, svi ignorisemo jednu vaznu cinjenicu: svaki covjek, svaki zivot je drugaciji.
Inace, prica je suvisna, kao i ova tema. Svako ko je voljan da ode, neka podigne guzicu i neka ode. Tako ce najbolje vidjeti i nece ga niko ni odvratiti ni nagovoriti. Mogu ja pricati do sutra kako sam i sta sam, to za nekog drugog ne znaci nista. Jednostavno, on nije ja..
Vidis, ti kazes da ti saljes svoje dijete u privatnu skolu da ne bi zavrsilo u kriminalnom miljeu ili negdje ispod prosjeka.
Sad ako je svaka prica zasebna ako je svaka osoba karakteristicna jedinka zasto onda ne kazes "hej let it be", ono je razlicito od njih i naci ce svoj put, mozda ce skontati da to nije za njeg ili nju i slicno, ali ne ipak ti biras da posaljes svoje dijete sa djecom koja imaju vise ciljeve ili koje usmjeravaju ka visim ciljevima umjesto onog svako je jedinka za sebe i le it be.
Kada si okruzen osobama kojima je jedini cilj sixpack nakon posla onda htio ili ne i ti ces svoje ciljeve/teznje/stremljenja prilagoditi okolini.
Nista drugacije od svijeta u kome se nalazi tvoje ili moje dijete, ako u razredu imas 90 posto njih koji planiraju da nastave dalje sa skolovanjem vjerovatnoca je da ce i tvoje dijete planirati da bude sa ovih 90% na drugu stranu ako je 90% njih vidi sebe kao makroa ili dilera onda ce i tvoje dijete vjerovatno sebe vidjeti u tom miljeu.
Drugo, ni u jednom postu nisam napisao "ovako radim ja". Slobodno provjeri.
Mada i sam dodajes da su velike sanse da djeca iz geta zavrse sa policijskim dosijeom.
Sad me zanima je li i ti sam zivis u tom/takovom dijelu grada ili si se ipak maknuo izvan.
- uglavnomja
#784 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
seln wrote:U cijeloj ovoj prici, svi ignorisemo jednu vaznu cinjenicu: svaki covjek, svaki zivot je drugaciji.
Inace, prica je suvisna, kao i ova tema. Svako ko je voljan da ode, neka podigne guzicu i neka ode. Tako ce najbolje vidjeti i nece ga niko ni odvratiti ni nagovoriti. Mogu ja pricati do sutra kako sam i sta sam, to za nekog drugog ne znaci nista. Jednostavno, on nije ja.
i da dodam
zavrsiti fakultet sa par sati ucenja dnevno
i to inzinjerski
- seln
#785 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne strvim se, samo te spasavam od pogresnih zakljucaka.detroit-mercy wrote:Sta se odmah strvisseln wrote: Kao prvo, ne saljem moje dijete u privatnu skolu, vec poznajem ljude koji salju.
Drugo, ni u jednom postu nisam napisao "ovako radim ja". Slobodno provjeri.ucinilo mi se da si pisao o sebi.
Mada i sam dodajes da su velike sanse da djeca iz geta zavrse sa policijskim dosijeom.
Sad me zanima je li i ti sam zivis u tom/takovom dijelu grada ili si se ipak maknuo izvan.
a zivim u dijelu grada sa 90% stranaca, u opcinskom stanu; stan vam' tak'i, 30 kvadrata.
doduse, puno ga placam, 150 eura, ali ima neki dodatak od drzave, pa nekako izadjem u kraj.
Primam 800 eura minimalca, a san mi je 1k (valjda kurac).
Koliko ono k ti primas?
- vjesticanametli
- madner
#787 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije ni to problem. 
-
detroit-mercy
#788 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako je to ono sto te cini sretnim onda ko sam ja da sudim.seln wrote:Ne strvim se, samo te spasavam od pogresnih zakljucaka.detroit-mercy wrote:Sta se odmah strvisseln wrote: Kao prvo, ne saljem moje dijete u privatnu skolu, vec poznajem ljude koji salju.
Drugo, ni u jednom postu nisam napisao "ovako radim ja". Slobodno provjeri.ucinilo mi se da si pisao o sebi.
a zivim u dijelu grada sa 90% stranaca, u opcinskom stanu; stan vam' tak'i, 30 kvadrata.
doduse, puno ga placam, 150 eura, ali ima neki dodatak od drzave, pa nekako izadjem u kraj.
Koliko ono k ti primas?
Primanja nisu bitna, samo je bitno da izadjemo iz stereotipa da ne postoje nasi ljudi koji prave 5,6 ili 7 hiljada mjesecno i da je to nemoguca misija.
-
detroit-mercy
#789 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jednostavan sazetak price i onda se cudimo sto nam je kako nam je. Ne moze, nema, nemoguce, ne talasaj, sve je dobro dok kukas. Stvarno uzivamo u mazohizmu.uglavnomja wrote:seln wrote:U cijeloj ovoj prici, svi ignorisemo jednu vaznu cinjenicu: svaki covjek, svaki zivot je drugaciji.
Inace, prica je suvisna, kao i ova tema. Svako ko je voljan da ode, neka podigne guzicu i neka ode. Tako ce najbolje vidjeti i nece ga niko ni odvratiti ni nagovoriti. Mogu ja pricati do sutra kako sam i sta sam, to za nekog drugog ne znaci nista. Jednostavno, on nije ja.![]()
i da dodam
zavrsiti fakultet sa par sati ucenja dnevno![]()
![]()
i to inzinjerski![]()
- seln
#790 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da zavrsimo zajebanciju: naravno da ima. 1, mozda i 2%.detroit-mercy wrote:Ako je to ono sto te cini sretnim onda ko sam ja da sudim.seln wrote:
Ne strvim se, samo te spasavam od pogresnih zakljucaka.
Koliko ono k ti primas?
Primanja nisu bitna, samo je bitno da izadjemo iz stereotipa da ne postoje nasi ljudi koji prave 5,6 ili 7 hiljada mjesecno i da je to nemoguca misija.
Poznajem neke koji su se osamostalili i vec posjeduju milion ili dva.
Samo, ovdje vecina zainteresovanih migranata polazi od pretpostavke da ce zaradjivati toliko.
Oni skromniji bi se zadovoljili i sa 4000.
elicante planira preseliti u Svicarsku, jer se ne moze pravo obogatiti u Njemackoj.
A ja bih, ako bih vec morao iz Austrije, radije u Italiju, nego u Svicarsku.
Od svih razvijenih zemalja Evrope, Svicarska mi je zadnja zemlja u koju bih isao.
A u USA... radije bih se vratio u Bosnu.
- seln
#791 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da moze. Sve se moze. Ali, je li ti to vrijedno muke?detroit-mercy wrote:Jednostavan sazetak price i onda se cudimo sto nam je kako nam je. Ne moze, nema, nemoguce, ne talasaj, sve je dobro dok kukas. Stvarno uzivamo u mazohizmu.uglavnomja wrote:
![]()
i da dodam
![]()
i to inzinjerski![]()
Kad sam bio na jednom od onih karinaskih seminara na koji me poslala firma, sjecam se jednog detalja kojeg je trener spomenuo:
u zivotu mozes sve postici, pitanje je samo sta si spreman zrtvovati za to.
- zforumas
#792 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedna prikladna...

-
detroit-mercy
#793 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pitanje je koje muke, ovdje pricamo o tri-cetiri godine da zavrsis nesto, da napravis neku razliku.seln wrote:Naravno da moze. Sve se moze. Ali, je li ti to vrijedno muke?detroit-mercy wrote:Jednostavan sazetak price i onda se cudimo sto nam je kako nam je. Ne moze, nema, nemoguce, ne talasaj, sve je dobro dok kukas. Stvarno uzivamo u mazohizmu.uglavnomja wrote:
![]()
i da dodam
![]()
i to inzinjerski![]()
Kad sam bio na jednom od onih karinaskih seminara na koji me poslala firma, sjecam se jednog detalja kojeg je trener spomenuo:
u zivotu mozes sve postici, pitanje je samo sta si spreman zrtvovati za to.
Iskreno, ja koliko vidim ovi visoko educirani rade manje od ovih sa nizom spremom, imaju vise vremena, imaju manje egzistencijalnih briga i sl. Tako ti je u BiH, tako ti je u Austriji, tako ti je u Njemackoj, na Marsu, gdje god pogledas.
O kojim to zrtvama pricamo.
- seln
#794 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U kojem paralelnom univerzumu ti zivis?detroit-mercy wrote: Iskreno, ja koliko vidim ovi visoko educirani rade manje od ovih sa nizom spremom, imaju vise vremena, imaju manje egzistencijalnih briga i sl. Tako ti je u BiH, tako ti je u Austriji, tako ti je u Njemackoj, na Marsu, gdje god pogledas.
Manje rade, imaju vise vremena?
Mozda manje egzistencijalnih briga, ali i to je relativno.
- insomnia78
#795 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
O zrtvama koje su neminovne tridesetogodisnjaku iz BiH koji dodje iz Njemacke na radnu vizu
- madner
#796 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Objektivno, to je prvo pitanje potencijala. Neko to moze bez problema, neko ne. Naravno da ima ljudi koji zaradjuju te cifre, i da ima i nasih ljudi. Samo vecina domicilnih nije ni blizu.
- pirmin
#797 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta je sa Luxemburgom?elcaliente wrote:Ja imam skoro 40 godina, 22 godine sam zaposlen u struci, ozenjen, dosao sa 12 godina zivota u Njemacku i u zadnju godinu dana intenzivno razmisljam o napustanju Njemacke u pravcu Svicarske. Razlog novac i okruzenje koje vise nelici na Njemacku u kojoj sam odrasto.
Kontam ako budem morao bjezati iz Austrije (nacisti kako su krenuli napravice od nje prciju poput Madjarske) pretpostavljam da bi se tamo moglo pristojno zivjeti.
-
detroit-mercy
#798 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Super, onda hajmo svi biti kasirke u BILA-oj ili raditi na buausteli jer cemo onda biti totalno ispunjeni.seln wrote:U kojem paralelnom univerzumu ti zivis?detroit-mercy wrote: Iskreno, ja koliko vidim ovi visoko educirani rade manje od ovih sa nizom spremom, imaju vise vremena, imaju manje egzistencijalnih briga i sl. Tako ti je u BiH, tako ti je u Austriji, tako ti je u Njemackoj, na Marsu, gdje god pogledas.![]()
Manje rade, imaju vise vremena?
Mozda manje egzistencijalnih briga, ali i to je relativno.
-
elcaliente
#799 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo imam ja jedan primjer:
Covjek prije godinu dana dosao iz BiH za Njemacku, dole bio pravnik imao stalni posao, kafica ovo ono. Zena mu radila u vrticu.
On ovdje sada postar na biciklu plata 2000 eur brutto, zena radila u McD sada nedavno presla u vrtic plata 2200 eur brutto. Imaju dijete. Nasli su sebi jos jedan vrtic gdje idu navece da ciste dobiju 450 eur neto.
I pitam ja njega bas nedavno sto nepolaze da mu se njegova skola prizna ovdje, kaze on meni ja sam tek sada vidio da ja sa b1 kursom nemam pojma o njemackom jeziku a jel ti stvarno mislis da ja imam mozga poslije dva posla i zadace sa djetetom da ucim bilo sta?
Kaze da bi se sada vratio u Bosnu jer mu je ljepse bilo a mu zena nece radi kompleksa. Sada svako malo zove da sjedimo na balkonu i opijamo se.
Covjek prije godinu dana dosao iz BiH za Njemacku, dole bio pravnik imao stalni posao, kafica ovo ono. Zena mu radila u vrticu.
On ovdje sada postar na biciklu plata 2000 eur brutto, zena radila u McD sada nedavno presla u vrtic plata 2200 eur brutto. Imaju dijete. Nasli su sebi jos jedan vrtic gdje idu navece da ciste dobiju 450 eur neto.
I pitam ja njega bas nedavno sto nepolaze da mu se njegova skola prizna ovdje, kaze on meni ja sam tek sada vidio da ja sa b1 kursom nemam pojma o njemackom jeziku a jel ti stvarno mislis da ja imam mozga poslije dva posla i zadace sa djetetom da ucim bilo sta?
Kaze da bi se sada vratio u Bosnu jer mu je ljepse bilo a mu zena nece radi kompleksa. Sada svako malo zove da sjedimo na balkonu i opijamo se.
- vjesticanametli