S obzirom da sam Tuzlak složiću se da bi se na tome moglo raditi. Iza 23h je grad skoro prazan, a ima par lokala koji rade do kasno - uglavnom kafane. Viva diskoteka također. Ne znam šta je sa onog Undera... nisam dugo bio. Ali... slabo je to. Kad je ljeto tad bude više raje, koncerti ovo ono...Dozer wrote: Mah...ovo je samo po Sarajevu, i donekle u Banja Luci...
Da vidis horora u Zenici...Tuzli...Doboju... Bihacu... a o manjim mjestima poput Olova, Kladnja, Zepca, Zavidovica itd. da ne pricamo. U 22:00 nema zivog roba na ulicama, sve pozatvarano, mrak, tisina...prestrasno. Tu i tamo poneki objekat otvoren, sjedi par ljudi, i to je to. U ovim malo vecim mjestima mozda postoje 1-2 kluba, pivnice ili pub-a, i u njima se odvija sav nocni zivot, a ni oni nisu krcati.
Nije Sarajevo mjerilo ukupnog stanja, vjerujte mi.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- MarlboroGold
#776 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- SaraFina
#777 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
radostan dan wrote:izdržite đeco, još malo do oslobođenja....
Đes Radosave, Đekna nije umrla, a kad će ne zna se bogUmi
- beni-bu-man
#778 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
crni toceni tomislav poslije posla imal sta ljepse u zivotuMarlboroGold wrote:De ba moonca... pune kafane petkom i subotom, svima lijepo, sve med i mlijekomoonca wrote:..eh, koliki je procenat stanovnistva koji moze da priusti cokoladu--kada smo na dnu ljestvice u EU po kupovnoj moci.MarlboroGold wrote:Oni bi da bojkotujem Dorinu ili Seka i Braco... ne mERe![]()
Za seka i braco me vezu lijepe uspomene
- Bloo
- Globalna šefica
#779 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Taman su savjetnici.bivsih clanova P. uhljebljeni...ima mjesta.muzicar_iz_parka wrote:Da je pameti, otišla bi državna delegacija BiH u Beč sa radnim ugovorom za ministricu ekonomije.
Kao i prosle, ne trebaju odgovarajuce kvalifikacije.
- MarlboroGold
#780 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Onda te još više ne razumijemSaraFina wrote:Napol' sam Tuzlanka. I napol' tj 1/4 preciznije ŠokicaMarlboroGold wrote:Da vise bosanaca ima mentalitet tuzlaka bila bi bolja situacija u zemljiSaraFina wrote:Tuzlaci najviše plaču na ovoj temi. To opsade nije vidjelo jarane.![]()
Hendek mahala!
Hvala lijepa!
Sjenjak A blok - pola Šokac pola Bošnjo
- Bloo
- Globalna šefica
#781 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ljubi nana svoga pehlivanaa
Pola UZP, pola muslimana....
Ojjjjjjj
Ojjjjj
Ojjjjjjj
Ojjjjj
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#782 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
kajmak a ciji je kajmak... turski naziv... mora bitnut domaĆe
vrHnje ne gotivim 
-
John Cleese
#783 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
CudovisteSaraFina wrote:Napol' sam Tuzlanka. I napol' tj 1/4 preciznije Šokica![]()
-
radostan dan
#784 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
...navodi se u saopštenju sarafine, na ljebu i vodi iznemogle u beču.radostan dan wrote:izdržite đeco, još malo do oslobođenja....
- MarlboroGold
#785 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bloo wrote:Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ojjjjjjj
Ojjjjj
Moramo ih pancetom gađati. Eto dokle je došlo
- uglavnomja
#786 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
na ovoj siKi gore je violeta pozeljna
ostalo se ne vidi doobro, ali nesto mislim da ima jos tih proizvodjaca iz mrske hercegovine, koja nije u fbih, po misljenju genijalaca
i koja ne uplacuje u fpio i zdravstveno
a to da proizvodjaci mijenjaju distributere k'o carape
i niko osim ovlastenog distributera nema pravo da prodaje na odredjenom podrucju proizvode te firme.
i samo jos nesto, vegeta i cedevita i ono nesto sto bi ih trebalo zamijeniti
perfeta - bljak
argeta institucija
mlijecne stvari su ok, tradicionalne, ali ovo nesto u pokusaju, tipa vrhnje za kuhanje
bacit' rucak
kiselina
ostalo se ne vidi doobro, ali nesto mislim da ima jos tih proizvodjaca iz mrske hercegovine, koja nije u fbih, po misljenju genijalaca
i koja ne uplacuje u fpio i zdravstveno
a to da proizvodjaci mijenjaju distributere k'o carape
i niko osim ovlastenog distributera nema pravo da prodaje na odredjenom podrucju proizvode te firme.
i samo jos nesto, vegeta i cedevita i ono nesto sto bi ih trebalo zamijeniti
perfeta - bljak
argeta institucija
mlijecne stvari su ok, tradicionalne, ali ovo nesto u pokusaju, tipa vrhnje za kuhanje
bacit' rucak
kiselina
-
Fudo387
#787 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mashala.Bloo wrote:Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ojjjjjjj
Ojjjjj
- Bloo
- Globalna šefica
#788 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Menpromova pileca mortarela je sve sto sad smijes kupiti...MarlboroGold wrote:Bloo wrote:Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ojjjjjjj
Ojjjjj![]()
![]()
![]()
Al mozemo roktat dok to radimo, mozda povjeruju da je svinjeca...
-
John Cleese
#789 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I meni se dopada ova akcija.Bloo wrote: Ojjjjjjj
Ojjjjj
No ne mogu, na moju veliku zalost, ucestvovati - ovisan sam, naime o 505 s crtom
- MarlboroGold
#790 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To toBloo wrote:Menpromova pileca mortarela je sve sto sad smijes kupiti...MarlboroGold wrote:Bloo wrote:Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ojjjjjjj
Ojjjjj![]()
![]()
![]()
Joj ne spominji menprom... jučer dale spomenu majevičku da je fuj, kao i meni... i danas joj dao drugu šansu. Umirem
- SaraFina
#791 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dozer wrote:U BIH i te kako imaju, jer je oko 90% proizvoda na policama Made in outside BH.SaraFina wrote: Uvoz i izvoz nemaju veze sa ditribucijom...Isto kao što ni trgovina bez proizvodnje ne može biti profitabilna.I to je ta moguca korist o kojoj ljudi ovdje pricaju. Naravno, i distributeri imaju svoju marzu i zaradu. Ne rade za havu i na lijepe oci, jbg.Obzirom da distributeri/vlasnici hercegovačkih zastupništava ne ulažu novac zaradjen distribucijom tudjih proizvoda u BiH, ja zbilja ne vidim nikakvu korist... Izuzev što pune budžete većinskim kantonima gdje se glasa za HDZ i Čovića...
Ok jeste. Ali ne radi se o bojkotu proizvidjača tih proizvoda ovdje, nego posrednika iz Z. Hercegovine i distributera za BiH. Svaki proizvodjač ima za cilj plasman robe na tržište. BiH je tržište.... Mi bokotujemo posrednika/zastupnika...
Nema logike da proizvodjač bosanskohercegovačko tržište prepusti konkurenciji zbog distributera i loših uspjeha koje bi bojkot polučio... Nego će logično iznaći mogućnost i pronaći nekog drugog distributera, te nastaviti plasirati/ opskrbu BiH..
Je Li ovo SI?
Dakle, niko neće patiti i biti gladan i žedan... Te loše hranjen ili nekvalitetno..
Naprotiv! Samo bolje uvjete bojkot može stvoriti? Si?
- beni-bu-man
#792 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
za svinjetinju se ne sikiraj idem ja svako malo do motherlanda po krmetinuBloo wrote: Menpromova pileca mortarela je sve sto sad smijes kupiti...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#793 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
PročitaoSaraFina wrote:
Bojkot neće pogoditi nikoga. To su nebuloze. Proizvodjač iz EU (pa i hrvatski) bosanskohercegovačko tržište zbog bojkota posrednika neće ostaviti drugima da ubiru kajmak i plasiraju svoje proizvode.
EVO primjer Saponia Osijek, isporučiće u Širokom Brijegu distributeru naručenu robu.
Bojkot je počeo i ta roba stoji na policama trgovinskih lanaca... Saponia u prvom tromjesječju 2019, obzirom na promet koji ostvarila u 2018 u istom periodu, pregleda tromjesečni uspjeh svojih drugih distributera ( Srbiji, C Gori) i uočava, da posluju manje više isto kao u prvom tromjesečju 2018...
Dakle, nije problem u proizvodu i cijenama, može biti u tržištu..
Šalje se upit distributeru u Široki Brijeg, ili se sačeka još jedno tromjesječje da utvrdi problem.
Nakon toga menadžeri proizvodjača.... Oni će naravno uočiti problem i povratna informacija će doći do Saponie..
Kad dodje, razmatraju se mjere i distributeru se daje odredjeni rok da vidi kako će regulisati svoj problem...
Distributerska tvrtka iz Širokog, zajedno sa ostalim koji imaju sličan problem zbog bojkota, poziva Čovića i HDZ na odgovornost. HDZ im obavezu prema ljudima koji im pune budžet... i htjeli ne htjeli pozabaviće se istim... Inače će distributeri biti prisiljeni da izvrše odredjeni pritisak takodjer.. Zastupništva su zlata vrijedna i svi gledaju da se fiksiraju.
Ogluše li se distributeri i ne ispune uvjete o zastupništvu, te ne prodaju odredjenu količinu robe u periodu( preciziranom ugovorom) gube ga.
Proizvodjač iz HR Saponia traži drugog distributeraaaaaaa u BiH
Tako i sa ostalim proizvodima
Jbg... Što reći i koju poruku porati?
Niko vas ne zove u SA da budete za vrijeme opsade.. Nego da učinite napor prevrnete proizvod i vidite uvoznika. Za svoje dobro.
A vama je bitno da mene pogodi
Pa eto bojkotovati ću slatkiše HR u BILA i merkatoru. Paštete ne jedem. Suhovinu takodjer.. Jesam se žrtvovala dovoljnooo?
Jesi, ko i ja. Tu smo negdje
- SaraFina
#794 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Čuj patriote! Zemljo, neće biti opsada! Biće svegaJohn Cleese wrote:
I meni se dopada ova akcija.
No ne mogu, na moju veliku zalost, ucestvovati - ovisan sam, naime o 505 s crtom
Paste za brijanje i kvalitetnih setova, hrane...
S
V
E
G
A
- triconja
#795 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
E jebiga sad bona, ne moras nam gadit i te klinceBloo wrote:Menpromova pileca mortarela je sve sto sad smijes kupiti...MarlboroGold wrote:Bloo wrote:Samo za Zlato...obrada stare bosanske pjesm
Ojjjjjjj
Ojjjjj![]()
![]()
![]()
- Dozer
#796 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Probaj krompir ispecen u rerni preliti vrhnjem za kuhanje, 5-6 min. prije vadjenja.uglavnomja wrote: mlijecne stvari su ok, tradicionalne, ali ovo nesto u pokusaju, tipa vrhnje za kuhanje![]()
bacit' rucak![]()
kiselina
- Bloo
- Globalna šefica
#797 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
znam koja je to...podrigušaMarlboroGold wrote: To to![]()
Joj ne spominji menprom... jučer dale spomenu majevičku da je fuj, kao i meni... i danas joj dao drugu šansu. Umirem
nisam se nikada usudila
Kad ste levati...vidiš joj po izgledu da je zlo.
- SaraFina
#798 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
John Cleese wrote:CudovisteSaraFina wrote:Napol' sam Tuzlanka. I napol' tj 1/4 preciznije Šokica![]()
![]()
Latinski lukavi geni sa klasičnim minderaškim i to bistričkim!
- SaraFina
#799 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:PročitaoSaraFina wrote:
Bojkot neće pogoditi nikoga. To su nebuloze. Proizvodjač iz EU (pa i hrvatski) bosanskohercegovačko tržište zbog bojkota posrednika neće ostaviti drugima da ubiru kajmak i plasiraju svoje proizvode.
EVO primjer Saponia Osijek, isporučiće u Širokom Brijegu distributeru naručenu robu.
Bojkot je počeo i ta roba stoji na policama trgovinskih lanaca... Saponia u prvom tromjesječju 2019, obzirom na promet koji ostvarila u 2018 u istom periodu, pregleda tromjesečni uspjeh svojih drugih distributera ( Srbiji, C Gori) i uočava, da posluju manje više isto kao u prvom tromjesečju 2018...
Dakle, nije problem u proizvodu i cijenama, može biti u tržištu..
Šalje se upit distributeru u Široki Brijeg, ili se sačeka još jedno tromjesječje da utvrdi problem.
Nakon toga menadžeri proizvodjača.... Oni će naravno uočiti problem i povratna informacija će doći do Saponie..
Kad dodje, razmatraju se mjere i distributeru se daje odredjeni rok da vidi kako će regulisati svoj problem...
Distributerska tvrtka iz Širokog, zajedno sa ostalim koji imaju sličan problem zbog bojkota, poziva Čovića i HDZ na odgovornost. HDZ im obavezu prema ljudima koji im pune budžet... i htjeli ne htjeli pozabaviće se istim... Inače će distributeri biti prisiljeni da izvrše odredjeni pritisak takodjer.. Zastupništva su zlata vrijedna i svi gledaju da se fiksiraju.
Ogluše li se distributeri i ne ispune uvjete o zastupništvu, te ne prodaju odredjenu količinu robe u periodu( preciziranom ugovorom) gube ga.
Proizvodjač iz HR Saponia traži drugog distributeraaaaaaa u BiH
Tako i sa ostalim proizvodima
Jbg... Što reći i koju poruku porati?
Niko vas ne zove u SA da budete za vrijeme opsade.. Nego da učinite napor prevrnete proizvod i vidite uvoznika. Za svoje dobro.
A vama je bitno da mene pogodi
Pa eto bojkotovati ću slatkiše HR u BILA i merkatoru. Paštete ne jedem. Suhovinu takodjer.. Jesam se žrtvovala dovoljnooo?![]()
Jesi, ko i ja. Tu smo negdje
Melodrama na kub. Bojkotom niko neće ostati gladan
Dakle o kakvoj žrtvi pričamo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#800 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To koristim ono Dukatovo, realno je najbolje. Gljive kad pravim, ne može drugačije.Dozer wrote:Probaj krompir ispecen u rerni preliti vrhnjem za kuhanje, 5-6 min. prije vadjenja.uglavnomja wrote: mlijecne stvari su ok, tradicionalne, ali ovo nesto u pokusaju, tipa vrhnje za kuhanje![]()
bacit' rucak![]()
kiselina