(s)Republika Hrvatska 1990/1995

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shadowblade

#776 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

junior3 wrote::lol:
Nema nista vama,bez vasih amera.
Ne čujem te, izađi iz ruskog dupeta. :D
madner

#777 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Gardijske brigade, ne HV. S tim da u Bosni nisu previse dobro prosle, pa je ipak kvalitet malo upitan.

Imas li neki primjer vodjenja bitke u dubini? Posebno me zanima koja je to osnovna modularna jedinica koja djeluje samostalno? :D
shadowblade

#778 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

madner wrote:Gardijske brigade, ne HV. S tim da u Bosni nisu previse dobro prosle, pa je ipak kvalitet malo upitan.

Imas li neki primjer vodjenja bitke u dubini? Posebno me zanima koja je to osnovna modularna jedinica koja djeluje samostalno? :D
Imam, ali preći ćemo u offtopic.
madner

#779 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Samo naprijed, situacija je napeta. :D
junior3

#780 Re: Heroji Vukovara

Post by junior3 »

shadowblade wrote:
Nije nama Rusija isplanirala sve akcije,kao vama vasa voljena Amerika. :lol:
shadowblade

#781 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

mozda ti i imas mnogo vise godina od 18, ali tvoji komentari, zakljucci, razmisljanje itd to ne pokazuju.
Koji zaključci, komentari. Navedi mi koje. Ne laprdaj.
dalje, mozes ti raspravljati o cemu hoces, ali trebas imati jake argumente za svoje tvrdnje.
Imam, cifru o granatama koje su pale na Sarajevo nisam ja izmislio. Piše na bošnjačkoj wikipediji.
u protivnom, ispadas obicno laprdalo. ne mozes meni objasnjavati kako je bilo u sarajevu 92-95, pa me cak i ubjedjivati koliko sam dnevno primao granata (slovom i brojem)
To su vaši bošnjački podatci.
i na kraju, da nesto razjasnimo: sta je uopce cilj tvoga pisanja, tj sta zelis da nam dokazes:
1. da srbi lazu
2. da je na vukovar palo vise granata nego na sarajevo
3. da su hrvati bolji borci od srba
4. da su hrvati bolji borci od bosnjaka
5. nista od gore navedenog vec:________________(navesti sta)
1. Teško je reći dali lažu, muljaju, plasiraju poluistine ili jednostavno ne iznose podatke kako treba.
2. Na Vukovar je palo više granata i pri tome ostajem.
3. Prošli rat su dobili Hrvati. Ne znam, možda i nisu bolji..
4. Ne znam
shadowblade

#782 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

junior3 wrote:
shadowblade wrote:
Nije nama Rusija isplanirala sve akcije,kao vama vasa voljena Amerika. :lol:
Da je Rusija bila kojim slučajem na Balkanu, ja mislim da bi ih vi histerično moljakali da mobiliziraju i Vladivostok i dovedu na Balkan da ratuju umjesto vas. Uvijek me iznenadi koliko ste se spremni uvlačiti u rusko dupe.
madner

#783 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Ima li iko slike Stupa da usporedimo sa Vukovarom. Cisto da vidi sta je razaranje?
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#784 Re: Heroji Vukovara

Post by Woody »

Joj, moj @shadowblade :lol: :lol: :lol: što me slatko nasmija:
Doktrina zračno-kopnene bitke i modularnog ustroja kakvu koriste Izraelci i SAD.
O kojoj HV ti zboriš? Je li to ona iz 91-e kada su se masovno koristili sulunari, bokerice ili u najboljem slučaju neki ovakvi "Krešimiri":

Image

Ili, pak, govoriš o HV-u iz 95e, kada je samo bilo bitno stići traktore na mlazni pogon?

Nešto se ni u jednom slučaju ne sjećam angažmana niti Hrvatske Mornarice niti Hrvatskih Zračnih Snaga, sem onih 13 MiG-ova 21, od kojih je jedan oboren a 3 oštećena i vraćena na aerodrome, a da nijedan nije dobacio dalje od Gospića :? Aha, sad znam! Ti misliš na one EA-6B i F/A-18 US N/F koji su se istovarili na Udbini i Kninu. Ali, čekaj, na njima su bile oznake USA, kako sad to?

Mislim, dečko, ali zaista, PRETJERUJEŠ u opisima. Evo tebi dvojka za trud, pa hajde kući i pročitaj tu lekciju još jednom. Čuj zračno-kopnene bitke i modularni ustroj kakve koristi US Army i IDF, mislim :lol: :lol: :lol:
madner

#785 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Ovo je bio vrh, sto jest jest.

Samo jos da dokucimo koja je tacno razlika izmedju ustroja brigade HV i JNA.
junior3

#786 Re: Heroji Vukovara

Post by junior3 »

Da je Rusija bila kojim slučajem na Balkanu, ja mislim da bi ih vi histerično moljakali da mobiliziraju i Vladivostok i dovedu na Balkan da ratuju umjesto vas. Uvijek me iznenadi koliko ste se spremni uvlačiti u rusko dupe.
Vidilo se ko se kome uvlacio u dupe,cak sta vise jos niste izasli iz americke bulje.Oluju je ispalnirao Gotovina,legionar u legiji sve naucio. haha :lol:
Zadovoljan sam opet kako je bilo na koridoru. :izet:
shadowblade

#787 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

Nešto se ni u jednom slučaju ne sjećam angažmana niti Hrvatske Mornarice niti Hrvatskih Zračnih Snaga, sem onih 13 MiG-ova 21, od kojih je jedan oboren a 3 oštećena i vraćena na aerodrome, a da nijedan nije dobacio dalje od Gospića
HRZ je imao 21 zrakoplov i 10 Mi-24 helikoptera.
Ipak, glavnu ulogu je imalo topništvo.
:? Aha, sad znam! Ti misliš na one EA-6B i F/A-18 US N/F koji su se istovarili na Udbini i Kninu
Nikad Knin nije bombardiran zrakoplovstvom u operaciji. To je tvoja laž. Uništen je jedan srpski radar na Plješevici od NATO-a prije Oluje i to je sve. Udbinu su gađali hrvatski avioni. Isto kao i Petrovu goru, Ćelavac, Zrinsku goru i ostale radio-relejne sustave.
shadowblade

#788 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

junior3 wrote:
Vidilo se ko se kome uvlacio u dupe,cak sta vise jos niste izasli iz americke bulje.Oluju je ispalnirao Gotovina,legionar u legiji sve naucio. haha :lol:
Oluju nije isplanirao jedan general niti je mogao. Sve je planirao operativni stožer HV-a.
Ramzess Veliki

#789 Re: Heroji Vukovara

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Imas li neki primjer vodjenja bitke u dubini? Posebno me zanima koja je to osnovna modularna jedinica koja djeluje samostalno? :D
Kako ne znaš - tri-četiri nadrogirana idiota. :lol: :lol: :lol:
madner

#790 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Ne ometaj covjeka, razmislja :lol: :D
shadowblade

#791 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

madner wrote:Ovo je bio vrh, sto jest jest.

Samo jos da dokucimo koja je tacno razlika izmedju ustroja brigade HV i JNA.
Na tvoje upise ne odgovaram. Suviše muke je potrebno da se tebi nešto objasni.
junior3

#792 Re: Heroji Vukovara

Post by junior3 »

shadowblade wrote:
junior3 wrote:
Oluju nije isplanirao jedan general niti je mogao. Sve je planirao operativni stožer HV-a.
Nema sumnje. :lol:
shadowblade

#793 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

Odosmo u offtopic, tema je Vukovar.
madner

#794 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Buci buci, evo necu se vise smijati padobranskoj doktrini dubinskog prodora. :D
shadowblade

#795 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

Primjetio sam nešto čudno. Mnogi Bošnjaci i Srbi na temi se odlično slažu, nadopunjuju i smiješe. :D
Što je reć da niste tako složni ko bečki dečaci u stvarnom životu? :lol:
madner

#796 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Samo kada je neko smjesan. :D
shadowblade

#797 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

Neka, možete se barem u nečemu ujediniti. U sprdanju onih koji su postigli najviše uspjeha i jedini pobijedili u ratu.
Nego, ajmo mi na temu konačno. :izet:
madner

#798 Re: Heroji Vukovara

Post by madner »

Svaka vam cast, kada nama 200 000 ljudi bude drzalo zemlju presjecenu, unajmit cemo vas da nam prosljedite tajne vazdusne bitke i vertikalnog napada bez ozbiljne avijacije.

Inace sve je receno o temi, Vukovar zadrzao JNA duze nego planirano, HV platio skupo tu cijenu, JNA nije bila u stanju mobilisati ljudstvo i presla na liniju Velike Srbije umjesto ocuvanja Jugoslavije.
shadowblade

#799 Re: Heroji Vukovara

Post by shadowblade »

Ajmo mi na temu. Malo srpske morbidne propagande i opisa vukovarske bitke.

Image

Image

Image

Ovaj zadnji o mitrovici je vrh. :lol:
animals

#800 Re: Heroji Vukovara

Post by animals »

madner wrote:Svaka vam cast, kada nama 200 000 ljudi bude drzalo zemlju presjecenu, unajmit cemo vas da nam prosljedite tajne vazdusne bitke i vertikalnog napada bez ozbiljne avijacije.

Inace sve je receno o temi, Vukovar zadrzao JNA duze nego planirano, HV platio skupo tu cijenu, JNA nije bila u stanju mobilisati ljudstvo i presla na liniju Velike Srbije umjesto ocuvanja Jugoslavije.
Ja mislio ti neki ozbiljan sugovornik :run: i ti se smijes Vukovarskim braniteljima..pa pogledaj slike iz zraka Vukovara nakon zavrsetka razaranja.i nadji i jedan drugi grad koji je bio toliko razoren u BIH..nije ni jedan..
Post Reply