Astrix wrote: ↑31/05/2022 14:04
Jel ima neki način da preko pošte pošaljem neke dokumente za Sloveniju a da to ne traje 15 dana? Tipa da bude 3-4 dana.
DHL - doci ce za onoliko koliko platis
BHP - jeftinij nacin, doci ce za 7-15 dana
BHP EMS - doci ce 1-3 dana.
Astrix wrote: ↑31/05/2022 14:13
Slao sam prije mjesec dana avionom dokumente i trajalo je skoro 15 dana, platio 10KM.
10KM nije dovoljno da posaljes nesto iz Sarajeva za Brcko, a da dodje sutradan. (karikiram)
kasnas wrote: ↑04/06/2022 18:54
Pošiljke koje nisu trackovane naplaćuju po 1.80 KM. Pošiljke koje su praćene šalju na carinu da uzmu 3.50 KM zbog otvaranja. Za lijekova im trebalo.
Tacno, legalna pljačka. Ipak, treba imatu na umu da je vrijednost koja se carini i podlijeze porezima 300KM!!! Ovo nema nigdje u EU i ja sam se naprosto sokirao kada su s 50KM digli na 300KM. Kako se budemo priblizavali EU (Ako ikada) vratit ce na 50KM.
Eh sada, druga stvar je sto je 1.80KM nelegalno
Black swan wrote: ↑04/06/2022 19:21
Da bismo izbjegli 3.50 busili smo knjige i unjima slali cdove
Ne kontam, kakve veze ima sadrzaj paketa s naplatom? Taj iznos se placa na otvaranje i pregled posiljke, svejedno je sta je unutra.
dječak sa šibicama wrote: ↑05/06/2022 09:31
Koji su to mufljuzi, mogu pratiti posiljku po broju sto i sami nude kao opciju na svojoj stranici, dobijem onu obavijest da moram otici na jebenu stanicu da podignem nekakvo pismo
Oni su mufljuzi, mi smo debili. Kada kazem mi, mislim na sve one koji ne prijave ovakvo ponašanje. Sve dok se ne prijavi NECE SE POBOLJŠATI SAMO OD SEBE, jer nadredjeni postara NE ZNA ŠTA ON RADI NA TERENU, dok se ne prijavi. Prema tome, znam da nam je svima mrsko pisati dokument, pa predati na salter, pa evo ekvivalenta toj prijavi, samo mailom
https://www.posta.ba/contact/
Black swan wrote: ↑05/06/2022 09:56
Zamisli postara pjehe ili na bajku sa 100 takvih posiljki po kilo
To mu je posao, postoje dimenzije i tezina koja MORA BITI ISPORUCENA NA ADRESU. Ako ima previse posiljki, moraju se organizovati
tap3ah75 wrote: ↑05/06/2022 10:00
Meni to rade kad preko olx šaljem brzom poštom.
Ti si jos vise zakinut. Zali se OLX-u direktno, postar nece nikada vise ponoviti tu radnju
Black swan wrote: ↑05/06/2022 10:30
Nije mu poso da nosa tvojr pakete od 25 kila a ti nisi kuci
Ima covjek torbu sto stane u torbu stane
Molim bez suplje
Jedino ko prosipa šuplju si ti. Ne mora od 25 kila, mora od 250g. Ako ne stane u torbu 20 paketa, moraju organizovati drugi način dostave, jer je DUZAN DOSTAVITI NA ADRESU. Na stranici poste imaju tacna pravila do koje kilaze i dimenzija MORA da donese na adresu. Mislim da je 1kg i 30cm, ali nisam 100% siguran, davno gledao
Na kraju da navedem, PRIJAVLJUJTE SVE KOJE NE RADE POSAO, policiju, poštara, komunalca, referenta, pm, sve, papir sve zapamti. Desetke servisa sam poboljšao za sebe, jer ih koristim, prijavama.
Gore navedeno vam pisem iz iskustva i s razgovorom s jednim od poslovodja, koji kaze da se sve prijave ozbiljno razmatraju i po njima se djeluje. Kada postar skonta da ga je neko prijavio, vise ne rizikuje jer ide % od plate, kao i u slucaju ponovljenih radnji, opomena pred otkaz.
PS: ne pravim se pametan, samo dijelim svoje visegodisnje iskustvo. Za ono sto placate trazite ODGOVORNOST.
Nemojte dopustiti da vas bilo ko levati, zivot je kratak!