horkesh wrote:Joj, jesi zeznut ti pravo. Ne moraš se zamarati stvarima poput diskursa, dijaloga i argumentacije - ti samo kažeš nekome da kmeči i boli te briga, najjači siFudo Bosna wrote:
Lapsus lingve, inace moj omiljeni glumac...
"Kmecis" drug kao da ti, "zdrav zub vade",a ja nisam ni rekao da konkretno taj skup podrzavam, vec sam i ranije obrazlagao da moramo imati prijatelje i BIH kao drzava i Bosnjaci kao narod...
I opet kazem zastava paradrzava , zaobilazenje Sarajeva, ni pod razno nisu = ovom skupu Erdoganovih a cak i prosjecan Turcin iz R.Turske vise postuje drzavu BIH od jednog Dodika koji je entitrtski premijer jednog entiteta u BIH.
U Zetru necu ici, a i kada bi isao , ponio bi sa sobom drzavnu BIH zastavu....
Turci tu ,BIH zastavu itekako postuju ,za razliku od Dodika, Plenkovica i kompanije...
![]()
Ukratko, neka crknu dušmani od muke, uobičajeni recept bh. patriJota u posljednjih 20-ak godina, a, kao što vidimo, država nam nikad bolje nije stajalaMa dalekovidna politika, ne bi nas Erdogan prodao Putinu da mu se uliže, jok, đe bi on.
Pa gradi prijateljstvo, a ne sluganstvo. Vrlo jednostavno. Po kojoj se logici prijateljstvo s Turskom gradi predizbornim mitingom Erdoganove stranke? Šta ako izgubi? Je li Erdogan = Turska?
Eno Vučić potpisa bruku sporazumu u Turskoj,ljudi otvaraju fabrike k'o ludi, a nešto ne vidim turske zastavice po BeograduZnači, može i bez toga. I zapamti, ubuduće samo se poklopiti ušima kad neko drugi odluči doći u Bosnu k'o u svoju prćiju, bez da ikog pita.
Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- Fudo Bosna
#776 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- insomnia78
#777 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Nego se vi ne kurcite puno, dobro, mozete ovdje po forumu, da ne bude

Nego, saget glavu i tihim glasom merhaba askeri
Ma skontacete vec. Nij krv voda

Nego, saget glavu i tihim glasom merhaba askeri
Ma skontacete vec. Nij krv voda
- kamberovica polje
#778 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Streptokok wrote:Bolje reci kupuje vam dobra, gazduju a srbi rade za nadnicu. Jos da vam pocnu prciti zene bice isto ko i onomad za vrijeme okupacije.kamberovica polje wrote:Što bi đikani bili na aparatima pa sultan im investira milione u maticu.Streptokok wrote:Erdogan u bosnu, salonci i đikani na aparate. Puna im usta zajednistva i demokratije, ne moze im pomoci ni sveti kacavenda aplicirajuci sveti milokliz.
Ajde lagano na youtube i baci drkicu na neki sultanov govor, postaješ paranoičan.
- Fudo Bosna
#779 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
horkesh wrote:Joj, jesi zeznut ti pravo. Ne moraš se zamarati stvarima poput diskursa, dijaloga i argumentacije - ti samo kažeš nekome da kmeči i boli te briga, najjači siFudo Bosna wrote:
Lapsus lingve, inace moj omiljeni glumac...
"Kmecis" drug kao da ti, "zdrav zub vade",a ja nisam ni rekao da konkretno taj skup podrzavam, vec sam i ranije obrazlagao da moramo imati prijatelje i BIH kao drzava i Bosnjaci kao narod...
I opet kazem zastava paradrzava , zaobilazenje Sarajeva, ni pod razno nisu = ovom skupu Erdoganovih a cak i prosjecan Turcin iz R.Turske vise postuje drzavu BIH od jednog Dodika koji je entitrtski premijer jednog entiteta u BIH.
U Zetru necu ici, a i kada bi isao , ponio bi sa sobom drzavnu BIH zastavu....
Turci tu ,BIH zastavu itekako postuju ,za razliku od Dodika, Plenkovica i kompanije...
![]()
Ukratko, neka crknu dušmani od muke, uobičajeni recept bh. patriJota u posljednjih 20-ak godina, a, kao što vidimo, država nam nikad bolje nije stajalaMa dalekovidna politika, ne bi nas Erdogan prodao Putinu da mu se uliže, jok, đe bi on.
Pa gradi prijateljstvo, a ne sluganstvo. Vrlo jednostavno. Po kojoj se logici prijateljstvo s Turskom gradi predizbornim mitingom Erdoganove stranke? Šta ako izgubi? Je li Erdogan = Turska?
Eno Vučić potpisa bruku sporazumu u Turskoj,ljudi otvaraju fabrike k'o ludi, a nešto ne vidim turske zastavice po BeograduZnači, može i bez toga. I zapamti, ubuduće samo se poklopiti ušima kad neko drugi odluči doći u Bosnu k'o u svoju prćiju, bez da ikog pita.
Dijalog i diskurs? Valjda su gole straznjice Skota taj "dijalog" , pa nama drugima zamjeras sto ga nemamo?
Ja i jesam za prijateljstvo a ne sluganstvo, jesam li pisao da sam za skup, ne nisam, ali nisam ni za, "kmecanje" , ama bas na svaki spomen Turske ili Erdogana, kao da tebi i drugima , "zdrav zub vade"...
Zasto da se ja poklapam, ti se poklopi, pa proteklih 23 godine od rata si svjedok da ti to komsije konstantno i bez Erdogana rade,( ili mozda i ne zivis i Bosni pa ne znas kako je susjedi i domaca "sluzincad", uvazavaju i ,"postuju", ali , " malo morgen")?
Vucic potpisuje jer hoce dobro svojoj zemlji, a Srbija je i ozbiljnija kao drzava i ekonomski vece trziste, a i BIH sama mora stvoriti povoljne preduslove za veca ulaganja, konkretno i iz R. Turske. Naravno, uz ovakvu "podrsku", sutra neka i pocnu neku kapitalnu investiciju, imace stalno opiranje i "kmecanje" dijela Bosnjaka , vazda "nezadovoljnih" i konstantno trazenje mahana , svakom Tursko-Bosanskom ekonomskom projektu...
Ne , nisam za ovaj stranacki skup, a jesam za prijateljstvo sa R.Turskom, ali izdajnicka politika Covketa i Dode nece biti nista " manje ocigledna" , eto ,samo "maksuz", zbog ovog stranackog skupa, pa oni ce i bez ovog skupa nastaviti raditi, ono sto su radili i ranije !
- @mba
#780 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
pa u cemu je problem, nemate pojma sta ce covjek pricati a vec vam smeta, ako covjek ima kome da se obrati nek se obrati, cega se bojite!
ja da sam dole licno bi otisao da cujem sta ce reci!
ja da sam dole licno bi otisao da cujem sta ce reci!
- horkesh
#781 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Nisam s tom slikom replicirao u raspravi, valjda uviđaš razliku. Ali vidim da te pravo zaboljelo toFudo Bosna wrote: Dijalog i diskurs? Valjda su gole straznjice Skota taj "dijalog" , pa nama drugima zamjeras sto ga nemamo?
Aha, evo ga opet, mrski neprijatelji Bošnjaka kmečeFudo Bosna wrote:Ja i jesam za prijateljstvo a ne sluganstvo, jesam li pisao da sam za skup, ne nisam, ali nisam ni za, "kmecanje" , ama bas na svaki spomen Turske ili Erdogana, kao da tebi i drugima , "zdrav zub vade"...
Logika bez mane. Susjedi i domaća "služinčad" to već rade. Eh sad, umjesto da se mi borimo protiv toga i jačamo državu, mi trebamo reći "e vala, ako mogu oni, može i Erdogan". Genijalno, nema šta.Fudo Bosna wrote:Zasto da se ja poklapam, ti se poklopi, pa proteklih 23 godine od rata si svjedok da ti to komsije konstantno i bez Erdogana rade,( ili mozda i ne zivis i Bosni pa ne znas kako je susjedi i domaca "sluzincad", uvazavaju i ,"postuju", ali , " malo morgen")?
Opet isto, oni nas već mrze, pa eto, neka nas mrze još više. A neće, bit će oni vrlo, vrlo sretni zbog ovoga. No, džaba objašnjavati zluradim i kratkovidim koji, prosto, hoće samo da komšije boli.Fudo Bosna wrote:Vucic potpisuje jer hoce dobro svojoj zemlji, a Srbija je i ozbiljnija kao drzava i ekonomski vece trziste, a i BIH sama mora stvoriti povoljne preduslove za veca ulaganja, konkretno i iz R. Turske. Naravno, uz ovakvu "podrsku", sutra neka i pocnu neku kapitalnu investiciju, imace stalno opiranje i "kmecanje" dijela Bosnjaka , vazda "nezadovoljnih" i konstantno trazenje mahana , svakom Tursko-Bosanskom ekonomskom projektu...
Ne , nisam za ovaj stranacki skup, a jesam za prijateljstvo sa R.Turskom, ali izdajnicka politika Covketa i Dode nece biti nista " manje ocigledna" , eto ,samo "maksuz", zbog ovog stranackog skupa, pa oni ce i bez ovog skupa nastaviti raditi, ono sto su radili i ranije !
I opet kmečanje tih nezadovoljnih Bošnjaka, onih istih koji ne vide kako naša država jača iz dana u dan i kako Sarajevo nikad ljepše i kako se bolje živi
Još jednom da ponovim: ovo nije ni državna, ni prijateljska posjeta, ovo je Erdoganov predizborni miting za kojeg nikoga nije ni pitao može li doći.
Ali logika Bošnjaka koji ovo podržavaju je "kad mogu Hrvatska i Srbija pišati po nama, može, vala, i Erdogan".
Možda bi ipak neka slika kišobrana bila ilustrativnija za mentalni sklop Bošnjaka koji će napuniti Zetru od pregibanja? Ili neki turski vazal na koljenima pred velikim Sultanom. Toliko opcija...
- rajv0sa
#782 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Pa ko nije za sultana nije Bošnjak, nema tu raspravekamberovica polje wrote:Streptokok wrote: Bolje reci kupuje vam dobra, gazduju a srbi rade za nadnicu. Jos da vam pocnu prciti zene bice isto ko i onomad za vrijeme okupacije.![]()
Ajde lagano na youtube i baci drkicu na neki sultanov govor, postaješ paranoičan.
- Fudo Bosna
#783 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
horkesh wrote:Nisam s tom slikom replicirao u raspravi, valjda uviđaš razliku. Ali vidim da te pravo zaboljelo toFudo Bosna wrote: Dijalog i diskurs? Valjda su gole straznjice Skota taj "dijalog" , pa nama drugima zamjeras sto ga nemamo?S druge strane, ti ne možeš, bolan, post izgurati da dvaput ne spomeneš kmečanje
![]()
Aha, evo ga opet, mrski neprijatelji Bošnjaka kmečeFudo Bosna wrote:Ja i jesam za prijateljstvo a ne sluganstvo, jesam li pisao da sam za skup, ne nisam, ali nisam ni za, "kmecanje" , ama bas na svaki spomen Turske ili Erdogana, kao da tebi i drugima , "zdrav zub vade"...![]()
Logika bez mane. Susjedi i domaća "služinčad" to već rade. Eh sad, umjesto da se mi borimo protiv toga i jačamo državu, mi trebamo reći "e vala, ako mogu oni, može i Erdogan". Genijalno, nema šta.Fudo Bosna wrote:Zasto da se ja poklapam, ti se poklopi, pa proteklih 23 godine od rata si svjedok da ti to komsije konstantno i bez Erdogana rade,( ili mozda i ne zivis i Bosni pa ne znas kako je susjedi i domaca "sluzincad", uvazavaju i ,"postuju", ali , " malo morgen")?
Opet isto, oni nas već mrze, pa eto, neka nas mrze još više. A neće, bit će oni vrlo, vrlo sretni zbog ovoga. No, džaba objašnjavati zluradim i kratkovidim koji, prosto, hoće samo da komšije boli.Fudo Bosna wrote:Vucic potpisuje jer hoce dobro svojoj zemlji, a Srbija je i ozbiljnija kao drzava i ekonomski vece trziste, a i BIH sama mora stvoriti povoljne preduslove za veca ulaganja, konkretno i iz R. Turske. Naravno, uz ovakvu "podrsku", sutra neka i pocnu neku kapitalnu investiciju, imace stalno opiranje i "kmecanje" dijela Bosnjaka , vazda "nezadovoljnih" i konstantno trazenje mahana , svakom Tursko-Bosanskom ekonomskom projektu...
I opet kmečanje tih nezadovoljnih Bošnjaka, onih istih koji ne vide kako naša država jača iz dana u dan i kako Sarajevo nikad ljepše i kako se bolje živi![]()
![]()
![]()
Još jednom da ponovim: ovo nije ni državna, ni prijateljska posjeta, ovo je Erdoganov predizborni miting za kojeg nikoga nije ni pitao može li doći.
Ali logika Bošnjaka koji ovo podržavaju je "kad mogu Hrvatska i Srbija pišati po nama, može, vala, i Erdogan".
Možda bi ipak neka slika kišobrana bila ilustrativnija za mentalni sklop Bošnjaka koji će napuniti Zetru od pregibanja? Ili neki turski vazal na koljenima pred velikim Sultanom. Toliko opcija...
E ovako, da skratim, po n -ti put, ponavljam...
Stranacki skup nije bas ," sjajan put" , jacanja prijateljstva, nisam konkretno taj dogadjaj ni podrzavao...
Da li ima svrhe ponovo da ti crtam...
Jos jednom, nista krucijalno ovaj skup nece primijeniti, nisi me shvatio, nisam za "sukanje", eto kada oni mogu, "moremo i mi" i sl... Poenta je da su to radili u ratu , poslije rata, rade danas, i nazalost, radice i ubuduce, sa i bez ovog u Zetri...
Sve patriotske BIH snage moraju traziti i imati saveznike,a Erdogan , koji ovih zadnjih godina perconificira tu , R.Tursku , jeste sigurno jedan od tih i vrlo znacajnih saveznika nase Domovine, ovo ne govorim tek onako vec znam i znam da ima puno Bosnjaka koji zive u Turskoj , a najblizi su saradnici Erdogana i vrlo uticajni, a vjeruj mi da to njihovo misljenje on uvazava, pozna on situaciju ovdje puuno bolje nego sto ti mislis, imam poznanika medju njima cak i Babine rah familije, ne lupam eto , tek "onako" i nije to politika, tu se varas, ono , "od danas do sutra"...
Ponavljam, stranacki skup nije dobra slika tih odnosa, ali i prije ovog skupa se digla, silna antiturska ,"kuka i motika" , pa i medju nekim Bosnjacima, Dodik nece postati nista "veci" patriota zbog ovog dogadjaja a ni Covke, niti ce eto, nesto "vise" raditi, sopstvenoj Domovini o glavi , maksus , zbog skupa u Zetri....
Last edited by Fudo Bosna on 08/05/2018 00:15, edited 5 times in total.
- Fudo Bosna
-
babanovac
#785 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
'naci, vako...
Sultan im se svima lijepo nagovorio prosle godine: "evropska civilizacija je umrla u Bosni, a sahranjena u Siriji!!!" Preskocicu tursku "neutralnost" u sirijskom ratu.
'naci vako...
Rusko-tursko-srpska civilizacija je jasna. Nemre jedna jedina granata 150 mm pobit tolko insana,
nema sanse. Naci, to su NATO placenici, jal postavljali tijela poginulih u saobracajnoj nesreci, jal su bile lutke, a sve da bi se ocrnili neki tam. 'naci, vako.
U Srebrenici nije bilo genocida. Tako vele i turski i srpski parlament, a rezoluciju UN-a je oborio ruski predstavnik. Naci, tu je konsenzus jasan. Mir, mir, niko nije kriv. Ako je neko i ubijen, to su uradili francuski legionari, u srpskim uniformama.
Naci vako... Netanjahu je supcina, jest Allahi mi, Vucic je ljudina. Dobro, Netanjahu ni na skanku nebi izjavio da ce za svakog mrtvog Izraelca ubiti 100 Arapa, ali mi znamo dobro sta on misli.
Naci vako... Apsi Dudakovica. Apsi Divjaka. Apsi ljiljane... Apsi sve koji su izasli na referendum 1992. Otkud im pravo da odlucuju o sudbini necega sto nije njihovo? Babo je to u amanet ostavio, a oni referendum. U amanet. I ocevu vam rodnu kucu i djedov mezar. Dodjite braco Turci, dodjite, posluzite se.
Sultan im se svima lijepo nagovorio prosle godine: "evropska civilizacija je umrla u Bosni, a sahranjena u Siriji!!!" Preskocicu tursku "neutralnost" u sirijskom ratu.
'naci vako...
Rusko-tursko-srpska civilizacija je jasna. Nemre jedna jedina granata 150 mm pobit tolko insana,
nema sanse. Naci, to su NATO placenici, jal postavljali tijela poginulih u saobracajnoj nesreci, jal su bile lutke, a sve da bi se ocrnili neki tam. 'naci, vako.
U Srebrenici nije bilo genocida. Tako vele i turski i srpski parlament, a rezoluciju UN-a je oborio ruski predstavnik. Naci, tu je konsenzus jasan. Mir, mir, niko nije kriv. Ako je neko i ubijen, to su uradili francuski legionari, u srpskim uniformama.
Naci vako... Netanjahu je supcina, jest Allahi mi, Vucic je ljudina. Dobro, Netanjahu ni na skanku nebi izjavio da ce za svakog mrtvog Izraelca ubiti 100 Arapa, ali mi znamo dobro sta on misli.
Naci vako... Apsi Dudakovica. Apsi Divjaka. Apsi ljiljane... Apsi sve koji su izasli na referendum 1992. Otkud im pravo da odlucuju o sudbini necega sto nije njihovo? Babo je to u amanet ostavio, a oni referendum. U amanet. I ocevu vam rodnu kucu i djedov mezar. Dodjite braco Turci, dodjite, posluzite se.
- JThomas
#786 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
realno šizofrenija je biti za erdogana a protiv putina. ili obratno. zato jer je to - isto. ali na balkanu sve to može.
- Smrcak15
#787 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
a cuj to, je li to Erdoganovi jarani iz parlamenta dolaze u Bosnu da govore protiv srba i trnjesaju gluposti i da se ocito bore protiv srba kao rusi protiv Bosne, stavljanjem veta na rezolucije o srebrenici, slanje parlamentarke Matvijenko da govori kako je ovo gradjanski rat a ne agresija i ostale ruske glupostiJThomas wrote:realno šizofrenija je biti za erdogana a protiv putina. ili obratno. zato jer je to - isto. ali na balkanu sve to može.
niposto, nego turci rade za dobrobit svih, eno samo pogledaj ovaj zadnji njihov potez spajanja sarajeva i beograda autoputom
Normalno je biti za erodgana koji radi za dobrobit vih naroda na balkanu naspram polupijanih rusa kojima je NATO trn u oku i svakome priojete ko bude ulazio u NATO i gledaju kako samo da rasture a ne da zblize....i onda mi pricas o nekim sizofrenijama, te price druze macku o rep zavezi.
-
kiligonzales
#788 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Bosnjaci su neka cudna sorta, grizu ruke svojih prijatelja, umjesto da ovome ne pridaju paznju, u Zetru nek ode ko hoce, oni od svega prave medijski balon, nepotrebno pusu u njega i prave antierdoganovsku kampanju u BiH, neke struje za i protiv. Bolesno.
Ono prave pricu kao da je frajer uzeo kod SCC napravio miting i pozvo Bosnjake da mu se odazovu predizbornom skupu.
U svemu ovome se ogleda nezrelost pojedinih politicara, imaju potrebu da komentiraju sve sto ih se ne tice.
Ono prave pricu kao da je frajer uzeo kod SCC napravio miting i pozvo Bosnjake da mu se odazovu predizbornom skupu.
U svemu ovome se ogleda nezrelost pojedinih politicara, imaju potrebu da komentiraju sve sto ih se ne tice.
- JThomas
#789 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
a oni međusobno dobri i saveznici, vidi tog čuda...
-
kiligonzales
#790 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
svi oni jedu iz iste politicke tepsije, samo je interes bitan...JThomas wrote:realno šizofrenija je biti za erdogana a protiv putina. ili obratno. zato jer je to - isto. ali na balkanu sve to može.
- stakasa
#791 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Znaci po tebi je ovo bezveze, ne treba obracat paznju?kiligonzales wrote:Bosnjaci su neka cudna sorta, grizu ruke svojih prijatelja, umjesto da ovome ne pridaju paznju, u Zetru nek ode ko hoce, oni od svega prave medijski balon, nepotrebno pusu u njega i prave antierdoganovsku kampanju u BiH, neke struje za i protiv. Bolesno.
- JThomas
#792 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
ali ja se ne mogu načuditi da neko ne vidi da je kalup isti. pa erdogan konkretnije pomaže srbiju nego bosnu, i nego rusija srbiju. ali on nam je prijatelj, a rusija i srbija neprijatelji 
-
kiligonzales
#793 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Digla se u vremenu kada Srbi prave novu eru svojih odnosa sa Ankarom, Hrvati neke nove relacije s Rusima, samo Bosnjo ne zna da cuva svoje odnose sa prijateljima, pa bili oni Ameri, Turci, Arapi, kurci i palci... Samo truckaj i seruckaj po svemu sto se tice tih odnosa, ne valjaju ovi, ne valjaju oni, a realno kakvi smo mi ne valjamo ni sebi samima...Fudo Bosna wrote:
E ovako, da skratim, po n -ti put, ponavljam...
Stranacki skup nije bas ," sjajan put" , jacanja prijateljstva, nisam konkretno taj dogadjaj ni podrzavao...
Da li ima svrhe ponovo da ti crtam...![]()
Jos jednom, nista krucijalno ovaj skup nece primijeniti, nisi me shvatio, nisam za "sukanje", eto kada oni mogu, "moremo i mi" i sl... Poenta je da su to radili u ratu , poslije rata, rade danas, i nazalost, radice i ubuduce, sa i bez ovog u Zetri...
Sve patriotske BIH snage moraju traziti i imati saveznike,a Erdogan , koji ovih zadnjih godina perconificira tu , R.Tursku , jeste sigurno jedan od tih i vrlo znacajnih saveznika nase Domovine, ovo ne govorim tek onako vec znam i znam da ima puno Bosnjaka koji zive u Turskoj , a najblizi su saradnici Erdogana i vrlo uticajni, a vjeruj mi da to njihovo misljenje on uvazava, pozna on situaciju ovdje puuno bolje nego sto ti mislis, imam poznanika medju njima cak i Babine rah familije, ne lupam eto , tek "onako" i nije to politika, tu se varas, ono , "od danas do sutra"...
Ponavljam, stranacki skup nije dobra slika tih odnosa, ali i prije ovog skupa se digla, silna antiturska ,"kuka i motika" , pa i medju nekim Bosnjacima, Dodik nece postati nista "veci" patriota zbog ovog dogadjaja a ni Covke, niti ce eto, nesto "vise" raditi, sopstvenoj Domovini o glavi , maksus , zbog skupa u Zetri....
-
kiligonzales
#794 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Apsolutno, kada se uzme u obzir ono sto ce se desiti u Zetri ne tice se nas, nego turskih izbora.stakasa wrote:Znaci po tebi je ovo bezveze, ne treba obracat paznju?kiligonzales wrote:Bosnjaci su neka cudna sorta, grizu ruke svojih prijatelja, umjesto da ovome ne pridaju paznju, u Zetru nek ode ko hoce, oni od svega prave medijski balon, nepotrebno pusu u njega i prave antierdoganovsku kampanju u BiH, neke struje za i protiv. Bolesno.
Raja se povodi za tenzijama koji proizvode dousnicki mediji poput Avaza i kojekakvih drugih smetljara, koji bi kad bi mogli svaku
korisnu realaciju Bosnja satrali. Da im je pristup objektivan kao sto nije, nebi uopste predimenzionirali pricu oko ovog skupa. Pustili bi da se desi i kud koji mili moji.
- Roccohljup
#795 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
jes jes....da smo pametni pa da od tog napravimo biznis.....izdajemo drzavu za pravljenje prediznornih mitinga i skupova.....prednost imaju diktatori (budući i sadašnji)....cijena sitnica

-
Novak20
#796 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Trebalo bi Kurdima izdati Skenderiju. Isti dan, naravno. 
Edit: Može i gulenovcima. I oni su Turci.
Edit: Može i gulenovcima. I oni su Turci.
Last edited by Novak20 on 08/05/2018 10:00, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#797 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
To je laz. Samo se Srbi ulizuju bolje, pa im i premijer moze pjevati Tajipu, za potrebe Srbije. Treba shvatiti da Srbija ima vece povlastice za investitore nego mi, pa je iz ekonomskih razloga isplativije ulagati kod njih nego kod nas, na kraju su pristali da im Turci grade pojedine dionice autoputa po Srbiji, sve za rad boljih odnosa i opet kad se pogleda ono sto cini odnose te dvije drzave i koliko turska drzavna agencija za razvoj ili TIKA ulozi u Srbiju je manje nego u BiH. Mislim koga briga sto Tika ima more projekata realizovanih u BiH sto se tice obnove njene bastine, jbg koga briga sto su dali kes za cupriju na Drini ili za Ferhadiju, stari most ili Bascarsiju, Carsijsku dzamiju, dok meni ne sazidaju kucu i ne obezbjede auto, vikendicu i tovar posla, nisu uradili nista. Mislim ono jebo Turke i njihove beskamatne kredite povratnicima za poljoprivredu i prvi posao, more nekih programa pomoci sirom BiH, koga je briga, nije Avaz ili Klix spomeno ni neko drugi pa se to nije ni desilo...JThomas wrote:ali ja se ne mogu načuditi da neko ne vidi da je kalup isti. pa erdogan konkretnije pomaže srbiju nego bosnu, i nego rusija srbiju. ali on nam je prijatelj, a rusija i srbija neprijatelji
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... dytdkIkreE
-
babanovac
#798 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ne bore se Rusi protiv Bosne. Bore se protiv Bosne u EU i NATO-u, a u toj borbi ce im Erdogan itekako pomoci. Hladni rat i blokovska podjela su ponovo u modi, Bosna ce sa Bakirom i Erdoganom na istok, nema danas u Bosni ko reci njet. Ili mozda ima, vidjecemo nakon izbora. Bosna, Srbija, Kosovo, Albanija, CG, Makedonija. Previranja u svakoj republici ponaosob. Cini se da su CG i Kosovo zasada nacisto. Srbija nije. Dzindzicevi su bili pro-NATO, pa zavrsise kako zavrsise. Vucic je naucio turski, ali je i Erdogan naucio cirilicu.Smrcak15 wrote:a cuj to, je li to Erdoganovi jarani iz parlamenta dolaze u Bosnu da govore protiv srba i trnjesaju gluposti i da se ocito bore protiv srba kao rusi protiv Bosne, stavljanjem veta na rezolucije o srebrenici, slanje parlamentarke Matvijenko da govori kako je ovo gradjanski rat a ne agresija i ostale ruske glupostiJThomas wrote:realno šizofrenija je biti za erdogana a protiv putina. ili obratno. zato jer je to - isto. ali na balkanu sve to može.
niposto, nego turci rade za dobrobit svih, eno samo pogledaj ovaj zadnji njihov potez spajanja sarajeva i beograda autoputom
Normalno je biti za erodgana koji radi za dobrobit vih naroda na balkanu naspram polupijanih rusa kojima je NATO trn u oku i svakome priojete ko bude ulazio u NATO i gledaju kako samo da rasture a ne da zblize....i onda mi pricas o nekim sizofrenijama, te price druze macku o rep zavezi.
-
kiligonzales
#799 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ovo je jako izdajemo drzavu hahaRoccohljup wrote:jes jes....da smo pametni pa da od tog napravimo biznis.....izdajemo drzavu za pravljenje prediznornih mitinga i skupova.....prednost imaju diktatori (budući i sadašnji)....cijena sitnica![]()
![]()
Jes, eto svi mi potrcali da mu podrsku damo i mahom se poturcili
- stakasa
#800 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Dolazi neko iz druge drzave da drzi predizborni skup u Sarajevu, odricemo se suverenosti a da nas niko na to ne tjera.kiligonzales wrote:Apsolutno, kada se uzme u obzir ono sto ce se desiti u Zetri ne tice se nas, nego turskih izbora.stakasa wrote:Znaci po tebi je ovo bezveze, ne treba obracat paznju?kiligonzales wrote:Bosnjaci su neka cudna sorta, grizu ruke svojih prijatelja, umjesto da ovome ne pridaju paznju, u Zetru nek ode ko hoce, oni od svega prave medijski balon, nepotrebno pusu u njega i prave antierdoganovsku kampanju u BiH, neke struje za i protiv. Bolesno.
Raja se povodi za tenzijama koji proizvode dousnicki mediji poput Avaza i kojekakvih drugih smetljara, koji bi kad bi mogli svaku
korisnu realaciju Bosnja satrali. Da im je pristup objektivan kao sto nije, nebi uopste predimenzionirali pricu oko ovog skupa. Pustili bi da se desi i kud koji mili moji.
Ima li iko onaj referendumski listic iz 92-e, pitanje je ima li ijedna stavka da je primjenjena u praksi. Od suverene, preko nedjeljive pa nadalje