Tačno. A na šta bi tek ličila ta vlast s njima na čelu, tako razjedinjenim, sujetnim, plitkim, budalastim.starisalko wrote:Uz ovakvu ljevicu trebamo bit zahvalni sto postoji SDASeyfo wrote:Davno je receno da je sujeta najveci neprijatelj ljevice u BiH. Kako ona radi i razara ljevicu pokazali su izbori za nacelnika opstine centar,gdje je Ajnadzic pomeo sestoricu lijevih koji su skupa imali vise nego on. Na taj nacin je bastion multietnicnosti, pameti,obrazovanja,kulture, FGR, qraca palaca KAPITULIRAO. I lekcija nije naucena. Kako vrijeme ide,sve je vise lijevih kandidata. A u predsjednistvu jedva ima mjesta za jednog,ni slucajno dvojicu.
Boriša Falatar - predsjednik?
- Banksy
#776 Re: Boriša Falatar - predsjednik
-
starisalko
#777 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zbog svega sto si navela nece nikad ni biti na celu.Nazalost bice u klupama sa dobrim primanjima bez ikakvi obaveza i odgovornostiBanksy wrote:Tačno. A na šta bi tek ličila ta vlast s njima na čelu, tako razjedinjenim, sujetnim, plitkim, budalastim.starisalko wrote:Uz ovakvu ljevicu trebamo bit zahvalni sto postoji SDASeyfo wrote:Davno je receno da je sujeta najveci neprijatelj ljevice u BiH. Kako ona radi i razara ljevicu pokazali su izbori za nacelnika opstine centar,gdje je Ajnadzic pomeo sestoricu lijevih koji su skupa imali vise nego on. Na taj nacin je bastion multietnicnosti, pameti,obrazovanja,kulture, FGR, qraca palaca KAPITULIRAO. I lekcija nije naucena. Kako vrijeme ide,sve je vise lijevih kandidata. A u predsjednistvu jedva ima mjesta za jednog,ni slucajno dvojicu.
-
Seyfo
#778 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kako takvi kapaciteti sa takvim CV-om nisu u stanju uzeti digitron, papir i olovku pa se malo baviti matematikom i IZBORNIM INŽENJERINGOM? Pa Srbi su se poigrali izbornim inženjeringom i uzeli načelničko mjesto u Srebrenici pa sad taj isti načelnik dodjeljuje Dodiku priznanja, zahvale i nagrade.U suštini se zahvaljuje za izborni inženjering. Ili da se jednostavno pomire s tim da nisu tom nivou razvoja?
-
privremeni
#779 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Mnogima je to i vise nego dovoljno. Ulaskom u vlast na vidjelo izlazi sav raskos njihove nesposobnosti, lazi i lopovluka. Nema vise prodaje muda pod bubrege, ups... nekima ipak uspjeva i dalje.starisalko wrote: Zbog svega sto si navela nece nikad ni biti na celu.Nazalost bice u klupama sa dobrim primanjima bez ikakvi obaveza i odgovornosti
-
linobeko
#780 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Da li je neko primijetio šta se desilo u anketi za hrvatskog člana predsjedništva? Nakon prvog dana, Boriša 43% a Komšić 38%, poslije toga dolazi druga anketa na vrh (Pelješki most), i sad je Komšić na 68% a Boriša 23% 
- kmirsad
#781 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Znači da nam se još uvijek mogu prodacati muda pod bubrege...
-
Hafis
#782 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Baš čudno. To je vjerojatno stvar uzorkalinobeko wrote:Da li je neko primijetio šta se desilo u anketi za hrvatskog člana predsjedništva? Nakon prvog dana, Boriša 43% a Komšić 38%, poslije toga dolazi druga anketa na vrh (Pelješki most), i sad je Komšić na 68% a Boriša 23%
Recimo ovdje u anketi za hrvatskog člana predsjedništva, nakon prvog dana Ćović 95%, Raguž 4,9% a Komšo 0,01%.
I sad poslije ovoga s pelješačkim mostom Ćović 98%, Raguž 1,9% a Komšo ni gore ni dole već opet 0,01%.
Mislim da treba izvršiti stručniju randomizaciju uzorka za anketu sukladno znanstvenoj metodologiji i rezultati bi bili kudikamo realniji i točniji.
Evo, ja sam spreman žrtvovati se za naknadu od nekih 1500-2000 euera i odraditi taj posao. Ni prvi ni zadnji, ha ja.
-
linobeko
#783 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Haha mislim da nema sumnje o čemu se radiHafis wrote:Baš čudno. To je vjerojatno stvar uzorkalinobeko wrote:Da li je neko primijetio šta se desilo u anketi za hrvatskog člana predsjedništva? Nakon prvog dana, Boriša 43% a Komšić 38%, poslije toga dolazi druga anketa na vrh (Pelješki most), i sad je Komšić na 68% a Boriša 23%
Recimo ovdje u anketi za hrvatskog člana predsjedništva, nakon prvog dana Ćović 95%, Raguž 4,9% a Komšo 0,01%.
I sad poslije ovoga s pelješačkim mostom Ćović 98%, Raguž 1,9% a Komšo ni gore ni dole već opet 0,01%.
Mislim da treba izvršiti stručniju randomizaciju uzorka za anketu sukladno znanstvenoj metodologiji i rezultati bi bili kudikamo realniji i točniji.
Evo, ja sam spreman žrtvovati se za naknadu od nekih 1500-2000 euera i odraditi taj posao. Ni prvi ni zadnji, ha ja.
Falatar 1504
Komšić 1338
Čović 485
HDZ 1990 158
A sada je situacija:
Falatar 1730
Komšić 5010
Čović 501
HDZ 1990 161
Svima se pomalo povećalo samo Komšiću skoro 4 puta
- kmirsad
#784 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Dok mu se toliko povečalo... mora da koristi neku novu anketnu Viagru, za koju drugi nemaju pojma...
-
putokaz1
#785 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Na anketu klix.ba NS uvjek pobjedi
Analiza stanja na terenu je najbitnija
Široki Brijeg
Čović 98% svi ostai 2%=Čitava HB(Hercegovina plus dio Bosne)
Sarajevo Tu je miješano jer s eglasa i za Bošnjaka i za Hrvata
Zvizdić prvi
Bećirević drugi
Komšić ili Falatar treći
peti Hadžikadunić ili Radončić
Što opet zavisi koji dio Sarajeva(KS)
Gradski dio Više za Komšić Falata Bećirović Ruralni dio više za Zvizdić Radončić ...
Široki Brijeg
Zvizdić prvi
Bećirević drugi
Komšić ili Falatar treći
Gradski dio Više za Komšić Falata Bećirović Ruralni dio više za Zvizdić Radončić ...
- kmirsad
#786 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kakva je situacija u TK
-
Hafis
#787 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Sve je to račun bez krčmara.
Mnogo čega (ako ne i sve) kod izbora članova predsjedništva u FBiH će ovisiti od SDP-a.
Pojava bilo kojeg SDP-ovog kandidata za člana predsjedništva (hrvatskog ili bošnjačkog) će se uveliko odraziti na sve ove dosadašnje kalkulacije. Pogotovo na rezultate ovih ''lijevih'' kandidata - Komšića i Falatara.
A SDP jednostavno MORA imati svog kandidata za predsjedništvo, jer u suprotnom to bi bila veoma loša poruka upućena svojim glasačima i simpatizerima, što bi se zasigurno odrazilo i na uspjeh stranke na izborima.
Komšo je svojom halapljivošću definitivno zakucao budući sastav predsjedništva - Dodik, Ćović i vjerojatno kandidat SDA.
Mnogo čega (ako ne i sve) kod izbora članova predsjedništva u FBiH će ovisiti od SDP-a.
Pojava bilo kojeg SDP-ovog kandidata za člana predsjedništva (hrvatskog ili bošnjačkog) će se uveliko odraziti na sve ove dosadašnje kalkulacije. Pogotovo na rezultate ovih ''lijevih'' kandidata - Komšića i Falatara.
A SDP jednostavno MORA imati svog kandidata za predsjedništvo, jer u suprotnom to bi bila veoma loša poruka upućena svojim glasačima i simpatizerima, što bi se zasigurno odrazilo i na uspjeh stranke na izborima.
Komšo je svojom halapljivošću definitivno zakucao budući sastav predsjedništva - Dodik, Ćović i vjerojatno kandidat SDA.
-
Heartbeats
#788 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne radi se samo o tome nego, iako su svi članovi i vodstvo NS-a "uprli" da po svim svojim kanalima i društvenimm mrežama postavljaju ovu klixovu anketu kao releventanu i jasan pokazatelj "više nego očite podrške i nastupajuće pobjede" ali je više nego indikativno da iste postove lajkaju i dijele vlasnici Klixa, braća Mario i Dario Šimić, što je isto ok i legitimno pa eto ipak baca zeru sumnju na objektivnost anketeputokaz1 wrote:Na anketu klix.ba NS uvjek pobjedi
Široki Brijeg
Zvizdić prvi
Bećirević drugi
Komšić ili Falatar treći
-
linobeko
#789 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nisam ni mislio reći da je anketa relevantna, naravno da nije, samo je smiješno. Inače, prateći tvoje postove vidim da si isfrustriran razjedinjenom ljevicom (i ja sam), mada se ne bi smjelo NS prigovarati za to, prvo je Komšić izletio sa kandidaturom, a onda su i iz SDP rekli da će imati kandidata za bošnjačkog člana... Također, mišljenja sam da malo potcjenjuješ rezultat koji će NS ostvariti na izborima, recimo ja mislim da državni parlament uopšte nije upitan, ali i jedno 4-5 mjesta u federalnom parlamentu... Ali dobro, vidjećemo, izbori će pokazatiputokaz1 wrote:Na anketu klix.ba NS uvjek pobjedi
Široki Brijeg
Zvizdić prvi
Bećirević drugi
Komšić ili Falatar treći
-
putokaz1
#790 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Razbacana ako krenemo od Doboj istoka tu su samo SDA i SDP,da li se tu razvila u međuvremenu neka nova stranka nisam još ''dobio podatke''kmirsad wrote:kakva je situacija u TK
Gračanica tri faktora su bitna SDA SDP i NS
Gradačac SDA i SDP
Srebrenik SDA i SDP
Lukavac znat će se poslije 13 Maja a vjerovatno SDP SDA PDA NZBLOK DF SBB...
Čelić SDA e sad to je premala sredina opozicija je u Fragmentima SBIH NZBLOK HDZ NSRZB ali to su dva tri sela
Teočak SDA u fragmentima SBIH i SDP
Tuzla SDP SDA SBB PDA DF NS BOSS HDZ TA BPS.....
Živinice SDA i SDP SUND SBB SBIH...
Banovići PDA i SDA
Kladanj SDA PDA
Kalesija NBL SDA SDP
Sapna PDa i SDA malo fragmenta SBIH
Iznenađenja su moguća Tuzla kupi 3 puta više od prosjeka ali opet je nebitna za Rezultat na Državnom nivou(2014 Tuzla i Lukavac pobjedio Radončić ali nije utjecalo na krajni rezultat )
Falatar može očekivati glasove u Gradu Gračanica,Gradu Tuzla i ponešto u većim sredinama Živinice,Srebrenik,Gradačac,Lukavac
Komšić mi je nepoznanica,stranka mu na ivici praga ali on može ''na izmišljenoj borbi protiv Čovića'' nabrati nešto glasova
Najbitniji je stav SDP,da li će biti Bećirević,neko drugi ili Niko
Zamislimo SDP podrži Falatara(e to donijelo glasove Boriši i na selima) Možda Borbu za Prvo Mjesto
SDP podrži Komšića takođe Borba protiv Čovića
SDP kandidara Bećirevića Borba protiv Zvizdića
Moguća je i varijanta da i Komšić i Falatar i Bećirević budu poraženi-Njarealnija opcija
Kao AUTSAJDER ali moguće pozitivno iznaneđenja pojavljuej se NZBLOK i Šepić(Zavisno koliko ukradu infrastrukture od SDA)
PDA TK neće imati kandidata za člana Predsjendištva i njihovi glasovi mogu biti odlučujući
-
putokaz1
#791 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nisam ni mislio reći da je anketa relevantna, naravno da nije, samo je smiješno. Inače, prateći tvoje postove vidim da si isfrustriran razjedinjenom ljevicom (i ja sam), mada se ne bi smjelo NS prigovarati za to, prvo je Komšić izletio sa kandidaturom, a onda su i iz SDP rekli da će imati kandidata za bošnjačkog člana... Također, mišljenja sam da malo potcjenjuješ rezultat koji će NS ostvariti na izborima, recimo ja mislim da državni parlament uopšte nije upitan, ali i jedno 4-5 mjesta u federalnom parlamentu... Ali dobro, vidjećemo, izbori će pokazati
[/quote]
Da bi se dobio taj jedan u BH parlament potrebno je
ili 3% na nivou FBIH za BH predstavnički dom-potrebno je oko 35 000 ukupno(2014 BPS 35800)
ili Direktni mandat iz IJ(KS+BPK)- oko 35 000 iz izborne jedinice( 2014 SBB 41000)
Zavisno od broja stranaka,izašlih i slično
Koliki će broj glasova ostvarit NS je nepoznat da li može skupiti 41 000 u KS+BPK ili bar 35000 na nivou FBIH
Za FBIH nivo potrebno je
-oko 30 000 ukupno(2014 SBIH 32000) tj 3% na nivouFBIH
-Ili preko izbornih jedinica,izborna jedinica 11 dovoljno je 8000 i to će se proći a za 2 manadat 23900(SBB 2014) je možda daleko,IJ 7 potrebno je oko 7500(SDP 2014) što bi se moglo proći=sveukupno bi to maksimum 3 direktna mandata u FBIH
Da bi se dobio taj jedan u BH parlament potrebno je
ili 3% na nivou FBIH za BH predstavnički dom-potrebno je oko 35 000 ukupno(2014 BPS 35800)
ili Direktni mandat iz IJ(KS+BPK)- oko 35 000 iz izborne jedinice( 2014 SBB 41000)
Zavisno od broja stranaka,izašlih i slično
Koliki će broj glasova ostvarit NS je nepoznat da li može skupiti 41 000 u KS+BPK ili bar 35000 na nivou FBIH
Za FBIH nivo potrebno je
-oko 30 000 ukupno(2014 SBIH 32000) tj 3% na nivouFBIH
-Ili preko izbornih jedinica,izborna jedinica 11 dovoljno je 8000 i to će se proći a za 2 manadat 23900(SBB 2014) je možda daleko,IJ 7 potrebno je oko 7500(SDP 2014) što bi se moglo proći=sveukupno bi to maksimum 3 direktna mandata u FBIH
-
linobeko
#792 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa tako nešto i ja razmišljam, 3-4 direktna i 1-2 kompenzacijski možda, samo što ja mislim da će imati malo više glasova, jer su ojačali i u TK, ZDK, USK, pa čak možda i u HNK (valjda su im neki zapamtili da su tu počeli kampanju za izbore 2016). Naravno i KS. Pored toga, mislim da će im i Falatar donijeti par hiljada glasova, ali i pad DF, čiji će se glasovi malo vratiti u SDP a malo otići u NS.
-
linobeko
#793 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Naravno i Danisa na koju god listu stave donijet će dobar broj glasova.
-
putokaz1
#794 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Da razjasnim kompezacijski mandat
ako se dobije preko 3% za nivou FBIH i BH,nemora se proći oba praga SBIH je prešla Federalni a ne i državni Prag 2014
U zavisnosti od broja stranaka DHONTOVA metodom može Prag znači i 5 Manadata(NSRZB 2010) i 3(SBIH 2014) a nivu BH je obično 1 Mandat
Rast NS na TK je spor brže raste PDA ili NZBLOK
Jednostavno NS nema šta tražiti na selima,u ovom trenutno nisam siguran da će NS preći TK Prag,ali čekajmo liste,one mogu biti bitnije
ako se dobije preko 3% za nivou FBIH i BH,nemora se proći oba praga SBIH je prešla Federalni a ne i državni Prag 2014
U zavisnosti od broja stranaka DHONTOVA metodom može Prag znači i 5 Manadata(NSRZB 2010) i 3(SBIH 2014) a nivu BH je obično 1 Mandat
Rast NS na TK je spor brže raste PDA ili NZBLOK
Jednostavno NS nema šta tražiti na selima,u ovom trenutno nisam siguran da će NS preći TK Prag,ali čekajmo liste,one mogu biti bitnije
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#795 Re: Boriša Falatar - predsjednik
si siguran u ovo što pišeš?Hafis wrote: Komšo je svojom halapljivošću definitivno zakucao budući sastav predsjedništva - Dodik, Ćović i vjerojatno kandidat SDA.
- Banksy
#796 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Apsolutno. Dodik, Čović, Seka, on nam je presudio.Hafis wrote:
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#797 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nadajmo se da je i sebi konačno presudio.Banksy wrote:Apsolutno. Dodik, Čović, Seka, on nam je presudio.Hafis wrote:
- Banksy
#798 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jesen -> 55 godina -> biro.sabina1 wrote:Nadajmo se da je i sebi konačno presudio.Banksy wrote:Apsolutno. Dodik, Čović, Seka, on nam je presudio.Hafis wrote:
-
putokaz1
#799 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ako je bilo nade nakon Komšića,nakon Falatara NEMA
- kmirsad
#800 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Hvala Putokazu...putokaz1 wrote:Razbacana ako krenemo od Doboj istoka tu su samo SDA i SDP,da li se tu razvila u međuvremenu neka nova stranka nisam još ''dobio podatke''kmirsad wrote:kakva je situacija u TK
Gračanica tri faktora su bitna SDA SDP i NS
Gradačac SDA i SDP
Srebrenik SDA i SDP
Lukavac znat će se poslije 13 Maja a vjerovatno SDP SDA PDA NZBLOK DF SBB...
Čelić SDA e sad to je premala sredina opozicija je u Fragmentima SBIH NZBLOK HDZ NSRZB ali to su dva tri sela
Teočak SDA u fragmentima SBIH i SDP
Tuzla SDP SDA SBB PDA DF NS BOSS HDZ TA BPS.....
Živinice SDA i SDP SUND SBB SBIH...
Banovići PDA i SDA
Kladanj SDA PDA
Kalesija NBL SDA SDP
Sapna PDa i SDA malo fragmenta SBIH
Iznenađenja su moguća Tuzla kupi 3 puta više od prosjeka ali opet je nebitna za Rezultat na Državnom nivou(2014 Tuzla i Lukavac pobjedio Radončić ali nije utjecalo na krajni rezultat )
Falatar može očekivati glasove u Gradu Gračanica,Gradu Tuzla i ponešto u većim sredinama Živinice,Srebrenik,Gradačac,Lukavac
Komšić mi je nepoznanica,stranka mu na ivici praga ali on može ''na izmišljenoj borbi protiv Čovića'' nabrati nešto glasova
Najbitniji je stav SDP,da li će biti Bećirević,neko drugi ili Niko
Zamislimo SDP podrži Falatara(e to donijelo glasove Boriši i na selima) Možda Borbu za Prvo Mjesto
SDP podrži Komšića takođe Borba protiv Čovića
SDP kandidara Bećirevića Borba protiv Zvizdića
Moguća je i varijanta da i Komšić i Falatar i Bećirević budu poraženi-Njarealnija opcija
Kao AUTSAJDER ali moguće pozitivno iznaneđenja pojavljuej se NZBLOK i Šepić(Zavisno koliko ukradu infrastrukture od SDA)
PDA TK neće imati kandidata za člana Predsjendištva i njihovi glasovi mogu biti odlučujući