Kakav ford, to je peugeot motor.amar1994 wrote:Fordov
Vozat ce se nadam se , tada necu imat problema sa smetljarskim diznama i podloskama
Fali nam sampion da prica kako su atmosferci moderni smece i da trose ko tenkovi
Atmosferci su gotovo iscezli.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kakav ford, to je peugeot motor.amar1994 wrote:Fordov
Vozat ce se nadam se , tada necu imat problema sa smetljarskim diznama i podloskama
Fali nam sampion da prica kako su atmosferci moderni smece i da trose ko tenkovi
Eh pa ford je , nisi se ti zavlacio ispod autakonektovan wrote:Kakav ford, to je peugeot motor.amar1994 wrote:Fordov
Fali nam sampion da prica kako su atmosferci moderni smece i da trose ko tenkovi![]()
Atmosferci su gotovo iscezli.
Made by Toyotakonektovan wrote:Dokaz o japanskoj tehnologiji, podigni haubu i vidi ciji motor koristiš.![]()
Dok ne budes vozio pravog japanera, ne javljaj se.
Svabo ako hoce, moze da ih potopi u svakom momentu.amar1994 wrote:govorimo o normalnim autima za siroke mase
koliko kostaju njihove panamere hybrid ? , ko suho zlato malo je reci![]()
![]()
konektovan wrote:Svabo ako hoce, moze da ih potopi u svakom momentu.amar1994 wrote:govorimo o normalnim autima za siroke mase
koliko kostaju njihove panamere hybrid ? , ko suho zlato malo je reci![]()
![]()
Evo da se kladimo da ih nece "ubit" ove godine u Le Mans-u.konektovan wrote:Da malo zakuham, i audi i porsche ih ubiju svojom hibridnom tehnologijom na trkama.
Toyota da se sama tskmici, treca bi zavrsila.UmaX wrote:Evo da se kladimo da ih nece "ubit" ove godine u Le Mans-u.konektovan wrote:Da malo zakuham, i audi i porsche ih ubiju svojom hibridnom tehnologijom na trkama.![]()
dodju ljudi izdominiraju(doduse trebalo im je 7god) , motor toliko dobar da nije nimalo potrosen bio poslije trke , al hajmo banovat wankel jer smo supci , gdje ce nekakva mazda osvajatkonektovan wrote:
Toyota da se sama tskmici, treca bi zavrsila.![]()
Ovi se povukli, da toyota sta uzme, ali obzirom na njenu pouzdanost, bice guravo opet.
Pa pobijedila je, sta hoces, jedina pobjeda japanera do sad.amar1994 wrote:dodju ljudi izdominiraju(doduse trebalo im je 7god) , motor toliko dobar da nije nimalo potrosen bio poslije trke , al hajmo banovat wankel jer smo supci , gdje ce nekakva mazda osvajatkonektovan wrote:
Toyota da se sama tskmici, treca bi zavrsila.![]()
Ovi se povukli, da toyota sta uzme, ali obzirom na njenu pouzdanost, bice guravo opet.![]()
![]()
pa jes , ima neki pedigre trkaci ko i citroen u relijukonektovan wrote:
Pa pobijedila je, sta hoces, jedina pobjeda japanera do sad.
Poenta je da nije Toyota nista pouzdanija od ostalih auta kada je prinudjena da koristi najnapredniju tehnologiju, najvise da zadovolji Euro norme, Co2 zahtjeve itd.Dozer wrote:Po ovome ispada da je starija tehnologija - pouzdanija?jefferson wrote:Jel u tu Toyotinu statistiku spadaju 2.2ltr dizelasi kao i 1.4ltr dizelasi, 3.0 V6 motori koji su stajali zbog uljnih naslaga, 4.7ltr V8 kojima su dihtuzni glave odlazili prije 100,000km ili najnoviji primjer, 8 brzinski Aisinov mjenjac na Highlanderu koji je na nekim primejrcima crkavao na 3-4,000km?Dozer wrote:Ma Japanac je - Japanac.
Dalje od toga ne treba. Toyota je vec, cini mi se, 15 ili 20 godina marka s ubjedljivo najmanje kvarova, sto ce reci - najpouzdanija vozila.
Sto onaj vic kaze:
Voze se sin i star i vide pored ceste stoji auto, dignuta hauba, i neki lik im mase da stanu.
Sin poce kociti, a stari ce - vozi, vozi!
Prodjoese, a sin ce - Pa sto ne stadosmo da pomognemo ljudima.
Kaze stari - Gdje si ti vidio pokvarenu Toyotu pored ceste?
Toyota je najpouzdanija marka je na mnogim trzistima nudi tehnologiju koaj je davno prevazidjena. Oni ciljaju na takve kupce, ali daleko je od toga da je Toyota nesto pouzdanija od njemaca kada je isti nivo tehnologije u pitanju.
Sto se onda danas ne koristi ta najpouzdanija tehnologija, iz kojeg god perioda da jeste...?
Mislim da je malo tendenciozno stvari prikazivati kroz neke pojedinacne slucajeve ili modele, a izostavljati kompletnu sliku.
Jbg, i Mercedosova A-klasa se uredno prevrtala... Volvo imao ogromne probleme s onim nekim modelom oko necega (ne sjecam se sta tacno bi, cini mi se upravljacki sistem).. Reno povlacio nove Lagune radi greske na kocionom sistemu... Pezo ima vjecite probleme s elektronikom i strujom... itd.itd.
Dakle, svi s vremena na vrijeme imaju neki problem na nekom modelu i niko nije imun na to, ali ako se pogleda ukupna slika, onda je tu Toyota ipak prva i najpouzdanija. I ovo ne kazem ja, nego te nekakve statistike i ljudi/ustanove koji se njima bave.
I, sta uopste znaci "starija tehnologija"? Sva Toyota vozila su uvijek u skladu s trenutnim standardima...
Tu su tata mate, bez daljnjeg.amar1994 wrote:dio automobilizma gdje ih niko ne moze dotac![]()
Kapacitet i propisano ulje.bitanga_sa_otesa wrote:a od cega su nastale uljne naslage?jefferson wrote:3.0 V6 motori koji su stajali zbog uljnih naslaga i slicno?
Ne govorim o indirektnom ubrizgavanju nego direktnom ubrizgavanju.Dozer wrote:E, zato ja auto servisiram samo u ovlastenom servisu. Sve sto stave i naspu je njihovo, i sve sto i ako zglajza je do njih.
A motori kao motori se i nisu bas nesto pretjerano promijenili u zadnjih 20-ak godina. Samo se dodaju razni dodaci poput turbina i novih filtera, i novi mjenjaci, ali motori su uglavnom isti.
Za injection u Toyoti...tesko mi je povjerovati da se tamo koristi tek zadnje dvije godine. Mislim, to je sistem koji svi koriste vec bar 15 godina, pa tako i Toyota... Ne znam da sam od 2001. vidio nov auto s karburatorom/rasplinjacem...
Skromno je tvoje znanje, zaista.Dozer wrote:Pa "injection" je direktno ubrizgavanje... Karburator je indirektno.
Ove priče mi u zadnje vrijeme najviše liče na ribarske. Jbt, kolike li su to marže u automobilskoj industriji, mnogi godinama plačaju milionske ili milijarderske odštete radi ovoga ili onoga a niko ne zatvara kompaniju.jefferson wrote:Ne govorim o indirektnom ubrizgavanju nego direktnom ubrizgavanju.Dozer wrote:E, zato ja auto servisiram samo u ovlastenom servisu. Sve sto stave i naspu je njihovo, i sve sto i ako zglajza je do njih.
A motori kao motori se i nisu bas nesto pretjerano promijenili u zadnjih 20-ak godina. Samo se dodaju razni dodaci poput turbina i novih filtera, i novi mjenjaci, ali motori su uglavnom isti.
Za injection u Toyoti...tesko mi je povjerovati da se tamo koristi tek zadnje dvije godine. Mislim, to je sistem koji svi koriste vec bar 15 godina, pa tako i Toyota... Ne znam da sam od 2001. vidio nov auto s karburatorom/rasplinjacem...
Sto se tice ovlastenog servisa, ovo sto sam ja spomenuo oko V6 motora u Toyoti je bila preporuka Toyote. Toyota su tuzili zbog pogresnih preporuka u servisnoj knjizici i na kraju samog ulja koje su koristili u servisima. Izgubili su na sudu i jos uvijek ima fond iz kojeg se placa odsteta vlasnicim tog motora.
Isto je sa VW 1.8T motorom koji je do 2001 imao probleme u SAD upravo zbog preporuka VW-a.