Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#776 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote: :zoka:
Ta me ruzis
Eto neću više :maca:
Bloo
Globalna šefica

#777 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:
Bloo wrote: :zoka:
Ta me ruzis
Eto neću više :maca:
Znas da cu te ugrist ako to radis :mrgreen:

Btw.ono je bio prijedlog za one dvije posebne grupe ljudi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#778 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:

Hoćeš ti, koja si :-?

Svejedno mislim da nije optimalna opcija.
Živi, brate, sa aseksualnim muškarcem. Isto i žensko.
Ne d'o Bog, može se doći u iskušenje :oops:
irac300

#779 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by irac300 »

triconja wrote:
Euridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi... :|
Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubio :lol: :lol: :lol:
Jednom sam ti rekao za ovo ''obe'' i ti opet ccc... :D Nisi iz Pančeva jbt. :D
triconja

#780 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by triconja »

irac300 wrote:
triconja wrote:
Euridika wrote:Ono kad poželiš da uleti HAVANA i opet ispriča kako se brak sklapa i gradi... :|
Ma pusti bona bajke, treba upoznati obe strane krajnosti, jednu gdje neko mora bit u vezi a drugu gdje neko ne vidi smisao u vezi ali ipak bude u istoj zbog pritiska drustva. E kad se to dvoje skonta more se skontat i sto komsija meho nikad zenu ne drzi za ruku niti ju je ikad u zivotu poljubio :lol: :lol: :lol:
Jednom sam ti rekao za ovo ''obe'' i ti opet ccc... :D Nisi iz Pančeva jbt. :D
Jaro mores iz sela u grad ali iz tebe selo ne more :D :D :D :thumbup:
irac300

#781 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by irac300 »

triconja wrote: Jaro mores iz sela u grad ali iz tebe selo ne more :D :D :D :thumbup:
Ma znam ja da se s tobom može zezat, inače ne bih ovo ni napisao. :D :thumbup:
triconja

#782 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
Bloo wrote:

Hoćeš ti, koja si :-?

Svejedno mislim da nije optimalna opcija.
Živi, brate, sa aseksualnim muškarcem. Isto i žensko.
Ne d'o Bog, može se doći u iskušenje :oops:
Cega ba, e moj ti tomo da je svak isto prispojen u glavi svijet bi bio karina i monoton. Treba sto vise razlicitosti da se ima sta i proucavat i da se more cudit drugacijem :lol: :lol: :lol:
triconja

#783 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by triconja »

irac300 wrote:
triconja wrote: Jaro mores iz sela u grad ali iz tebe selo ne more :D :D :D :thumbup:
E moj ti fazon je sto ja dosta koristim rijeci iz ovih balkanskih jezika, otac i mati odrasli u sistemu dje su taj jezik ucili u skoli i bili okruzeni svakakvim komsijama, ja cito literature na svakom jeziku i eto, jezici su slicni i tako to. Ne treba dat djeci da citaju knjige na srpskom ili hrvatskom dok su u periodu oko prvog do petog razreda jer im se direktno utice na lingvisticke sposobnosti :lol: :lol: :lol:
moonca

#784 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

triconja wrote:
irac300 wrote:
E moj ti fazon je sto ja dosta koristim rijeci iz ovih balkanskih jezika, otac i mati odrasli u sistemu dje su taj jezik ucili u skoli i bili okruzeni svakakvim komsijama, ja cito literature na svakom jeziku i eto, jezici su slicni i tako to. Ne treba dat djeci da citaju knjige na srpskom ili hrvatskom dok su u periodu oko prvog do petog razreda jer im se direktno utice na lingvisticke sposobnosti :lol: :lol: :lol:
Dakle, planiras ipak porodicu. :-D
triconja

#785 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: E moj ti fazon je sto ja dosta koristim rijeci iz ovih balkanskih jezika, otac i mati odrasli u sistemu dje su taj jezik ucili u skoli i bili okruzeni svakakvim komsijama, ja cito literature na svakom jeziku i eto, jezici su slicni i tako to. Ne treba dat djeci da citaju knjige na srpskom ili hrvatskom dok su u periodu oko prvog do petog razreda jer im se direktno utice na lingvisticke sposobnosti :lol: :lol: :lol:
Ne planiram, nego kazem da treba djecu indoktrinirat od malena da znaju kojem toru pripadaju :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#786 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

triconja wrote: Ne planiram, nego kazem da treba djecu indoktrinirat od malena da znaju kojem toru pripadaju :lol: :lol: :lol:
Rebels!
dječak sa šibicama

#787 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by dječak sa šibicama »

Ulaze u brak brze nego u autobus, pa se onda cude sto im bracni drug ko komsija Hamo blizak i nakon godinu dana zajednickog zivota.

Pola ih se rastane... a od to pola, pola opet ko u autobus.

Lud narod.
moonca

#788 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: E moj ti fazon je sto ja dosta koristim rijeci iz ovih balkanskih jezika, otac i mati odrasli u sistemu dje su taj jezik ucili u skoli i bili okruzeni svakakvim komsijama, ja cito literature na svakom jeziku i eto, jezici su slicni i tako to. Ne treba dat djeci da citaju knjige na srpskom ili hrvatskom dok su u periodu oko prvog do petog razreda jer im se direktno utice na lingvisticke sposobnosti :lol: :lol: :lol:
Ne planiram, nego kazem da treba djecu indoktrinirat od malena da znaju kojem toru pripadaju :lol: :lol: :lol:
Ne mozes ih sve nauciti.Moze mala uputa ali neka sami otkiju gdje se nalaze, kome pripadaju.
Gledaj globalno,kupuj lokalno. :-) :lol:
duminjo

#789 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by duminjo »

Mozda gledam drugacije od Vecine ili mi se samo čini da je bas previše gluposti ispisano na ovoj temi. Cak nisam mogo ni citati sve. Ili nezrelo ili pokušaj neke zajebancije a nidje veze sa zajebancijom :-) reko bih vise pokušaj dizanja i spustanja nekoga a znamo svi da bez toga nekoga ne možemo. Ono, sada pljujes a sutra lizes.
Jebiga, mene život nije mazio što se toga tice. Cak Imam i bliske prijatelje koji su u pravo bezveze situacijama pa mi možda zato ovo što je napisano, uglavnom, lici na hrpu govana.
Da ne Serem Evo pitanje. Sta je vama smisao zivota? Roditi se, odrasti, graditi se, biti sam, pa opet biti sam, pa ostariti sam, pa umirati sam?
Ja ga jebem kome je zelja da cijeli život ostane sam.
Gdje je Neki onaj opsti smisao zivota, djeca, odgoj djece, skola, djeciji belaji, pa se potuko, pa naso curu, pa hoce djeparca a ti mu ne das.. :lol: pa vjerujte mi, nekada nedostaje i zenino zvocanje. Ne znas onda cijeniti rahatluk bez nje. Ma svega... Ili samo na sebe i zä sebe cijeli život? Dosadno je biti sam. Dosadno je kad... Ma ljudi, kad vam zagusti nece biti jarana, svako ima svojih obaveza i govana i nece u 70-oj niko biti uz vas osim cetiri zida.
Nije taj brak toliko ni los :lol: samo valja naci slicnu budalu i to je to.
Ramzess Veliki

#790 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

Joj jeste se raspisali ... odustao sam na 24-toj strani ... :shock:
Moj skromni doprinos ovoj temi - ljubav je najbitnija. Nema ljubavi, nema ni braka.
A ako pogledamo planetu, vala previse smo je naselili. Jos malo i pocet cemo jesti sami sebe, I zato podrzavam osobe koje ne zele da imaju djecu. To pomaze u ocuvanju planete. Podrzavam I osobe koje ce radije biti same nego u nekom zatrovanom braku. Nije lose biti samac. Evo gledam po sebi, bio sam u braku, a evo isprobavam se I kao samac. Kad si sam imas vise mogucnosti, nista ne dijelis, sve je tvoje.
A u braku, ako je iz ljubavi, lijep je osjecaj dijeljenja.
A oni koji imaju djecu, treba da ih usmjere da budu sretna, da nadju svoj put I da odu za svojom sudbinom.
moonca

#791 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:Joj jeste se raspisali ... odustao sam na 24-toj strani ... :shock:
Moj skromni doprinos ovoj temi - ljubav je najbitnija. Nema ljubavi, nema ni braka.
A ako pogledamo planetu, vala previse smo je naselili. Jos malo i pocet cemo jesti sami sebe, I zato podrzavam osobe koje ne zele da imaju djecu. To pomaze u ocuvanju planete. Podrzavam I osobe koje ce radije biti same nego u nekom zatrovanom braku. Nije lose biti samac. Evo gledam po sebi, bio sam u braku, a evo isprobavam se I kao samac. Kad si sam imas vise mogucnosti, nista ne dijelis, sve je tvoje.
A oni koji imaju djecu, treba da ih usmjere da budu sretna, da nadju svoj put I da odu za svojom sudbinom.
Koje su ti mogucnosti koje imas kao samac?
Zasto ti je problem da nesto dijelis u braku, -pa sve je vase, ili moze biti i svako svoje, zavisi od dogovora. Gledas materijalnu stranu.Ona je samo jedna od konponenata sto cine brak.
Ramzess Veliki

#792 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
Ramzess Veliki wrote:Joj jeste se raspisali ... odustao sam na 24-toj strani ... :shock:
Koje su ti mogucnosti koje imas kao samac?
Zasto ti je problem da nesto dijelis u braku, -pa sve je vase, ili moze biti i svako svoje, zavisi od dogovora. Gledas materijalnu stranu.Ona je samo jedna od konponenata sto cine brak.
Gajba uvijek prazna, kad dodjem p'jan niko se ne izdire na mene, mogu da dodjem kad hocu, I odem isto tako, posudje mi uvijek oprano a kosulje ispeglane, ne moram jesti kupus bez mesa, ni mohune, lecu I tu neku zelenu hranu, spremam sebi najbolja jela, u frizideru uvijek ima pive ... niko me ne docekuje sa smrknutom facom i sa onim "kriv si" pogledom a ja pojma nemam zasto, mogu imat' ljubavnicu a da mi niko ne nabija to na nos ...
I da ... mogu da vozim ovo g... od motora sa jednim sjedistem koje ne lici ninasta I koje sigurno nikad ne bih vozio ... ali mogu ako mi ceif.
Iako nikad ne bih ... jes' ruzan ko ce ovo vozit' ... :shock:
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#793 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Sho si ba sebičan :-? :mrgreen:
Pa, ima prednosti biti samac, al jbg, treba i nekad imati nekog da ti zvoca :-D
Bloo
Globalna šefica

#794 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

Vidim da se izraz zvocati ponavlja opetovano...tsktsk
duminjo

#795 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by duminjo »

Bloo wrote:Vidim da se izraz zvocati ponavlja opetovano...tsktsk
Šta mu fali?
Tomahawk11
Globalni moderator

#796 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Tomahawk11 »

Hm, pa to odmilja....znaš kako je fino kad galami na tebe za sve i svašta, imaš osjećaj kad bi stao iza zavjese, da bi i tu smetao :mrgreen:
Naravno, sve to ispratiš sa šaljivim doskočicama, inače :fight:
duminjo

#797 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by duminjo »

Tomahawk11 wrote:
Hm, pa to odmilja....znaš kako je fino kad galami na tebe za sve i svašta, imaš osjećaj kad bi stao iza zavjese, da bi i tu smetao :mrgreen:
Naravno, sve to ispratiš sa šaljivim doskočicama, inače :fight:
Najbolje je kada dolazis kuci i znas da te čeka :lol:
cendlerbing

#798 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by cendlerbing »

Njima je i ovaj tvoj komentar - zvocanje. :|
Ramzess Veliki

#799 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:
Sho si ba sebičan :-? :mrgreen:
Pa, ima prednosti biti samac, al jbg, treba i nekad imati nekog da ti zvoca :-D
Ja ne volim da mi se zvoca. Neka sebi traze teren za zvocanje ako to vole.
I nema vise nista dzabe ... hoce da izadje samnom, ima da se potrudi, ne dajem se ja samo tako ... mora pokazati da joj je stalo, restoran, vecera, neko dobro auto ... treba da me jarani vide u nekoj sklopociji pa da mi se smiju ... I nema seksa tako lako, ima da se potrude i tacka. Nisam ja jeftin muskarac! :oops:
Bloo
Globalna šefica

#800 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Bloo »

duminjo wrote:
Šta mu fali?
Nista. :) Govori dosta o tvom videnju supruge i zene generalno.
Locked