Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#776 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Tacno mi dodje da odnesem na servis kad odem tamo ... Ali realno, nemam nijedan konkretan razlog navesti :lol:
arnes_king

#777 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Tacno mi dodje da odnesem na servis kad odem tamo ... Ali realno, nemam nijedan konkretan razlog navesti :lol:
Ako telefon steka, ledi i baterija ne moze dan izdrzati onda imas sta navesti, pogotovo u njemackoj. Znam da ljudi nose samo ako je baterija losa pa znaju cak dobiti i zamjenske uredjaje.
skafiskafsnjak

#778 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Tacno mi dodje da odnesem na servis kad odem tamo ... Ali realno, nemam nijedan konkretan razlog navesti :lol:
Ako telefon steka, ledi i baterija ne moze dan izdrzati onda imas sta navesti, pogotovo u njemackoj. Znam da ljudi nose samo ako je baterija losa pa znaju cak dobiti i zamjenske uredjaje.
A vidi, kao sto sam napisao gore, nije da je odron, nije da steka svako malo...ali u 15ak dana kako sam instalirao Pie, zastekao je bar 15 puta . Baterija .... iznad 4h30min tesko da moze, i to ne ukljucujem sve ove stvari ... bas cu vidjeti sta se moze uciniti . Pocetkom februara cu tamo
arnes_king

#779 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
A vidi, kao sto sam napisao gore, nije da je odron, nije da steka svako malo...ali u 15ak dana kako sam instalirao Pie, zastekao je bar 15 puta . Baterija .... iznad 4h30min tesko da moze, i to ne ukljucujem sve ove stvari ... bas cu vidjeti sta se moze uciniti . Pocetkom februara cu tamo
Nista te ne kosta odnijeti i pozaliti se, uglavnom javi kako prodje :D
skafiskafsnjak

#780 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote: Nista te ne kosta odnijeti i pozaliti se, uglavnom javi kako prodje :D
Stvar je u tome sto sam tamo 10 dana ... A online je kupljen, preko Otto ..
Al haj ...probat cu
mufa1

#781 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by mufa1 »

Ma fejk ti poslali.. Dje ce to samsungu se desit.. :run:

:D
strong69

#782 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by strong69 »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
Al haj ...probat cu
Ako ga mislis nositi u ovlasteni servis u Sarajevu nemoj ni pod razno.
arnes_king

#783 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

strong69 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
Al haj ...probat cu
Ako ga mislis nositi u ovlasteni servis u Sarajevu nemoj ni pod razno.
Ma nece u Sarajevu kupio ga u Njemackoj nek nosi tamo u Samsung direktno :D

A kad smo vec kod agrama, ja sam bivsi s7 edge nosio kod njih na servis i bio sam zadovoljan i uslugom i servisom.
SONY_91

#784 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by SONY_91 »

@skafiskafsnjak - Što se baterije tiče da li ti se ikad desilo da se ugasi a da ima još 5-10%? Ako jeste formatiraj bateriju. Meni je to pomoglo na S8. Punio sam telefon svaki dan oko 13-14h jedan period. Znao se tako ponekad na 5-10% ugasiti i ja upalim pokazuje 0%. Odlučim se da formatiram i od tada mi pregura dan nekako.
ćiribiribela

#785 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by ćiribiribela »

Meni s9 ukraden prije dvadesetak dana, ocito da mu ne mogu nista jer ga svako par dana lociram :lol:

I ovom prilikom zelim reci da je iphone k od telefona, koristim sedmicu dok ne nabavim novi samsung i svaki dan tri nervna sloma dobijem.
skafiskafsnjak

#786 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

ćiribiribela wrote:Meni s9 ukraden prije dvadesetak dana, ocito da mu ne mogu nista jer ga svako par dana lociram :lol:

I ovom prilikom zelim reci da je iphone k od telefona, koristim sedmicu dok ne nabavim novi samsung i svaki dan tri nervna sloma dobijem.
A ja sam reko necu Samsung nikad vise haahha
strong69

#787 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by strong69 »

ćiribiribela wrote:Meni s9 ukraden prije dvadesetak dana, ocito da mu ne mogu nista jer ga svako par dana lociram :lol:

Prijavila kradju policiji?
ćiribiribela

#788 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by ćiribiribela »

Pa naravno da jesam, i otisla im nakon dva dana sa laptopom i pokazala gdje se telefon nalazi, rekli mi da imaju pametnije stvari da rade pd trazenja mog telefona i da svakako ne mogu nista uraditi jer je u pitanju zgrada a ne kuca. Btw. sve se ovo izdesavalo u Dojčlandu. :lol:
diablobih

#789 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by diablobih »

ćiribiribela wrote:Pa naravno da jesam, i otisla im nakon dva dana sa laptopom i pokazala gdje se telefon nalazi, rekli mi da imaju pametnije stvari da rade pd trazenja mog telefona i da svakako ne mogu nista uraditi jer je u pitanju zgrada a ne kuca. Btw. sve se ovo izdesavalo u Dojčlandu. :lol:
Odes ti sama sa nekim i pokucas na vrata ? Ili sacekas da se pomjeri iz zgrade?
ćiribiribela

#790 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by ćiribiribela »

Nije stalno upaljen, nego tako svako 2 3 dana kratko, a ne mogu sama jer je zgrada od 10 stanova u pitanju, gdje da kucam? Nego da vam ne zacatavam temu, prebolila sam. :mrgreen:
brazzo19

#791 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Da se prebacim i ja na ovu temu :D :izet:

P.S Tel je mrak, nije neki ogroman update u odnosu na prijasnji S8+ al ima razlike :)
skafiskafsnjak

#792 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

brazzo19 wrote:Da se prebacim i ja na ovu temu :D :izet:

P.S Tel je mrak, nije neki ogroman update u odnosu na prijasnji S8+ al ima razlike :)
opce poznata je cinjenica da se Samsung kupuje svako drugi model :D

Ja imao s7 , uzeo s9+ ...

Samo sto naredni tel nece biti samsung hahaha
brazzo19

#793 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Nego kakvu "zastitu" koristite? :D Nazad standardna silikonska ili karbonska maskica po zelji se podrazumjeva ali sta staviti naprijed? Ja sam nasao neko staklo "full glue" ljepi po citavoj povrsini i stvarno je prilicno fino leglo nema baloncica ni nista ali rubovi stakla sa strane imaju kao crnu traku koja je nesto deblja tako da mi strane zakloni gotovo milimetar ekrana gotovo da se i ne vidi onaj edge panel a i primjetio sam isto kako sam zaljepio ovo staklo da li sto je staklo dosta deblje ili sta vec da mi touch reaguje dosta teze tj moram jace pritisnuti po ovom staklu dok sam recimo na s8+ imo ovo slicnoo staklo ali je touch reagovao kao da nema nista na ekranu vrhom prsta samo dodirnem i otvara sve ili tipkam dok sada ono moram bas malo jace prstom pritisnuti da bi reagovao, pa da vidim sta vi koristite na ekranu imate li neku preporuku ?
skafiskafsnjak

#794 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

ja ne koristim nista na ekranu :D
Pazim koliko mogu i to je to .
brazzo19

#795 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

skafiskafsnjak wrote:ja ne koristim nista na ekranu :D
Ma sve znam gorila glas ovo ono ne ide u isti dzep sa kljucevima i parama ali ja ne mogu jednostavno navikao sam tako od samsung galaxy s1 pa sve do ovoga uvijek prije paljenja i koristenja telefona je islo folija ili staklo na ekran i iza neka maskica do sad sam uvijek nesto uspio zavrsit staklo ili foliju da bude dobra koliko toliko doduse ovaj je extra legla ali eto samo me zeza taj touch sto se mora jace pritiskati a ja nisam navikao i sto su rubovi stakla imaju deblju traku pa mi gotovo izgubi osjecaj edge panela i coskova na telefonu koliko ga pokrije .... :(
arnes_king

#796 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:
skafiskafsnjak wrote:ja ne koristim nista na ekranu :D
Ma sve znam gorila glas ovo ono ne ide u isti dzep sa kljucevima i parama ali ja ne mogu jednostavno navikao sam tako od samsung galaxy s1 pa sve do ovoga uvijek prije paljenja i koristenja telefona je islo folija ili staklo na ekran i iza neka maskica do sad sam uvijek nesto uspio zavrsit staklo ili foliju da bude dobra koliko toliko doduse ovaj je extra legla ali eto samo me zeza taj touch sto se mora jace pritiskati a ja nisam navikao i sto su rubovi stakla imaju deblju traku pa mi gotovo izgubi osjecaj edge panela i coskova na telefonu koliko ga pokrije .... :(
Screenknight folija za naprijed i nazad kosta oko 12KM sa eBay. Svaka preporuka!
brazzo19

#797 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Daj link da vidim kako izgeda?
crazytroll95

#798 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crazytroll95 »

Pozdrav narode. Moram da pitam je li iko imao burn in probleme sa s9 plus,i da li su kimtek pouzdani serviseri danas (znam da su u 2012 bili uzas) ?
Edinz

#799 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Edinz »

Samo malo status bar, ali to namjeravam rijesiti pred kraj garantnog perioda. Kakav god ovlasteni servis ce ti zamijeniti cijeli display tako da no sikiriki.
crazytroll95

#800 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crazytroll95 »

Edinz wrote:Samo malo status bar, ali to namjeravam rijesiti pred kraj garantnog perioda. Kakav god ovlasteni servis ce ti zamijeniti cijeli display tako da no sikiriki.
Ja svoj saljem sutra tako da javim iskustva.
Post Reply