Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#776 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Novak20 wrote:
Smrcak15 wrote:koji od kandidata je ovako pri zemlji, i ide da prica sa obicnim svijetom o njihovim problemima, penzioneri, studenti, itd
Onaj koji zavlači naivne, ima američki pasoš, pare i SDA člansku kartu. :D
naivne kazes

Hajde mi reci je li se iko ikada sjetio od ovih bosanskih stranaka da predlozi jedan vizionarski prijedlog, za napredak u bOsni, kao recimo ovo sto Hadzikadic predlaze

Da nove firme koje startaju , prve tri godine ne placaju porez....

zamisli se sad kako je ovo podstrek za domace i strane investitore, da startaju firme i zaposle ljude a sva dobit ide njima, tek poslije tri godine pocinju placati porez drzavi kad se se hajmo reci vec etablirali.....

eh upravo ovaj sto ti kazes imas americki pasos daje takve prijedloge , prijedloge kako da Bosna krene naprijed, kad ces cuti od ovih tvojih "ozbiljnih stranaka" koje se busaju patriotskim sloganima mi ovo mi ono, da daju neke ovakve vizionarske ideje, koje bi sigurno generisale poslove i poboljsale ekonomiju.
Novak20

#777 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Smrcak15 wrote:
naivne kazes

Hajde mi reci je li se iko ikada sjetio od ovih bosanskih stranaka da predlozi jedan vizionarski prijedlog, za napredak u bOsni, kao recimo ovo sto Hadzikadic predlaze

zamisli se sad kako je ovo podstrek za domace i strane investitore, da startaju firme i zaposle ljude a sva dobit ide njima, tek poslije tri godine pocinju placati porez drzavi kad se se hajmo reci vec etablirali.....

eh upravo ovaj sto ti kazes imas americki pasos daje takve prijedloge , prijedloge kako da Bosna krene naprijed, kad ces cuti od ovih tvojih "ozbiljnih stranaka" koje se busaju patriotskim sloganima mi ovo mi ono, da daju neke ovakve vizionarske ideje, koje bi sigurno generisale poslove i poboljsale ekonomiju.
Svega su se i ovi naši sjetili, privrednih zona, inkubatora, povlastica. A firme bi se brzo dosjetile da mogu tri godine raditi bez poreza (kakvog poreza ?) pa nakon tog perioda promijene ime i izvrše preregistraciju i opet rade tri godine bez (kojeg ?) poreza.

Bilo bi mi draže da se 100.000 dijasporaca sa parama, radnim navikama i integritetom građanina vrati za stalno i zasuče rukave nego što su nam poslali jednog profesora da pametuje u korist SDA.
Smrcak15

#778 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Novak20 wrote: Bilo bi mi draže da se 100.000 dijasporaca sa parama, radnim navikama i integritetom građanina vrati za stalno i zasuče rukave nego što su nam poslali jednog profesora da pametuje u korist SDA.
neznam ima li i jedan video koji nisam pogledao ili intervju koji nisam procitao od hadzikadica i nikad i nigdje nisam ni najmanje vidio da pametuje u korist SDA, nego osipa paljbu po svima sad na vlasti.
neon-x

#779 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Novak20 wrote:
Bilo bi mi draže da se 100.000 dijasporaca sa parama, radnim navikama i integritetom građanina vrati za stalno i zasuče rukave nego što su nam poslali jednog profesora da pametuje u korist SDA.
A na ustrb pretpostavljam bajne aletrnative u vidu SDP-a? Po stoti put, on ne moze nikako raditi u korsit SDA jer se u Predsjednistvo biraju kandidati imenom i prezimenom a ne stranke. A strasne li tragedije ako se zbog njega raspu glasovi pa onemoguci pateticnog Becirovica da udji u Predsjednistvo.
Roccohljup

#780 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

koliko god da sam skeptičan prema svim koji su u politiku (ili tek ulaze u istu), za ovog covjeka stvarno ne mogu reci da imam dojam da je SDA igrač.
Better Man

#781 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Better Man »

neon-x wrote:
Novak20 wrote:
A na ustrb pretpostavljam bajne aletrnative u vidu SDP-a? Po stoti put, on ne moze nikako raditi u korsit SDA jer se u Predsjednistvo biraju kandidati imenom i prezimenom a ne stranke. A strasne li tragedije ako se zbog njega raspu glasovi pa onemoguci pateticnog Becirovica da udji u Predsjednistvo.
Evo iz Bosanskog Kongresa ga optužuju i nazivaju trojanskim konjem, koji radi na spašavanju SDA i njhovog kandidata.
Roccohljup

#782 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

[quote="Better Man"

Evo iz Bosanskog Kongresa ga optužuju i nazivaju trojanskim konjem, koji radi na spašavanju SDA i njhovog kandidata.[/quote]

Eki to....gdje? :D :D :D
StipuGaNime

#783 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by StipuGaNime »

Smrcak15 wrote: Onaj koji zavlači naivne, ima američki pasoš, pare i SDA člansku kartu. :D
naivne kazes

eh upravo ovaj sto ti kazes imas americki pasos daje takve prijedloge , prijedloge kako da Bosna krene naprijed, kad ces cuti od ovih tvojih "ozbiljnih stranaka" koje se busaju patriotskim sloganima mi ovo mi ono, da daju neke ovakve vizionarske ideje, koje bi sigurno generisale poslove i poboljsale ekonomiju.[Smrcak15/quote]

I onda nakon 3 godine zatvore staru firmu a otvore novu.I tako sve nanovo,jer zakon nije definisao da se ne smije zatvarati ili otvarati nova firma :-) :lol:
Last edited by StipuGaNime on 03/07/2018 11:35, edited 1 time in total.
Better Man

#784 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Better Man »

Roccohljup wrote:[quote="Better Man"

Evo iz Bosanskog Kongresa ga optužuju i nazivaju trojanskim konjem, koji radi na spašavanju SDA i njhovog kandidata.
Eki to....gdje? :D :D :D[/quote]

Evo teksta u kojem to spominju.

2. DOK SE CIJELI SVIJET POKUSAVA ZASTITITI OD RUSKOG UPLITANJA U IZBORE NASE POSRBICE DOVODE RUSE

Pise: Muhamed Borogovac

2.1. ZASTO JE BIOGRAFIJA IRENE HADZIABDIC OBAVIJENA TAJNOM

Kada sam procitao kako je Irena Hadziabdic lukavo, krijuci od naroda kojega predstavlja, omogucila Rusima da se infiltriraju u izborni proces u BiH, pokusao sam naci nesto o njoj, npr. po kojem osnovu ona zasluzuje da zauzima tako visoku kljucnu funkciju u Bosni i Hercegovini. Prvo sto se pojavilo pri pretrazivanju na Google-u je bila njena oficijelna biografija. Ono sto pada u oci u toj biografiji je sto su njeni licni podaci veoma sturi. Na primjer, ne kaze se u kakvoj porodici je rodjena, kako su joj se zvali i sta su radili roditelji, kao da se skriva njena etnicka pripadnost. Zamislite, u njenoj oficijelnoj biografiji se ne kaze ni gdje je zavrsila fakultet?! Zar to nije glavna informacija u svakoj normalnoj biografijji? Zasto je to sakrila? Tek u nekoj biografiji na Engleskom jeziku sam procitao da je zavrsila pravo u Beogradu. Normalno to nije nista lose, ali iz iskustva znamo da su najcesce Srbi i posrbice, isli pored Zenice i Sarajeva, da studiraju u Beograd. Nemam nista protiv toga sto je ona Srpkinja, ali imam protiv toga sto se to skriva, jar to znaci smisljenu urotu da se ona, koja nije Bosnjakinja, postavi na kljucno mjesto na kojem ce zastupati Bosnjake. Mi Bosnjaci smo prvi za gradjanski Ustav Bosne i Hercegovine, a Srbi su ti koji su krenuli u rat da sruse upravo takav Ustav Republike BiH, da bi uveli odlucivanje naroda, umjesto odlucivanja gradjana, a sada Bosnjacima podmecu Srbe da predstavljaju Bosnjake na kljucnom mjestu Predsjednika Izborne komisije. Na zalost, najpokvareniju ulogu u tome igraju posrbice, jer jedan Bakir Izetbegovic je sigurno znao ko je Irena Hadziabdic kada je SDA davala saglasnost za jednu tako vaznu funkciju, a koja se licno tice i njegovog izbora i izbora ostalih iz SDA.

Ovaj slucaj jos jednom dokazuje da Bosnjake u vlasti predstvljaju ljudi koji rade na rasturanju Bosne i Hercegovine. Njihova taktika je jasna: Srbima kljucne pozicije u drzavi, kljucni zakoni kojima se razbija drzava, kljucni resursi drzave, a Bosnjacima sarene laze kao sto su masovni iftari pomocu kojih se siri lazni selamet i pokazuje lazna (privremena) sloboda, jer kada nestane drzava BiH stici ce nam najteze ropstvo do sada. Tako, gubimo domovinu za prolazne stvari koje sutra nece nista znaciti. Po tome podsjecamo na urodjenike koji su trampili teritoriju za bizuteriju.

2.2 STA JE TU INTERES RUSA?

Svaki gradjanin BiH, koji se i malo interesuje za politiku pita se: “Kakva je to, "razmjena iskustava" u izbornim tehnologijama, kada BiH ne moze ponuditi nista Rusima sto oni vec nemaju?” Kakav je tu interes Rusa? Pa interes Rusa je u tome sto tako dobivaju mogucnost da uticu na izbore u BiH i da tako postave marionetski rezim u BiH, kako je Putin vec ucinilo u mnogim drzavama koje su se oslobodile od komunizma. Sjetimo se da su se neke od tih drzava na kraju ponovo morale oslobadjati od proruskih korumpiranih rezima u takozvanim "obojenim revolucijama". Neke su se teskom mukom oslobodile poslije nemira, u nekim se i ratovalo, a neke su izgubile teritorije u korist ruskih satelita, kao sto se dogodilo npr. u Ukrajini, i Gruziji (Georgiji). Veliko je pitanje da li ce BiH ikada uspjeti da se oslobodi prosrpskog i proruskog rezima kojega cemo dobiti na ovim izborima ukoliko se nesto hitno ne ucini prije oktobra, tj. ukoliko se efikasno ne zastitimo od ocigledno pripremane izborne kradje rusko-srpskog bloka u BiH, a kojega podrzvaju i Hrvati jer im je obecana Herceg-Bosna za tu podrsku. Ocigledno je da posrbice koje predstavljaju Bosnjake to znaju i sudjeluju u tome. Sigurno su u delegiranju Irene Hadziabdic kao Bosnjakinje ucestvovali i Bakir Izetbegovic i Fahro Radoncic i sigurno znaju za njene dogovore sa stranom drzavom, jer to je MORALO ICI KROZ PREDSJEDNISTVO, tj. sa punim ucescem Bakira Izetbegovica.

2.3 ZASTO SU TEK NA OVIM IZBORIMA RUSKI STRUCNJACI INFILTRIRANI?

Svaka garntura vlasti u BiH do sada je uradila veliki dio posla na razbijanju BiH, tj. usvojila zakone kojima se prakticno sve (jedinstvene) institucije drzave razbijaju i dijele u dogovorne institucije, tzv. "koordinacije" kakve su karakteristicne unijama nezavisnih drzava, a ne jedinstvenoj drzavi. Finalni udarac egzistenciji BiH, defintivna podjela, je trebala da se dogodi u ovom mandatu Bakira Izetbegovica, da se promjeni Ustav i da se dobije “hrvatska izborna jedinica”, prakticno Herceg-Bosna. Sreceom, u SDA stranci se dogodila pobuna cetvorice poslanika: Sokolovica, Sepica, Mehmedovica i Ahmetovica, te nije bilo dovoljno izdajnickih ruku u Parlamentu BiH za zavrsne udarce postojanju BiH, kakav bi npr. bio Izborni zakon kojim se osniva Herceg-Bosna. Osim pobune pomenute cetvorke, dogodile su se mnoge druge pobune u SDA, glavnom motoru izdaje. Zato je svima postalo jasno da ce veoma tesko doci do parlamentarne vecine koja ce biti u stanju nastaviti velikosrpski projekat. Finalni udarac takvim planovima je bio pobjeda Denisa Becirovica na referendumu SDP-a, jednoga od rijetkih visokih BH politicara kojega ne kontrolise velikosrpski projekat. Postalo je jasno da SDA kandidat “ispuhani i isuseni” Dzaferovic, nama sansi protiv dinamicnog i karizmaticnog Denisa Becirovica, i pored mnogobrojnih rezimskih igara protiv Becirovica. Napomenimo ovdje i da je navodni nezavisni kandidat, anemicni Mirsad Hadzikadic, koji je iz Amerike dosao sa "gradjanskim idejama", te ce kao takav sigurno oduzeti broj glasova Becirovicu, takodjer samo rezimski kandidat. U to se mogao uvjeriti svako ko je do prije nekoliko dana posjetio oficijelnu web stranicu Amabasade BiH u Americi, na kojoj je do nedavno bio link do Hadzikadiceve organizacije "Advisory council". (Kako to da drzavna web stranica ima link do jedne, navodno nevladine organizacije, i da i Srbi to dozvole?!)

Sto se tice ostale dvojice znacajnjih kandidata za predsjednistvo, Sepica, Jerlagica oni su obojica pravi ljudi, zasluzni sto do sada velikorspki projekat nije prosao, ali sada je popularnost Becirovica mnogo veca, pa im predlazem da se kandiduju za drzavni parlament, da u Parlamentu BiH dezuraju protiv stalne opasnosti od ukidanaj drzave BiH.

Sada se moze odgovoriti na pitanje iz gornjeg naslova i odgovor je: RUSKI STRUCNJACI POSTALI AKTUELNI SADA JER JE IZDAJNICIMA POSTALO JASNO DA BEZ NEKE DRASTICNE IZBORNE PREVARE OVI IZBORI IDU KATASTROFALNO ZA VELIKOSRPSKI I ZA VELIKOHRVATSKI PROJEKAT, ZNACI I ZA POSRBICE LIDERE SDA.

2.4 STA SE MORA HITNO URADITI

Ova izborma prevara se mora sprijeciti, jer u pitanju je goli opstanak bosnjackog naroda i bosanske nacije, tj. Bosne i Hercegovine. Oni koji najvise mogu uciniti su kandidati na izborima. Oni su zainteresovana strana. Oni, za razliku od nas, imaju pristup svim organima sistama, dakle i provjerama glasanja i prebrojavanja glasova. Dakle, npr. Becirovic, Jerlagic i Sepic imaju pravo zahtijevati od Inzka da obezbijedi posten predizborni proces, posteno glasanje i posteno prebrojavanje glasova za sve organe, ne samo Predsjednistvo, tj. da eliminise ruske strucnjake iz izbornog procesa dok jos nije kasno. Sigurno je da u BiH ima sposobnih kompjuterasa u svim narodima, koji bi trebali zamijeniti Ruse.

Osim toga i sam narod moze dosta uraditi. Narod mora dezurati na svojim glasackim mjestima strazariti da ne bude pokraden, nekim drugim primtivnim mjerama, kakve su SDA, HDZ i ostale velikosrpske stranke do sada praktikovale. Eto borcima prilike da se organizuju u svojim mjestima i kontrolisu regularnost glasanja, jer, "bolje sprijeciti nego lijeciti".
Roccohljup

#785 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

ovo ko da je fuad kasumović pisao :D :D :D
neon-x

#786 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Better Man wrote:
Treba se upoznati sa likom i djelom doticnog pacijenta potpisnika tog teksta, a Bosanski Kongres je tek posebna prica. Sretni su oni koga ta ekipa bude napadala.
Tara the River

#787 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Tara the River »

Stvar je u tome sto smo mi sve vec isprobali od rata pa na ovamo, sve moguce stranke, proteste, akcije. Pa hajde da isprobamo i ovo, da izaberemo nekog ko nije uprljan ovim politickim blatom, da pokusamo, pa nek ide sve u honduras. Sta vise da se radi.
Novak20

#788 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Tara the River wrote:Stvar je u tome sto smo mi sve vec isprobali od rata pa na ovamo, sve moguce stranke, proteste, akcije. Pa hajde da isprobamo i ovo, da izaberemo nekog ko nije uprljan ovim politickim blatom, da pokusamo, pa nek ide sve u honduras. Sta vise da se radi.
Pa isprobalo se i to u svakom izbornom ciklusu. Likovi sa 2.000 - 5.000 glasova. :D
Tara the River

#789 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Tara the River »

Novak20 wrote:
Tara the River wrote:Stvar je u tome sto smo mi sve vec isprobali od rata pa na ovamo, sve moguce stranke, proteste, akcije. Pa hajde da isprobamo i ovo, da izaberemo nekog ko nije uprljan ovim politickim blatom, da pokusamo, pa nek ide sve u honduras. Sta vise da se radi.
Pa isprobalo se i to u svakom izbornom ciklusu. Likovi sa 2.000 - 5.000 glasova. :D
Hmm. Ali ovaj kandidat je drugaciji od dosadasnjih nezavisnih kandidata. I za mene je bio prijatno iznenadjenje. Pogledaj bar jedan intervju do kraja. :mrgreen:
seln

#790 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Tara the River wrote:
Novak20 wrote:
Hmm. Ali ovaj kandidat je drugaciji od dosadasnjih nezavisnih kandidata. I za mene je bio prijatno iznenadjenje. Pogledaj bar jedan intervju do kraja. :mrgreen:
Image
Puf

#791 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Puf »

Realno, nema nikakve sanse.
SimkeA

#792 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Better Man wrote:.
Zanimljiv ovaj lik Borogovac. Haman im je ovo web stranica. To je neki zesci teoreticar zavjere haman...
http://mobile.dudasite.com/site/Bosanski-Kongres#2928
Amer3000

#793 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Toliko sam se ovih dana naslušao priča koje nemaju nikakvog smisla kao npr. "ma on je mason, ma to je XY partije igrač, američki čovjek, nema on iskustva, on je u dogovoru sa..., nema šanse ba, mojne to ba, ovo ba, ono ba..." bez ijednog validnog argumenta. :roll:

Ja lično se super osjećam kada pričam među rajom, radnim kolegama, na sijelima... o profi jer čovjek nije ništa uradio ili radi čega bih se stidio, toliko je širok da se svi u BiH uklapamo u njegov koncept (ne baš svi, ima izuzetaka), a način na koji vidi BiH je njenu budućnost i sve što zagovara ima smisla onome ko razmišlja.
:bih:
escobar__

#794 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by escobar__ »

Amer3000 wrote:Toliko sam se ovih dana naslušao priča koje nemaju nikakvog smisla kao npr. "ma on je mason, ma to je XY partije igrač, američki čovjek, nema on iskustva, on je u dogovoru sa..., nema šanse ba, mojne to ba, ovo ba, ono ba..." bez ijednog validnog argumenta. :roll:

Ja lično se super osjećam kada pričam među rajom, radnim kolegama, na sijelima... o profi jer čovjek nije ništa uradio ili radi čega bih se stidio, toliko je širok da se svi u BiH uklapamo u njegov koncept (ne baš svi, ima izuzetaka), a način na koji vidi BiH je njenu budućnost i sve što zagovara ima smisla onome ko razmišlja.
:bih:
Tačno me zaboleše qrci i da je mason, američki čovjek ili ko već... Glasam za njega, teško da može bit veće smeće od ovih odavno učahurenih.
Montana1

#795 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Montana1 »

Ima glas i od mene.
neon-x

#797 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Jedini lik na politickoj sceni na kojem se vidi frustriranost stanjem u drzavi i iskrena zelja za radom da se ono promijeni. Ostali ili nisu uopce frustrirani ili iako su frustrirani onda je to iz razloga sto oni nisu kolovodje ili u najplemenitijim slucajevima sto njihova ideologija nije dominirajuca.
Smrcak15

#798 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Dok narod masovno ne glasa za ovog covjeka nema nama spasa, bit ce kao i do sad, sve se vrti u krug.
BezDlakeNaTastaturi

#799 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BezDlakeNaTastaturi »

Profesor Mirsad Hadžikadić je jedan jako zanimljiv čovjek. Slušao sam njegove intervjue, priča o stvarima koje u uhu običnog bosanskog čovjeka zvuče futuristički. Na stranu to što ima apsolutno nepogriješive političke stavove i ono što priča je zaista muzika za moje uši. Slušao bih ovog čovjeka 24 sata dnevno, ali nažalost, više je nego očigledno da se nalazi u medijskoj blokadi. Shvatili su da ovo što priča i radi pije vode među narodom i nije samo "jedan od drugih" ili žrtveno janje, nego ozbiljan kandidat koji bi ih mogao pokositi.

Meni je njegova profesija jako primamljiva. Bavi se modeliranjem i simulacijom kompleksnih sistema (zvuči apstrakno jer i jeste) i mislim da je radio neke eksperimente nad bosanskohercegovačkim društvom. Zanimljiva, i ujedno užasavajuća mi je jedna izjava koju je spomenuo, da je u svim simulacijama ratova koje je radio, kada god bi se pojavila prilika da jedan narod počini genocid, on bi bio obavezno počinjen, bez odstupanja.
Ovakav čovjek bi nam dobrodošao i kao član predsjedništva, ali kao i profesor.

Dvoumim se između njega i Željka Komšića iskreno.
Ja_Ja

#800 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Znaci treba mu vise love da podmaze medije da mu daju vise prostora. Mislim da je i ljudima u njegovoj kampanji to jasno. Cak sta vise mislim da je par puta i rekao da mu je potrebno milion, milion i po za kampanju. On vec sada mora da ubrzava tempo ali je ocito da dolazi do izraza ne samo medijska blokada vec i ne postojanje infrastrukture na terenu. Veoma tesko dolazi do mase koja bi ga slusala. Sreca za njega je pa "zna znanje" pa preko univerziteta ulijece i to se donekle pokriva po medijima. U svakom slucaju treba mu par emisijia da se direktno "sukobi" sa protivnicima, sto znajuci njih nece biti nimalo lahko. Koliko me sjecanje sluzi Izetbegovic prosle izbore nije uradio niti jednu debatu a glat dobio izbore. Uzdaj se use i u stranacke kljuse i recept funkcionisao.
Locked