Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kiligonzales

#776 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kiligonzales »

Seyfo wrote:Eno Bakir izjavi da je SDA "motor koji vuče BiH naprijed" i osta živ. Nije se, znači, nebo otvorilo i nije se neka nadnaravna sila pobrinula da nakon takve izjave ne može izreći još jednu. Pa ti ne idi iz BiH.

Ja bih dodao da vuče, ali pravac u zid. Armirano betonski.
On je davno raskrstio sa stvarnoscu, jbg boluje od sindroma sit gladnog ne vidi. :D
Haj sto je on takav i ljudi oko te stranke, ali sto sinoc na Zabranjenom forumu nakav iz SDP rece nama nije ukazana sansa, ljudi otkucali dva mandata po 4 godine na vlasti i tako skucali 8 godina.

Ali ne krivim za stanje nijedne ni druge prvenstveno, vec narod koji im slijepo vjeruje, moras biti budala pa dvaput sebi dopustiti da te zmija iz iste rupe ujede. Ove nas progutale i pljunule ko piton po sto puta. Provrtili kroz aparat ko zetone i sad bacamo kolektivni kuk sto nam je mrka kapa. :D

Toliko pametnih poslovica u narodu koji se tako glupo ponasa prema sebi, tipa one "obecanje ludom radovanje" :D
Seyfo

#777 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Nije to samo "sit gladnom ne vjeruje",nego je okruzen sa klimoglavcima koji ga svakodnevno tapsu po tamenu i govore mu bajke kako on radi dobru stvar a pri tome oni sami misle...hahhaaaa. Tako da on,uzimajuci obzir ljude medju kojima se krece,zivi u paralelnoj stvarnosti. Ali ne vrijedi to samo za njega-nego i za mnoge SDA uhljebe. Najbolji primjer je onaj mladjahni predstavnik NGB-"Nove generacije Bosnjaka",koji je pun entuzijazma sa sigurnoscu spominjao promjenu Titove ulice u ulicu A.Izetbegovica ,da bi kasnije bio iznenadjen kad ga je javnost popljuvala. I to je jedna vrsta paralelne stvarnosti-sva rodbina,poznanici,kolege,sve su to SDA uhljebi koji se slupljaju u dudlaonama i raspravljajubjednu te istu glupost. Kada dovoljan broj ljudi(recimo 30) prica istu stvar,on zakljuci da je to stav javnosti. Naravno,obican puk nece ni sjediti s njim za istim stolom.
uglavnomja

#778 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

nista on izgubio nije, ne fale njemu saznanja o realnosti zivota, samo mu je pos'o da kaze to sto kaze, naci ce se jos poneko osim placenika da mu da glas ... plus oni sto glasaju 25+ godina za sda, makar rek'o svi cete karte za mars dobiti :-)
mali jomu

#779 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Stize nam i snijeg i malo zime ali kahvica tamam gotova, ne gurajte se ima mjesta za sve....... :)

Image
vatrogasac

#780 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by vatrogasac »

Edin H.

#781 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Edin H. »

Dobra skladba
mali jomu

#782 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Danas sam pio kahvu sa Japancima i Kinezima na sred Carsije. Pitah ih kako se oni razlikuju medjusobno, jer meni izgledaju svi isti? Oni mi puknuse od smijeha..... citav su me dan zezali.

Rekoh sebi....... Bosna je to, svakakvih cudesa u njoj. :)
vatrogasac

#783 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by vatrogasac »

mali jomu wrote:Danas sam pio kahvu sa Japancima i Kinezima na sred Carsije. Pitah ih kako se oni razlikuju medjusobno, jer meni izgledaju svi isti? Oni mi puknuse od smijeha..... citav su me dan zezali.

A mene su Kinezi pitali što se mi svađamo kada pričamo? Kada mi zamahalamo oni samo čekaju kad ćemo se i pobit.
Seyfo

#784 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Meen Italijan pitao kako to da se Hercegovina ne zeli otcijepiti od Bosne. Kad sam mu objasnio ko sta i kako zeli, zakljucio je da smo nekakvo divlje pleme(),iako smo mu blizu,samo nas lokva dijeli. A i ja sam.
Men_of_Numenor

#785 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Men_of_Numenor »

Ja odoh uskoro. Vi ostanite ako to želite.
Raptor44

#786 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Raptor44 »

Men_of_Numenor wrote:Ja odoh uskoro. Vi ostanite ako to želite.
Bježiš iz Mordora a ? :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#787 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Truba »

http://tribun.hr/usamljenost-toliko-vel ... j-problem/

usamljenost-toliko-veliki-problem-da-britanija-danas-ministricu-taj-problem/

ljudi su svuda ljudi a nebo je uvijek plavo :D osim za oblaka i pješčane oluje :D
mali jomu

#788 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Citav mi svijet u Bosnu.....

Image

...... na kahvu dodje. :)
mali jomu

#789 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Eh fino, odoh lagahno da vidim ko mi iz Svijeta danas na kahvu dolazi. :)
ultima_palabra

#790 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

Radis li ista osim sto kafu pijes? :mrgreen:
HAVANA

#791 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Meteorite javi se,brinemo se. :cry:
mousstapha

#792 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

ultima_palabra wrote:Radis li ista osim sto kafu pijes? :mrgreen:
Kahvu* :D
Ramzess Veliki

#793 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ramzess Veliki »

vatrogasac wrote:
mali jomu wrote:Danas sam pio kahvu sa Japancima i Kinezima na sred Carsije. Pitah ih kako se oni razlikuju medjusobno, jer meni izgledaju svi isti? Oni mi puknuse od smijeha..... citav su me dan zezali.

A mene su Kinezi pitali što se mi svađamo kada pričamo? Kada mi zamahalamo oni samo čekaju kad ćemo se i pobit.
Istina ... ja kupio neku posteljinu i otvorim kad nema carsafa, poceo galamiti sam za sebe, cimer kinez zbrisao u sobu.
Poslije mi pricao da se usrao od straha i da je ocekivao da pocnem sve lomiti oko sebe ... :lol:
Tad sam shvatio da ne znaju svi kinezi Kung Fu, I da vecina nije odrasla u Shaolinu ... :shock:
mali jomu

#794 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

mousstapha wrote:
ultima_palabra wrote: Radis li ista osim sto kafu pijes? :mrgreen:
Kahvu* :D

Radim, sjedim. :mrgreen:
Bluemore

#795 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Kuca za klix :lol:
mousstapha

#796 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Uhljeb neki garant :shock:
addy_sa

#797 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by addy_sa »

Iskreno, *ebe mi se ko ide, ko ostaje.
moonca

#798 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

DearJohn wrote:I onda skontam zulja me moja porodica, ne ona kojoj odem povremeno u izlet u inostranstvo, a koja me zna po tome kad sam se rodio i po tome sto su oni tad bili tu, a ostatak zivota, vise manje pogadjaju ko si, sta si i sta zelis, vec ona s kojom sam podijelio vecinu svog zivota i sve svoje i njihove borbe koja i kad ti lice vidi cita ti misli, zna kad ces kako odreagovati, sta ces reci, sta zelis, iz cijeg iskrenog i sadrzajnog odnosa i osmjeh koji vrijedi ti osjetis ljubav i brigu, privrzenost i td, i onda shvatis da ti materijalno moze donjeti sigurnost, ali ne i srecu jer zaista novac ne moze kupiti sve.

Nijedna ta zemlja ne vrijedi suze osoba koje volim i sa kojim sam zivot podjelio, a ostavio sam ih ovdje
.
[/size]
Upravo to buraz, i ja sam skonto da mi sve to fali, neko je rahatniji u svojih 10 kvadrata nego u necčijem dvorcu. Skontaš s vremenom da ti fali miris proljeća u tvom gradu, da ti fale čak i nadrkane službenice u opštini :mrgreen:
Zato bi ja preporučio ko god ima neku šemu u svom gradu (mislim najviše na SA) nek ne ide nigdje. Olimpijske planine na po sata, more na tri sata, nemjerljivo.
:-)
A, sta je sa radnicima koji su za poslom u Bosni, neki drugi grad.Dolaze kuci ,recimo u Sarajevo , mjesecno,preko vikenda i opet nazad.
Da li oni i njohove familije prolaze 'golgotu'napustanja ,kao sto neki ovdje navode.

Sta vam je problem. Jedina razlika tu i tamo je jezik.Sve ostalo je do vas.
Bude nostalgije, ali tu je FB ,Skype, viberi, nista to nije bilo ranije. Mozete svako jutro gledajuci se sa 'ostavljenim' piti kafu i na posao. :-)
uglavnomja

#799 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

:-)
Dozer

#800 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Dozer »

Vala, ja gdje god odem vani, bez obzira koliko dugo (a zna to nekad biti i po 2 mjeseca), za 5-6 dana se pocnem privikavati i nakon 20 sam vec uklopljen. I nemam nikakve ni zelje ni potrebe da se vracam ovamo. Cak mi bude zao kad se vratim i kada vidim u sta se vratih...

Sve ista ubleha, iste price, isti problemi... Napretka ni u naznakama. Kao ni novih km autoputa...
Ma sta km...nema ni novih cm autoputa...
Post Reply