Nova agresija na BIH?

Post Reply
Dasi

#776 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Dasi »

Bloo wrote: Kako onda napredovati dalje?
Vecina u RS ne ide u Fed i govori da smo Teheran. Nece u Sarajevo ni turisticki.
U Fed govore da su oni tamo svi genocidni. Znam ljudi nisu nikad bili u npr Banja Luci ili Trebinju jer su tamo Srbi.
Izvini ali lupas, koliko ih iz RS-a radi u FBiH? Uzmi samo primjer Sarajeva i Gorazda. Za Bozic sam gledao emisiju na TV-u i u crkvi u Sarajevu je bilo i mladje raje iz RS-a. Politicari sve tri strane prave privid i atmosferu velike mrznje, e sad naravno da ima i raje koja pada na te price.
archi_a

#777 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Građanski savez (GS) smatra da je mir u Bosni i Hercegovini ugrožen kao nikada od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz te stranke.
Naime, izvještaj Žurnal.info, koji je potvrdio ministar sigurnosti Dragan Mektić, o dolasku paravojnih formacija iz Srbije je nažalost dokaz da je raspad pravnog poretka uspostavljenog u Dejtonu počeo.
"Mi u GS-u bismo bili jako sretni da možemo javnosti poručiti da mirno spava i da će sve biti u najboljem redu. Međutim, s obzirom na istoriju naše zemlje i dokazano zločinačke namjere susjeda, takvo nešto ne možemo reći.
Pravni poredak u kojem živimo u zadnje 22 godine zavisi od spremnosti velikih sila koje su garantovale njegovu sprovedbu, posebno njegov sigurnosni i vojni aspekt. S obzirom da su međunarodne snage na istorijskom minimumu i da nemaju kapacitet, niti želju da se suprotstave paravojnim formacijama koje režim Milorada Dodika koristi kao pretorijansku gardu, važno je da oni koji vole BiH budu spremni na najgori i nažalost najrealniji scenarij", kažu u GS-u.
U tom smislu, GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova kantona u kojima HDZ nema kontrolu.
"Važno je da javnost ima u vidu da su Oružane snage BiH nažalost gotovo u potpunosti podijeljene i neutralizovane.
Konačno, potrebno je da spalimo iluzije o tome kako će neka od zapadnih zemalja uraditi bilo šta da nam pomogne u odbrani od onoga što smo imali priliku gledati na ulicama Banje Luke 9. januara kada su Milorad Dodik i njegova bulumenta slavila genocid.
Na kraju, pozivamo SDA da shvati da su međunarodne okolnosti potpuno drugačije nego u periodu od kraja rata do prije nekoliko godina. Potrebno je da dio novca koji su pokrali od naroda počnu trošiti na lobiranje zapadnih vlada s ciljem spriječavanja da nam se u najmanju ruku uvede novi embargo na oružje kao što je to bio slučaj 1991. godine", poručuju iz GS-a.

Evo do čega vaše ponašanje, mitomanija, inat, negiranje, siljenje i ismijavanje dovodi. I biće ovakvih natpisa sve više. Jel treba da razmišljam da li će moje dijete, moje blago morati proživljavati ono što smo dedo i ja preživljavali. Jel treba da čitamo ovakve stvari?!? ebem li im pleme. :oops:
tandmand

#778 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

markomilanov wrote:Kakav nastavak agresije,reče li Abi,da može slobodno kreće rs,da započne posao ,kupi nekretnine,odlučite se šta hoćete,gledajte u budućnost,prozivate jedan narod genocidnim a hoćete zajednički život,jeste najviše stradali,jesu srbi najviše u zatvorima ,sve krivce nnek stigne kazna,svakako i srbi da se klone srbovanja da ne bi završili u kolektivnim centrima,njima je najveći neprijatelj dodik a ne sarajevo.
jbt, ti isto pokvarena ploča na 33 obrtaja. Tebe je neko zajebo sa tom pričom o zajedničkom životu. Mi hoćemo da živimo u međunarodno priznatoj BiH sa utvrđenim granicama i ko još želi isto tako dobro je. Svi sa istim pravima na svakom pedlju BiH.
markomilanov

#779 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

ja na forumu pišem da su srbi najviše činili zločine u bih,zasluženo su svi osudjeni u hagu,i terba da se osude još 10000 srba koji su činili zločine,ne sporim žrtve,ali ovde neki forumaši tvrde da je napad na svako srpsko selo bilo legitimni cilj,da je to srpka propganda,možda i jeste,da li je ovo srpska propganda,da li se ovo dogodilo,znam da je se ovo desilo i bošnjakinjama od strane srba.

https://www.youtube.com/watch?v=H5QtUWpfvaU
Bloo
Globalna šefica

#780 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

Dasi wrote:
Bloo wrote: Kako onda napredovati dalje?
Vecina u RS ne ide u Fed i govori da smo Teheran. Nece u Sarajevo ni turisticki.
U Fed govore da su oni tamo svi genocidni. Znam ljudi nisu nikad bili u npr Banja Luci ili Trebinju jer su tamo Srbi.
Izvini ali lupas, koliko ih iz RS-a radi u FBiH? Uzmi samo primjer Sarajeva i Gorazda. Za Bozic sam gledao emisiju na TV-u i u crkvi u Sarajevu je bilo i mladje raje iz RS-a. Politicari sve tri strane prave privid i atmosferu velike mrznje, e sad naravno da ima i raje koja pada na te price.
Pa o ovom ti pricam cijelo vrijeme.
Ali narodu nece doci iz guzice u glavu sve dok ne dotaknemo dno (Alfonse!).
Bitno je da se glasa za svoje i osjeca ugrozeno.
Dasi

#781 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Dasi »

Bloo wrote: Pa o ovom ti pricam cijelo vrijeme.
Ne, ti pricas da obicni ljudi nece da dodju u "Teheran" ni turisticki i da zato ne bi bilo lose pustiti ih da se odvoje i pripoje Srbiji.
Lopez1981

#782 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Lopez1981 »

markomilanov wrote:ne sporim žrtve
Jok nikako, kažeš 8hiljada Bosnjackih civila ubijeno u BiH, gdje je jos oko 25 hiljada? :run:
Maraschino

#783 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

markomilanov wrote:ja na forumu pišem da su srbi najviše činili zločine u bih,zasluženo su svi osudjeni u hagu,i terba da se osude još 10000 srba koji su činili zločine,ne sporim žrtve,ali ovde neki forumaši tvrde da je napad na svako srpsko selo bilo legitimni cilj,da je to srpka propganda,možda i jeste,da li je ovo srpska propganda,da li se ovo dogodilo,znam da je se ovo desilo i bošnjakinjama od strane srba.

Uz duzno postovanje svake nevine zrtve, Srbima ne vjerujem ni kada kazu da je mlijeko bijelo. Zasto? Zato sto sve preuvelicavaju, lazu, iskrivljuju...pa i ono sto se stvarno desilo utopi se u te bljuvotine.
Ja samo vjerujem sudovima. Ti i ovi drugi koji postavljaju ove klipove mozete to jednostavno dostaviti SIPI, Tuzilastvu BIH, lokalnoj policiji...pa ce oni znati sta dalje.
Sjeti se tona materijala koje su otisle u Hag i kada su ljudi to pregledali konstatovali da je to obicno smece.
Bloo
Globalna šefica

#784 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

Dasi wrote:
Bloo wrote: Pa o ovom ti pricam cijelo vrijeme.
Ne, ti pricas da obicni ljudi nece da dodju u "Teheran" ni turisticki i da zato ne bi bilo lose pustiti ih da se odvoje i pripoje Srbiji.
Vecina i nece :mrgreen:
Kao sto znam.ljude koji nece u RS.

A kad te pitam za rjesenje ti mi nudis crtice iz zivota mladih srba na misi.
markomilanov

#785 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Maraschino wrote:
markomilanov wrote:ja na forumu pišem da su srbi najviše činili zločine u bih,zasluženo su svi osudjeni u hagu,i terba da se osude još 10000 srba koji su činili zločine,ne sporim žrtve,ali ovde neki forumaši tvrde da je napad na svako srpsko selo bilo legitimni cilj,da je to srpka propganda,možda i jeste,da li je ovo srpska propganda,da li se ovo dogodilo,znam da je se ovo desilo i bošnjakinjama od strane srba.

Uz duzno postovanje svake nevine zrtve, Srbima ne vjerujem ni kada kazu da je mlijeko bijelo. Zasto? Zato sto sve preuvelicavaju, lazu, iskrivljuju...pa i ono sto se stvarno desilo utopi se u te bljuvotine.
Ja samo vjerujem sudovima. Ti i ovi drugi koji postavljaju ove klipove mozete to jednostavno dostaviti SIPI, Tuzilastvu BIH, lokalnoj policiji...pa ce oni znati sta dalje.
Sjeti se tona materijala koje su otisle u Hag i kada su ljudi to pregledali konstatovali da je to obicno smece.
Da li je to znači ,da ja trebam da sumnjam u filmove Avde Huseinović,il su svi bosanski dokumentarci istiniti a srpski propganda.
'' Srbima ne vjerujem ni kada kazu da je mlijeko bijelo'' kako onda zajednilčka država sa njima,kjafiri su to.
horkesh

#786 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

markomilanov wrote: Da li je to znači ,da ja trebam da sumnjam u filmove Avde Huseinović,il su svi bosanski dokumentarci istiniti a srpski propganda.
'' Srbima ne vjerujem ni kada kazu da je mlijeko bijelo'' kako onda zajednilčka država sa njima,kjafiri su to.
Njima i ne moraš vjerovati, i to je propaganda.

Vjeruj sudu. Dokaze, na sud, pa šta god se utvrdi.
General War

#787 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Lopez1981 wrote:
General War wrote: Upravo pricas sto ja njemu objasnjavam...nista ja tebi ne kontriram drug moj, nego sad imas dole citav ratu hercegovini, pa u posavini..prije nego sto se desilo u tim djelovima BiH sto ti navodis...gdje su srbi najebali, u mostaru ih nema ni u tragovima skoro,a sve 92.
Znam je kralju sve šta se desavalo u Mostaru živim tu, član porodice mi je ubijen na Uborku od Cetnika. Znam koliko ih je danas u Mostaru i da im je srušena crkva itd. Ništa ne negiram, ali samo istinu pricati a ne guslati nebuloze.
Onda nemamo se o cemu natezati, ja zivim u tuzli...cista obraza mogu potvrditi da tuzlaci mogu svima na crtu stati i pokazati kako se moze biti covjek i u ta zla vremena...kad ni srbijanski sud nije mogao Iliji J. prisiti odgovornost...to je to...ali zato imati postovanje i zagreba i beograda kad kazes da si iz tuzle.
archi_a

#788 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Ne konta lik da država nije upitna. O njenoj suverenosti se ne može raspravljati, a što je potvrđeno Ustavom, međunarodnim pravom, međunarodnim sporazumom! Haloooo!
Ne moram te voliti ni sekunde, ni ti mene, ali to ništa ne mijenja!
Ima i jedan komšija u mom ulazu kojeg ne mogu očima smisliti, ni ja, ni pola zgrade, pa ni njegova porodica, to ne znači da ćemo ga protjerati iz zgrade, iz ulice, da ćemo ga sačekati i udaviti u liftu. Ne kontaju likovi to, da ja ne moram nikad otići u Doboj, ali da ako poželim da odem, da mi to srpska politika ne može zabraniti, odnosno može pokušati napuckati kerove ali onda imamo problem. Neko će morati odgovarati. A taj sistem se polako formira. Presporo, ali se formira i svi ugovori i svi potpisi koje i srpski predstavnici stavljaju na papir vode ka tome cilju, nakad sporije a nekad brže.
Last edited by archi_a on 13/01/2018 20:58, edited 1 time in total.
Kejn

#789 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Kejn »

archi_a wrote:
Građanski savez (GS) smatra da je mir u Bosni i Hercegovini ugrožen kao nikada od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz te stranke.
Naime, izvještaj Žurnal.info, koji je potvrdio ministar sigurnosti Dragan Mektić, o dolasku paravojnih formacija iz Srbije je nažalost dokaz da je raspad pravnog poretka uspostavljenog u Dejtonu počeo.
"Mi u GS-u bismo bili jako sretni da možemo javnosti poručiti da mirno spava i da će sve biti u najboljem redu. Međutim, s obzirom na istoriju naše zemlje i dokazano zločinačke namjere susjeda, takvo nešto ne možemo reći.
Pravni poredak u kojem živimo u zadnje 22 godine zavisi od spremnosti velikih sila koje su garantovale njegovu sprovedbu, posebno njegov sigurnosni i vojni aspekt. S obzirom da su međunarodne snage na istorijskom minimumu i da nemaju kapacitet, niti želju da se suprotstave paravojnim formacijama koje režim Milorada Dodika koristi kao pretorijansku gardu, važno je da oni koji vole BiH budu spremni na najgori i nažalost najrealniji scenarij", kažu u GS-u.
U tom smislu, GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova kantona u kojima HDZ nema kontrolu.
"Važno je da javnost ima u vidu da su Oružane snage BiH nažalost gotovo u potpunosti podijeljene i neutralizovane.
Konačno, potrebno je da spalimo iluzije o tome kako će neka od zapadnih zemalja uraditi bilo šta da nam pomogne u odbrani od onoga što smo imali priliku gledati na ulicama Banje Luke 9. januara kada su Milorad Dodik i njegova bulumenta slavila genocid.
Na kraju, pozivamo SDA da shvati da su međunarodne okolnosti potpuno drugačije nego u periodu od kraja rata do prije nekoliko godina. Potrebno je da dio novca koji su pokrali od naroda počnu trošiti na lobiranje zapadnih vlada s ciljem spriječavanja da nam se u najmanju ruku uvede novi embargo na oružje kao što je to bio slučaj 1991. godine", poručuju iz GS-a.

Evo do čega vaše ponašanje, mitomanija, inat, negiranje, siljenje i ismijavanje dovodi. I biće ovakvih natpisa sve više. Jel treba da razmišljam da li će moje dijete, moje blago morati proživljavati ono što smo dedo i ja preživljavali. Jel treba da čitamo ovakve stvari?!? ebem li im pleme. :oops:
Jako dobro saopštenje. Inače nisam fan Age Suljage i i-reufa al ovo saopštenje je dobar haber
Last edited by Kejn on 13/01/2018 20:59, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#790 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

archi_a wrote:Ne konta lik da država nije upitna. O njenoj suverenosti se nemože raspravljati, a što je potvrđeno Ustavom, međunarodnim pravom, međunarodnim sporazumom! Haloooo!
Ne moram te voliti ni sekunde, ni ti mene, ali to ništa ne mijenja!
Ima i jedan komšija u mom ulazu kojeg ne mogu očima smisliti, ni ja, ni pola zgrade, pa ni njegova porodica, to ne znači da ćemo ga protjerati iz zgrade, iz ulice, da ćemo ga sačekati i udaviti u liftu. Ne kontaju likovi to, da ja ne moram nikad otići u Doboj, ali da ako loželim da odem, da mi to srpska politika ne može zabraniti, odnosno može pokušati napuckati kerove ali onda imamo problem. Neko će morati odgovarati. A taj sistem se polako formira. Presporo, ali se formira i svi ugovori i svi potpisi koje i srpski predstavnici stavljaju na papir vode ka tome cilju, nakad sporije a nekad brže.
Ali islo bi brze kad bi to i govorili na glas. Uz svo to potpisivanje.
Da cuje i onaj zatucani ...

I nije poenta da ne moras, poenta je bila da neki ne zele ...ni tamo ni vamo da.idu. a iz pogresnih razloga.
markomilanov

#791 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Lopez1981 wrote:
Jok nikako, kažeš 8hiljada Bosnjackih civila ubijeno u BiH, gdje je jos oko 25 hiljada? :run:
Čoveče s kim se ti svadjaš,ja sam prošao sve bosanske forume ,da bi se informisao o srpskim zločinima,zvornik,prijedor,svestan sam da je izjednačavanje žrtava nemoguće,jer ih je na bosanskoj strani višestruko više,ali tvrdnje da su sva srpska sela bila legitimna meta i da se sumnja u ovaj dokumantarac da su mudžahedini silovali devojčicu,nije uredu.
Dasi

#792 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Dasi »

Bloo wrote: A kad te pitam za rjesenje ti mi nudis crtice iz zivota mladih srba na misi.
Izvini ali koji sam ja qrac pa da me pitas za rjesenje. Niti sam placen za to niti sam politicka stranka pa da ti nudim rjesenje u zamjenu za tvoj glas. Trazis rjesenje od svoje politicke opcije ili vidis koja ima rjesenje koje se tebi dopada i njima das glas. Mi ovde mozemo palamuditi i iznositi stvari koje nam se svidjaju ili ne ali niti znamo niti mozemo nuditi rjesenja.
Maraschino

#793 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

markomilanov wrote: Da li je to znači ,da ja trebam da sumnjam u filmove Avde Huseinović,il su svi bosanski dokumentarci istiniti a srpski propganda.
U vecini slucajeva DA. Samo citaj sudske presude i sve ces znati a ne sta je rekla Mara, Djuka i Petra iz Pripizdica

Velikosrbi(vecina Srba) su nuzno zlo i valja se s'njima boriti jos godinama dok ne shvate da im je BiH maticna drzava a ne da su srbijanska dijaspora.
Gore sam pogrijesio kada sam napisao ''Srbi'' jer pravi Srbi su posteni i fini ljudi a ovi velikosrbi ili djikani, e to je posebna sorta.
Manji entitet je brlog koji je nastao na strasnim zlocinima a na kraju i genocidom a ne voljom srpskog naroda.
Svako onaj ko negira drzavu BiH za mene je neprijatelj i sa takvima se mora obracunati kad-tad. Nemoj samo da mi prosipas suplju kako djikani vole BiH ali je zamisljaju drugacije. Nije istina i djikani se nece smiriti dok ne budu porazeni ili prihvate BiH kao svoju drzavu. Za sada ne da je priznaju nego je mrze a da imaju ono sto su imali '92. vec bi zapoceli secesiju i pripajanje ''matici''.
Bloo
Globalna šefica

#794 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

Dasi wrote:
Bloo wrote: A kad te pitam za rjesenje ti mi nudis crtice iz zivota mladih srba na misi.
Izvini ali koji sam ja qrac pa da me pitas za rjesenje. Niti sam placen za to niti sam politicka stranka pa da ti nudim rjesenje u zamjenu za tvoj glas. Trazis rjesenje od svoje politicke opcije ili vidis koja ima rjesenje koje se tebi dopada i njima das glas. Mi ovde mozemo palamuditi i iznositi stvari koje nam se svidjaju ili ne ali niti znamo niti mozemo nuditi rjesenja.
Ti si jedan od pripadnika mase.
:mrgreen:
Bitno je palamuditi
archi_a

#795 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

markomilanov wrote:
Lopez1981 wrote:
Čoveče s kim se ti svadjaš,ja sam prošao sve bosanske forume ,da bi se informisao o srpskim zločinima,zvornik,prijedor,svestan sam da je izjednačavanje žrtava nemoguće,jer ih je na bosanskoj strani višestruko više,ali tvrdnje da su sva srpska sela bila legitimna meta i da se sumnja u ovaj dokumantarac da su mudžahedini silovali devojčicu,nije uredu.
Sporiš žrtve majstore, sporiš a da nisi možda ni svjestan, ili svjesno sporiš da bi nahranio ego, nije ni bitno!
A kako sporiš? Tako što kada spomeneš žrtve u bošnjaka dodaš ono "ALI"!
Nemoj u istu rečenicu stavljati i jedne i druge žrtve. Kada spomeneš nečije žrtve stavi tačku, pa napravi pauzu. Dozvoli pijetet! Posle spomeni žrtve drugog naroda i stavi tačku.
Dodavanjem onog "ALI" ti, da li svjesno, da li nesvjesno minimiziraš, opravdavaš, relativiziraš! A to upravo radi onaj majmun iz laktaša. Ode u Potočare, položi cvijeće, pa se vrati u BLuku i na tv-u se uz osmjeh obrati svojim gledaocima i hladno kaže: "nije bio genocid,šta je?" To se zove manipulacija, to se zove podstrekavanje, jer je svojim govorom dao krila nekom krezavom, zatucanom majmunu da uzme stvari u svoje ruke i gađa fasadu džamije svinjskom iznutricom ili da sutra napadne komšiju povratnika kamenom.
Razumiješ li šta ti govorim?
Dasi

#796 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Dasi »

Bloo wrote: Ti si jedan od pripadnika mase.
Bitno je palamuditi
Ja pokusavam fino s tobom a ti se pravis pametnica i pokusavas satro sukati. Mogu i ja tako, fino se presli u RS, ako vec ne zivis tamo, i zagovaraj secesiju i onda uzivaj u Srbiji kad se napokon spojite.
A volis i izvrtati pricu, pametnija si na temama o filmovima i serijma pa se drzi toga, nije ovo za tebe.
Streptokok

#797 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Plenković i Čović položili vijence: Probleme sa susjedima rješavati kao što je to htio Tuđman

Uzp?
Bloo
Globalna šefica

#798 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

Dasi wrote:
Bloo wrote: Ti si jedan od pripadnika mase.
Bitno je palamuditi
Ja pokusavam fino s tobom a ti se pravis pametnica i pokusavas satro sukati. Mogu i ja tako, fino se presli u RS, ako vec ne zivis tamo, i zagovaraj secesiju i onda uzivaj u Srbiji kad se napokon spojite.
A volis i izvrtati pricu, pametnija si na temama o filmovima i serijma pa se drzi toga, nije ovo za tebe.
Dobro te je Fadile :mrgreen:
Ti si svoje polozio davno na drugim temama i pokazao na cijoj si strani. :mrgreen:
A to sto ne znas razliku izmedu diskusije i ubijedenja, to je do obrazovanja pretpostavljam.

Svoj ti pos'o.
markomilanov

#799 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

svestan sam da je izjednačavanje žrtava nemoguće,jer ih je na bosanskoj strani višestruko više- to sam napisao

je li normlana tvrdnja da su u svim srpskim selima žene i deca bila pod puškama,i da su bili legitimni cilj ili tvrditi da je dokumentarca o silovanoj devojčici propaganda.
Lopez1981

#800 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Lopez1981 »

markomilanov wrote:
Lopez1981 wrote:
Nikakva sela nisam pomenuo sanjao si nesto, ti si rekao da je u BiH ubijeno samo 8hiljada Bosnjackih civila, to je negiranje ubistva 25hiljada Bosnjackih civila i imas obraza pisati... Nadji zvanicne brojke ubijenih Srpskih civila istog trena ću napisati da je brojka tacna. Ni jednog jedinog necu negirati. A brojke su dostupne svima.
Post Reply