Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ExNihilo wrote:Fakat ne kontam uzdizanje Brazila pred svako svjetsko. Čak je i priča o mitskoj generaciji iz 98/02 napuhana. Imam osjećaj da će flopat' samo tako.
I sve ovo kažem kao simpatizer Brazila otkad znam za sebe.
Jesi ih gledao sa Njemackom i Hrvatskom..
za mene pored Francuza, prvi favoriti..
ExNihilo wrote:Fakat ne kontam uzdizanje Brazila pred svako svjetsko. Čak je i priča o mitskoj generaciji iz 98/02 napuhana. Imam osjećaj da će flopat' samo tako.
I sve ovo kažem kao simpatizer Brazila otkad znam za sebe.
Jesi ih gledao sa Njemackom i Hrvatskom..
za mene pored Francuza, prvi favoriti..
Gledao sam s Hrvatima, nisam nešto posebno impresioniran, niti mislim da su prijateljske naročit indikator.
fakat cudo sto se redovno favorizira Brazil...sa najvise osvojenih wm...redovno u vrhu fifa rankinga sa najduze drzanim prvim mjestom...a i ne igraju lijepo...samo se brane...
HardcoreMX wrote:fakat cudo sto se redovno favorizira Brazil...sa najvise osvojenih wm...redovno u vrhu fifa rankinga sa najduze drzanim prvim mjestom...a i ne igraju lijepo...samo se brane...
Poprilično sam siguran da šanse za osvajanje narednog svjetskog ne zavise od broja prethodno osvojenih, ali ta spoznaja ti se otkrije tek kada imaš bazične kapacitete za logiku.
HardcoreMX wrote:fakat cudo sto se redovno favorizira Brazil...sa najvise osvojenih wm...redovno u vrhu fifa rankinga sa najduze drzanim prvim mjestom...a i ne igraju lijepo...samo se brane...
Poprilično sam siguran da šanse za osvajanje narednog svjetskog ne zavise od broja prethodno osvojenih, ali ta spoznaja ti se otkrije tek kada imaš bazične kapacitete za logiku.
Pitaj Talijane.
tebi se ta spoznaja ocigledno nije otkrila jer bi znao onda konkretno navesti sto to nisu favoriti, a sto to netko drugi jeste...lako je poslije kvalifikacija mudrovati za Italiju, gdje si bio ranije....inace kad se kaze favoriti to ne znaci da su vec i osvojili..nisu jedini favoriti...
Pitaj Talijane.
tebi se ta spoznaja ocigledno nije otkrila jer bi znao onda konkretno navesti sto to nisu favoriti, a sto to netko drugi jeste...lako je poslije kvalifikacija mudrovati za Italiju, gdje si bio ranije....inace kad se kaze favoriti to ne znaci da su vec i osvojili..nisu jedini favoriti...
Nisam ni rekao kako nisu favoriti. Očigledno jesu. Rekao sam da ne vidim rezon iza favoriziranja istih, što se nije promijenilo ni nakon tvog dubioznog argumenta da su prethodne generacije Brazila osvajale turnir.
ExNihilo wrote:
Nisam ni rekao kako nisu favoriti. Očigledno jesu. Rekao sam da ne vidim rezon iza favoriziranja istih, što se nije promijenilo ni nakon tvog dubioznog argumenta da su prethodne generacije Brazila osvajale turnir.
cuj sad jesu...kod tebe su bas cudni neki favoriti..oni za koje ti se cini da ce citiram te 'flopat samo tako' ...ne znam da prije logike okusas se u citanju?!ne samo sebe nego i drugi....nisam naveo samo prethodne generacije kao jedini rezon...
ExNihilo wrote:
cuj sad jesu...kod tebe su bas cudni neki favoriti..oni za koje ti se cini da ce citiram te 'flopat samo tako' ...ne znam da prije logike okusas se u citanju?!ne samo sebe nego i drugi....nisam naveo samo prethodne generacije kao jedini rezon...
Pa ne određujem ja lično ko će biti favorit. Samim tim, to što ja smatram da će flopati, ne znači da to smatra ostatak planete. Ostatak planete ih naziva favoritima, a ja postavljam pitanje - zbog čega?
Zašto ovo moram objašnjavati, jbt? Iskoristio bih ovu priliku da moderatore još jednom pozovem da razmotre uvođenje bazičnog IQ testa pri registraciji. Poštedit će korisnike ovakvih razgovora.
Konačno, po FIFA rankingu i Švicarska je favorit. Samo što niko ne tvrdi da će Švicarska osvojiti. Dakle, i taj argument ti je, baš kao i onaj prvi, za qrz.
ExNihilo wrote:
Pa ne određujem ja lično ko će biti favorit. Samim tim, to što ja smatram da će flopati, ne znači da to smatra ostatak planete. Ostatak planete ih naziva favoritima, a ja postavljam pitanje - zbog čega?
Zašto ovo moram objašnjavati, jbt? Iskoristio bih ovu priliku da moderatore još jednom pozovem da razmotre uvođenje bazičnog IQ testa pri registraciji. Poštedit će korisnike ovakvih razgovora.
Konačno, po FIFA rankingu i Švicarska je favorit. Samo što niko ne tvrdi da će Švicarska osvojiti. Dakle, i taj argument ti je, baš kao i onaj prvi, za qrz.
za qrz je onaj argument kojem ces ti nesto objasnjavati....pa ti bi najbolje uspio na testu recimo patetike cuj ti sad price iq test bi uvodio..pa nije ti inteligencija nafuranost na inteligenciju...a ponajmanje dokaz da se time moras i u nogomet razumjeti...prvo 'ne kontas','napuhani su', ali ce 'flopat samo tako' da bi potom bili 'ocigledno favoriti'...ti ne citas ni sebe, a kamoli odgovore...valjda te sluzi iq toliko da kuzis da drzanje najduze u vrhu rankinga govori o kontinuitetu njihovog nogometnog uspjeha i da prepoznas mali sarkazam 'da igraju lose, samo se brane' ....nemoj sad samo jos postaviti pitanje sto je Svicarska u vrhu skijanja i sto redovito njihovi alpinisti spadaju u uzi krug favorita....
Jes meni onaj Rivaldo vazda odvratan bio, za razliku od Gaucha i Debelog
Naravno da je Brazil jedan od glavnih favorita. Strasno su ispunjeni na svakoj poziciji terena osim tog desnog beka, mada koliko se skecam Marquionosu iz PSG je to i prirodna pozicija. Svakako da bi mi on imao prednost ispred Danila.
I na kraju, nakon dugo godina imaju ozbiljnog selektora, a ne nekog diletanta po navici. Tite je ovo odlicno poslozio, igraju odlican fudbal.
ma Nihilo malo trola..ne zamjerim..valjda i on ne zamjeri oko Brazila suvisno je trositi puno rijeci..vecina raje ih gotivi sirotinja ko i mi, osim Nejmara ne glume..pa onda ti virtuozi.. haha Debeli ..koji car ulazi u svlacionicu Galaxija..pozdravlja se sa Ibrom i ekipom...nisu ta klasa ipak igraca ko tada, ali sto kazes konacno neki trener koji bi mogo nesto napraviti od njih...ipak i ime nesto govori...
Zadnja dva svjetska koja je Brazil osvojio su osvojili na tvrdo. A eto osim Španjolaca ono jedno evropsko i ne pamtim kad je neko osvojio evropsko, svjetsko da je gazio sve. Sve je to sad malo drugačije u odnosu na neka stara vremene kad si imao reprezentacije koje se pripremaju maltene mjesecima i dođu u punoj formi na svjetsko. Sad je to više dog fight. Nezgodno je proći grupu i tzv. velikim a opet tu možeš i kalkulirati a onda kad prođeš moraš se prešaltati na kup takmičenje.
Za Brazil mislim da je u prva tri favorita jer kako rekoh imaju trenera koji je uspio složiti igrače koji definitivno imaju kvalitetu. Imaju uigran tim, dugu klupu, i par različitih uigranih napadačkih rješenja, npr. sa Diegom Costom na čistom krilu i ovim Renato A u polušpici. Jedino me čudi da nije Firminha više uključio, recimo u navedenoj kombinaciji umjesto Renata A. Ali to je ta njihova maltene tradicija gdje neke igrače jednostavno cijene i oni im igraju (Renato A, Paulinho) a neke i ne baš.
Sad vidim da se Alves povrijedio prije svjetskog, on bi im dobro došao na tom desnom beku ili ponekad čak i desno naprijed.
AmiĐa_Idriz wrote:Jes meni onaj Rivaldo vazda odvratan bio, za razliku od Gaucha i Debelog
Naravno da je Brazil jedan od glavnih favorita. Strasno su ispunjeni na svakoj poziciji terena osim tog desnog beka, mada koliko se skecam Marquionosu iz PSG je to i prirodna pozicija. Svakako da bi mi on imao prednost ispred Danila.
I na kraju, nakon dugo godina imaju ozbiljnog selektora, a ne nekog diletanta po navici. Tite je ovo odlicno poslozio, igraju odlican fudbal.
AmiĐa_Idriz wrote:Jes meni onaj Rivaldo vazda odvratan bio, za razliku od Gaucha i Debelog
Eto mu kad ne zove Fabinja
Vidis ipak imam malo sumnji prema njegovim kvalitetama. Ili pal cinjenica da mu Bibby grije klupu