Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sekerbay

#776 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sekerbay »

Bloo wrote:antiku
Antika? Ne znam ti ja taj španski, al imam osjećaj da govoriš o nečemu starom, istrošenom :mrgreen:
Bloo wrote:prosto divan
Želiš li ga udomiti? :)
Bloo
Globalna šefica

#777 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Bloo »

sekerbay wrote:
Bloo wrote:antiku
Antika? Ne znam ti ja taj španski, al imam osjećaj da govoriš o nečemu starom, istrošenom :mrgreen:
Bloo wrote:prosto divan
Želiš li ga udomiti? :)
Preferiram ženske mačke, ali hvala na ponudi. :)
sekerbay

#778 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sekerbay »

Bloo wrote:Preferiram ženske mačke
Ovaj je kastriran. Nisam ga nosio na operaciju nego su mu ugradili čip. Dakle, njega ženske ne interesuju :)
Bloo
Globalna šefica

#779 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Bloo »

sekerbay wrote:
Bloo wrote:Preferiram ženske mačke
Ovaj je kastriran. Nisam ga nosio na operaciju nego su mu ugradili čip. Dakle, njega ženske ne interesuju :)
Samo kastriran :oops:
Paco

#780 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

MarlboroGold wrote:Brak je institucija za koju većina ljudi nije spremna, jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati. Razlozi sklapanja braka su često licemjerni ili kukavički - zbog djeteta, statusa, sigurnosti itd. Za mene je brak naučena kompulzivna akcija, pa čak i sa opsesivnim predznakom. Stalno to radimo, ne odgovara nam, ženimo/udajemo se i ostajemo u lošim brakovima, pa se rastavljamo i ponovo u to bacamo a da nemamo pojma zašto, pravih poriva nismo ili ne želimo biti svjesni.

"Dok nas smrt ne rastavi" a onda shvatimo da partner i nije baš neko s kim bi se družili do kraja života i odmah sebi stvoriš nevolje i jad. Brak propada kao institucija i sve je više razvoda. Neko na to gleda kao problem, dok ja gledam kao na dobru stvar iz razloga što vjerujem u instituciju braka i njegov oporavak. Za sad propada jer je svijet prepun mazohista i sadista (figurativno). Kod jednog dijela prijatelja i prijateljica koji su u braku odnos snaga je takav da uvijek ima neko ko zlostavlja, a drugi koji to dozvoljava i trpi. Doduše, tako funkcionišemo i na poslu, kao roditelji, u politici, u društvu... Na tome treba raditi da se to promijeni, a tek onda će brak postati pozitivna i kvalitetna pojava... a takav je bio valjda i zamišljen.
Sta reci osim - aferim!

Sve sto smo pisali na temi sazeto je u ovom postu. Odlicno :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#781 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

Dobro rečeno, Marlboro. :thumbup:
MarlboroGold

#782 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MarlboroGold »

Hvala. Mogao sam još svašta napisati, ali taj kilometarski post niko ne bi čitao :D

Nisam naveo to da nisam oženjen niti sam razveden. To je jednostavno moj stav vezano za brak kojeg sam izgradio vremenom u svojih 30 godina, a najviše sazrijevanjem u nekim poljima muško-ženskih odnosa i praćenjem ponašanja onih koji su u lošim brakovima. Bitno je da čovjek zna šta hoće.
superiska

#783 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

MarlboroGold wrote:Brak je institucija za koju većina ljudi nije spremna, jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati. Razlozi sklapanja braka su često licemjerni ili kukavički - zbog djeteta, statusa, sigurnosti itd. Za mene je brak naučena kompulzivna akcija, pa čak i sa opsesivnim predznakom. Stalno to radimo, ne odgovara nam, ženimo/udajemo se i ostajemo u lošim brakovima, pa se rastavljamo i ponovo u to bacamo a da nemamo pojma zašto, pravih poriva nismo ili ne želimo biti svjesni.

"Dok nas smrt ne rastavi" a onda shvatimo da partner i nije baš neko s kim bi se družili do kraja života i odmah sebi stvoriš nevolje i jad. Brak propada kao institucija i sve je više razvoda. Neko na to gleda kao problem, dok ja gledam kao na dobru stvar iz razloga što vjerujem u instituciju braka i njegov oporavak. Za sad propada jer je svijet prepun mazohista i sadista (figurativno). Kod jednog dijela prijatelja i prijateljica koji su u braku odnos snaga je takav da uvijek ima neko ko zlostavlja, a drugi koji to dozvoljava i trpi. Doduše, tako funkcionišemo i na poslu, kao roditelji, u politici, u društvu... Na tome treba raditi da se to promijeni, a tek onda će brak postati pozitivna i kvalitetna pojava... a takav je bio valjda i zamišljen.
:koluta:
zijancer

#784 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zijancer »

MarlboroGold wrote: jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati
u zadnjih par godina na forumu, jedna od rijetkih rečenica vrijednih pažnje

nastavi još svašta pisati, ima ko da čita, don vori
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#785 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Truba »

sve super...ali ima jedna caka...ako ne budeš spreman rizik onda tema braka nije za tebe

ako budeš igrao na sigurno... možda ćeš dočekatida ti neće ko imati donijeti čaj

a ako budeš slušao forumaše o tome da je bolje biti podstanar :D nego vlasnik stana a ako budeš imao sreće da imaš mirovinu od 900 i nešto sa strane

zaglavićeš u staračkom domu i gledati kako drugima dolaze unuci i praunuci u posjet jednom mjesečno :D nebitno

svi su svjesni rizika i najbitnije je odvagati što sve dobivaš i gubiš ( ovdje ne mislim na materijalno)
Paco

#786 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

@Crni Labud
Ma uredu je to. Oduvijek je vazila ona - "Ko ne rizikuje taj i ne profitira".

S druge strane, ne bih rekao da je ulazak u bracnu zajednicu rizik. Prilicno dobro je to @Marlboro objasnio kada je rekao da je brak institucija. A to sto se u brak olako ulazi (a evo izgleda da se u modernom vremenu jos lakse izlazi) i pristupa braku je do samih supruznika koji misle da su zreli i spremni (kao sto sam i ja mislio sa svojih 20). Na vjencani i zarucnicki prsten se gleda kao na modni detalj, a javne prosidbe s ciljem objave snimaka i fotografija istih na drustvenim mrezama i portalima su sve cesce, umjesto da to bude neki licni, intimni cin.
MarlboroGold

#787 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MarlboroGold »

Paco wrote:@Crni Labud
Na vjencani i zarucnicki prsten se gleda kao na modni detalj, a javne prosidbe s ciljem objave snimaka i fotografija istih na drustvenim mrezama i portalima su sve cesce, umjesto da to bude neki licni, intimni cin.
To je zato što su ljudi opterećeni time šta će drugi o tome i njima misliti i koji se hrane pažnjom drugih. To je jedna mašina i ako u nju upadneš postaneš dio nje što čak i ne primjećuješ, a veoma je teško izvući se iz toga. Ti ljudi, kao individue, nemaju skoro ništa pozitivno i korisno za ponuditi i u njihovom životu je uglavnom sve lažno, a naročito moralisanje.
superiska

#788 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Sve je rizik ali baš sve. Niko nikome ne garantuje niti može išta, apsurd je to očekivati. Vjerovati (nadati se) -da, očekivati -ne!
Ljudi se mijenjaju i niko nije ničije vlasništvo niti ko može da polaže pravo na ono drugo. Nije kolega postom iznad izmislio toplu vodu, većina će se složiti s napisanim, razumno razmišljanje ali nije "recept" za uspješnost. Treba shvatiti da ne postoji životna garancija, dešavaju se i nepredviđene stvari. Eh sad, totalno druga tema je što predrasude igraju veliku ulogu a posebno na našim prostorima pa su tako i većini nametnuta očekivanja i ona famozna šta će mahala reći.
Uglavnom, naučila sam da u životu mogu sebi priuštiti samo po jedan rizik :pusi2:
Paco

#789 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Samo nek' je u kontru.
Zensko :ekser:
superiska

#790 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:Samo nek' je u kontru.
Zensko :ekser:
Šta je kolega, malo si napet, našest? :D
A taman sam vam htjela ostaviti temu u amanet, sad ne mogu niđe :skoljka:
Paco

#791 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Aha...vec 10 dana nisam pio bensedine :D

Nego,
A taman sam vam htjela ostaviti temu u amanet
:shock: :shock: :shock:

Jel' to znaci da trazis ispisnicu iz kluba? Nije valjda da si... :shock:
superiska

#792 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote: :shock: :shock: :shock:

Jel' to znaci da trazis ispisnicu iz kluba? Nije valjda da si... :shock:
Da sam šta, kolega? :krofna:
Paco

#793 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Otela se i otkačila sirotinju s ove teme :shock:
superiska

#794 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme :shock:
Ma jok al' ne bi vjerovao.
Hajde na pp da ti sapnem :suplja:
duminjo

#795 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

MarlboroGold wrote:Hvala. Mogao sam još svašta napisati, ali taj kilometarski post niko ne bi čitao :D

Nisam naveo to da nisam oženjen niti sam razveden. To je jednostavno moj stav vezano za brak kojeg sam izgradio vremenom u svojih 30 godina, a najviše sazrijevanjem u nekim poljima muško-ženskih odnosa i praćenjem ponašanja onih koji su u lošim brakovima. Bitno je da čovjek zna šta hoće.
A jesi li ikad racuno na to da su ljudi kvarljiva Roba? :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#796 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

superiska wrote:
Ma jok al' ne bi vjerovao.
Hajde na pp da ti sapnem :suplja:
Nemoj na PP, šapni svima nama, nećemo nikom reći, časna pionirska! :D
Euridika
Globalna šefica

#797 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

Ne brini, Paco, za svakog novog koji se ispiše s ove teme, neko novi se upiše... :zoka:
bleee_sa

#798 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by bleee_sa »

Euridika wrote:
Ne brini, Paco, za svakog novog koji se ispiše s ove teme, neko novi se upiše... :zoka:
Bjež' bona s ove teme, ne sluti sebi :lol:
Euridika
Globalna šefica

#799 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

bleee_sa wrote:
Euridika wrote:
Bjež' bona s ove teme, ne sluti sebi :lol:
Ja pričam općenito, moliću lijepo. :oops:
bleee_sa

#800 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by bleee_sa »

onda se ispričavamo :D
Post Reply