Antika? Ne znam ti ja taj španski, al imam osjećaj da govoriš o nečemu starom, istrošenomBloo wrote:antiku
Želiš li ga udomiti?Bloo wrote:prosto divan
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Antika? Ne znam ti ja taj španski, al imam osjećaj da govoriš o nečemu starom, istrošenomBloo wrote:antiku
Preferiram ženske mačke, ali hvala na ponudi.sekerbay wrote:Antika? Ne znam ti ja taj španski, al imam osjećaj da govoriš o nečemu starom, istrošenomBloo wrote:antiku
Ovaj je kastriran. Nisam ga nosio na operaciju nego su mu ugradili čip. Dakle, njega ženske ne interesujuBloo wrote:Preferiram ženske mačke
Samo kastriransekerbay wrote:Ovaj je kastriran. Nisam ga nosio na operaciju nego su mu ugradili čip. Dakle, njega ženske ne interesujuBloo wrote:Preferiram ženske mačke
Sta reci osim - aferim!MarlboroGold wrote:Brak je institucija za koju većina ljudi nije spremna, jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati. Razlozi sklapanja braka su često licemjerni ili kukavički - zbog djeteta, statusa, sigurnosti itd. Za mene je brak naučena kompulzivna akcija, pa čak i sa opsesivnim predznakom. Stalno to radimo, ne odgovara nam, ženimo/udajemo se i ostajemo u lošim brakovima, pa se rastavljamo i ponovo u to bacamo a da nemamo pojma zašto, pravih poriva nismo ili ne želimo biti svjesni.
"Dok nas smrt ne rastavi" a onda shvatimo da partner i nije baš neko s kim bi se družili do kraja života i odmah sebi stvoriš nevolje i jad. Brak propada kao institucija i sve je više razvoda. Neko na to gleda kao problem, dok ja gledam kao na dobru stvar iz razloga što vjerujem u instituciju braka i njegov oporavak. Za sad propada jer je svijet prepun mazohista i sadista (figurativno). Kod jednog dijela prijatelja i prijateljica koji su u braku odnos snaga je takav da uvijek ima neko ko zlostavlja, a drugi koji to dozvoljava i trpi. Doduše, tako funkcionišemo i na poslu, kao roditelji, u politici, u društvu... Na tome treba raditi da se to promijeni, a tek onda će brak postati pozitivna i kvalitetna pojava... a takav je bio valjda i zamišljen.
MarlboroGold wrote:Brak je institucija za koju većina ljudi nije spremna, jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati. Razlozi sklapanja braka su često licemjerni ili kukavički - zbog djeteta, statusa, sigurnosti itd. Za mene je brak naučena kompulzivna akcija, pa čak i sa opsesivnim predznakom. Stalno to radimo, ne odgovara nam, ženimo/udajemo se i ostajemo u lošim brakovima, pa se rastavljamo i ponovo u to bacamo a da nemamo pojma zašto, pravih poriva nismo ili ne želimo biti svjesni.
"Dok nas smrt ne rastavi" a onda shvatimo da partner i nije baš neko s kim bi se družili do kraja života i odmah sebi stvoriš nevolje i jad. Brak propada kao institucija i sve je više razvoda. Neko na to gleda kao problem, dok ja gledam kao na dobru stvar iz razloga što vjerujem u instituciju braka i njegov oporavak. Za sad propada jer je svijet prepun mazohista i sadista (figurativno). Kod jednog dijela prijatelja i prijateljica koji su u braku odnos snaga je takav da uvijek ima neko ko zlostavlja, a drugi koji to dozvoljava i trpi. Doduše, tako funkcionišemo i na poslu, kao roditelji, u politici, u društvu... Na tome treba raditi da se to promijeni, a tek onda će brak postati pozitivna i kvalitetna pojava... a takav je bio valjda i zamišljen.
u zadnjih par godina na forumu, jedna od rijetkih rečenica vrijednih pažnjeMarlboroGold wrote: jer ne znaju voljeti, a to "voljeti" poistovjećuju sa posjedovati, mijenjati i kontrolisati
To je zato što su ljudi opterećeni time šta će drugi o tome i njima misliti i koji se hrane pažnjom drugih. To je jedna mašina i ako u nju upadneš postaneš dio nje što čak i ne primjećuješ, a veoma je teško izvući se iz toga. Ti ljudi, kao individue, nemaju skoro ništa pozitivno i korisno za ponuditi i u njihovom životu je uglavnom sve lažno, a naročito moralisanje.Paco wrote:@Crni Labud
Na vjencani i zarucnicki prsten se gleda kao na modni detalj, a javne prosidbe s ciljem objave snimaka i fotografija istih na drustvenim mrezama i portalima su sve cesce, umjesto da to bude neki licni, intimni cin.
Šta je kolega, malo si napet, našest?Paco wrote:Samo nek' je u kontru.
Zensko
A taman sam vam htjela ostaviti temu u amanet
Da sam šta, kolega?Paco wrote:![]()
![]()
![]()
Jel' to znaci da trazis ispisnicu iz kluba? Nije valjda da si...
Ma jok al' ne bi vjerovao.Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme
A jesi li ikad racuno na to da su ljudi kvarljiva Roba?MarlboroGold wrote:Hvala. Mogao sam još svašta napisati, ali taj kilometarski post niko ne bi čitao![]()
Nisam naveo to da nisam oženjen niti sam razveden. To je jednostavno moj stav vezano za brak kojeg sam izgradio vremenom u svojih 30 godina, a najviše sazrijevanjem u nekim poljima muško-ženskih odnosa i praćenjem ponašanja onih koji su u lošim brakovima. Bitno je da čovjek zna šta hoće.
Nemoj na PP, šapni svima nama, nećemo nikom reći, časna pionirska!superiska wrote:Ma jok al' ne bi vjerovao.Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme
Hajde na pp da ti sapnem
Ne brini, Paco, za svakog novog koji se ispiše s ove teme, neko novi se upiše...Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme
Bjež' bona s ove teme, ne sluti sebiEuridika wrote:Ne brini, Paco, za svakog novog koji se ispiše s ove teme, neko novi se upiše...Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme
Ja pričam općenito, moliću lijepo.bleee_sa wrote:Bjež' bona s ove teme, ne sluti sebiEuridika wrote:Ne brini, Paco, za svakog novog koji se ispiše s ove teme, neko novi se upiše...Paco wrote:Otela se i otkačila sirotinju s ove teme