Tvoj problem, meni apsolutno svejedno.GeeTnT wrote:
Reci mi samo kome da vjerujem: "Tvom pisanju ili tvom niku"?
I je li to nešto sporan moj nik?
Tvoj problem, meni apsolutno svejedno.GeeTnT wrote:
Reci mi samo kome da vjerujem: "Tvom pisanju ili tvom niku"?
Jna 90ih i jugosloveni kao nebo i zemlja. A pogotovo ovi sto se danas osjecaju tako. Vidjeli smo po tome koliko ih je ostalo, a koliko otislo po svijetu.LBVIEW wrote:Opet projekcija, moj Bodkine.Bodkin wrote:
Sigurno. Cinjenice dokazane 1/1. Cuj cinjenicecinjenica je da je brzina slobodnog pada 9,81m/s. ovo sto ti pises je tvoje misljenje zajedno sa tim da su 99% srba zlocinci. Za hrvate ne znam ali sumnjam da je ista bolje.
CinjeniceNe bih se upustao u nagadanja u vezi procenata zlocinaca u Srba, no JNA sa svojim "derivatima" jeste zlocinacka vojska, a i tu tvrdnju baziram na historijskim cinjenicama u vidu presuda.
I RAM kao plan agresije na BiH i Hrvatsku jeste historijska cinjenica, svidalo se to kome ili ne, znam da se naviklo "pod tepih", pa nakon 50 godina repriza, no ovaj put nece moci.
Standardna izvlakuša da se Jugoslavija i JNA iz 90-ih ne mogu porediti sa onom prije toga, a u stvari sve isti k. Ako želiš dat ću ti jedno jako dobro obrazloženje toga u pp, ali da na kraju daš realan odgovor.Bodkin wrote:Jna 90ih i jugosloveni kao nebo i zemlja. A pogotovo ovi sto se danas osjecaju tako. Vidjeli smo po tome koliko ih je ostalo, a koliko otislo po svijetu.LBVIEW wrote:Opet projekcija, moj Bodkine.Bodkin wrote:
Sigurno. Cinjenice dokazane 1/1. Cuj cinjenicecinjenica je da je brzina slobodnog pada 9,81m/s. ovo sto ti pises je tvoje misljenje zajedno sa tim da su 99% srba zlocinci. Za hrvate ne znam ali sumnjam da je ista bolje.
CinjeniceNe bih se upustao u nagadanja u vezi procenata zlocinaca u Srba, no JNA sa svojim "derivatima" jeste zlocinacka vojska, a i tu tvrdnju baziram na historijskim cinjenicama u vidu presuda.
I RAM kao plan agresije na BiH i Hrvatsku jeste historijska cinjenica, svidalo se to kome ili ne, znam da se naviklo "pod tepih", pa nakon 50 godina repriza, no ovaj put nece moci.
Jos samo ti mozes povezati jugoslovene koji su manjina bili na svim popisima prije rata sa desavanjima 90ih i jos tako hrabro tvrditi da su to u stvari srbi. Tj ne samo ti. Ima vas koliko hoces
General War wrote:hAZNADAR wrote: Ja nikad nisam rekao niti tvrdim da je IQ manji od bilo koga...to je stvar individue, pa niti u bosnjaka, niti se s,maram oko toga...sta me handris ba sa tim![]()
Istorija je potvrdila a i nase ponasanje da smo isti racQu, mozete se krit izmadju narodnog i vjerskog indentiteta (SVI cukile narodi) i afiniteta ali djaba.
Sto bi Bosanci kritikovali jedni druge? Oko cega?..pa i jugosloveni...mada sam ja mozda najmanje hajrovao od tog sistema, niti stana, niti cega drugog, anti komunista (sistem copora kao i sada)... ali nisam se ni sramotio sadakama i dupelizanjem.
Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.listopad wrote:Sto tek reci o "drzavi" BiH...BHCluster wrote:Koliko para toliko Jugoslavije.
Naravno. BiH za razliku od Jugoslavije ima razvijenu industriju i ne zivi iskljucivo od kredita.BHCluster wrote:Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.
listopad wrote:Naravno. BiH za razliku od Jugoslavije ima razvijenu industriju i ne zivi iskljucivo od kredita.BHCluster wrote:Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.
Za razliku od Jugoslavije koja je nastala vještačkim putem, BiH se kao uređeno društvo sa državotvornim elementima javlja još u 11. vijeku.listopad wrote:Naravno. BiH za razliku od Jugoslavije ima razvijenu industriju i ne zivi iskljucivo od kredita.BHCluster wrote:Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.
uh,nisi pratio temu: stanovnici su se na popisiam unutar Balkan ai van Blalkana upravo upisivali kao Jugosloveni,nakon raspada JugoslavijePutnik ali stvarno wrote:Izvini tesko te je pratiti, o cemu govoris.Connaisseur Karlin wrote: Zar nije smijesno upisati danas sebe na popisu kao Jugosloevena![]()
zar bosanac, Hrvat , Srbin ili Makednoac ne mogu njegovati jugoslovenstvo, iako se na popisu izjasne kao Hrvat srbin ili bosanackakve veze ima tvoj osjecaj jugoslovenstva sa tvojim danasnjim upisaivanjem novog drzavnog statusa
![]()
Pogresno je razmisljati, da ako se danas neko ne izjasnjava kao jugosloven, nema pozitivan stav proslog SFRJ sistema
Kakve veze ima popis stanovnistva u bilo kojoj banana repblici ex YU sa osecajem Jugoslovenstva kod stanovnistva istih ?
Ipisivanje drzavnog statusa ? Ne znam sta to znaci.
Rekao bih da ti iz nekog razloga Jugoslovenstvo smeta. To je ok, samo shvati da mnogi ne misle tako.
Jugoslovenstvo kao i na pr Bosnjastvo je pogled na svet.
Naravno neuporedivo siri, opusteniji, bogatiji, spremniji na razmenu i uzajamnu podrsku.
Svako partikularno jugoslovenstvo pre svega je odraz, kulturne, obrazovne, duhovne i spoznajne ogranicenosti.
Na kratku stazu mnogima je pruzilo malo vise u se, na se i poda se.
E sad prodje 26 godina, lazi i stvari evoluiraju same od sebe.
Jesi li se ti zapitao kako BiH postoji odnosno opstoji? Postoji samo kao protektorat bez imalo suverenosti. Kada se povuce MZ i kada vise ne bude kredita, nema vise ni BiH. Nisam ja "dusmanin" BiH. To je surova stvarnost. BiH je na aparatima otkako se raspala Jugoslavija. Da nije bilo te Jugoslavije, BiH se nakon 1939 vise nikada ne bi vratila na pozornicu, cak ni nakon poraza Paveliceve endehazije. Bila bi podijeljena u skladu sa nekom pricom o pravu na samoopredjeljenje naroda. Dakle, da nije bilo SFRJ, ne bi bilo ni Bosne.BHCluster wrote:Jedna postoji droga ne, ja mislim da je pametnom dosta.
Tačno !Fudo387 wrote:Na ovim temama svima usta puna jugoslovenstva, a vecina se u zao vakat gurala da bude u prvim redovima jogurt revolucija, mitinzima istine, tisucljetnim svi su nas jebali zalopojkama, slobo slobodo debilanama...
Nas svijet je bezobrazan, licemjeran, sve go lazov i bandit.
pa za tebe nikad nije ni postojala, ne vidim zašto bi i sada....KENJAC wrote:Ajmo dic ruku svi koji iskreno misle da Bosna postoji !
smajlištodrziobadvijerukespuštene !
palermo wrote:nego, hajmo malo istorije......ko su bili osnivači stranke jugoslovena.....i ko je od svih njenih članova ostavio najdublji trag u politici......hajmo, jugosloveni
KENJAC wrote:Ajmo dic ruku svi koji iskreno misle da Bosna postoji !
smajlištodrziobadvijerukespuštene !
listopad wrote:Jesi li se ti zapitao kako BiH postoji odnosno opstoji? Postoji samo kao protektorat bez imalo suverenosti. Kada se povuce MZ i kada vise ne bude kredita, nema vise ni BiH. Nisam ja "dusmanin" BiH. To je surova stvarnost. BiH je na aparatima otkako se raspala Jugoslavija. Da nije bilo te Jugoslavije, BiH se nakon 1939 vise nikada ne bi vratila na pozornicu, cak ni nakon poraza Paveliceve endehazije. Bila bi podijeljena u skladu sa nekom pricom o pravu na samoopredjeljenje naroda. Dakle, da nije bilo SFRJ, ne bi bilo ni Bosne.BHCluster wrote:Jedna postoji droga ne, ja mislim da je pametnom dosta.
Imam veliko postenje prema ljudima koji se danas dan izjasnjavaju kao Jugoslaveni. Koncept jugoslavenstva je bio jedini istinski moderni identitet koji se nudio gradjanima Jugoslavije. Bio je inkluzivan i Jugoslaven je mogao biti svatko bez obzira na vjersku pripadnost. Postovale se su sve kulturne i regionalne nijanse. Nije bilo price o tome sto predstavlja "pravo" jugoslavenstvo. To je prica koju vrte srpski, hrvatski i bosnjacki nacionalisti. Uopce je tesko njihove narode ozbiljno shvatiti kao moderne nacije, jer to jednostavno nisu. Bosnjaci, Srbi i Hrvati su etnokonfesionalna plemena koja svoju posebnost izrazavaju prezirom drugih i proglasavanjem svakog oblika neslaganja veleizdajom. Spali su na to da ih hodze i popovi poducavaju nacionalnim identitetom.

Ejup Ganic nije bio u stranci Jugoslovena nego u SDA iz redova Jugoslovena !Edin H. wrote:palermo wrote:nego, hajmo malo istorije......ko su bili osnivači stranke jugoslovena.....i ko je od svih njenih članova ostavio najdublji trag u politici......hajmo, jugosloveni
Ejup Ganic
pa sad, ono da se dobro prodao kao jugosloven jeste.....ali nije bio nikada u stranci Jugoslovena a još manje jedan od osnivača.....Emil Vlajki jedan od najeksponiranijih likova iz ove prilično opskurne strankeEdin H. wrote:palermo wrote:nego, hajmo malo istorije......ko su bili osnivači stranke jugoslovena.....i ko je od svih njenih članova ostavio najdublji trag u politici......hajmo, jugosloveni
Ejup Ganic
Eki.KENJAC wrote:Ejup Ganic nije bio u stranci Jugoslovena nego u SDA iz redova Jugoslovena !Edin H. wrote:palermo wrote:nego, hajmo malo istorije......ko su bili osnivači stranke jugoslovena.....i ko je od svih njenih članova ostavio najdublji trag u politici......hajmo, jugosloveni
Ejup Ganic
Jugosloven iz redova SDApalermo wrote:pa sad, ono da se dobro prodao kao jugosloven jeste.....ali nije bio nikada u stranci Jugoslovena a još manje jedan od osnivača.....Emil Vlajki jedan od najeksponiranijih likova iz ove prilično opskurne strankeEdin H. wrote:palermo wrote:nego, hajmo malo istorije......ko su bili osnivači stranke jugoslovena.....i ko je od svih njenih članova ostavio najdublji trag u politici......hajmo, jugosloveni
Ejup Ganic
I mrtvu Jugu je iskoristio ! I dan danas ovi brlozi feštu prave kad se nešto iz vlasništva Jugoslavije prodaje ! Neki dan citam , prodaje se stan u Nju Jorku u vlasnistvu Jugoslavije i svi se vesele parama. Hej stan u Americi nije privatizovan ! Nije bilo ono " jedna vreća za mog Josipa" !Edin H. wrote:Eki.KENJAC wrote: Ejup Ganic nije bio u stranci Jugoslovena nego u SDA iz redova Jugoslovena !