Galaxy S8 i S8+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
edys

#776 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by edys »

Vjerovatno je do baterije, ja sam imao jedan htc koji se gasio na 40% baterije...u 99% slucajeva baterija je pri izdisaju
isx

#777 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by isx »

Radi li ikome Smart lock i trusted locations kako treba? Meni nekad hoće nekad neće fakat mi izvlači to živce. Ima li neka caka?
rodjotr

#778 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by rodjotr »

Pozz, brzi punjac nece da puni odnosno nije uopste detektovan. A dok obicni punjac ocita i puni sto je naravno sporo 5-6 sati potrebno. Da li je iko imao slican problem ? Mobitel je kao nov, star svega par mjeseci hvala.. :?
skafiskafsnjak

#779 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by skafiskafsnjak »

rodjotr wrote:Pozz, brzi punjac nece da puni odnosno nije uopste detektovan. A dok obicni punjac ocita i puni sto je naravno sporo 5-6 sati potrebno. Da li je iko imao slican problem ? Mobitel je kao nov, star svega par mjeseci hvala.. :?
Pa i sporije punjenje bi trebalo brze od 5-6h...

Da nije konektor. Imas li gdje da probas preko bezicnog ?
edys

#780 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by edys »

rodjotr wrote:Pozz, brzi punjac nece da puni odnosno nije uopste detektovan. A dok obicni punjac ocita i puni sto je naravno sporo 5-6 sati potrebno. Da li je iko imao slican problem ? Mobitel je kao nov, star svega par mjeseci hvala.. :?
Kod mene se desavalo to, samo zamijenio kabal i sve ok, iako je kabal bio orginal samsungov nije htjelo da prepozna brzo punjenje...ja sam sa zamjenom kabla rijesio problem
arnes_king

#781 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

Za korisnike S7 i S8 koji imaju samo po jednu kameru a zele portrait mode (live focus na s9) evo google camera aplikacija.

Samo je instalirate i postavite postavke ovako i radit ce vam portrait mode :D (nekada app crasha ali samo restart app i sve ponovo radi):

Download:
https://drive.google.com/file/d/1zaYbOc ... HBELw/view

Postavke:

Model: Nexus 6
Portrait mode on all models: on
camera.af.debug.show: off
camera.faceboxes: on

https://www.xda-developers.com/google-c ... s7-note-8/

Kada slikate "obicne" slike ovom aplikacijom koristi googleovo procesiranje i HDR+ tako da dobijete dosta drugacije fotografije nego kada slikate sa stok kamerom :)
Quaresma

#782 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by Quaresma »

cekaj, zar na S9 nema bokeh mode na stock aplikaciji?
edys

#783 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by edys »

Image
arnes_king

#784 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:cekaj, zar na S9 nema bokeh mode na stock aplikaciji?
S9+ ima jer ima duplu kameru (live focus), za s9 obicni nisam siguran, ali ja sam ovdje pisao za S7 i S8.
Quaresma

#785 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by Quaresma »

Mislim da je google izbacio source code za algoritme koji oni koriste za bokeh, cudno kako to niko nije implementirao.

Doduse mislim da jeste Xiaomi u MIUI 10
arnes_king

#786 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:Mislim da je google izbacio source code za algoritme koji oni koriste za bokeh, cudno kako to niko nije implementirao.

Doduse mislim da jeste Xiaomi u MIUI 10
Mozda nece namjerno jer koju bi onda imali prednost mobiteli koji imaju duplu kameru gdje je druga telephoto leca ako se sve to moze i sa jednom softverski implementirano.
diablobih

#787 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by diablobih »

Druga kamera ne mora biti samo telephoto.
Quaresma

#788 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by Quaresma »

Wide angle je pervezija, steta sto malo ko osim LG-a forsira to.

Kod mene na Nokiji 7 plus, drugi senzor bukvalno sluzi za bokeh, druge svrhe nema.
isx

#789 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by isx »

arnes_king wrote:Za korisnike S7 i S8 koji imaju samo po jednu kameru a zele portrait mode (live focus na s9) evo google camera aplikacija.

Samo je instalirate i postavite postavke ovako i radit ce vam portrait mode :D (nekada app crasha ali samo restart app i sve ponovo radi):

Download:

Postavke:

Kada slikate "obicne" slike ovom aplikacijom koristi googleovo procesiranje i HDR+ tako da dobijete dosta drugacije fotografije nego kada slikate sa stok kamerom :)
Zar to ne radi selektivan fokus u stock kameri?
diablobih

#790 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by diablobih »

Quaresma wrote:Wide angle je pervezija, steta sto malo ko osim LG-a forsira to.

Kod mene na Nokiji 7 plus, drugi senzor bukvalno sluzi za bokeh, druge svrhe nema.
Bokeh effect se vrsi softverski, drugi senzor na 7 plus ti je telephoto, tj. da imas 2x zoom bez gubljenja kvalitete. Npr na mom OP 5T je za kao bolje nocne slike ili sta vec.
Quaresma

#791 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by Quaresma »

diablobih wrote:
Quaresma wrote:Wide angle je pervezija, steta sto malo ko osim LG-a forsira to.

Bokeh effect se vrsi softverski, drugi senzor na 7 plus ti je telephoto, tj. da imas 2x zoom bez gubljenja kvalitete. Npr na mom OP 5T je za kao bolje nocne slike ili sta vec.
u pravu si, do mene je, bio sam prekrio jedan lens, ali nisam usao u live bokeh mode. mislio sam da i u normalnom photo modu imam pristup telephoto lensu
arnes_king

#792 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

isx wrote:
arnes_king wrote:Za korisnike S7 i S8 koji imaju samo po jednu kameru a zele portrait mode (live focus na s9) evo google camera aplikacija.

Download:

Postavke:

Zar to ne radi selektivan fokus u stock kameri?
Da ali ni blizu dobro i efektivno kao google camera app.
brazzo19

#793 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

Raja imam mali "problemcic" ovako kada uslikam neku sliku sa telefonom naravno slika je vrh i kada je postavim na insragram story toliko joj smanji rezoluciju da gotovo bude mutna na story.u razumijem da fb ili instgram smanjuju i ubijaju rezoluciju slike ali ovo je stvarno previse isto kao da sam sliko sa pokvarenom kamerom, dok recimo kad gledam ostale slike i story.e sve bude ok ? jeli i kod vas tako ili ? znaci s8+ je u pitanju , dok sam imao s7 nisam imao tih problema doduse i na s7 umanji rezoluciju i kvalitet slike ali za malo a ovo sad na s8+ je gotovo da "unisti" .... ne kontam do cega je, telefon je nov iz kutije ....
arnes_king

#794 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:Raja imam mali "problemcic" ovako kada uslikam neku sliku sa telefonom naravno slika je vrh i kada je postavim na insragram story toliko joj smanji rezoluciju da gotovo bude mutna na story.u razumijem da fb ili instgram smanjuju i ubijaju rezoluciju slike ali ovo je stvarno previse isto kao da sam sliko sa pokvarenom kamerom, dok recimo kad gledam ostale slike i story.e sve bude ok ? jeli i kod vas tako ili ? znaci s8+ je u pitanju , dok sam imao s7 nisam imao tih problema doduse i na s7 umanji rezoluciju i kvalitet slike ali za malo a ovo sad na s8+ je gotovo da "unisti" .... ne kontam do cega je, telefon je nov iz kutije ....
Ja imam S9+ a zena S8+ i isto je tako. Uslikam sliku izgleda kao sa fotoaparatom da je slikana, uploadujem na fb ili Instagram i katastrofa losa kao da je slikano sa starim telefonom.

Sjecam se prije da je bila postavka na FB da se uploada u HD kvalitetu preko kompa ne znam da li ima na aplikaciji treba provjeriti sve postavke ili izguglati.
brazzo19

#795 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:
brazzo19 wrote:Raja imam mali "problemcic" ovako kada uslikam neku sliku sa telefonom naravno slika je vrh i kada je postavim na insragram story toliko joj smanji rezoluciju da gotovo bude mutna na story.u razumijem da fb ili instgram smanjuju i ubijaju rezoluciju slike ali ovo je stvarno previse isto kao da sam sliko sa pokvarenom kamerom, dok recimo kad gledam ostale slike i story.e sve bude ok ? jeli i kod vas tako ili ? znaci s8+ je u pitanju , dok sam imao s7 nisam imao tih problema doduse i na s7 umanji rezoluciju i kvalitet slike ali za malo a ovo sad na s8+ je gotovo da "unisti" .... ne kontam do cega je, telefon je nov iz kutije ....
Ja imam S9+ a zena S8+ i isto je tako. Uslikam sliku izgleda kao sa fotoaparatom da je slikana, uploadujem na fb ili Instagram i katastrofa losa kao da je slikano sa starim telefonom.

Sjecam se prije da je bila postavka na FB da se uploada u HD kvalitetu preko kompa ne znam da li ima na aplikaciji treba provjeriti sve postavke ili izguglati.
Ma ovo je samo na instagram story.u unisti mi sliku kada je ucita gotovo da bude mutna nigdje veze ... a sve ostalo je ok kada je postavim recimo na fb profil i li na instagram u album samo znaci na story.u gotovo da bude mutna ccc ....
shalla

#796 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Čekajte ba, nije to ništa novo. i FB i Viber i Whatsapp ubijaju sliku kompresovanjem, bez obzira što recimo na FB staviš "upload photos in HD"...
Jedino izvorno ostaje kad je pošalješ na mail ali je tu druga problematika, gmail ograničen na 10MB a svaka slika po 12-13 MB :lol:
brazzo19

#797 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

Mislim da sam ipak skontao u cemu je "problem" , naime kada slikam sliku uvijek korisim onu opciju na kameri "ukljuci prikaz preko cijelog zaslona" jer mi tako izgleda bolja slika kada slikam tj. popuni mi citav zaslon nekako mi vise "priblizi" sliku i nema onih crnih traka gore i dole kada slikam nego slika bude preko citavog zaslona, medjutim kada se ukjuci ta opcija automatski se smanji tamo u postavkama rezolucija i velicina fotografije tako da ne ide maximalnih 4:3 (12M) 4032 X 3024 nego kada se ukljuci ta opcija autmatski smanji na 18,5:9 (7,9M) 4032 X 1960 i vjerovatno je tu vec slika slabije rezolucije i kvaliteta ( iako se to meni ne cini kada gledam preko moba nego mi izgleda bolja i vise zumirana) i onda je jos dodatno Instagram smanji i onda dobijem gotovo zamucenu sliku na story.u .... Ne znam jedino da li postoji kakva opcija ili nesto da mi bude uljucen ovaj prikaz preko cijelog zaslona a da mi rezolucija i velicina fotografije ostane maximalna tj. na 12M a da ne ide na 7.9M ..... Mislim da je to to nema biti sta drugo ....
shalla

#798 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Ne može, mora biti sa crnim okvirom ako slikaš 12MP, ako razvučeš na 16:9 odmah ti smanjuje na 9MP. Ali nije ni do toga
Better Man

#799 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by Better Man »

brazzo19 wrote:Mislim da sam ipak skontao u cemu je "problem" , naime kada slikam sliku uvijek korisim onu opciju na kameri "ukljuci prikaz preko cijelog zaslona" jer mi tako izgleda bolja slika kada slikam tj. popuni mi citav zaslon nekako mi vise "priblizi" sliku i nema onih crnih traka gore i dole kada slikam nego slika bude preko citavog zaslona, medjutim kada se ukjuci ta opcija automatski se smanji tamo u postavkama rezolucija i velicina fotografije tako da ne ide maximalnih 4:3 (12M) 4032 X 3024 nego kada se ukljuci ta opcija autmatski smanji na 18,5:9 (7,9M) 4032 X 1960 i vjerovatno je tu vec slika slabije rezolucije i kvaliteta ( iako se to meni ne cini kada gledam preko moba nego mi izgleda bolja i vise zumirana) i onda je jos dodatno Instagram smanji i onda dobijem gotovo zamucenu sliku na story.u .... Ne znam jedino da li postoji kakva opcija ili nesto da mi bude uljucen ovaj prikaz preko cijelog zaslona a da mi rezolucija i velicina fotografije ostane maximalna tj. na 12M a da ne ide na 7.9M ..... Mislim da je to to nema biti sta drugo ....
Na najvećoj rezoluciji 12mp, format slike je 4:3 i nema načina da ti bude preko čitavog ekrana slika u najvećoj rezoluciji, tj. widescreen. Na šestici je bio format slike widescreen na najvećoj rezoluciji, ali su ga od sedmice ukinuli. Kod widescreen rezolucija kamere može da obuhvati širi prostor, ali visina bude odrezana, dok kod 4:3 formata kamera obuhvata manji, tj. uži prostor, a visina slike bude veća, tj. obuhvati više prostora u visinu.
brazzo19

#800 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

shalla wrote:Ne može, mora biti sa crnim okvirom ako slikaš 12MP, ako razvučeš na 16:9 odmah ti smanjuje na 9MP. Ali nije ni do toga
Jest evo bas sad maksuz uslikah dvije slike sa onom i bez one opcije i bez onog "preko citavog zaslona" opcije da ide slika, slika koju sam uslikao i postavio na story je dosta bolja i cistija od one slike na kojoj je bila uklucena opcija preko citavog zaslona.
Post Reply