Bodkin wrote:Fudo387 wrote:Bodkin wrote:Opet ova prica...ne mozes nabiti komplekse jednom norvezaninu po zaradi. A to opet ne znaci da on sa svojom platom moze vise od tebe
Ja iskreno i nemam neke predstave o norveskom standardu, sem sto procitam ovdje i cujem od neke raje koja zivi tamo.
No ako je suditi po onome sto pisete, usudicu se reci bez lazne skromnosti, ja sam za prosjecnog norvezanina Donald Trump.

Moguce ako si solidno iznad prosjeka u americi

A jos jednom, pricali smo o primanjima
Ovako sam ja imao interesantne dozivljaje u Svici prije par godina. Bio tamo nekoliko sedmica (Zurich), sve skupo boli zara. Hoteli po $300-400 noc, ja ono

. Mislim bio sam tamo turisticki, ne poslovno, reko ja ne izlijetao ovoliku lovu za hotel, a u rupama mi se ne odsjeda.
I hajd Air B&B...i to je zara...barem u centru grada. I napokon nadjem nesto za oko $150 za noc, ALI u necijem stanu soba. I reko hajd sta ima veze, ljudi smo. Bio sam mnogo puta u AirB&B ali nikad bas nako sobu u necijem stanu u kojem ljudi zive. I sad, mladi neki par, ono, raja, sprijateljimo se, i sad prica. Prvo to sto moraju rentati sobu, iako je on programer (ona student). Meni tako nesto ne bi nikad palo na pamet u SAD. Recimo htjeli neki rostilj, hajd ono mesine u radnji. Cijene - zara. Ne samo meni vec i njima. Kaze mi samo mozemo priustiti fasirano meso.

Izadjemo u restoran, ja za onaj njihov glupi raklet i vrecu krompira, neke zajebancije i sta ja znam par piva izletio $150 mescini. Njima normalno ja ono khm khm (to je u Americi fine dining restoran). Onda prica o doktorima i zubarima, kaze oni nemaju normalno zdravstveno i moraju ici vani na popravke (isto zvuci ko u Americi iz njihove price za ljude koji nemaju bas puno love). I tako sve neki detalji, ja se snebivam...
Medjutim, poceli oni neke slike vrtiti sa putovanja, nema gdje nisu bili u Americi. Kazu ostali tamo 6 mjeseci - sve jeftino kazu. Njujork, San Francisko, ma nema problema. Malo Havaji ovo ono, helikopterom oko Menhetna letali.....Reko vod d fak?!
To je to kad su u pitanju razlike.
A tek u Japanu.

Zamisli sad nigdje nista na latinici, i sad ti pokusavas one znakove skontat i zapamtit ime restorana, ko ona igra kad slikice pamtis, onda sjednes u taksi jer je pocela kisa a ti gladan, a on te onda vozi 2 minuta, a ti izletis cirka $100 za taj luksuz - da bi onda sjeo u taj restoran i tamo izletio jos dva put toliko.
Tako je meni bilo kad sam tek dosao u SAD. Nikad do tada vise para odjednom nisam imao u ruci, a brze ih potrosio.
Zato odes u Indiju, ne znas sta ces s para. Tacno ti neugodno.

Inace kad odes u tako te zemlje pa vidis kako se ljudi ponasaju prema tebi, skontas kako je jebeno lako iskoristavati ljude da rade sta pozelis.

i onda se pitamo otkud migracije.