Ima,ima. Prezivjece ona.Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Pokrepacete u mrznji, al' razjebat' je necete.
Niste kadri, ne znate, sve ste slabiji.
Kad joj niste dohakali '93, onda necete nikad.
Ima,ima. Prezivjece ona.Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
da, radi se o pritisku na bosnjake. nakon projekta CG u NATO (mada je tacnije NATO u CG) na red dolazii BiH. ocigledno tu ima necega sto se ne svidja hrvatskoj nacionalnoj politici a izgleda ni srpskoj pa su poceli unaprijed da zatezu stvari. o kakvim se promijenama se radi se jos se ne zna, jedino je procurila ona inicijativa o distriktu Srebrenica i i distriktu Stolac-Neum.spreca wrote:Hrvati su nesto opasno zamutili i sad im je to kao izmaklo kontroli.......ovim su vjerovatno htjeli vrsiti pritisak ne na BiH nego na Bosnjake ......i ovo se nesmije olako shvatati...nesto opasno smrdi iza ovoga......ali su glupi da je to necuveno izjavom.....mismo u nato i eu155_mm wrote:pogresno te je inforimsao neki novi smiljko sagolj. nije ih uhapsio IS i al bagdadi niti su ih odveli na heliodrom.Lincoln-Burrows wrote: Sada se glavna bitka vodi oko života i zdravlja uhićenih
i to je prioritet.
panicis ovdje kao da je prvi put da drzavno tuzilastvo hapsi hrvate za ratne zlocine........podsjeti me ovo na ono kada Ronhil u skupstini rs kaze jednom.......hej znas ti ko sam ja ....ja sam preCjednik.......precednik bolan...znas ti sta to znaci
![]()
![]()
![]()
![]()
mozes ti nabrojati jos milion unutrasnjih razloga za raspad ove drzave, koja uzgred budi receno ima najstabilnije granice na balkanu u zadnjih skoro 1000 godina, kad ima jedan razlog za opstanak jaci od svih tvojih za raspad.RNG_25 wrote:Ova tema (pogotovo naslov, hehe) je samo jedan od pokazatelja zašto BiH kao država će da se raspadne i de jure, jednog skorog dana. "Multietničnost" je recept za propast, osim ako ne postoji nešto "više" što sve ljude vezuje, tipa religija ili prosta nadmoćna većina.
Kako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati razlikuju i prema jeziku, religiji, etnicitetu i dr., te kako niko nema dominantnu moć nad čitavom teritorijom, a međusobno se ne podnose, jasno je da za projekat "država 3 konstitutivna naroda" treba napisati "propalo".
Ma nije problem frka, nije ni problem da zločinci budu kažnjeni, možeš mislitiRipicipi wrote:A sta bi ti, da neko ko je optuzen za ratni zlocin bude oslobodjen jer se vi ljutite?Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Ja se ne sjecam da je ikad iko napravio ovoliku frku oko hapsenja, nikad niko.
Da, samo što postoji pravna začkoljica i to HR dobro zna. R.BiH 1991. godine nije postojala kao međunarodno priznata država. Tada je još bila SR.BiH i pod jurisdikcijom SFRJ i Beograda. Dakle možete tužiti pravnog nasljednika SFRJ, a ako se ne varam to je Beograd, odnosno Srbija.tnnt wrote: odgovorna je isto kao i Bih iz koje je 1991 vršeno granatiranje i napadi na Hrvatsku
država BiH je pravna nasljednica republike, ajmo onda do kraja sa odgovornostima
Ko poziva?Lincoln-Burrows wrote:Ma nije problem frka, nije ni problem da zločinci budu kažnjeni, možeš mislitiRipicipi wrote:A sta bi ti, da neko ko je optuzen za ratni zlocin bude oslobodjen jer se vi ljutite?Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Ja se ne sjecam da je ikad iko napravio ovoliku frku oko hapsenja, nikad niko.
da se sada uhapsi 10 Žepljana i kaže da su ratni zločinci a Žepa očišćena.
Ja bih sve to prihvatio, sve je to ok, ja sam Bosanac ali ovdje ljudi pozivaju na linč,
pogledaj komentare (crknite, krepajte i.t.d.). Bolesno, a hoće državu...
A eto imaš opciju find:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko poziva?Lincoln-Burrows wrote: Ma nije problem frka, nije ni problem da zločinci budu kažnjeni, možeš misliti
Ja bih sve to prihvatio, sve je to ok, ja sam Bosanac ali ovdje ljudi pozivaju na linč,
[1] Jel' se ovo šališ ili šta? Pa BiH nije bila ni samostalna u zadnjih bar 500 godina.155_mm wrote:mozes ti nabrojati jos milion unutrasnjih razloga za raspad ove drzave, [1] koja uzgred budi receno ima najstabilnije granice na balkanu u zadnjih skoro 1000 godina, kad ima jedan razlog za opstanak jaci od svih tvojih za raspad.RNG_25 wrote:Ova tema (pogotovo naslov, hehe) je samo jedan od pokazatelja zašto BiH kao država će da se raspadne i de jure, jednog skorog dana. "Multietničnost" je recept za propast, osim ako ne postoji nešto "više" što sve ljude vezuje, tipa religija ili prosta nadmoćna većina.
Kako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati razlikuju i prema jeziku, religiji, etnicitetu i dr., te kako niko nema dominantnu moć nad čitavom teritorijom, a međusobno se ne podnose, jasno je da za projekat "država 3 konstitutivna naroda" treba napisati "propalo".
a to je, ne postojanja mape iliti zemljovida toga raspada. ni ti, ni bilo koji drugi zagovornik raspada nikad nije izasao ni sa kakvim geografskim prijedlogom tog raspada.
zasto?
Huškača imaš sa obje, tri, strane rekao bih. Ja sam odmah na početku rekao da optužnice nisu još ni potvrđene te da ako nisu krivi oni će biti oslobođeni ubrzo ili po dokazivanju da nemaju odgovornost za djela koja im se stavljaju na teret. Zajebano i teško jeste, Ganiću, Divjaku i Jurišiću je pakovano isto, i meni je tada bilo teško i jeo sam guzicu iako ne podnosim Ganića kao pojavu, treba imati snage i dostojanstva i dokazati nevinost. Histerija od strane Hrvatske neće ništa dobro izroditi. Iskreno i ja želim da vjerujem da su ti ljudi nevini jer su se borili rame uz rame sa Bošnjacima ali to nije validan argument niti oslobađajuće da kažem u naprijed da su nevini...ipak stradali su ljudi i sa druge strane.Lincoln-Burrows wrote:A eto imaš opciju find:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko poziva?Lincoln-Burrows wrote: Ma nije problem frka, nije ni problem da zločinci budu kažnjeni, možeš misliti
srećom još uvijek postoje umjereni ljudi i ima ih tu
samo što do izražaja dođu uglavnom ovi hukači.
govorim o granicama iste. nije ni HR bila samostalna skoro 1000 godina ali je dozivlela mnogo vece promijene granica nego BiH.RNG_25 wrote:[1] Jel' se ovo šališ ili šta? Pa BiH nije bila ni samostalna u zadnjih bar 500 godina.155_mm wrote:mozes ti nabrojati jos milion unutrasnjih razloga za raspad ove drzave, [1] koja uzgred budi receno ima najstabilnije granice na balkanu u zadnjih skoro 1000 godina, kad ima jedan razlog za opstanak jaci od svih tvojih za raspad.RNG_25 wrote:Ova tema (pogotovo naslov, hehe) je samo jedan od pokazatelja zašto BiH kao država će da se raspadne i de jure, jednog skorog dana. "Multietničnost" je recept za propast, osim ako ne postoji nešto "više" što sve ljude vezuje, tipa religija ili prosta nadmoćna većina.
a to je, ne postojanja mape iliti zemljovida toga raspada. ni ti, ni bilo koji drugi zagovornik raspada nikad nije izasao ni sa kakvim geografskim prijedlogom tog raspada.
zasto?
Kakav "zemljovid"? O čemu govoriš?
tnnt wrote:pa ja nemislim da ste vi to smislili nego Srbi, ali sa koliko žestine branite srpske postupkebh.tornjak wrote:
nije mi jasno guranje odgovornosti za hapsenje Bosnjacima....to mi nije jasno....
odaje dojam da ste gori od Srba samih
RNG_25 wrote:[1] Jel' se ovo šališ ili šta? Pa BiH nije bila ni samostalna u zadnjih bar 500 godina.155_mm wrote:mozes ti nabrojati jos milion unutrasnjih razloga za raspad ove drzave, [1] koja uzgred budi receno ima najstabilnije granice na balkanu u zadnjih skoro 1000 godina, kad ima jedan razlog za opstanak jaci od svih tvojih za raspad.RNG_25 wrote:Ova tema (pogotovo naslov, hehe) je samo jedan od pokazatelja zašto BiH kao država će da se raspadne i de jure, jednog skorog dana. "Multietničnost" je recept za propast, osim ako ne postoji nešto "više" što sve ljude vezuje, tipa religija ili prosta nadmoćna većina.
zasto?
Kakav "zemljovid"? O čemu govoriš?
RNG_25 wrote:Da, ali koga briga o granicama kada BiH kao samostalna država nije ni postojala u zadnjih 500 godina, tek evo par decenija, i nešto par stoljeća maksimalno prije tih 500 godina.
To što nije mijenjana granica je nebitno u kontekstu činjenice da BiH kao samostalne države i nije bilo. Sada kada je samostalna - mogu se i granice mijenjati trololo.
RNG_25 wrote:Da, ali koga briga o granicama kada BiH kao samostalna država nije ni postojala u zadnjih 500 godina, tek evo par decenija, i nešto par stoljeća maksimalno prije tih 500 godina.
To što nije mijenjana granica je nebitno u kontekstu činjenice da BiH kao samostalne države i nije bilo. Sada kada je samostalna - mogu se i granice mijenjati trololo.
Ništa se ti ne brini, sve ide po dogovoru. A nekada dogovor uključuje i rat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
1) Ratom (SFRJ, Srbija, Ukrajina...)
2) Dogovorom (Čehoslovačka, SCG)
BiH također može doći u situaciju da neko ratom nametne podjelu zemlje no dogovor o podjeli je u slučaju BiH nemoguć. Može recimo i NATO da nas okupira pa podjeli zemlju ali to bih svrstao isto pod silu i rat tako da ni u jednoj varijanti niti jedan Bošnjak neće pristati na mirnu podjelu. Bošnjaci možda nemju moćnu armiju da se zaštite od takvih planova ali ako dođe do toga svaki od nas će sa sobom povući barem par osoba koje bi takvu nakanu htjele sprovesti u djelo. Ako je neko spreman platiti toliko cijenu bujrum. Ovim ne prizivam rat i ko ga želio da Bog da mu u kući i porodici bio.
Hr je najveća karina od države na ovim prostorima. Od 1100. do NDH nisu znali šta znači biti nezavisan. I u NDH su samo ispunjavali Fuhrerove naredbe. Uz to da im nije bilo komunjara Istre i Dalmacije ne bi vidjeli.bh.tornjak wrote:RNG_25 wrote:Da, ali koga briga o granicama kada BiH kao samostalna država nije ni postojala u zadnjih 500 godina, tek evo par decenija, i nešto par stoljeća maksimalno prije tih 500 godina.
a kad je to Hr postojala kao drzava....???
i HR je svo vrijeme bila neciji vazal.....kao i BiH....al kao sto jedan kolega rece...od BiH se otkidao komad po komad....a Hr je iz svake guzve postajala veca...na tudji racun ...(dalmacija,istra,Baranja....itd...itd)
RNG_25 wrote:Ništa se ti ne brini, sve ide po dogovoru. A nekada dogovor uključuje i rat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
BiH također može doći u situaciju da neko ratom nametne podjelu zemlje no dogovor o podjeli je u slučaju BiH nemoguć. Može recimo i NATO da nas okupira pa podjeli zemlju ali to bih svrstao isto pod silu i rat tako da ni u jednoj varijanti niti jedan Bošnjak neće pristati na mirnu podjelu. Bošnjaci možda nemju moćnu armiju da se zaštite od takvih planova ali ako dođe do toga svaki od nas će sa sobom povući barem par osoba koje bi takvu nakanu htjele sprovesti u djelo. Ako je neko spreman platiti toliko cijenu bujrum. Ovim ne prizivam rat i ko ga želio da Bog da mu u kući i porodici bio.
P.S. Bošnjaci su ko muhe bez glava, vođstvo im je na granici izdajstva sa monumentalnom nesposobnošću, a vi bi da kao ratujete u slučaju početka disolucije.
Cijem dogovoru?RNG_25 wrote:Ništa se ti ne brini, sve ide po dogovoru. A nekada dogovor uključuje i rat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
P.S. Bošnjaci su ko muhe bez glava, vođstvo im je na granici izdajstva sa monumentalnom nesposobnošću, a vi bi da kao ratujete u slučaju početka disolucije.
Tipa RS na jednu stranu, FBiH na drugu? Ili još koji dio? Sve se može dogovorom postići, snaga klade valja ali um posredstvom riječi caruje.155_mm wrote:izgleda da si jako upucen u raspad BiH. onda zasigurno posjedujes i zemljovid raspada.
How yes noRNG_25 wrote:Ništa se ti ne brini, sve ide po dogovoru. A nekada dogovor uključuje i rat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
pa onda se moze dogovorm postici da bosnjacima pripadnu 66% BiH sa izlazom na savu i jadran. ili?RNG_25 wrote:Tipa RS na jednu stranu, FBiH na drugu? Ili još koji dio? Sve se može dogovorom postići, snaga klade valja ali um posredstvom riječi caruje.155_mm wrote:izgleda da si jako upucen u raspad BiH. onda zasigurno posjedujes i zemljovid raspada.
Koje ti gluposti lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
Možda se u dekadentnim društvima sve može "dogovorm" postići jer je sve na prodaju. Međutim kod Bošnjaka, mada to tako i ne djeluje, postoji granica "dogovora". Isto kao što se ne pregovara oko toga da ti neko pojebe ženu, ili iživljava nad djetetom tako i kod Bošnjaka postoji granica tzv. dogovorne disolucije. Rekoh da je ta tzv. dogovorna disolucija moguća samo ratom, da nas okupiraju ili istrijebe. Obje varijante sa sobom nose žrtve na obje strane, pitanje samo ko je dovoljno lud baciti kamen prvi?RNG_25 wrote:Tipa RS na jednu stranu, FBiH na drugu? Ili još koji dio? Sve se može dogovorom postići, snaga klade valja ali um posredstvom riječi caruje.155_mm wrote:izgleda da si jako upucen u raspad BiH. onda zasigurno posjedujes i zemljovid raspada.