Belgija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BarbaDue
#776 Re: Belgija - BiH
nije mi jasno šta ste vi gledali dok napisaste 20 stranica za vrijeme utakmice? 
- Šibicar
#777 Re: Belgija - BiH
Nabijem i Mešu i njegove glupe izjave na jarbol,pa i jebeni Giblartar bi pružio bolji otpor od ove blamaže večeras.
-
zenit dozic
#778 Re: Belgija - BiH
Dzeko out pjana out bega outlakilaka wrote:potpuno se slazem. lulic out, jajalo out, medunjanin out.Korisničkoime wrote:Koja katastrofa, Mesin poraz definitivno, kome padne na pamet da stavi Lulica na desnog beka/krilo + Medunjanin u veznom redu uz to sve i jos dva napadaca ovo je moralo da krene u propast. Jajalo je takodjer ogranicen igrac.
Ne treba biti neki veliki mislilac da se izvede prva postava BH reprezentacije jer smo igracki ograniceni i svako eksperimentisanje nasih selektora i sadasnjeg i bivseg zavrsi u katastrofi.
Mozemo da izvedemo sasvim ok prvu postavu u postavi 4-4-2 ili 4-2-3-1. To ne znaci da bi mogli dobiti Belgiju ali siguran sam bez eksperimenata ne bi dozivili potop.
Nije samo rezultatski nego nacin igre totalno smo razbijeni. Dvije uvezane akcije nismo sastavili.
poderati cipar.
-
Melbourne_Australia
#779 Re: Belgija - BiH
Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogu
i sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
ovi bi preko noci postali brzi i bolji
Fakat vecina vas pojma nema sta pise !!
- Jack Be Nimble
#780 Re: Belgija - BiH
Gdje li se Prosinecki muva? On je htjeo posao poslije Papeta, a i dobro nam sjede Hrvati kao treneri.
- dječak sa šibicama
#781 Re: Belgija - BiH
Odjednom je Mehmed ubleha, vec u ponedeljak ce biti odlican, ako padne pobjeda.
-
north
#782 Re: Belgija - BiH
Nemamo mi te nove krvi, ja ne vidim nikoga u najavi, za sada....Da treba dozirati malo i nekoga novoga treba, ali da imamo asa u rukavu, nemamoLogovan wrote:Otkad ja govorim da nama treba novih igrača, mlađih koji su željni da se dokažu, nove krvi. Svaki put sam znao biti napadnut, ja eto veze nemam.noiserr wrote:Name fali nove krvi.. perspektivnih mladih igraca. Pjanic nije igrac koji moze sam nesto napraviti. Mume nam fali. Kompletna nova odbrana, jos dva dobra beka i jedno krilo.. pa onda mozemo nesto zamisljati.
Ovako smo sretni ako se i za baraz izborimo.
- dječak sa šibicama
#783 Re: Belgija - BiH
Jbg kad se raja lozi da su Bicakcic, Seo, Zukanovic, Medunjanin svjetske velicine.Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
-
solo2
#784 Re: Belgija - BiH
Jack Be Nimble wrote:Gdje li se Prosinecki muva? On je htjeo posao poslije Papeta, a i dobro nam sjede Hrvati kao treneri.
-
LSD
#785 Re: Belgija - BiH
Niko ne zaslužuje prolaznu ocjenu, niko !
Kurcobolja na kvadrat, loša taktika, loša postavka, loš pristup igraca, a najgore od svega je bježanje od duela
Zadnja linija spora i troma, Hazard, Karasko i Lukaku zaobilaze Spahića i Bičakčića kao čunjeve, Jajalo samo nazad šalje lopte
možda ukupno da je poslao dvije lopte naprijed, veza nepostojeca, bez ikakvog protoka lopte prema naprijed, igra bez muda i karaktera, Meša izveo dizelaše u sredini protiv rastrcanih belgijanaca.
Znaci, sve ukupno jedna velika komedija od igre
Istina, i da je Meša u nekom SF scenariju motivirao ekipu do maximuma, da su ginuli veceras na terenu za svaku loptu - opet bi izgubili
jednostavno, ljudi su za klasu bolja ekipa na svakoj poziciji.
Kurcobolja na kvadrat, loša taktika, loša postavka, loš pristup igraca, a najgore od svega je bježanje od duela
Zadnja linija spora i troma, Hazard, Karasko i Lukaku zaobilaze Spahića i Bičakčića kao čunjeve, Jajalo samo nazad šalje lopte
Znaci, sve ukupno jedna velika komedija od igre
Istina, i da je Meša u nekom SF scenariju motivirao ekipu do maximuma, da su ginuli veceras na terenu za svaku loptu - opet bi izgubili
- Anestezija
#786 Re: Belgija - BiH
mi smo samo za kredit od mmf-a stvoreni
-
Itsoktobealone
#787 Re: Belgija - BiH
Ja bih samo da se široj javnosti izvinem zbog sranja koja sam pisao prije ove utakmice.
-
lakilaka
#788 Re: Belgija - BiH
lulicu hajde ti pravac italija.
- Logovan
#789 Re: Belgija - BiH
Čuj navedi koji su....Mirza007 wrote:Pa iako ih ima daj navedi koji su. Ne moze ih Mesa instant u epruveti napravati. Ja ne vidim nikoga novog ko je mogao biti na spisku a kamo li na terenu veceras.Logovan wrote:Otkad ja govorim da nama treba novih igrača, mlađih koji su željni da se dokažu, nove krvi. Svaki put sam znao biti napadnut, ja eto veze nemam.noiserr wrote:Name fali nove krvi.. perspektivnih mladih igraca. Pjanic nije igrac koji moze sam nesto napraviti. Mume nam fali. Kompletna nova odbrana, jos dva dobra beka i jedno krilo.. pa onda mozemo nesto zamisljati.
Ovako smo sretni ako se i za baraz izborimo.
Ali jok, hajmo mi gurati "Izraelca" do 39 godine, gurati Spahića do 40, gurati krilo iz Lazija koje rijetko kad probije do 36, itd. Džeko će do 41 biti u prvoj postavi, Ibišević u prvih 11 do 39 godine, itd.
Nije normalno imati ovako puno igrača u reprezentaciji koji su nakucali po 30 i više godina i očekivati neki uspjeh. Može tu i dalje biti recimo Džeko, ali ne u prvih 11 svaku utakmicu.
- Jack Be Nimble
#790 Re: Belgija - BiH
Kada su Lulic i Salihovic nastupili na scenu ja sam mislio da su oni nada Bosnaskog fudbala
. Nisam mislio da ce biti Messi, ali jako solidni igraci tipa Tottenham ili kao Bega dogurati jednog dana na klupu nekog jaceg tima.
- p206
#791 Re: Belgija - BiH
Ljudi su bolji imaju širok izbor igrača(možda širi i od jedne Španije, Engleske...) i to je to.
Ja sam govorio ranije da bi bio zadovoljan i minimalnim porazom.
Naši jednostavno nemaju kuveta da se bore protiv ovako jakih ekipa. Mi našu šansu trebamo tražiti protiv slabijih ili jednakih nama. Tu vrijedno skupljati bodove i nadati se nekoj ekipi ravnoj nama u baražu. Drugačije se ne može, treba biti realan.
Ja sam govorio ranije da bi bio zadovoljan i minimalnim porazom.
Naši jednostavno nemaju kuveta da se bore protiv ovako jakih ekipa. Mi našu šansu trebamo tražiti protiv slabijih ili jednakih nama. Tu vrijedno skupljati bodove i nadati se nekoj ekipi ravnoj nama u baražu. Drugačije se ne može, treba biti realan.
-
Org
#792 Re: Belgija - BiH
Jesi li ti onaj sto zivi fudbal 24/7, ili kosarku, ili sta vec.Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
Ma znas ti momcino, pusti nas papke koji mislimo da je lopta okrugla, da u fudbalu ima i taktika, da lester moze biti prvak engleske.
Pusti nas strucnjace da izlijecimo vlastite frustracije na jadnom mesi. Nije on nista kriv sto je ikebana selektor.
Do nas je..
-
Paul F.
#793 Re: Belgija - BiH
Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
Možda jedino Sajo al on nije jak u nefudbalskom dijelu posla.
- Šibicar
#794 Re: Belgija - BiH
Ma daj jarane nemoj zajebavati,pa otkad u fudbalu uvijek mora pobijediti bolji i kvalitetniji?Pa da je tako ja bih do sad bio milioner.Eno sinoć truhla Italija koja centra nije prešla protiv Španije izvuče remi na kraju,zamalo i da dobiju,zato mi nemoj te priče da smo morali izgubiti,a sve i da smo morali,jel' puno tražim kad kažem da želim JEDNU jebenu akciju koja liči na nešto,a ne samo nabijanje iz odbrane?Ja ti garantujem da će Estonija imati više prilika protiv ove Belgije nego mi,jer su nam igrači bezmude pičoke.Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
-
north
#795 Re: Belgija - BiH
Tačno, daleko su bolji, igrači koje navodiš su daleko bolji od naših, ali opet to ne znači da se večeras zamalo petarda podrazumijevala i da je to ta razlika i da se ne treba čuditi i da bolje od ovoga se nije moglo očekivatiMelbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
-
solo2
#796 Re: Belgija - BiH
Kad sve saberes i oduzmes Mesa je kriv i trebao je preuzeti potpunu odgovornost (ako igraci ne igraju na nivou tu si ti da ih razdrmas ili zamjenis a ne da cvilis tipa eto losa noc) i da ga bude stid medjutim kod nas je odgovornost i stid izgleda postalo nesto strano - sami se svrstavamo medju najgore ali ne zbog igre nego zbog stava - mnogi ljudi bi nakon vecerasnjeg debakla odstupili ali kod nas nista nema veze 4-0 od Belgije -40 od Rusije - idemo dalje.
- Logovan
#797 Re: Belgija - BiH
Naravno da bi smjena generacija bila bolna, ali sami smo krivi.north wrote: Nemamo mi te nove krvi, ja ne vidim nikoga u najavi, za sada....Da treba dozirati malo i nekoga novoga treba, ali da imamo asa u rukavu, nemamo...Možemo napadat, često i sa razlogom naše najbolje vedete i standardne prvotimce, ali smjena generacija bi mogla biti jako bolna...Doživjećemo sudbinu Bugarske koja je nekad bila sila za nas i bolje od nas reprezentacije, a danas u sudijskom dobijaju Luxemburg na svom terenu uz tri primljena gola
....Mi nismo ekipa koja Belgiju može uzeti na njihovom terenu, ali nismo baš ni ekipa koja se podrazumijeva da će primii 4 komada a mogla je još jedan ili dva, šta reći za promašaj Lukakua
.....Tako da Meša jebaji ga, nemoj nam to raditi, ako Kipar ne uzmeš, koliko god da je sada ekipa uzdrmana, onda nemamo šta dalje pričati
Nismo mislili na budućnost, gurali smo stalno jedne te iste uz neka standardna opravdanja, te ne može jak protivnik, te ove trebamo napuniti do vrha, te mi plašljivi, itd, itd.
I da, ima nove krvi. Uvijek ima.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#798 Re: Belgija - BiH
Pa i preuzeo je prije svega krivicu na sebe ali nije on kriv sto nase najvece zvijezde ne znaju da naprave tacan pas.solo2 wrote:Kad sve saberes i oduzmes Mesa je kriv i trebao je preuzeti potpunu odgovornost (ako igraci ne igraju na nivou tu si ti da ih razdrmas ili zamjenis a ne da cvilis tipa eto losa noc) i da ga bude stid medjutim kod nas je odgovornost i stid izgleda postalo nesto strano - sami se svrstavamo medju najgore ali ne zbog igre nego zbog stava - mnogi ljudi bi nakon vecerasnjeg debakla odstupili ali kod nas nista nema veze 4-0 od Belgije -40 od Rusije - idemo dalje.
-
Melbourne_Australia
#799 Re: Belgija - BiH
Pogledaj sta pises ?? poredis Italiju i pricas kako nista nisu uradili?? Halo Italija tako igra 100 godina..I moze im se kad imas Buffona i zadnjuŠibicar wrote:Ma daj jarane nemoj zajebavati,pa otkad u fudbalu uvijek mora pobijediti bolji i kvalitetniji?Pa da je tako ja bih do sad bio milioner.Eno sinoć truhla Italija koja centra nije prešla protiv Španije izvuče remi na kraju,zamalo i da dobiju,zato mi nemoj te priče da smo morali izgubiti,a sve i da smo morali,jel' puno tražim kad kažem da želim JEDNU jebenu akciju koja liči na nešto,a ne samo nabijanje iz odbrane?Ja ti garantujem da će Estonija imati više prilika protiv ove Belgije nego mi,jer su nam igrači bezmude pičoke.Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogui sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije
liniju kakvu niko nema...Ko smo mi to da mislimo da mozemo prepeliti ovakvoj Belgiji u Briselu?? Haaaalooo nasi igraci su tromi i spori i par njih ni sami ne znaju kako uzimaju pare kao Lulic recimo!! Mi smo taman za borbe za baraza i tako ce biti!!
-
solo2
#800 Re: Belgija - BiH
Oni momci sto su u Japanu igrali - bilo i trke i muda i krvi..svi bi mi dali sve da gledamo to nego ove pickeLogovan wrote:Naravno da bi smjena generacija bila bolna, ali sami smo krivi.north wrote: Nemamo mi te nove krvi, ja ne vidim nikoga u najavi, za sada....Da treba dozirati malo i nekoga novoga treba, ali da imamo asa u rukavu, nemamo...Možemo napadat, često i sa razlogom naše najbolje vedete i standardne prvotimce, ali smjena generacija bi mogla biti jako bolna...Doživjećemo sudbinu Bugarske koja je nekad bila sila za nas i bolje od nas reprezentacije, a danas u sudijskom dobijaju Luxemburg na svom terenu uz tri primljena gola
....Mi nismo ekipa koja Belgiju može uzeti na njihovom terenu, ali nismo baš ni ekipa koja se podrazumijeva da će primii 4 komada a mogla je još jedan ili dva, šta reći za promašaj Lukakua
.....Tako da Meša jebaji ga, nemoj nam to raditi, ako Kipar ne uzmeš, koliko god da je sada ekipa uzdrmana, onda nemamo šta dalje pričati
Nismo mislili na budućnost, gurali smo stalno jedne te iste uz neka standardna opravdanja, te ne može jak protivnik, te ove trebamo napuniti do vrha, te mi plašljivi, itd, itd.
I da, ima nove krvi. Uvijek ima.