Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
Danguba

#776 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

PM72 wrote:
palermo wrote:
PM72 wrote:Tresla se gora - rodio se miš.Mile neće biti ni uhapšen ni procesuiran,Salihovića smakli iz tužilaštva,pomešće i one iz Ustavnog suda.izbori još malo i sve će prekriti "ruzmarin i šaš".Do novih izbora...Klasična igranka Mileta i Bakira,pleme im jebem obadvojci.
Sadf bi ti ratovao :shock: a ljudi
:lol: Čuj ja bi ratovao? A ja pričam ima 15 dana da će biti referendum i da će nakon njega samo svanuti novi dan.Ništa spektakularno a njih dvojca smradova dobili izbore i to ubjedljivo jer svaki od njih brani svoje stado od vukova iz protivničkog tabora.

za njih dvojcu iliti Bakira i njegovu viziju Bosne ne bih mrdnuo prstom.gade mi se.
Zao ti vozda iz Laktasa pa usput da pomenes i trezorka.

Nakon referenduma osvanuo je novi dan sa vecim tenzijama, ode Salihovic kao cuvar kriminalnih akata, Dodik ce biti saslusan a odredit ce se vrijeme za hapsenje...i gdje ti tu vidis trezor?

On ce dobiti i ove izbore ne zato sto je jak ili nesto zna nego zahvaljujuci kilavoj opoziciji. Nista on ne dobija sto vec nije imao.
PM72

#777 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Meni žao vožda iz laktaša? :D Sunce ga grijalo ko krticu.
Hafis

#778 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Hafis »

PM72 wrote:Čovjek je nažalost u pravu.A najveći dio krivice snosi?

P.S. po okupatorskom dupeliscu dati ime jwednog dijela grada? Pojasni.
Ma znam da je off teme. Nego nešto mi pade na um: Alipašino.
Sto puta sam bio tamo, studirao sam nekada davno malčice u Sarajevu (kasnije se prebacio dalje) i nisam nikada pomislio po kome se zove.
I sad mi nešto pade na um kada sam vidio da ge netko spomenu. I stvarno pitam je li taj naziv po Rizvanbegoviću. Ako jest, ja se najozbiljnije pitam kojim su se činjenicama vodili kod tog imenovanja....i to još u Titino doba.
Last edited by Hafis on 28/09/2016 20:49, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#779 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

@PM, pricas 15 dana kako ces obucavati sa Dozerom, pa cemo preko Vojkovica na,Trebevic put Sokoca. Nemoj sad izvrtat :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#780 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

dezurni_ucenik wrote:Micko mrzi Sarajevo vise nego sto su mrzili Ratko i Radovan. Padose u vodu price kako Dodik mora biti "veci katolik od Pape", kako on ovo radi samo zbog para. Lik je cetnik 1/1, daj mu priliku da vodi novi rat i bio bi gori od ove dvojice gore navedenih.
Jok. Sve je to svercerova igra. Ogrce se plastom nacionalizma, ali sutra da pukne, jedino sto bi on vodio je sverc Ronhilla.
PM72

#781 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Hafis wrote:

Sto puta sam bio tamo, studirao sam nekada davno malčice u Sarajevu (kasnije se prebacio dalje) i nisam nikada pomislio po kome se zove.
I sad mi nešto pade na um kada sam vidio da ge netko spomenu. I stvarno pitam je li taj naziv po Rizvanbegoviću. Ako jest, ja se najozbiljnije pitam kojim su se činjenicama vodili kod tog imenovanja....i to još u Titino doba.
Hadim Ali-paša, budimski begler-beg (1560-1561), rodom iz Sarajevskog polja.ta zemlja je 30-tih godina prošlog vijeka oduzeta i poklonjena porodici Mlađen - doseljenicima iz Hercegovine.
155_mm

#782 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote:ja vise ne mogu slusatintu pricu kako su bosnju amerikanci zaustavili pred banjalukom. bosnjo moj sam si ti sebe zaustavio mnogo prije.
zaustavio si se kad si predao oruzje TO SR BiH 100% vlasnistvo BiH u ruke JNA.

zaustavio si se kad nisi preuzeo sve tvornice namjenske idustrije ako vec nisi mogao kasarne.

zaustavio si sam sebe kad nisi osigurao ni jedan aerodrom da je van dometa artiljerije da ti ameri mogu doturiti sirovine za namjensku industriju. jer one nisu bile pod embargom. samo u BNTu je ostalo vise haubica 152 mm skoro gotovih i polugotovih nego sto ih danas ima srbija.

zaustavio si ti sam sebe onom pricom kako rata nece biti a kad je krenuo poceo si pljuvati po onima koji su prvi stali u odbranu jer te zavadjaju sa komsijama.

i na kraju kad su te izvukli iz govana i dali ti najprosparitetniji dio drzave kukas kako su te drugi zaustavili. e bosnjo moj krezavi stvarno se nekad pitam na osnovu cega ti baziras svoje pravo da ikako postojis.
šta li si ovim postom hotio reći, to bogami ni onaj gore ne može dokučiti
pa to da je to skoro vec epsko zaustavljanje bosnji pred BL od strane zapada imalo uzroke u greskama koje je taj krezavi bosnjo pocinio u godinama prije "zaustavljanja". da bosnjo njije ucinio navedene greske dogovoreni procenat ne bi bio 49:51 nego malo drugaciji. mada je i ovako bosnjo zahvaljujuci amerima dobio najprosparitetniji dio drzave, iako je skoro sve usro sta se moglo usrati u odlucujicim prvim mjesecima sukoba. a sto u proteklih 20 godina bosnjo nije u stanju iskoristiti to da ima najprosparitetniji dio drzave je sam kriv. pa nije valjda holbruk kriv, pokoj mu dusi.

a vrhunac svega je da ni danas taj bosnjo nje otklonio uzroke i posljedice tih gresaka iz devedesetih.
PM72

#783 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:@PM, pricas 15 dana kako ces obucavati sa Dozerom, pa cemo preko Vojkovica na,Trebevic put Sokoca. Nemoj sad izvrtat :mrgreen:
Nemoj kato,opet izvrćeš moje riječi,.Znaš da te volim pa ću ti halaliti.Ja nigdje ne napisah da ću put Vojkovića,Trebevića i Sokoca nego da ćemo ovim nafuranim klincima i dijasporcima uzimati pare za obuku pa neka oni idu... ;-)
prog321

#784 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Samo neuk lik moze staviti Baketa ili nekog drugog bosnjackog politicara u isti ravan sa poremecenim Dodom.
Jeste li gledali Cirilicu? Iz Dodinih usta izlazi toliko zla , iskrivljenih poluistina I mentalnih degradacija prema svemu sto prestavlja BiH i bosanstvo da mu ne treba udostojit vecu medijsku paznju od obicnog psa.
Last edited by prog321 on 28/09/2016 21:30, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#785 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:
KatarinaKosaca wrote:@PM, pricas 15 dana kako ces obucavati sa Dozerom, pa cemo preko Vojkovica na,Trebevic put Sokoca. Nemoj sad izvrtat :mrgreen:
Nemoj kato,opet izvrćeš moje riječi,.Znaš da te volim pa ću ti halaliti.Ja nigdje ne napisah da ću put Vojkovića,Trebevića i Sokoca nego da ćemo ovim nafuranim klincima i dijasporcima uzimati pare za obuku pa neka oni idu... ;-)
Ma, strateg ti je otis'o sa foruma zato si odustao..
#kadsitolikoizgubioosjecajzahumor#
Last edited by KatarinaKosaca on 28/09/2016 20:59, edited 1 time in total.
Danguba

#786 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

PM72 wrote:Meni žao vožda iz laktaša? :D Sunce ga grijalo ko krticu.
Bas ono jaranski savjet, ohladi malo. Gubis se ko abdest. :wink:

Sacuvaj dostojanstvo i ''napusti sahranu''. :D
Hafis

#787 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Hafis »

PM72 wrote:
Hafis wrote:

Hadim Ali-paša, budimski begler-beg (1560-1561), rodom iz Sarajevskog polja.ta zemlja je 30-tih godina prošlog vijeka oduzeta i poklonjena porodici Mlađen - doseljenicima iz Hercegovine.
A tako. To je onda OK. Nije mi stvarno poznat lik. Ali, čovjek je iz tog kraja i vjerojatno je i stoljećima taj naziv polja bio u upotrebi
Ja sam mislio da je u ime onog zulumćara i prevaranta iz Stoca.
PM72

#788 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Danguba wrote:

Napisao bih ti nešto ali čim vidim te ljiljane odustanem...namazan si pravo. ;-) Što se tiče Dode,on je car u pola države.neprikosnoveni.Ovaj naš slunto ne vlada ni u Kantonu.E to handri naše koke a nije horoz.
Danguba

#789 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

PM72 wrote:
Danguba wrote:

Napisao bih ti nešto ali čim vidim te ljiljane odustanem...namazan si pravo. ;-) Što se tiče Dode,on je car u pola države.neprikosnoveni.Ovaj naš slunto ne vlada ni u Kantonu.E to handri naše koke a nije horoz.
Vidis da sam u pravu. :lol:
Kakvi ti se ljiljani sada ukazuju :shock:

Ovo je moj avatar Image

Jebes sluntu. Nadzivjet cemo i njega. Eno najavio da ce se povuc iz polikite. Trebalo bi ga prije toga dobro pretrest.
daddy-kool

#790 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

KatarinaKosaca wrote:
daddy-kool wrote:
Ovako se lomi Dodik, kada se počne povlačiti tu je njegov kraj.
Ma,nece. Hanka ce mu gnjecit, Residat osunetit u biblioteci, a onda ce Bake kao merhametli Bosnjak da mu spasi muke i baci u kavez u Pionirskoj
Mislim da se nismo razumjeli.
Ove Bakirove "prijetnje" nisu izrečene u ovom značenju, niti su stvarne, ovo nije ni spin jer ni sam Dodik ne može povjerovati u ovo.

Kraj je njemu kada počne pokazivati kukavičluk, a to već kod naroda ne prolazi.
Danguba

#791 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

Hafis wrote:
PM72 wrote:
A tako. To je onda OK. Nije mi stvarno poznat lik. Ali, čovjek je iz tog kraja i vjerojatno je i stoljećima taj naziv polja bio u upotrebi
Ima to svoju historiju moj doture malo stariju i od Bobanova i od Suskova. :D
palermo

#792 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

155_mm wrote:
pa to da je to skoro vec epsko zaustavljanje bosnji pred BL od strane zapada imalo uzroke u greskama koje je taj krezavi bosnjo pocinio u godinama prije "zaustavljanja". da bosnjo njije ucinio navedene greske dogovoreni procenat ne bi bio 49:51 nego malo drugaciji. mada je i ovako bosnjo zahvaljujuci amerima dobio najprosparitetniji dio drzave, iako je skoro sve usro sta se moglo usrati u odlucujicim prvim mjesecima sukoba. a sto u proteklih 20 godina bosnjo nije u stanju iskoristiti to da ima najprosparitetniji dio drzave je sam kriv. pa nije valjda holbruk kriv, pokoj mu dusi.

a vrhunac svega je da ni danas taj bosnjo nje otklonio uzroke i posljedice tih gresaka iz devedesetih.
meni kao savremeniku tih događaja postaje zaista tužno kako smo mi obezvrijedili naš herojski otpor. Prriča o zaustavljanju pred Banjalukom je naravno glupa, jer nije istinita. Al ovo što si ti napisao je samo druga strana iste medalje. A sve se svodi na obezvređivanje onoga što smo uspjeli....
šta kažeš, što glupi Bošnjo nije zauzeo neki aerodrom......o, jebem ti život...

Mi smo čudo učinili, od naroda koji je bio od svih otpisan (zapravo se sumnjalo da je uopšte narod) uspjeli smo da biološki opstanemo, da postanemo politički narod, dakle da postenamo subjekt umjesto samo puki objekt, uspjeli smo sačuvati državu, kljakavu, nefunkcionalnu, ali državu...uspjeli smo izaći čista obraza...i onda se 2o godina nakon toga dođe pričati o nekom glupom i nesposobnom Bošnji.....Mi umjesto da oko naše herojske borbe (al zaista herojske) gradimo historiju, tradiciju, temelj patriotizma.....zapravo se trudimo da je ponizimo...

Vrijeme poslije rata je naravno moglo biti bolje, ne bitno bolje...ali moglo je , ali to nije tema priče.....

I ovo je svakako of topic....ali nešto nisam mogao da ti ne odgovorim
155_mm

#793 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

Sindikat MUP-a Srpske traži veće plate
vidi ovi sad! to traze nadoknadu za pretrpljeni strah jes umalo moglo zaratiti ili ucjenjuju micka da ga nece braniti od ministra mektica za ove plate.

cirkus tek pocinje. pas bio ko makne micka sa vlasti do 2018.
PM72

#794 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Danguba,

O tvom avataru i pišem.Ja i sad volim vidjeti zastavu s ljiljanima.Imam je i u kući.Ovu vartinu ne volim ali je moram poštovati.
Hafis

#795 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote:
PM72 wrote:
Ima to svoju historiju moj doture malo stariju i od Bobanova i od Suskova. :D
Ma znam. Ta mi smo i dočekali i ispratili te gazije. I sad nam žene u nekim krajevima jedne jedine tradicionalno nose crninu za kraljicom Katarinom, i to još od vremena kad se taj Ali-paša nije ni mućkao u jajima.
Danguba

#796 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

PM72 wrote:Danguba,

O tvom avataru i pišem.Ja i sad volim vidjeti zastavu s ljiljanima.Imam je i u kući.Ovu vartinu ne volim ali je moram poštovati.
pa sta vidis na mom avataru? :D
155_mm

#797 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote:

meni kao savremeniku tih događaja postaje zaista tužno kako smo mi obezvrijedili naš herojski otpor. Prriča o zaustavljanju pred Banjalukom je naravno glupa, jer nije istinita. Al ovo što si ti napisao je samo druga strana iste medalje. A sve se svodi na obezvređivanje onoga što smo uspjeli....

Mi smo čudo učinili, od naroda koji je bio od svih otpisan (zapravo se sumnjalo da je uopšte narod) uspjeli smo da biološki opstanemo, da postanemo politički narod, dakle da postenamo subjekt umjesto samo puki objekt, uspjeli smo sačuvati državu, kljakavu, nefunkcionalnu, ali državu...uspjeli smo izaći čista obraza...i onda se 2o godina nakon toga dođe pričati o nekom glupom i nesposobnom Bošnji.....Mi umjesto da oko naše herojske borbe (al zaista herojske) gradimo historiju, tradiciju, temelj patriotizma.....zapravo se trudimo da je ponizimo...

Vrijeme poslije rata je naravno moglo biti bolje, ne bitno bolje...ali moglo je , ali to nije tema priče.....

greske nisu pravili borci. prije ce biti da su drugi pravili greske nad njima. borci su maksimalno izvukli iz onoga u sta ih je politicka "elita" ugurala. sve greske koje sam naveo su greske onih koji su trebali praviti strategiju odbrane i misliti nekoliko koraka u naprijed.

na primjer sta mogu borci jednog grada koji drze kao taoce veci broj generala i vojnika protivnicke strane kad im predsjednik sa avionom uleti pravo u ruke tih taoca. i onda da bi njega spasili moraju pustati te taoce. a predsjediku se izgleda nije malo vozilo autom ili helikopterom pa je morao da slijece direktno na aerodrom.
dale cooper

#798 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

Danguba wrote:
PM72 wrote:Danguba,

pa sta vidis na mom avataru? :D
I ja vidim zastavu sa ljilanima, nije onaj bijeli covječuljak što ti inače bude. :mrgreen:
prog321

#799 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

palermo wrote:
155_mm wrote:

Upravo :thumbup:

Meni je najsmjesnije kad kaze Ameri ostavili Bosnjacima najprosperitetniji dio BiH. :-)
Ko ba ostavio ? :lol:
palermo

#800 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

155_mm wrote:
greske nisu pravili borci. prije ce biti da su drugi pravili greske nad njima. borci su maksimalno izvukli iz onoga u sta ih je politicka "elita" ugurala. sve greske koje sam naveo su greske onih koji su trebali praviti strategiju odbrane i misliti nekoliko koraka u naprijed.

na primjer sta mogu borci jednog grada koji drze kao taoce veci broj generala i vojnika protivnicke strane kad im predsjednik sa avionom uleti pravo u ruke tih taoca. i onda da bi njega spasili moraju pustati te taoce. a predsjediku se izgleda nije malo vozilo autom ili helikopterom pa je morao da slijece direktno na aerodrom.
zaboravi......

vratimo se na referndum
Post Reply