Novi rat

Locked
benjen

#776 Re: Novi rat

Post by benjen »

A zasto bih bjezao?
Pun mi je q straha.
Bilo koje vrste.
Prezivio sam kad su sanse bile potpuno na strani negativaca .
Neka pokusa neko nesto pa da i to zavrsimo.
Ko ga yebe jednom se zivi.
Ali dzaba plasite narod.
meni serbe

#777 Re: Novi rat

Post by meni serbe »

PM72 wrote:Šta bi da ti odgovorim? Ma neću uzeti pušku i krenuti put Pala ili Trebinja kad bi ne znam šta bilo.Ni ja ni moj sin.Nije da nemogu ili nesmijem.Ili da sam nesposoban za to.Jesam itekako ali neću.Eto,je li to odgovor?
Ako se ne izpalis, a nećeš, uhvatit ćeš se puške itekako. Ne iz istog motiva ko 92, ali najkasnije poslije prve dzenaze ce ti se samo kazati.
Da budem još jasniji. Tvoja opcija su : 1. SveCka, 2. ratni profiter, 3. rob ili mrtav 4. Puška

Možeš jarane do sutra nama ovdje šuplju
l33t

#778 Re: Novi rat

Post by l33t »

ne kontam sto je otvorena tema, ovdje se svi napalili ko da pocinje 3.svj rat
Banksy

#779 Re: Novi rat

Post by Banksy »

Znam da više nemamo ni inteligenciju ni medije, ali ima li igdje, ijedan tekst, crtica, razmišljanje, osvrt, kakvo mudro slovo kakve mudre glave glede referenduma?
Je li se gdje pojavljivao Ćurak? Voljela bih čuti koju riječ od njega...
muha_sa

#780 Re: Novi rat

Post by muha_sa »

Banksy wrote:Znam da više nemamo ni inteligenciju ni medije, ali ima li igdje, ijedan tekst, crtica, razmišljanje, osvrt, kakvo mudro slovo kakve mudre glave glede referenduma?
sutra ce sjelo dokonih--krug 99 :D možda od Adila cujemo koju pametnu :D
Hafis

#781 Re: Novi rat

Post by Hafis »

A ja taman posao razgranao...kapa gengela sa svih strana :(

Možete li se ikako dogovoriti oko tih praznika...ta nije mumin.
Gojeni H

#782 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Banksy wrote:
Gojeni H wrote:
onoga trenutka kada neko proglasi srpsku granicu na 2 km od Sarajeva, Brcko kao srpski grad, a fizicki pokusa odvojiti Krajinu, to znaci pocetak nestanka Bosne i Hercegovine, te bosnjackog i bosanskog naroda.
Bosne i Hercegovine prije svega.
Sve povezano ... osim ako se nekome ne zivi zivotom tipa "Cigan u Sapcu".
Banksy

#783 Re: Novi rat

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:Znam da više nemamo ni inteligenciju ni medije, ali ima li igdje, ijedan tekst, crtica, razmišljanje, osvrt, kakvo mudro slovo kakve mudre glave glede referenduma?
sutra ce sjelo dokonih--krug 99 :D možda od Adila cujemo koju pametnu :D
E, Adil, sigurno... :mrgreen:
Ubili su i utukli, a bogami i kupili sve redom, i medije i inteligenciju, sve da ne bi pričali protiv njih, a sad kad treba reći koju pametnu nemaju više koga ni pozvati ni pitati.
PM72

#784 Re: Novi rat

Post by PM72 »

meni serbe wrote:
PM72 wrote:Šta bi da ti odgovorim? Ma neću uzeti pušku i krenuti put Pala ili Trebinja kad bi ne znam šta bilo.Ni ja ni moj sin.Nije da nemogu ili nesmijem.Ili da sam nesposoban za to.Jesam itekako ali neću.Eto,je li to odgovor?
Ako se ne izpalis, a nećeš, uhvatit ćeš se puške itekako. Ne iz istog motiva ko 92, ali najkasnije poslije prve dzenaze ce ti se samo kazati.
Da budem još jasniji. Tvoja opcija su : 1. SveCka, 2. ratni profiter, 3. rob ili mrtav 4. Puška

Možeš jarane do sutra nama ovdje šuplju
Zatezni,Dozer i ja smo se dogovorili da ćemo držati obuku za napaljene balavce i dijasporce željne krvi,belaja i pucanja.Ima da ih spremimo i naložimo da će ići uz Trebević k'o Dajc.samo,i to košta.Volja vam plaćao Bake ili Al šidi.
statixx

#785 Re: Novi rat

Post by statixx »

U slucaju otcijepljenja, gradjani Bosnjakistana osudjeni su na frustracije, radikalizaciju, erdoganizaciju, SDA diktaturu, podjele i izvjesne unutrasnje sukobe. Kako i ne bi, najveca zrtva raspada Jugoslavije najvise najebala (najmanje dobila).

Dakle, kakogod bilo otcijepljenje popraceno, mirom ili ratom, bjezanija je zagarantovana, nema se sta cekati. Ko misli da ce mu djeca, nakon toga, zivjeti u stabilnom i perspektivnom drustvu, grdno se vara.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#786 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote: Zatezni,Dozer i ja smo se dogovorili da ćemo držati obuku za napaljene balavce i dijasporce željne krvi,belaja i pucanja.Ima da ih spremimo i naložimo da će ići uz Trebević k'o Dajc.samo,i to košta.Volja vam plaćao Bake ili Al šidi.
Odmah sam znala da od Novog Zelanda nece biti nista :mrgreen:
Kikibombona

#787 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
PM72 wrote: Imali su sasvim dovoljno ljudi i sredstava da nas poklope čim krenemo.I tako 3,5 godine.Odlično poznajem taj teren kao i mentalitet ljudi.Smio bih u dobru opkladu da tamo svaka druga kuća ima dovoljno oružja da efikasno odbrane svoje kućne pragove.A nisu nesposobni i kukavice,šta god ko mislio o njima.Dobro smo se krpili s njima i kad smo bili jedan na jedan.
O jbte zivot. Jos malo pa ces sa njima guslati o cetnickom 'erojstvu.
Dangubo, meni su zanimljivi ovi zagovornici rata... Kao... 'ajte picke, sad cemo vas jebati, za deset dana zgaziti... precvikat cemo vas na tri dijela, pregaziti kao plitak potok... to su kukavice koje smiju napasti samo kada su jaci... niste nam mogli nista kada ste bili vojno jaci, sad cemo vas zgaziti...

Isto tako su Srbi zborili uoci rata devedesetih. Cilj je narodu predstaviti protivnika kao slabog. Pa tako je srpska propaganda kreirala pricu da ce sve za mjesec dana biti gotovo. Sta mislis da su govorili da ce rat trajati cetiri godine, da ce desetine hiljada srpskih boraca izginuti, da ce se suociti sa sankcijama, da ce nakon toga zivjeti u bijedi...!?? Da li bi narod progutao pricu o ratu!?? Tesko. Protivnik je predstavljan kao slab, inferioran, genetski otpad, jadnici koji se strasno plase sprske vojske i koji ce se odmah predati... sve ce biti gotovo za mjesec dana...

E tako i ovdje pojedine patriJote sire laznu pricu. Sve ce biti gotovo do kazes keks, brza i munjevita, ogranicena akcija, kojom ce se slomiti RS. Zasto niko ne kaze, BICE TO NOVI PETOGODISNJI RAT. Braco, spremite se na desetine hiljada mrtvih, tesko cemo patiti, krv pisati, al' cemo se boriti, pa sta Bog dadne. Zasto se napucava lazna superiornost!???

Bosnjak i Srbin su slicni po mentalitetu, po svemu. Prakticno isti narod. Kadri su i jedni i drugi boriti se kada su jaci i kada su slabiji. Svaki rat je avantura, veoma nepredvidiv. Niko ne zna sta bi bilo da ovdje plane novi rat. Nadam se da nikada necemo saznati.
155_mm

#788 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

statixx wrote:U slucaju otcijepljenja, gradjani Bosnjakistana osudjeni su na frustracije, radikalizaciju, erdoganizaciju, SDA diktaturu, podjele i izvjesne unutrasnje sukobe. Kako i ne bi, najveca zrtva raspada Jugoslavije najvise najebala (najmanje dobila).

Dakle, kakogod bilo otcijepljenje popraceno, mirom ili ratom, bjezanija je zagarantovana, nema se sta cekati. Ko misli da ce mu djeca, nakon toga, zivjeti u stabilnom i perspektivnom drustvu, grdno se vara.
sve zavisi kako ce karte izgledati nakon odCepljenja. postoji i verzija da i bosnje dobiju komad zemlje na kojem mogu zivjeti u miru od komsija i susjeda. u okviru BiH ili ne to nije ni bitno. a naravno postoji i verzjia palestinizacije. sve zavisi koliko ce ih uspijeti na vrijeme izvaditi glavu iz pijeska.
PM72

#789 Re: Novi rat

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
PM72 wrote: Zatezni,Dozer i ja smo se dogovorili da ćemo držati obuku za napaljene balavce i dijasporce željne krvi,belaja i pucanja.Ima da ih spremimo i naložimo da će ići uz Trebević k'o Dajc.samo,i to košta.Volja vam plaćao Bake ili Al šidi.
Odmah sam znala da od Novog Zelanda nece biti nista :mrgreen:
Ti Kato baš k'o malehno dijete. :D Znaš li koliko košta karta do Novog Zelanda? Valja nešto i zaštekati jer ako tamo odemo kokuzi baciće nas među one Maore pa bi poželjeli Srbe sa Sokoca. :lol:
Danguba

#790 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
E tako i ovdje pojedine patriJote sire laznu pricu. Sve ce biti gotovo do kazes keks, brza i munjevita, ogranicena akcija, kojom ce se slomiti RS. Zasto niko ne kaze, BICE TO NOVI PETOGODISNJI RAT. Braco, spremite se na desetine hiljada mrtvih, tesko cemo patiti, krv pisati, al' cemo se boriti, pa sta Bog dadne. Zasto se napucava lazna superiornost!???

Bosnjak i Srbin su slicni po mentalitetu, po svemu. Prakticno isti narod. Kadri su i jedni i drugi boriti se kada su jaci i kada su slabiji. Svaki rat je avantura, veoma nepredvidiv. Niko ne zna sta bi bilo da ovdje plane novi rat. Nadam se da nikada necemo saznati.
Bosnjaci nemaju kuda. Nemaju rezervnu domovinu. Ili umrijeti ili ko covjek zivjeti. Trece nema.
E sada, je li to hendikep ili prednost?

Naravno da ni jedan rat ne donosi nista dobro. Najbolje je ako imas kakav izbor ili ako ti ga neko ponudi.
tzipiripi

#791 Re: Novi rat

Post by tzipiripi »

statixx wrote:U slucaju otcijepljenja, gradjani Bosnjakistana osudjeni su na frustracije, radikalizaciju, erdoganizaciju, SDA diktaturu, podjele i izvjesne unutrasnje sukobe. Kako i ne bi, najveca zrtva raspada Jugoslavije najvise najebala (najmanje dobila).

Pa već godinama živimo frustrirani radikalizacijom, erdoganizacijom (i svakom drugom izacijom), SDA ... (raspored slova nebitan) diktaturom, podjelama i unutrašnjim sukobima. A ni masovne bježanije ne nedostaje, svako pametan i školovan i ko ima priliku da šturne preko grane. Rodica mi završila medicinu kao jedan od 3 najbolja studenta generacije. Nema sekunde radnog staža ovdje, sad radi u švapskoj bolnici i našla švabu momka, asimilira se. Druga se zaposlila u kuhinji u Frankfurtu, ovdje nije imala šta jest. Bukvalno.

Poslije eventualnog novog rata bi se išli liječit vidovitoj Džemili, zgrade i puteve bi nam projektovali i gradili inžinjeri s tri osnovne....

Haman bi bilo najbolje da se napokon potamanimo kako valja, da sve miniramo i da ostavimo ovu napaćenu zemlju je'no 50 godina da dahne, da polakice dođe sebi, da ...
Kikibombona

#792 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Kikibombona wrote:

Bosnjaci nemaju kuda. Nemaju rezervnu domovinu. Ili umrijeti ili ko covjek zivjeti. Trece nema.

Naravno da ni jedan rat ne donosi nista dobro. Najbolje je ako imas kakav izbor ili ako ti ga neko ponudi.
Rat ne smije biti opcija, OSIM ako ne dobijes cvrste garancije i podrsku velikih sila da zapocnes akciju.

Srbija je devedesetih bila apsolutno superiorna u odnosu na Kosovo. Nije bilo medjunarodne podrske. I to su tesko platili. I danas placaju. Placat ce jos ko zna koliko godina u buducnosti.

Mi se ne pitamo puno. Ne pitaju se ni Sirijci. Ni Libijci. Ni Jemenci. Pitaju se veliki igraci.

Politika dobija i gubi rat, vojnik igra sporednu ulogu. Ako nemas podrsku svjetskih sila, uzalud vojna snaga i odlucnost.
hizo ramidovic

#793 Re: Novi rat

Post by hizo ramidovic »

sta dzevdo veli, gdje napadaju teroristi u nedjelju?
daddy-kool

#794 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Vidim da ima dosta upisa sa lajtmotivom da BiH nije vrijedna borbe i čuvanja, da je mnogi ne smatraju domovinom.
Evo, listam temu, pa ne vidim ništa slično, baš nijedan post u tom smislu. Nego ljudi teško vare činjenicu da je ovaj put, umjesto Platforme Predsjedništva iz 1992. (od koje se odustalo već 1993.) ratni raspored sada Al Shiddi, Bosmal, BBI, Evropa, Holiday, Bristol, FDS, Bosnalijek i sve ostalo što je ispalo iz one Bakirove vreće... I to, a valjda i zamor materijala. Ali to što pišeš, baš ne stoji.
Kako nisi? Koliko hoćeš postova da se ne vrijedi boriti, treba pobjeći, građani svijeta, za državu ne vrijedi ginuti, "ja da se za Bakira borim", jebe se mater ratnohuškačima (i to samo ovim što bi čuvali BiH), itd ?

Bez nekog posebnog idealiziranja ili moralisanja, ja smatram da se Bošnjaci i Bosanci moraju boriti za BiH u ovim granicama - i to kao multietničku, multikonfesionalnu - ili suprotnom ni jednih ni drugih neće biti. Jednostavno bi nestali kao Mohikanci.

Bakir, SDA, pljačke, FDS, Bristol, zdravstvo, penziono, autoputevi, krađe, željeznice, uhljebi, nepravde, Bosnalijek, vreća, itd, itd u tome ne igraju nikakvu ulogu.

Zamor materijala razumijem, ali jedno je zamor a drugo je svaki drugi post defetizam, ismijavanje patriotizma i kreveljenje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#795 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Nego sta cemo sa Kurdima...valjalo bi njih ici branit i stvarat im drzavu. Jebo nasu.... :-) :-)
insomnia78

#796 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:Nego sta cemo sa Kurdima...valjalo bi njih ici branit i stvarat im drzavu. Jebo nasu.... :-) :-)
E oni su drugo
Ne daju im jezik a i moraju pjevati himnu
prog321

#797 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Logično da je međunarodna podrška ključna prije početka rata.
Kojeg mislim da će biti ako se MZ sa svojim ovlastima ne umješa.
Ne sumnjam u to.
Danguba

#798 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Danguba wrote:

Rat ne smije biti opcija, OSIM ako ne dobijes cvrste garancije i podrsku velikih sila da zapocnes akciju.

Srbija je devedesetih bila apsolutno superiorna u odnosu na Kosovo. Nije bilo medjunarodne podrske. I to su tesko platili. I danas placaju. Placat ce jos ko zna koliko godina u buducnosti.

Mi se ne pitamo puno. Ne pitaju se ni Sirijci. Ni Libijci. Ni Jemenci. Pitaju se veliki igraci.

Politika dobija i gubi rat, vojnik igra sporednu ulogu. Ako nemas podrsku svjetskih sila, uzalud vojna snaga i odlucnost.
Prvo boldirano, slazem se. Velike sile odlucuju u vecini slucajeva. Mi smo mravi na geopolitickoj karti svijeta.

Drugo, djelimicno se slazem. Mi smo devedesetih od velikih sila bili prepusteni dzelatu ali kada te taj mrcvari, smuci se i onima koji su mu precutno dali saglasnost. Da nije bilo tog otpora, sve bi se zavrsilo brzo a danas bi svi pisali iz neke dijaspore i kukali za domovinom. Jedno smo uradili. Ostaje da to sacuvamo i uredimo drzavu po mjeri sviju. Ko zeli, bujrum ko ne, siroko mu polje ali disolucije zemlje vise nema.
Opet se vracamo na ''velike sile'' i onda dodjemo, mi rezervne domovine nemamo. Ili ili...
KENJAC

#799 Re: Novi rat

Post by KENJAC »

Sta vam je ljudi ? Nije rat ni tako losa stvar. Doci ce nam opet U2 , Hamilton ce uzet nase drzavljanstvo , a sto je najljepse hiljade ugostitelja i vlasnika benzinskih pumpi ce dobiti ( Bolonjske) diplome sa kojima ce kasnije moci regularno da obnasaju funkciju ambasadora novonastalih drzavica !
Danguba

#800 Re: Novi rat

Post by Danguba »

hizo ramidovic wrote:sta dzevdo veli, gdje napadaju teroristi u nedjelju?
Gdje odredi stab u Beogradu. :D
Locked