Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Gojeni H

#776 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

prog321 wrote:One haubice I granate is Pretisa I Binasa su vece garancije mira nego bilo koji beskicmenjacki pamflet. :-D
:thumbup:
Gojeni H

#777 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

Tomahawk11 wrote:
Gojeni H wrote: Sta ti je onda ciniti?
Po pitanju mojih ideala? Cinim sto i dosad.
Po pitanju eventualnog rata? Ne misim da ce doci do toga.
Dobro.
llull

#778 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by llull »

Jedina zemlja koja bi mogla ratovati u nasem okruzenju je hrvatska... Srbija ne da nema namjeru za takve akcije nego nema ni kapacitete ... a iskreno i Vucic je dovoljno opsjednut sobom i vladanjem u svojoj zemlji da njega ne zanima nista sem vladanja... I ovo je zvao ove dileje da im kaze da spuste loptu da mu EU ne trlja nos.
neko_sa_strane

#779 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by neko_sa_strane »

llull wrote:Jedina zemlja koja bi mogla ratovati u nasem okruzenju je hrvatska... Srbija ne da nema namjeru za takve akcije nego nema ni kapacitete ... a iskreno i Vucic je dovoljno opsjednut sobom i vladanjem u svojoj zemlji da njega ne zanima nista sem vladanja... I ovo je zvao ove dileje da im kaze da spuste loptu da mu EU ne trlja nos.

Nema ni Hrvatska kapacitet. Ako je članica NATO-a ne znači da može ratovati. Takođe ima vrlo nepovoljan oblik države. Da ne pominjem demografiju koja je lošija i u odnosu na BiH. Slavonija i pored plodne zemlje se prazni.
sema911s

#780 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sema911s »

prog321 wrote:One haubice I granate is Pretisa I Binasa su vece garancije mira nego bilo koji beskicmenjacki pamflet. :-D
Granatle se eksplozivom pune u serviji, gdje dobijaju upaljace

A kako je #oprosti krenuo pretisu su odbrojani dani
prog321

#781 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Kasnis.
Vitezit je poceo sa radom a kapsle se ugradjuju kod nas.
Sta t mislis?
Posaljemo prazne granate u Srbiju a oni nam vrate pune? :lol:
llull

#782 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by llull »

neko_sa_strane wrote:
llull wrote:Jedina zemlja koja bi mogla ratovati u nasem okruzenju je hrvatska... Srbija ne da nema namjeru za takve akcije nego nema ni kapacitete ... a iskreno i Vucic je dovoljno opsjednut sobom i vladanjem u svojoj zemlji da njega ne zanima nista sem vladanja... I ovo je zvao ove dileje da im kaze da spuste loptu da mu EU ne trlja nos.

Nema ni Hrvatska kapacitet. Ako je članica NATO-a ne znači da može ratovati. Takođe ima vrlo nepovoljan oblik države. Da ne pominjem demografiju koja je lošija i u odnosu na BiH. Slavonija i pored plodne zemlje se prazni.
Ne mislim na NATO, vec imaju koliko toliko modernizovanu profesionalnu vojsku ... Daleko su ispred nas i srba...
pemanapemani

#783 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pemanapemani »

Gojeni H wrote:
llull wrote:Jeste li vi ljudi normalni, o kakvom ratu pisete ...
Jel kod vas razum pomucen ili sta vec ... Ko ce ratovati, sa cim ce ratovati ??? Ovi vikendasi i sa jedne i sa druge strane ... kakvi pileci umovi pisu na ovoj temi to je nerealno ...

Brinite vise kako cete zaraditi platu ( to kazem za ove iz BIH ) a ove lazne patriote neka ratuju po Minhenu i Osnabriku i Malmeu ...
Na stranu ljudi koji opasno loze raju, medjutim, ocekivati da PiSi proglasi referendum o otcjepjenju a da se ne desi nista, je takodje poremecenost.

Isto kao sto je ludilo smatrati da na ovim prostorima nece biti ratova. Njemacku i Poljsku ubija geografija, oni moraju ratovati.
Nas takodje ... historija nam kazuje da ce srpski ili hrvatski velikodrzavni projekti uvijek imati tendenciju da uzmu barme parche nase domovine.
Duzina mira zavisi od pripreme, odnosno od ekonomsko-vojne snage zemlje.
Ekonomsko - vojne snage države ili naroda?

Koliko sam primjetio, zadnjih 10 godina se isključivo priča o ugroženosti naroda, a državu slabo ko spominje.

Stotine postova na temama o zaštiti Bošnjaka i desetine o borbi za opstojnost naroda i njegove vjere, BiH se spominje sporadično.

Prije stranicu, dvije neko pita hoće li u slučaju pokušaja razvaljivanja BiH četnici i ustaše pokupiti sa sobom Hrvate, Srbe i ostale koji žive sa Bošnjacima i šta je onda Bošnjacima činiti sa tim ljudima. :-)
Znači, kao Bosanac "hrvatskog" imena i katoličkog porodičnog porijekla mogu očekivati da mi neko sutra naredi da idem sa "svojima"?

Onda se neko pita što se Bosanci ne žele boriti za Bakirovo shvatanje BiH.

Pošto se Bosanci proglašavaju budućim dezerterima, čisto da se izjasnim po stoti put - borio bih se za Republiku BiH taman bio jedini koji nije Bošnjak. Za Bakirovu bošnjačku državu nikad.
U prvom slučaju bih se odazvao mobilizaciji, a u drugom bih branio isključivo samo svoju kuću i to od svih.

Jednom su me četnici istjerali kao psa lutalicu, drugi put protiv svoje volje izlazim iz kuće jedino u mrtvačkom sanduku.
sema911s

#784 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sema911s »

prog321 wrote:Kasnis.
Vitezit je poceo sa radom a kapsle se ugradjuju kod nas.
Sta t mislis?
Posaljemo prazne granate u Srbiju a oni nam vrate pune? :lol:
Jbga, ja vec 3god van Bosne, tada pretis pravio prazne granatle,,

Koliko ih naprave po danu, odakle odolaze materijali za proizvodnju, imal kakvog skladista,
Radil sta konjic,
incognito071

#785 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by incognito071 »

sta rade izbori i "nacionalni" (citaj licni) interesi majko draga :roll: :roll:
nikad hajra, nikad pameti na brdovitom balkanu puuuuuuu :run:
edo_79

#786 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by edo_79 »

incognito071 wrote:sta rade izbori i "nacionalni" (citaj licni) interesi majko draga :roll: :roll:
nikad hajra, nikad pameti na brdovitom balkanu puuuuuuu :run:
Ama baš nikad .... najviša stopa nezaposlenosti u regionu, izvršna vlast u qrcu, građana sve više pri javnim kuhinjama a ono bi ratovalo.
Sad će izbori, par teferiča, 3-4 kilometra asfalta, 2-3 jagnjeta, praseta, i eto glasova ..... a poslije toga rastaljivanje vlasti na račun ''glupih građana'' .... Tako nam i treba ...
prog321

#787 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Cuj, radi li sta Konjic ? :-)
Pa tamo imaju preko 1000 ljudi u namjenskoj industriji. Narudzbi za sljedece tri godine.
Ti kao da si otisao prije 13 godina, a ne 3 .
Last edited by prog321 on 01/09/2016 10:20, edited 1 time in total.
leo karan

#788 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by leo karan »

Održavanje referenduma u jednoj administrativnoj jedinici države je pišanje po ustavnom poretku te države.

Ja ne znam vise ko upravlja ovom državom, neko kurcevo vijeće za implementaciju mira???
Pa vise uticaja na političke i državne procese u BiH ima Srbima nego ovaj PIC.
Mi nismo ni protektorat. Da smo makar to, ovo kurcevo vijeće bi se pitalo za nešto i Bosnu držalo na normalnom kursu ka nekoj budućoj samostalnosti i samoodrživosti.
Propao im je projekat.
O nama Bošnjacima kao državničkom faktoru je smiješno i pricat. Sve picka do picke. Da su Albanci umjesto nas u BiH, u ovoj konstelaciji snaga ovdje bi Hrvati bili manjina, a Srbi bi mogli samo lajat sa sigurne udaljenosti.
(Ovo je samo slikovit primjer koliko smo izgubili na političkom terenu u sopstvenoj zemlji).

ostavili su nam da se bavimo pitanjima lokalnog karaktera samo. Kantoni i njihove ingerencije su nam maksimalni domet.
Ovo gore više, entitet i država ipak nije za nas. Tako je u praksi, nemoj ko da se ljuti. Jbg ne znamo.
sema911s

#789 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sema911s »

Klikno reset pri odlasku

Konjic pravi granatle, cijevi(radili su nesto za Njemacku),
Haba ih nabavka, ide preko servije(u Bosni je ugasena firma koja je to pravila).
NATO ima veliku kontorlu sta i koliko se proizvodi...

Ima li sta slicno u pc(kao konjic, vitez,pretis)
prog321

#790 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Nema.
Pc je prdimahovina. Stvarna opasnost je iz Srbije.
Dozer

#791 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

dezurni_ucenik wrote:Ja koliko sam upratio, oni sto su se izjasnili kao Bosanci/Ostali bi prvi pobjegli odavde u slucaju rata. Sjetim se i one teme o rezultatima popisa kad su sebe deklarisali kao jedine patriote a onda procitam ovdje komentare.
Vrlo moguce. Ja ih znam kamaru.
Ali, zapita li se iko zasto je to tako? Zasto '92 nije pobjegao ni jedan, a sad bi otisli svi? Cija je to greska, ili bolje reci - rezultat cega je to?
_BataZiv_0809 wrote:Znaci odbrana domovine nije upitna. Jer ce od nje odustati samo statisticka greska :D
Pametnom dosta ;)
dezurni_ucenik wrote:Nahvalise se da su jedine prave patriote, a sad pisu da bi bjezali sa prvim granatama. Ne kontam nista.
Ja licno nikad nisam rekao da sam patriota ;)
General War wrote: ...tamam posla, vratili bi se cim zavrsite a u medju vremenu, navijali, slali pakete...druzili se, organizovali donacije...sve sto i vasi patrioti kad smo mi po sumama skakali.
kritichar wrote:Da bi imao neke materijalne koristi, ne bi, da će biti bolje, neće, da će država opet biti porušena, hoće, da će biti unazađena 50 godina, hoće
da je veća vjerovatnoća da ćeš biti invalid ili mrtav nego zdrav i prav, jeste
da će biti nepravde, hoće
da od nas nema nikad napredne države i to znam, jer smo mi marioneta u nečijim rukama i iz tog se nikad nećemo izvući

Ne može se neko nagovoriti na rat, osim ako je plaćenik

Po meni nije uredu pustiti da odlome pola države koju su dobili etničkim čišćenjem
pogineš, pogineš, ovaj život je svakako kao tren oka, ne vrijedi za njim plakati
možda je to i do shvatanja samog života
Super, sve tacno.
E sad, zasto bih ja onda ovdje ostajao i ponovo ratovao, kada sve ovo znamo? A plus na sve ovo - vec su mi uzeli 4 godine zivota, pri tome me podobro slagali i prevarili, preko mojih ledja, i ledja onih slicnih meni, BHS matricari su svoju djecu obezbijedili za narednih 300 godina (i opet ce ih medju prvima ispaliti odavde). Mene licno ova drzava, za koju vec dadoh 4 godine zivota, nesto krvi, bezbroj stresova, itd. - ne zarezuje ni kao individuu, a jos manje kao kategoriju (Bosanac). Preciznije, i tacnije - drzavi, tj. onima koji njome vladaju vec 25 g., a to su BHS etno-nacionalisti, ja i svi slicni meni smo ogroman trn u oku, i najradije bi da nas nema.

I onda, zasto bih ja svojoj djeci, a i sebi opet, priustio bilo kakvu nebulozu poput toga da ratujem za necije interese koji me se ne ticu, za drzavu koja me ne priznaje i ne prepoznaje...? Zasto bih svoju djecu izlagao svemu tome, kad ce oni koji sve to zakuhavaju samo kako bi i dalje mogli biti na vlasti narednih 25 g., svoju djecu uredno skloniti sto dalje odavde?
Neka, hvala. Ko hoce - bujrum. Ja sljedeci put, ako ga bude, necu 1.000.000%
prog321 wrote:Ako si iskreni Bosanac (a ne prikriveni srpski nacionalista ) davno bi shvatio da je moguće biti Bosanac samo tamo gdje su Bošnjaci većina.
Tako da je logičan odgovor da li bi se odlučio na bošnjačku, srpsku ili hrvatsku stranu :-D
Nije upuceno meni, ali me se dotice. Ovo je totalno pogresno. Ja i u RS kazem da sam Bosanac, i to s ponosom. I ni tamo nisam priznat kao takav, isto kao ni kod Bosnjaka, a ni kod Hrvata. Dakle, ni Bosnjaci, ni BH Srbi, ni BH Hrvati ne priznaju Bosance (iako su, paradoksalno, i svi oni sami upravo to - Bosanci i Hercegovci). Nebulozno, zar ne...? ;)

[quote="512MB]Gdje se moze prelistat taj blog? :zoka:[/quote]
Nigdje. Postao nebulozan radi komentara slicnih ovima ovdje, i obrisan.
Gojeni H wrote:Dezurni neke s pravom proziva. Bosanac za neke nije kako se oni osjecaju odnosno kojoj nacionalnoj grupi pripadaju vec je postalo politicko opredjeljenje. I naravno da ih covjek s pravom proziva kada trune o dezerterstvu, a 'vamo najveci patrioti i ka.ine.
Bosanac (i Hercegovac) nije uopste stvar licnog osjecaja, nego pripadnosti Bosanskohercegovackoj naciji. To nije politicko opredjeljenje... :roll:
Politicka, i licna opredjeljenja pripadnosti u BiH su - Bosnjak, Srbin, Hrvat...
Ali, upravo zato sto su Bosanci, koji su ratovali u prethodnom ratu, nakon njega za vas BHS svete kontitutivce postali "ka.ine" - u sljedecem ratu se lijepo porokajte samo vi, sveta konstitutivna torovska braca - B, H i S ;)
PM72 wrote:Ja sam ratovao za čisti opstanak,da spasim mater,sestru,brata,rodbinu,komšiju.Četnik mi je bio 300 metara daleko,sa tenkovima i artiljerijom i nisam žalio glavu dati samo da ne prođu.Sa prvom granatom ispaljenom na moju zgradu - ja sam DOBROVOLJNO uzeo pušku i tako je to krenulo.Opstali smo zahvaljujući inatu.

Sad,kad vidim recimo ovu sliku ublehaša pogotovo ovog zalizanog seronju skroz desno - povraća mi se.On je ispunio svoj cilj,skrenuo je pažnju na sebe pa je dobacio i do Haga - izvela ga Munira na nekakve šatro proteste.Mješa se u sve,baš kao margarin, i on šatro mitinguje i oko krsta na Zlatištu i oko Dobrovoljačke ili sa Švrakićem (pobjeguljom i profioterom) prijeti i sere.

Što neko reče,prst mog djeteta ne vrijedi čitave Bosne.Jebem im familiju i njima i Bakiru.A Bora Čorba je izvanredan tekstopisac i četnik i šteta je što nemamo muzičara tog kalibra.Naš plafon je "Ode Mujo u mornare". :-)
prog321

#792 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

Bosanaca nema u dijelovima BiH gdje su Hrvati ili Srbi vecina.
To je fakt.

Jedno je kad odes u posjetu a drugo kad zivis tamo.
Dozer

#793 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Jah... :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#794 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

Nikolić i Vučić danas sa predstavnicima RS-a: Podrška ili poziv na odustajanje od referenduma
Image
ma sta jadni odustajanje il podrska, samo spremte se i preko mokre gore na romaniju i srBsko sarajvo osloboditi

Naslovnica

#795 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Naslovnica »

kritichar wrote:
Naslovnica wrote: Vala ja ne skontah 1 valjan razlog.
Jedna suza mog djeteta nije vrijedna cijele Bosne, a bogami i Hercegovine.
Nisam ni navodio razloge

Mislim da je ovdje više riječ o tvojim suzama
Možeš ti da misliš šta hoćeš, ja ti kažem kako jeste.
Naslovnica

#796 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Naslovnica »

Dozer wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ja koliko sam upratio, oni sto su se izjasnili kao Bosanci/Ostali bi prvi pobjegli odavde u slucaju rata. Sjetim se i one teme o rezultatima popisa kad su sebe deklarisali kao jedine patriote a onda procitam ovdje komentare.
Vrlo moguce. Ja ih znam kamaru.
Ali, zapita li se iko zasto je to tako? Zasto '92 nije pobjegao ni jedan, a sad bi otisli svi? Cija je to greska, ili bolje reci - rezultat cega je to?
_BataZiv_0809 wrote:Znaci odbrana domovine nije upitna. Jer ce od nje odustati samo statisticka greska :D
Pametnom dosta ;)
dezurni_ucenik wrote:Nahvalise se da su jedine prave patriote, a sad pisu da bi bjezali sa prvim granatama. Ne kontam nista.
Ja licno nikad nisam rekao da sam patriota ;)
General War wrote: ...tamam posla, vratili bi se cim zavrsite a u medju vremenu, navijali, slali pakete...druzili se, organizovali donacije...sve sto i vasi patrioti kad smo mi po sumama skakali.
kritichar wrote:Da bi imao neke materijalne koristi, ne bi, da će biti bolje, neće, da će država opet biti porušena, hoće, da će biti unazađena 50 godina, hoće
da je veća vjerovatnoća da ćeš biti invalid ili mrtav nego zdrav i prav, jeste
da će biti nepravde, hoće
da od nas nema nikad napredne države i to znam, jer smo mi marioneta u nečijim rukama i iz tog se nikad nećemo izvući

Ne može se neko nagovoriti na rat, osim ako je plaćenik

Po meni nije uredu pustiti da odlome pola države koju su dobili etničkim čišćenjem
pogineš, pogineš, ovaj život je svakako kao tren oka, ne vrijedi za njim plakati
možda je to i do shvatanja samog života
Super, sve tacno.
E sad, zasto bih ja onda ovdje ostajao i ponovo ratovao, kada sve ovo znamo? A plus na sve ovo - vec su mi uzeli 4 godine zivota, pri tome me podobro slagali i prevarili, preko mojih ledja, i ledja onih slicnih meni, BHS matricari su svoju djecu obezbijedili za narednih 300 godina (i opet ce ih medju prvima ispaliti odavde). Mene licno ova drzava, za koju vec dadoh 4 godine zivota, nesto krvi, bezbroj stresova, itd. - ne zarezuje ni kao individuu, a jos manje kao kategoriju (Bosanac). Preciznije, i tacnije - drzavi, tj. onima koji njome vladaju vec 25 g., a to su BHS etno-nacionalisti, ja i svi slicni meni smo ogroman trn u oku, i najradije bi da nas nema.

I onda, zasto bih ja svojoj djeci, a i sebi opet, priustio bilo kakvu nebulozu poput toga da ratujem za necije interese koji me se ne ticu, za drzavu koja me ne priznaje i ne prepoznaje...? Zasto bih svoju djecu izlagao svemu tome, kad ce oni koji sve to zakuhavaju samo kako bi i dalje mogli biti na vlasti narednih 25 g., svoju djecu uredno skloniti sto dalje odavde?
Neka, hvala. Ko hoce - bujrum. Ja sljedeci put, ako ga bude, necu 1.000.000%
prog321 wrote:Ako si iskreni Bosanac (a ne prikriveni srpski nacionalista ) davno bi shvatio da je moguće biti Bosanac samo tamo gdje su Bošnjaci većina.
Tako da je logičan odgovor da li bi se odlučio na bošnjačku, srpsku ili hrvatsku stranu :-D
Nije upuceno meni, ali me se dotice. Ovo je totalno pogresno. Ja i u RS kazem da sam Bosanac, i to s ponosom. I ni tamo nisam priznat kao takav, isto kao ni kod Bosnjaka, a ni kod Hrvata. Dakle, ni Bosnjaci, ni BH Srbi, ni BH Hrvati ne priznaju Bosance (iako su, paradoksalno, i svi oni sami upravo to - Bosanci i Hercegovci). Nebulozno, zar ne...? ;)

[quote="512MB]Gdje se moze prelistat taj blog? :zoka:
Nigdje. Postao nebulozan radi komentara slicnih ovima ovdje, i obrisan.
Gojeni H wrote:Dezurni neke s pravom proziva. Bosanac za neke nije kako se oni osjecaju odnosno kojoj nacionalnoj grupi pripadaju vec je postalo politicko opredjeljenje. I naravno da ih covjek s pravom proziva kada trune o dezerterstvu, a 'vamo najveci patrioti i ka.ine.
Bosanac (i Hercegovac) nije uopste stvar licnog osjecaja, nego pripadnosti Bosanskohercegovackoj naciji. To nije politicko opredjeljenje... :roll:
Politicka, i licna opredjeljenja pripadnosti u BiH su - Bosnjak, Srbin, Hrvat...
Ali, upravo zato sto su Bosanci, koji su ratovali u prethodnom ratu, nakon njega za vas BHS svete kontitutivce postali "ka.ine" - u sljedecem ratu se lijepo porokajte samo vi, sveta konstitutivna torovska braca - B, H i S ;)
PM72 wrote:Ja sam ratovao za čisti opstanak,da spasim mater,sestru,brata,rodbinu,komšiju.Četnik mi je bio 300 metara daleko,sa tenkovima i artiljerijom i nisam žalio glavu dati samo da ne prođu.Sa prvom granatom ispaljenom na moju zgradu - ja sam DOBROVOLJNO uzeo pušku i tako je to krenulo.Opstali smo zahvaljujući inatu.

Sad,kad vidim recimo ovu sliku ublehaša pogotovo ovog zalizanog seronju skroz desno - povraća mi se.On je ispunio svoj cilj,skrenuo je pažnju na sebe pa je dobacio i do Haga - izvela ga Munira na nekakve šatro proteste.Mješa se u sve,baš kao margarin, i on šatro mitinguje i oko krsta na Zlatištu i oko Dobrovoljačke ili sa Švrakićem (pobjeguljom i profioterom) prijeti i sere.

Što neko reče,prst mog djeteta ne vrijedi čitave Bosne.Jebem im familiju i njima i Bakiru.A Bora Čorba je izvanredan tekstopisac i četnik i šteta je što nemamo muzičara tog kalibra.Naš plafon je "Ode Mujo u mornare". :-)
:thumbup:[/quote]
Samo da se potpišem.
pici

#797 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

jopet Jovo nanovo
Gojeni H

#798 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

pemanapemani wrote:
Ekonomsko - vojne snage države ili naroda?

Koliko sam primjetio, zadnjih 10 godina se isključivo priča o ugroženosti naroda, a državu slabo ko spominje.

Stotine postova na temama o zaštiti Bošnjaka i desetine o borbi za opstojnost naroda i njegove vjere, BiH se spominje sporadično.

Prije stranicu, dvije neko pita hoće li u slučaju pokušaja razvaljivanja BiH četnici i ustaše pokupiti sa sobom Hrvate, Srbe i ostale koji žive sa Bošnjacima i šta je onda Bošnjacima činiti sa tim ljudima. :-)
Znači, kao Bosanac "hrvatskog" imena i katoličkog porodičnog porijekla mogu očekivati da mi neko sutra naredi da idem sa "svojima"?

Onda se neko pita što se Bosanci ne žele boriti za Bakirovo shvatanje BiH.

Pošto se Bosanci proglašavaju budućim dezerterima, čisto da se izjasnim po stoti put - borio bih se za Republiku BiH taman bio jedini koji nije Bošnjak. Za Bakirovu bošnjačku državu nikad.
U prvom slučaju bih se odazvao mobilizaciji, a u drugom bih branio isključivo samo svoju kuću i to od svih.

Jednom su me četnici istjerali kao psa lutalicu, drugi put protiv svoje volje izlazim iz kuće jedino u mrtvačkom sanduku.
Nema naroda bez drzave. Odnosno ima, ali tada govorimo o Kurdima, PAlestincima, Asircima, itd.

Bosnjaci su dozivjeli genocid. Posljedice istog su utkane u kolektivno sjecanje naroda i naravno da ljudi dosta govore o narodu. Ali kao sto rekoh, Bosnjaka nema bez Bosne.

Mozes ocekivati bilo sta ako to dozvolis i ako to dozvole tvoje komsije i sugradjani. To sto anonimni forumas postavi tako mudro pitanje, ne znaci da takvo pitanje sebi postavlja ni 1% normalnog svijeta.
mO k3

#799 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by mO k3 »

pici wrote:

jopet Jovo nanovo
slabo su to odradili , trebali su to uraditi kao sa nacistickom njemackom do zemlje sravniti
pici

#800 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

mO k3 wrote:
pici wrote:

jopet Jovo nanovo
slabo su to odradili , trebali su to uraditi kao sa nacistickom njemackom do zemlje sravniti
pa i njemcima neuspje da ubiju hitlera koji put pa ih na kraju poravnase do tektonskih ploca
Locked