Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bronco_Billy

#776 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by Bronco_Billy »

DanteX wrote:Super, nađoh ovu temu :D

Tek sam počeo igrati, zabavna je ako se igra kako treba i ne pretjeruje s igricom.
Slazem se, igram je i ja od pocetka i 3 sam nivo. Al opusteno u setnju navecer nekad upalim, nekad ne :)

via Tapatalk
cancel

#777 Re: Pokémon GO!

Post by cancel »

Ima li tko da igra pokemone na ajfonu sa onom prvom verzijom softwera, dakle da nije skinuo 1.01 update? pitam jer me zanima da li tamo radi nearby funkcija, cini mi se da je prije radilo to sve dok nisam napravio update na 1.01 - sad je ispod svih pokemona footprint isti, tj. ne smanjuju se otisci
Pandakonda

#778 Re: Pokémon GO!

Post by Pandakonda »

cancel wrote:Ima li tko da igra pokemone na ajfonu sa onom prvom verzijom softwera, dakle da nije skinuo 1.01 update? pitam jer me zanima da li tamo radi nearby funkcija, cini mi se da je prije radilo to sve dok nisam napravio update na 1.01 - sad je ispod svih pokemona footprint isti, tj. ne smanjuju se otisci
Nema to veze sa updateom, footprint je svakome bugovan trenutno.
DarijoJuve

#779 Re: Pokémon GO!

Post by DarijoJuve »

Sta opet su pali serveri? -.-'

Taman upalim incase, dode mi pokemon sa cp185 (nikad jaceg nisam uhvatio jos), nitko sretniji od mene, ispalim 5 loptica, 2x mi izade .. pogodim ga opet, serveri padnu... i tako mi ode dobar pokemon u klinac, a i incase, a i loptice kojih imam sada jos par -.-'

#iznerviranSam :zzzz: :oops:
Averus

#780 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Pa de bolan pročitaj... Incense

I

N

C

E

N

S

E

Incense

ne incase :D

Helem, pobježe mi danas Warturtle... Nisam stigao vidjeti ni koliki mu je CP, od uzbuđenja bacih loptu pored njega i on zbrisa :sad:
Tuga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#781 Re: Pokémon GO!

Post by Velkoski »

di je bija?
Coconut

#782 Re: Pokémon GO!

Post by Coconut »

Gdje otprilike bude pikachu?
Averus

#783 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Velkoski wrote:di je bija?
Odmah kod one tačke "Sarajevo meeting of cultures" :sad:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#784 Re: Pokémon GO!

Post by Velkoski »

pikachu je random... stalno se kreće :D dok se neki rijetki pokemoni stalno spawnaju na istim lokacijama nakon određenog vremena
Averus wrote:
Velkoski wrote:di je bija?
Odmah kod one tačke "Sarajevo meeting of cultures" :sad:
tačno ću izdvojiti par sati da se 'ukempam' tu :mrgreen:
Averus

#785 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

A kod BBI/CinemaCity je neko aktivirao Lure, ali nigdje niti jednog pokemona da mi se javi. Javio mi se jedan Pidgey, ja ga izignorisao :lol:

Ista stvar u parku - Trg Oslobođenja... Zubat lafčina, sve leti za mnom, a ja ga kuliram k'o zgodna cura štrebera :D

Slaba mi bila baterija, nisam htio na njega trošiti :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#786 Re: Pokémon GO!

Post by Velkoski »

kod Fisa i tu se stalno aktiviraju lureovi, puni parkovi vazda :skoljka:
permanentan

#787 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by permanentan »

Coconut wrote:Gdje otprilike bude pikachu?
Uhvatih ga maloprije kod sebilja
Slab je, cp80, a ja lvl 15, ali nema veze :)
O'zone
Globalni moderator

#788 Re: Pokémon GO!

Post by O'zone »

Odradio danas zadatak i popeo se sa 8 na 10 lvl uhvatio nekih 50-ak pokemona sve duple prebacio profesoru u zamjenu za bobe :mrgreen: i power up-ovao Hypna na 712 CP....
permanentan

#789 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by permanentan »

O'zone wrote:Odradio danas zadatak i popeo se sa 8 na 10 lvl uhvatio nekih 50-ak pokemona sve duple prebacio profesoru u zamjenu za bobe :mrgreen: i power up-ovao Hypna na 712 CP....
Pricekaj sa power up dok ne nakucas lvl, sad dzaba trosis stardust, a kako budes visi lvl hvataces divlje pokemone sa vecim cp
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#790 Re: Pokémon GO!

Post by Velkoski »

ja sam 18 pa mi se i dalje pojavi clefairy s 14 cp-a... :( :lol: sreća me davno napustila :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#791 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by O'zone »

permanentan wrote:
O'zone wrote:Odradio danas zadatak i popeo se sa 8 na 10 lvl uhvatio nekih 50-ak pokemona sve duple prebacio profesoru u zamjenu za bobe :mrgreen: i power up-ovao Hypna na 712 CP....
Pricekaj sa power up dok ne nakucas lvl, sad dzaba trosis stardust, a kako budes visi lvl hvataces divlje pokemone sa vecim cp
Ma ja ovo više uzimam kao dobru bazu za gubljenje vremena dok sam na poslu...Osim kad mi zablokira app a ja taman uhvato pokemona :evil:

Jel neko skontao kako da ostaviš pokemona ko support u gym? Js pokušao danas ali mi samo daje opciju borbe
permanentan

#792 Re: RE: Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by permanentan »

O'zone wrote:
permanentan wrote:
Ma ja ovo više uzimam kao dobru bazu za gubljenje vremena dok sam na poslu...Osim kad mi zablokira app a ja taman uhvato pokemona :evil:

Jel neko skontao kako da ostaviš pokemona ko support u gym? Js pokušao danas ali mi samo daje opciju borbe
Gym lvl diktira koliko pokemona moze braniti, ako ti ne daje opciju sa lijeve strane (grb tima) onda je maksimalan broj pokemona u gymu, borbama izmedju clanova istog tima se povecava lvl gyma
O'zone
Globalni moderator

#793 Re: Pokémon GO!

Post by O'zone »

Zafaljivam
DarijoJuve

#794 Re: Pokémon GO!

Post by DarijoJuve »

Zadatak? Kakav tocno, na sta si mislio? Može se dobit nekako nekakav zadatak ili? :D

(Poor ja :( ), al jbg, tek ucim o igrici :D
MikroBelaj

#795 Re: Pokémon GO!

Post by MikroBelaj »

Telefon mi imo staru verziju androida,pa dok sam sredio telefon ovde raja vec pohvatala ove male idiote:)
Dva dana se nisam uspio skopcat na server,i evo ojutra sam uspio,uhvatio dva sa prozora,sad djete hoda po kuci tam vam i ceka u zasjedi dok ne krenemo napolje,imam dva chargera napunjena tako da nam baterija nece bit problem,javim se veceras opet :D
mayab

#796 Re: Pokémon GO!

Post by mayab »

Image
:lol:
brain bubbles

#797 Re: Pokémon GO!

Post by brain bubbles »

Igra je radila do sinoc, od sinoc pise GPS not found i samo plavo sve na mapi :( je li se jos kome pojavio taj problem od sinoc tek?
Inace, pisalo mi je i prije to, ali nije smetalo u igri, sve normalno bilo
O'zone
Globalni moderator

#798 Re: Pokémon GO!

Post by O'zone »

brain bubbles wrote:Igra je radila do sinoc, od sinoc pise GPS not found i samo plavo sve na mapi :( je li se jos kome pojavio taj problem od sinoc tek?
Inace, pisalo mi je i prije to, ali nije smetalo u igri, sve normalno bilo
Ma izgorio ti mobitel :lol: :lol: :lol:

Moj se grije ko furuna :mrgreen:
DarijoJuve wrote:
Zadatak? Kakav tocno, na sta si mislio? Može se dobit nekako nekakav zadatak ili? :D

(Poor ja :( ), al jbg, tek ucim o igrici :D
Nema zadataka niakakvih nego ih ja sam sebi zadajem onda je još zanimljivije :mrgreen:
samog_sira

#799 Re: Pokémon GO!

Post by samog_sira »

Jel iko uspije "cuvati" gym 24 sata, meni djeluje nemoguce po starom gradu i centru, valjda sto je najprometnije ne mozes duze od par sati?
I bitnije pitanje ako ko zna, ako se "zauzme" gym bukvalno u 23 59, da li se u 00:01 to racuna kao da si bio citav dan :) il od momenta zauzimanja moraju fakat proci 24 sata? to mi trenutno nekako bas djeluje nemoguce, osim ako si psihopata koji visi pored gym-a :)
permanentan

#800 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by permanentan »

samog_sira wrote:Jel iko uspije "cuvati" gym 24 sata, meni djeluje nemoguce po starom gradu i centru, valjda sto je najprometnije ne mozes duze od par sati?
I bitnije pitanje ako ko zna, ako se "zauzme" gym bukvalno u 23 59, da li se u 00:01 to racuna kao da si bio citav dan :) il od momenta zauzimanja moraju fakat proci 24 sata? to mi trenutno nekako bas djeluje nemoguce, osim ako si psihopata koji visi pored gym-a :)
Ne moras biti u gymu 24 sata da bi dobio novcice, mozes ici na isplatu odmah cim zauzmes gym, ali sljedecu isplatu moraa cekati 24 sata
Post Reply