svjezi_ustipak wrote:Sta kaze Doktor? Da nije njega ne bi bilo Bosne?
Evo sta kaze kako je zarobio prvi transporter JNA a sta kaze nekoliko godina kasnije kad je Tuzilastvo pocelo puhati za vrat
i nekoliko godina kasnije:
Gospodine Lučareviću, koliko ste upoznati s događajima u Dobrovoljačkoj 1992. godine? Vojna policija nije učestvovala u tim događajima, ali iz onoga što ste čuli, pročitali i vidjeli - možete li reći da je tada napravljen ratni zločin?
Vojna policija nije imala nikakvog dodira sa događajima u Dobrovoljačkoj, to je bilo pod jurisdikcijom i nadležnošću jedinica Starog Grada i određenih koji su ispred Glavnog štaba pregovarali vezano za događaje koji su se dogodili. Vojna policija nije ni na koji način bila uključena, niti je učestvovala u tome. Ja sam sa svojim ljudima pripremao akciju na Mojmilu, tako da sam bio od toga 10-11 kilometara udaljen. Mi tada nismo ni znali šta se dešavalao, ko je pregovarao i učestvovao. Oni su, ipak, najviše bili uključeni i tačno su znali kad će se krenuti. Ove jedinice Starog Grada, one su bile najviše involvirane u to i pratile su tok događaja.
http://--- NO LINKS ---/front/alija-izetbegovic-je-napravio-nekoliko-pogresaka-zbog-kojih-je-cijenu-platio-bosanski-narod
bas je nekome bilo 3 maja da izlazi na ulice Sarajeva i da pozdravlja Doktora koji se voza okolo transporterom...
Tugo moja.
Joj, koje lupanje, tito dragi...
1. ...zlokobno mirno se krećući ulicama... a onda smo im mi razbili kolonu jer su bili zlokobno mirni
2. ...uletjeli smo u njega i okrenuli ključ... "doktor" očigledno NIKADA u životu nije ušao u transporter
3. ...farovima smo smo osvjetljavali put transporteru, pošto je tada grad bio zamračen zbog granatiranja... napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj se desio usred bijela dana. Ukucaj youtube - J. Divjak: "Ne pucaj..." Niti je tada bilo granatiranja grada, niti je bilo zamračenja

4. Gradske ulice za to vrijeme su se napunile Sarajlijama, koji (a treba koje, analfabeto jedan) su nas oduševljeno pozdravljale... E, ovo je za definitivni piš. U ta doba je po ulicama Sarajeva gorilo i nebo i zemlja, koji bi to klinički slučajevi izašli da "oduševljeno pozdravljaju" doktora. Osim ako mu se uničilo da su ona huda djeca iz JNA dižući ruke u znak predaje da liče na "odušebvljeno pozdravljanje"
Mislim, dečko, uozbilji se malo. Ovako starom, moglo bi me presjeć'