Oneplus All about!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#776 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

EvoMeneJopet wrote:Druze, oneplus, pa onda oneplus x, pa 3t pa 5.
Xiaomi mi4, Mi 5s, mi 6, mi mix, mi mix 2s i kratko redmi note 5
Samsung s2 do s8, Note do note 5, sad Note 9
SONY Play, Xperia S, pa Z i na kraju z3
Htc one m7, m8, e8 plus, Desire Eye
Iphone od 3g do 7
Huawei Mate 7, Mate S, Mate 10
I jos mnogi drugi koje sam zaboravio navesti.

I cim se pojavi Mix 3 kod mog provajdera, uzimam ga, taman mi u februaru istice ugovor.

Po mom ovaj Oneplus nije nista bolji od Pocophonea, i ne vrijedi 250€ vise, ali to je samo moje misljenje.

Tvoja prica, vidio na slikama... Za mene se ovdje zavrsava svaka rasprava sa tobom, a i generalno i na/o ovoj temi.
Trenutno imam 5T btw. kako ne vrijedi vise od Poco, kad kod poca jedino sto imas dobro jeste procesor, ostalo je smijesno, pocevsi od ekrana do samog builda mobitela.

I kazes mi da ces Note 9 mjenjati za Mix 3, slobodno zavrsi raspravu onda.
EvoMeneJopet

#777 Re: Oneplus All about!!

Post by EvoMeneJopet »

Note je sluzbeni, tacno 9 twlefon koji sam dobio ko sluzbeninu zadnjih 9 godina :thumbup: tako da se ne mjenja on, do.iduce godine.
diablobih

#778 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

EvoMeneJopet wrote:Note je sluzbeni, tacno 9 twlefon koji sam dobio ko sluzbeninu zadnjih 9 godina :thumbup: tako da se ne mjenja on, do.iduce godine.
Ahm, kako god, tvoje pare sad idu na novi mobitel, tako da lijepo odluci. Meni licno, sam OxygenOS vrijedi pola para citavog mobitela. Samo ne mozes nikako porediti Poco sa bilo kojim flagshipom, u kojem imas samo dobar SoC i to bi bilo to.
Cortado

#779 Re: Oneplus All about!!

Post by Cortado »

EvoMeneJopet wrote:Druze, oneplus, pa onda oneplus x, pa 3t pa 5.
Xiaomi mi4, Mi 5s, mi 6, mi mix, mi mix 2s i kratko redmi note 5
Samsung s2 do s8, Note do note 5, sad Note 9
SONY Play, Xperia S, pa Z i na kraju z3
Htc one m7, m8, e8 plus, Desire Eye
Iphone od 3g do 7
Huawei Mate 7, Mate S, Mate 10
I jos mnogi drugi koje sam zaboravio navesti.

I cim se pojavi Mix 3 kod mog provajdera, uzimam ga, taman mi u februaru istice ugovor.

Po mom ovaj Oneplus nije nista bolji od Pocophonea, i ne vrijedi 250€ vise, ali to je samo moje misljenje.

Tvoja prica, vidio na slikama... Za mene se ovdje zavrsava svaka rasprava sa tobom, a i generalno i na/o ovoj temi.

38 razlicitih modela, ili si hodao sa 7 mobitela istovremeno, ili si ih mijenjao svaka 2 mjeseca... uglavnom, ako navodis mobitele koje si imao priliku vidjeti onda shvatam listu, inace..
EvoMeneJopet

#780 Re: Oneplus All about!!

Post by EvoMeneJopet »

Neke sam mjenjao naredni dan, jer mi se nisu svidjeli, neke koristio 1-2 sedmice. Neke sam samo kupio jer su bili jeftini, pa na njima zaradio, a usput ih istestirao.

I trenutno imam 3, jedan sluzbeni, jedan privatni i iphone xs kojeg sam odkupio od poznanika koji ga je dobio za produzenje, ali su mu pare trebale.

Samo mi se ne otvara, jer gubim puno para skidanjem samog celefona, a i ne privlaci me nessto da ga testiram.

I da lista nije konacna, ima tu jos puno telefona koje sam zaboravio naveati npr. Huawei p6, p7, p9, Galaxy Alpha, lg od g2 do g6, Nexus 5, 6,. Lumia 950 Xl. Pa na piku imam 430 transakcija, od cega je 350 mobitela. A vec 3 godine nisam u BiH.
mousstapha

#781 Re: Oneplus All about!!

Post by mousstapha »

Ima nas koji uzmemo telefon u namjeri da ga ne mijenjamo naredne dvije godine. Fino je biti upucen u stanje na trzistu i razne modele, ali generalno rijetko ko ima volje i vremena uporedjivati stotine modela. :)
OnePlus predstavio novi model, a ovdje se najmanje pise o njemu.
Cortado

#782 Re: Oneplus All about!!

Post by Cortado »

mousstapha wrote:Ima nas koji uzmemo telefon u namjeri da ga ne mijenjamo naredne dvije godine. Fino je biti upucen u stanje na trzistu i razne modele, ali generalno rijetko ko ima volje i vremena uporedjivati stotine modela. :)

Iskreno, minimalne su i razlike. Osim skenera otiska prsta, neznatno veceg ekrana i malo vece baterije, izostanak izlaza za slusalice i nema nekih razlika. U principu, potpuno zanemarivo, posebno ako nemas namjeru mijenjati telefon cim izadje nova verzija.
skafiskafsnjak

#783 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Cortado wrote:
mousstapha wrote:Ima nas koji uzmemo telefon u namjeri da ga ne mijenjamo naredne dvije godine. Fino je biti upucen u stanje na trzistu i razne modele, ali generalno rijetko ko ima volje i vremena uporedjivati stotine modela. :)

Iskreno, minimalne su i razlike. Osim skenera otiska prsta, neznatno veceg ekrana i malo vece baterije, izostanak izlaza za slusalice i nema nekih razlika. U principu, potpuno zanemarivo, posebno ako nemas namjeru mijenjati telefon cim izadje nova verzija.
Ali ko nema oneplus 6, za 30e razlike bolje je uzeti 6t.
diablobih

#784 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Uvijek bilo, nikad nije bilo potrebe mjenjati ako si uzeo prijasnji model. Stvarno izgleda fino mobitel, drago mi je sto su i u sredinu stavili kamere, tu im je mjesto.
FoolControl

#785 Re: Oneplus All about!!

Post by FoolControl »

Ne može nikad bit bolji MiUI od OxygenOS-a, ne postoji bolje optimizovan software od onog na Oneplus telefonu. Na duge staze gledano, prešišali su i sam google sa optimizacijom.
Cortado

#786 Re: Oneplus All about!!

Post by Cortado »

FoolControl wrote:Ne može nikad bit bolji MiUI od OxygenOS-a, ne postoji bolje optimizovan software od onog na Oneplus telefonu. Na duge staze gledano, prešišali su i sam google sa optimizacijom.

Pametno zboris i vrlo moguce da si u pravu sto se tice da su presisali sam Google u optimizaciji.
FoolControl

#787 Re: Oneplus All about!!

Post by FoolControl »

Cortado wrote:Pametno zboris i vrlo moguce da si u pravu sto se tice da su presisali sam Google u optimizaciji.
Pogledaj ovdje šta kaže za OP i Google:

edys

#788 Re: Oneplus All about!!

Post by edys »

Još jedan razlog manje za prelazak s OnePlusa 6 na OnePlus 6T danas je osigurao sam OnePlus. Naime, testnom Open Beta 6 nadogradnjom su na OnePlus 6 donijele neke nove značajke s OnePlusa 6T između ostalog i famozni Nightscape režim snimanja noćnih pejzaža, a pandan je Huaweivu i Googleovu noćnom režimu snimanja.

Vlanici OnePlusa 6 od danas mogu isprobati nadolazeću nadogradnju i nove značajke ako se bez obveza uključe u otvoreni program beta testiranja.
diablobih

#789 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Pa uvijek je tako, niti se prelazi sa 5, na 5T, niti sa 6 na 6T. Tada je bio fazon sa vecim displayom, sada je fazon sa manjim notchom i indisplay fingerprint sensorom kao i vecom baterijom.
djama

#790 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

Zaduzio se oneplus 6 i za sada sam prezadovoljan. Uredjaj leti (normala da leti kad je nov ali vidjet cemo kako ce se ponasati vremenom).
Volim ovaj haman stock android , i drago mi je da sam se opet vratio na android sa iOSa. Jedino sto mu je mana da se u ruci osjeti da nije premium telefon (moja zena koja se ne razumije u mobitele me odmah pitala kakvog si ovo kineza uzeo :D :D ), ali meni to nije problem.
Kada bi trebao doci update pa da dobijemo ove features sa 6T i mogu li se ovdje gdje naruciti one orginalne oneplus maske (tacnije ona karbonska)?
diablobih

#791 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

djama wrote:Zaduzio se oneplus 6 i za sada sam prezadovoljan. Uredjaj leti (normala da leti kad je nov ali vidjet cemo kako ce se ponasati vremenom).
Volim ovaj haman stock android , i drago mi je da sam se opet vratio na android sa iOSa. Jedino sto mu je mana da se u ruci osjeti da nije premium telefon (moja zena koja se ne razumije u mobitele me odmah pitala kakvog si ovo kineza uzeo :D :D ), ali meni to nije problem.
Kada bi trebao doci update pa da dobijemo ove features sa 6T i mogu li se ovdje gdje naruciti one orginalne oneplus maske (tacnije ona karbonska)?
E cuj osjeti se da nije premium. Cudno bas. Moj 5T ne moze vise premium osjecaj biti, cudi me onda za sesticu.

Isto maske mozes naruciti preko njihove stranice, jedino mozda da pokusas na nekoj drugoj stranici naci originalne maske.

Sto se tice updatea, dok ga srede za sesticu, dobit ces i nightscape ili kako vec i gestures 2.0.
djama

#792 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

Bar je takav osjecaj meni. Ali evo narucio sam opet sebi dbrand skin s obzirom da nisam neki fan maski , ali mi je ona karbonska pala za oci.
Samo jos uvijek ne znam kakve sebi slusalice da uzmem. preporuke ?
mufa1

#793 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Da se zalijepi jabuka na njeg i oboji u roze, garant bi bio ultra premium..
djama

#794 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

kakve veze sad ima jabuka ??
da si pratio vidio bi da sam jedva cekao da se rijesim svog iphona i predjem na android a izbor je bio spao na pixel 2xl i oneplus 6
Cortado

#795 Re: Oneplus All about!!

Post by Cortado »

djama wrote:Zaduzio se oneplus 6 i za sada sam prezadovoljan. Uredjaj leti (normala da leti kad je nov ali vidjet cemo kako ce se ponasati vremenom).
Izvini, a sta zena "nosi"?
skafiskafsnjak

#796 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Cortado wrote:
Izvini, a sta zena "nosi"?
S9+ :D
diablobih

#797 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

Pa uzmi one njihove wireless.
denimb

#798 Re: Oneplus All about!!

Post by denimb »

Ko hoce odma ovaj novi update oxygen OS 9.0.2 na OP6 neka skine turbo VPN konetktuje se na njemacki server i naci ce update odma na telefonu.

Sad sam to odradio, i mogu reci da mi je ovo jedan od boljih update-a.
marktwenbl

#799 Re: Oneplus All about!!

Post by marktwenbl »

Ako nekome treba Oneplus 6T, imam jedan kod sebe, zapakovan jos. Midnight Black 8/128 GB.
Dodatne info u pp.
duffy_duck

#800 Re: Oneplus All about!!

Post by duffy_duck »

marktwenbl wrote:Ako nekome treba Oneplus 6T, imam jedan kod sebe, zapakovan jos. Midnight Black 8/128 GB.
Dodatne info u pp.
Da li ima onaj utor za sluse?
Post Reply