Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

cyprus

#776 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Maraschino wrote: :thumbup: :thumbup:

Sto ne rece Mitar ''jesmo bili idioti pa i Vijecnicu zapalismo'', ja bih rekao ''uklonite i ne stavljajte nikakvu plocu. sve je to bila ludnica''
Ali ne, Mitar bi to opet uradio i zato treba stojati ta ploca kao opomena ko je spreman sve to ponoviti.
Zamijeni to "Mitar" sa "Miro Lazović", pa vidi koliko smisla ima...
BHCluster

#777 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote:
ovako nešto:

"U noći 25. i 26. avgusta 1992. godine, Gradska Vijećnica zapaljena je od strane Vojske republike srpske. Kako je na ovom mjestu bila smještena nacionalna biblioteka, ogromno kulturno i historijsko blago naroda Bosne i Hercegovine stradalo je u neukrotivom plamenu.

Ovaj zločin je svjedočanstvo o bezobzirnosti i sistematskom uništavanju svega što je stajalo na putu stvaranja Velike Srbije, i predstavlja simbol i karakter rata koji se vodio od 1992. - 1995."
"У ноћи 25. и 26. августа 1992. године, Градска Вијећница запаљена је од стране Војске републике српске. Како је на овом мјесту била смјештена национална библиотека, огромно културно и хисторијско благо народа Босне и Херцеговине страдало је у неукротивом пламену.

Овај злочин је свједочанство о безобзирности и систематском уништавању свега што је стајало на путу стварања Велике Србије, и представља симбол и карактер рата који се водио од 1992. - 1995."
:thumbup:
Maraschino

#778 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

cyprus wrote:

Sto ne rece Mitar ''jesmo bili idioti pa i Vijecnicu zapalismo'', ja bih rekao ''uklonite i ne stavljajte nikakvu plocu. sve je to bila ludnica''
Ali ne, Mitar bi to opet uradio i zato treba stojati ta ploca kao opomena ko je spreman sve to ponoviti.
Kakav ba Miro Lazovic? Kakve veze on ima sa paljevinom?
Covjek je davno stranu izabrao, osudio sve to i opet bi, tako da ti je poredjenje nidje veze.

Mozda si mislio da je to Miro vec davno osudio pa bi trebao i Mitru oprostiti. :-)
cyprus

#779 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Maraschino wrote:
cyprus wrote:

Kakav ba Miro Lazovic? Kakve veze on ima sa paljevinom?
Covjek je davno stranu izabrao, osudio sve to i opet bi, tako da ti je poredjenje nidje veze.

Mozda si mislio da je to Miro vec davno osudio pa bi trebao i Mitru oprostiti. :-)
Pa kakve veze ima Mitar sa paljevinom? :?
Maraschino

#780 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

cyprus wrote:
Zato sto je dio zlocinacke organizacije.
cyprus

#781 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Maraschino wrote:
cyprus wrote:
Otkud znaš da Mitar nije bio član Armije RBiH? Ako je Miro mogo biti na ovoj strani, zašto nije mogao i Mitar?

Ovom tablom je Mitar prozvan, a da se i ne zna gdje je bio u ratu i šta je radio... Isto ko i Miro...
PM72

#782 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by PM72 »

Miro Lazović je veći patriota i bosanac od 80% Bošnjaka a za Alijin isprdak on je moralna vertikala.
Ricken

#783 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Ricken »

PM72 wrote:Miro Lazović je veći patriota i bosanac od 80% Bošnjaka a za Alijin isprdak on je moralna vertikala.
Što i nije teško biti. :thumbup:
Maraschino

#784 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

cyprus wrote:
Maraschino wrote:
cyprus wrote:
Otkud znaš da Mitar nije bio član Armije RBiH? Ako je Miro mogo biti na ovoj strani, zašto nije mogao i Mitar?

Ovom tablom je Mitar prozvan, a da se i ne zna gdje je bio u ratu i šta je radio... Isto ko i Miro...
Ovo je izgleda preslo u zajebanciju. :roll:
A nije prozvan ako na tabli stoji VRS a Mitar s'tim nema nista?

Razumjeli smo. Smeta vam ''srpski''.
cyprus

#785 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Maraschino wrote:Ovo je izgleda preslo u zajebanciju. :roll:

Vrlo jasno... Ako stoji VRS, onda su prozvani Mitri koji imaju veze s tim... Ovako su prozvani svi Mitri, bez obzira da li su potezali haubicu na Trebeviću, mrznuli se u rovu u uniformi ARBiH, čuvali ovce na Kopaoniku, ili izležavali se na plaži u Sydneyu...

Da, naravno, smeta mi "srpski''... To govorim od početka... Mogu ti reći da brzo pališ, ali si tek sad razumio :-D
Last edited by cyprus on 31/10/2017 19:52, edited 1 time in total.
Maraschino

#786 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

cyprus wrote:

Vrlo jasno... Ako stoji VRS, onda su prozvani Mitri koji imaju veze s tim... Ovako su prozvani svi Mitri, bez obzira da li su potezali haubicu na Trebeviću, mrznuli se u rovu u uniformi ARBiH, čuvali ovce na Kopaoniku, ili izležavali se na plaži u Sydneyu...

Da, naravno, smeta mi "srpski''... To govorim od početka... Nije valjda da si tek sad razumio? :-D
:thumbup:

postujem
ušće

#787 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by ušće »

cyprus wrote:

Da, naravno, smeta mi "srpski''... To govorim od početka... Mogu ti reći da brzo pališ, ali si tek sad razumio :-D

Ok već je neko napisa "poštujem " ali vjeruj mi da ću se potruditi ( danas već nemam vremena ) da u tvojim postovima potražim , a znam da sam ih sretao drugačije razumijevanje za Bošnjački /muslimanski .
cyprus

#788 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

ušće wrote:Ok već je neko napisa "poštujem " ali vjeruj mi da ću se potruditi ( danas već nemam vremena ) da u tvojim postovima potražim , a znam da sam ih sretao drugačije razumijevanje za Bošnjački /muslimanski .
Bujrum...

Btw, napisao sam već ranije na ovoj temi... Nekada jesam koristio pojam islamski terorizam (ne razmišljajući puno o tome, po inerciji)... Međutim, kad sam vidio da to smeta ljudima, koji nemaju veze sa istim, a ipak se nekako osjete tim terminom prozvani, zamislio sam se i prestao... Dakle, jedino što možeš naći postove stare više godina u kojima možda spominjem "islamski terorizam", ali kako rekoh, priznao sam grešku u međuvremenu :)
pirpa

#789 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by pirpa »

cyprus wrote:

Smeta i meni što mi ljakse iz Laktaša osporava postojanje, jezik i čisto sumnjam da nekoga u RS.u zaboli ona stvar zbog toga.. Čak što više, Dodik je samo refleksija njihovog mišljenj... Da ne duljim dalje.. ne bi da uvrijedim poštene Srbe. Al protiv veliko Srpske politike se može samo, ljutom travom na ljutu ranu....
LBVIEW

#790 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
plain vanilla wrote:Nisam sve citala, pa ne znam sve prijedloge
ali, u momentu paljenja Vijecnice nije postajala ni RS ni VRS, ali su postojali cetnici
tako da stvari treba nazvati pravim imenom i napisati da su Vijecnicu zapalili cetnici
Cetnici su prestajali postojati u ww2. Vijecnicu su zapalili srbi mada evo pm72 ima nove info.
Problem su kao i uvijek dvostruki standardi. Srpski zlocinci su ok ai islamski terorizam, hrvatski genocid i bosnjacki ratni zlocinci nisu. Jevrejski zlocinci su isto ok naravno
Znao sam da ce na kraju ispasti kako su "balije same sebe gadjale". E vidis, bas iz tog razloga treba ostati ono "srpski" na ploci.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#791 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by plain vanilla »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
Cetnici su prestajali postojati u ww2. Vijecnicu su zapalili srbi mada evo pm72 ima nove info.
Problem su kao i uvijek dvostruki standardi. Srpski zlocinci su ok ai islamski terorizam, hrvatski genocid i bosnjacki ratni zlocinci nisu. Jevrejski zlocinci su isto ok naravno
Znao sam da ce na kraju ispasti kako su "balije same sebe gadjale". E vidis, bas iz tog razloga treba ostati ono "srpski" na ploci.
znam da smo u ratu agresora zvali cetnicima, bome niti se ko bunio niti je rekao da cetnici ne postoje :oops:

ali eto, mozete uzeti kao u Tuzli, 'srpski fasisticki agresor', pa ko se prepozna nek se i uvrijedi
nadInsan

#792 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by nadInsan »

cyprus wrote:
ušće wrote:Ok već je neko napisa "poštujem " ali vjeruj mi da ću se potruditi ( danas već nemam vremena ) da u tvojim postovima potražim , a znam da sam ih sretao drugačije razumijevanje za Bošnjački /muslimanski .
Bujrum...

Btw, napisao sam već ranije na ovoj temi... Nekada jesam koristio pojam islamski terorizam (ne razmišljajući puno o tome, po inerciji)... Međutim, kad sam vidio da to smeta ljudima, koji nemaju veze sa istim, a ipak se nekako osjete tim terminom prozvani, zamislio sam se i prestao... Dakle, jedino što možeš naći postove stare više godina u kojima možda spominjem "islamski terorizam", ali kako rekoh, priznao sam grešku u međuvremenu :)
Čuj ti njega, priznao grešku u međuvremenu, eh baš fino, i sada ti priznavanje greške daje za pravo da napraviš novu, još veću. Polahko, šta si se zalohco. Poredaj bolan prioritete, imaš RS i stotine ploča koje bi trebalo promijeniti, pa tamo malo prečešljaj i objasni im na tenane kako i šta.
arzuhal

#793 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by arzuhal »

Treba imenovati konkretne države, paradržave, institucije, parainstitucije, parainstitucije koje su prerasle u zvanične institucije (recimo DMS-om), itd.

Razumijem ja (i sve je to tačno, na svoj način) i "srpski agresor", i "četnički", i "srbo-četnički", i "velikosrpski", i...Međutim, to nije to, za svaki od tih epiteta, pridjeva i sličnog se mogu naći neki protivargumenti:"Ne može i ne smije se srpski narod kao takav nazvati zločinačkim, zločinci imaju ime i prezime", "Nigdje ne postoje dokumenti o postojanju i provedbi nekakvog projekta Velike Srbije", "Kakvi četnici, četnici su bili Kraljevska vojska", itd. Ne treba imenovati po nečemu što je fluidno, čega nema ili o čemu treba diskutovati ovako ili onako.

Nego lijepo imenovati da su zločine (pa i paljenje i uništavanje Vijećnice) činili i da su za zločine krivi i odgovorni vojska i policija samoproglašene Republike Srpske uz podršku državnih, vojnih i policijskih, kao i paravojnih formacija Republike Srbije.

Jer tu na okupu imamo i idejne tvorce, i naredbodavce, i izvršitelje, i razloge, i plodove tih zločina.
cyprus

#794 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

arzuhal wrote:Treba imenovati konkretne države, paradržave, institucije, parainstitucije, parainstitucije koje su prerasle u zvanične institucije (recimo DMS-om), itd.

Razumijem ja (i sve je to tačno, na svoj način) i "srpski agresor", i "četnički", i "srbo-četnički", i "velikosrpski", i...Međutim, to nije to, za svaki od tih epiteta, pridjeva i sličnog se mogu naći neki protivargumenti:"Ne može i ne smije se srpski narod kao takav nazvati zločinačkim, zločinci imaju ime i prezime", "Nigdje ne postoje dokumenti o postojanju i provedbi nekakvog projekta Velike Srbije", "Kakvi četnici, četnici su bili Kraljevska vojska", itd. Ne treba imenovati po nečemu što je fluidno, čega nema ili o čemu treba diskutovati ovako ili onako.

Nego lijepo imenovati da su zločine (pa i paljenje i uništavanje Vijećnice) činili i da su za zločine krivi i odgovorni vojska i policija samoproglašene Republike Srpske uz podršku državnih, vojnih i policijskih, kao i paravojnih formacija Republike Srbije.

Jer tu na okupu imamo i idejne tvorce, i naredbodavce, i izvršitelje, i razloge, i plodove tih zločina.
Ko nas bre zavadi, arzo :-D
Bodkin

#795 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
znam da smo u ratu agresora zvali cetnicima, bome niti se ko bunio niti je rekao da cetnici ne postoje :oops:

ali eto, mozete uzeti kao u Tuzli, 'srpski fasisticki agresor', pa ko se prepozna nek se i uvrijedi
Ni sa fasizmom nema puno veze al eto. Daj da se nabaca velikih epiteta. Zna se ko je zapalio
Tomahawk11
Globalni moderator

#796 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Tomahawk11 »

John Cleese wrote:
Bodkin wrote:Cetnici su prestajali postojati u ww2.
To nije tacno - na sarajevskom jevrejskom groblju, na primjer, bila je u ovom zadnjem ratu, doslovno, cetnicka jedinica.

I inace, okupljaju se takvi svake godine na izvjesnoj lokaciji u Srbiji, a tu su i manja postrojavanja po komsiluku...
Što li se oni hajvani ravnogorski zovu četnicima :?
arzuhal

#797 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by arzuhal »

cyprus wrote:
arzuhal wrote:Treba imenovati konkretne države, paradržave, institucije, parainstitucije, parainstitucije koje su prerasle u zvanične institucije (recimo DMS-om), itd.

Ko nas bre zavadi, arzo :-D
I, naravno, kada se promijeni tekst na pločama, treba na tom nekom zvaničnom okupljanju reći da BiH voli Vojvodinu, Sandžak i Preševsku dolinu, ali da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, te kako se nadamo da će naše pružene ruke prijateljstva Beogradu dovesti i do suočavanja i prihvatanja zločina genocida u Srebrenici kojeg su počinili vojska i policija RS-a a kojeg Srbija nije htela da spreči...Barem kao prve korake u jačanju odnosa :-D
spreca

#798 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by spreca »

Arzo ...bilo je i vojnih formacija...i to treba dodati......pa sav vojni vrh i mnogi drugi su bili na platnom spisku SRJ danasnje srbije..........nista ja nebih dodao....ako ih ne vrijedja negiranje genocida,velicanje ,skrivanje i pomoc i javni doceci haskih optuzenika ja bi na tu plocu dodao jos mnogo sto sta .....samo je ta ploca pomalehna ...danas kad su tehnologije uznapredovale ja bi nekoliko ogromnih ekrana rasporedio po Sa na kojima bi stalno pokazivao sta se je dogadjalo tada pa neka vidi svako ko dodje u Sa...zasto bi se sta skrivalo i od koga i zaradi cega.....dosta je sto nas oni lazu sad smo poceli i sami sebe lagati.........ako to nisu srbi radili neka onda kazu ko je bio u tim jedinicama...naravno da je bilo castnih i postenih srba kao sto ih i sada ima isto kao sto ima govana medju hrvatima i bosnjacima......mi se ibretimo radi te table a srbi i srbija se ne ibrete kad po svijetu lobiraju da ne prodje ona deklaracija o sreberenici u UN
pirpa

#799 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by pirpa »

Previše mi pametujemo za narod kojem je prijećeno nestankom...

Of topics pitanje... Gdje mogu naći ekskluzivni snimak pranja tramvaja
Kejn

#800 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Kejn »

Nek ostane stara ploča i nek ne seru ko što bi Mile reko...
Post Reply