palermo wrote:
Lijepo rečeno.
Ja bih samo na ovo dodao i da nerazumjevanje između "vas" i "nas" postaje sve dublje i jače. I ova dirljiva rasprava o aerodromima je baš onako ilustrativna. Mi (dakle oni koji žive u BiH) kao branimo sarajevski aerodrom nikako ne shvaćajući zašto ne možete prihvatiti činjenicu da nije sve tako crno kao što pišete, a vi (koji imate nove domovine) opet se ubiste od objašnjavanja da je aerodrom u Beču bolji od sarajevskog

. Valjda to tako ide u životu, mi branimo ono što osjećamo kao naše, vi branite ono što osjećate da je sada vaše. Ništa čudno niti nelogično......
Malo sam ovo pojednostavio,naravno da bi se moglo ići i dalje u elbaoraciju, ali niti imam sada vremena, a niti je u konačnici uopšte i bitno
Kao sto se ti ne mozes oteti tom utisku, ja se npr ne mogu oteti utisku da neki od vas reaguju na ovo ste se pise kao na neki licni napad, kao da se sa kritikovanjem toga sta ne valja u BiH pisamo vama u usta zato sto tamo zivite. Nije problem sto je aerodrom u Becu bolji od sarajevskog. Problem je sto je aerodrom u Skopju bolji od naseg (mislim nudi vise letova, ne znam je li bolji, zadnji put sam tamo bio 99e, neki mi Albanac htio uvaliti plisanog medu kao da ponesem za njega, ko iz filmova, ne lazem zivota mi

). Problem je sto SVI VECI AERODROMI u blizoj okolini NUDE VISE LETOVA na velike aerodrome i sto je do njih JEFTINIJE letititi, bar iz Amerike (posto je onaj spominjao Dubai) i problem je sto je prijevoz do istog IZUZETNO SKUP za nas standard i sto NE POSTOJI javni i pouzdan prijevoz do istog, kao i to da je parking na njemu takodje IZUZETNO SKUP.
A SVE TO ZAJEDNO ide u narativ o tome kakvi problemi postoje kod nas i ZASTO bi neko "napustio" BiH. Meni je neshvatljivo da se te stvari godinama ne rjesavaju, kao ovo sa taksistima, i da niko nikome ne odgovara za to?? Da postoji recimo stranka u Sarajevu kojoj bi JEDINA stavka u programu bila da ukinu monopol Sarajevo Taxi na aerodromu i da obezbijede javni prijevoz do tamo ja bih glasao za njih. Da ucine to bilo bi vise nego ijedna druga stranka svakako. To je samo jedan detalj recimo, al eto. Ljudi bi radije pili obecanja o nekim nedodirljivim stvarima za koje niko nikad ne mora odgovarati i za koja uvijek moze postojati opravdanje zasto nije moglo.
IZVINJAVAM se na velikim slovima.