Diwan wrote:hajib wrote:muhamed je odlicno znao i Bibliju,medjutim on se sluzi vrlo vestim lukavstvom,tako da mojsija naziva musa a.s.,abrahama-ibrahim,lota-lut,jakoba-jakub,josipa-jusuf,jonasa-jonuz,adama-adem,evu -hava....ne mogavsi da napise nesto lepse od biblije on u svoj kur an stavlja sve ono sto pise u bibliji samo,vrlo malo izmenjeno
Drug, ti si promašio temu. Ovdje je tema Božanska vjera, a ne hrišćanstvo ili druge religije koje su izmjenjene, u šta naravno spada i Biblija, a Božanska vjera nije vjera nacionalista, šovinista, mrzitelja drugih i drugog, nebeskih naroda itd.
Tako da je bolje da se nađeš na tlu tebi pogodnim, a to je nacionalistički i šovinistički, jer ti si ovdje ne radi istine , nego radi mrznje, jer da imaš imalo Nura u sebi, ne bi neke stvari govorio.
Vozdra
ma pusti Hadziba vidis da mu sve ovce nisu na broju, gdje napise
ne mogavsi da napise nesto lepse od biblije a nezna da biblija predstavlja BOga kao berbera koji brije ljudima noge i glavu, a prevozno sredstvo mu je mali andjeli Kerubi koji su oslikano kao debeljuckace bebe djevjcice sa krilima, on na njima jase i tako se prebaciva sa mjesta na mjesto, a da nepricam gdje se sunce stvara poslije dana i noci itd
a tek kako je biblija lijepo opisala Bozije poslanike
1. U knjizi Postanak (19:30-38) se kaze da je Boziji Poslanik Lut, a. s., pocinio blud sa svoje dvije kceri i da su one u tom bludnom cinu zatrudnile.
2. U drugoj knjizi o Samuelu (11:1-27) se tvrdi da je Boziji Poslanik Davud, a.s., ucinio blud sa suprugom Urija. Potom je njega na podmukao nacin ubio da bi, zatim, nju ozenio.
3. U knjizi Izlazak (32:1-6) se tvrdi da je Boziji Poslanik Harun, a.s., Izraelcima napravio tele od zlata, i da ga je zajedno s njima obozavao.
4. U Prvoj knjizi o Kraljevima (11:1-13) se veli da je Boziji Poslanik Sulejman, a.s., pred kraj svog zivota napustio svoju vjeru, obozavao kipove i sagradio im hramove.
5. U prvoj knjizi o kraljevima (13:11-30) se istice da je Boziji vjerovjesnik koji je bio u kuci proroka slagao na Boga u dostavljanju misije i da je svojom lazi obmanuo drugog vjevojesnika i tako ga bacio u srdzbu Gospodara
6. U knjizi Postanak (38:12-30) pise da je Juda sin Bozijeg Poslanika Jakuba, a.s, pocinio nemoralan cin sa snahom Tamarom (zenom svog sina Ere), i da je ona iz tog cina rodila Peresa od kojeg vode prijeklo Boziji Poslanici Davud, Sulejman i Isa (Isus), a.s., sto znaci da su svi oni djeca-osobe rodjene iz bluda
7. U knjizi Postanak (35:22) se tvrdi da je Jakubov, a.s., sin Ruben pocinio blud s ocevom prileznicom Bilhom i kada je za to saznao njegov otac nije nad njima izvrsio kaznu.
8. Prema Drugoj knjizi o Samuelu (13.1-39) Davudov, a.s., sin Amon je ucinio blud sa svojom sestrom Tamarom, a njihov otac ih nije kaznio kada je za to saznao.
9. Od Isusa biblija napravila Ludjaka koji trazi voce po grani van sezone i kad vidi da ga nema , proklinje drvo sto mu nije rodilo voca da jede van sezone, hej mozes mislit, kako se Boziji poslanici predstavljaju, odron nad odronima, i neko ce nama doci ovdje palamudit
ne mogavsi da napise nesto lepse od biblije
sreca pa imamo Kur'an koji popravlja sliku bozijih poslanika, i cisti ih od lazi sto su drugi o njima pisali
pazite sad ovo , sta nas vrli Hadzib rece
ne mogavsi da napise nesto lepse od biblije
pa da pogledamo jos jedan primjer kako biblija i Kur'an govori o odnosu isusa i Marije,
Biblija:Jeruzalemska Biblija
Ivan 2,3 Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: "Vina nemaju.
Ivan 2,4 Kaže joj Isus: "
Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!
King James Bible
Jesus saith unto her,
Woman, what have I to do with thee? mine hour is not yet come.
New American Standard 1977
And Jesus said to her, “
Woman, what do I have to do with you? My hour has not yet come.”
mozes mislit materi se obraca Zeno i jos kaze sta ja imam s tobom
da vidimo sta kaze Kur'an o Isusu i njegovoj majci
Allah nam kaze da Isus rekao :
31. i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem.
32. i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan
33. I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!"
i jos postavi taj "mrski Muhammed" isusov govor o odlasku sa ovoga svijeta u ajetu
33 bas onliko Godina
33 koliko je imao kad je napustio ovaj svijet.