SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

A ja sve konto ovaj plavokosi bivši momak...naočitije izgleda. Avdija baš djeluje sirovo i ne liči baš na mamac za djevojke...bar ne one "normalne".
The BEN10

#777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ma čudan mi je baš, mislim da kad se dogode zločini iz strasti ljudi fkt ne znaju šta rade, to je ono kad pomahnitaš baš, ko zna šta je on u svojoj glavi stvorio što ga je ostavila pa još i prohodala sa drugim momkom, ono fol "vidi kurve, našla novog, samo preko mene mrtvog i sl.". Negdje sam i čitao o psihologiji ubistava iz strasnih pobuda, teško je objasnit to stanje, nije to onaj klasični umišljaj "on je nju htio ubit i zaklat".

Mada ima i druga strana priče koja kaže da je frajko čak otišo po ovog drugog debila kilometre dalje da mu pomogne da ubije curu.
Pa jarane, jadnicu su ubili ORGANIZOVANO, MUČKI I POLAGANO. Dakle, nije ono ubistvo pukne ti film, poludiš u sekundi i prenese te. Već jednostavno su sve gadovi isplanirali, zatim je zatukli u autu (smrskali joj nos, grudni koš), pa je haman zaklali.
Smrtna kazna je jedina pravda, nema druge. Nema izgovora ni sekunde, ni opravdanja ni najmanje. Da mu je odnijela kuću i ne znam ti šta, to ne može uraditi niko. Zna se ko uzima zakon u svoje ruke. Smradovi jedni, daboga se raspali u zatvoru. Pokvari mi ova priča heftu čitavu.
Nisam je ni mogao pročitati, došao do dijela kad ga je molila da je ne udara više.
Inače ne psujem, al sad bih zavijao od muke. Da mi ih je samo pola sahata imati u svojoj vlasti. Isjekao bih im ruke i noge, ne bih trepnuo. Tako mi Stvoritelja mog.
Daryl Dixon

#778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

boogy wrote:
Baš čitam, kao scenario za kakav horor.
Da ima pravde, dao bi im samo da biraju između injekcije i stolice.
ma vješanje braco na Marin Dvoru, primjere napraviti od njih :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Jimmy McNulty wrote:Mislim da neće dobiti baš koliko očekujemo jer su potpisali sporazum o krivici...
Ne kontam kako ovo moze biti olakotna okolnost pored svih detalja o ovom svirepom ubistvu?
muha_sa

#780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Mislim da neće dobiti baš koliko očekujemo jer su potpisali sporazum o krivici...
Ne kontam kako ovo moze biti olakotna okolnost pored svih detalja o ovom svirepom ubistvu?
umjesto po 40 dobit ce po 38 godina murije. Samo što bih ja dodo i ono--bez prava na pomilovanje
Tomahawk11
Globalni moderator

#781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Treba im dati po 21....cuo sam da je tako znalo se presuditi u prosloj drzavi....ali nikad da prodje ona 21. 8-)
Nema svakako pravde u ovakvom slucaju, nema adekvatne kazne, pravo je unaprijed porazeno.
Jos samo fali da se neko sjeti price da su poremeceni i da se trebaju lijeciti.... :roll:
The BEN10

#782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Ono što u ovakvim trenucima mogu donekle razumjeti jesu one kockaste glave koje se dokazuju jedni u odnosu na druge. Pa izvoli frajeru, šaka na šaku, pištolj na pištolj. Pa ko je veća budala, ko je jači. Koliko god mi je to odvratno, to je kudikamo poštenije.
Ali hej ba, ovako psihopatski navući curu da sjede u auto, pa onda fizički inferiorno biće fizičkom silom zatući golim rukama - tačno da ti mozak stane.
Kamo sreće da se može doći do njihovih budućih cimera u zatvoru, pa platiti budalama svako malo da ovu dvojicu gaze. Ne bih žalio dati koju stoju samo da ih pregaze momački.
julisiz es grant

#783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tomahawk11 wrote:Treba im dati po 21....cuo sam da je tako znalo se presuditi u prosloj drzavi....ali nikad da prodje ona 21. 8-)
Nema svakako pravde u ovakvom slucaju, nema adekvatne kazne, pravo je unaprijed porazeno.
Jos samo fali da se neko sjeti price da su poremeceni i da se trebaju lijeciti.... :roll:
Pa u Jugoslaviji je 20 godina bila maksimalna vremenska kazna, nakon što je doživotna ukinuta, ne znam tačno kad.
Naravno, najteža kazna je bila smrtna, ali ona se nije davala tako olako kako se misli, a pogotovo smrtna kazna u prvostepenoj presudi nije značila da će osuđeni i na kraju biti pogubljen, jer su postojali pravni mehanizmi (žalba, drugostepeni postupak, pomilovanje).
Thorgerson

#784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Pa ovo je klasican primjer da je smrtna kazna itekako potrebna. Neka se nadje. Za ovakve monstrume. Jer ja fkt odavno ne pamtim da se desio ovakav brutalan zlocin i mucenje, od rata pa na ovamo. Ovo je ravno onom mucenju malog Smaje.

I zamisli ironije da ce sada braca, sestre, porodica koga je vec imala nesretna djevojka indirektno izdrzavati ovu dvojicu monstruma u zatvoru. Dakle, mi im placamo hranu, smjestaj, teretanu i sta sve imaju tamo.

Naravno nije ni zenica banja, ali jbg oni nastavljaju svoj zivot, pa kakav, takav. Ja mislim da ovakve osobe ni po cemu nemaju pravo na to. Zavezi, ukljuci struju i rijesi i njih i nas muka i troskova. A i postavi primjer.
julisiz es grant

#785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Thorgerson wrote:Pa ovo je klasican primjer da je smrtna kazna itekako potrebna. Neka se nadje. Za ovakve monstrume. Jer ja fkt odavno ne pamtim da se desio ovakav brutalan zlocin i mucenje, od rata pa na ovamo. Ovo je ravno onom mucenju malog Smaje.

I zamisli ironije da ce sada braca, sestre, porodica koga je vec imala nesretna djevojka indirektno izdrzavati ovu dvojicu monstruma u zatvoru. Dakle, mi im placamo hranu, smjestaj, teretanu i sta sve imaju tamo.

Naravno nije ni zenica banja, ali jbg oni nastavljaju svoj zivot, pa kakav, takav. Ja mislim da ovakve osobe ni po cemu nemaju pravo na to. Zavezi, ukljuci struju i rijesi i njih i nas muka i troskova. A i postavi primjer.
I ja sam za, ali nisam to spominjao, da se ne bi javila krvareća srdašca i skrenula priču na ZA i PROTIV, a nekada je ranija moderacija zabranjivala čak i civiliziranu priču na tu temu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Pa onaj ko bi se pozvao na neka prava za ovakve, trebao bi se dobro zamisliti nad samim sobom.
Naslovnica

#787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ma ovi neće izaći živi iz Zenice.
Ili će se ubiti (mada čisto sumnjam, kukavice su to), ili će ih već neko tamo ubiti.
Zaista ne mogu da zamislim da neko ovakav jednog dana izađe na slobodu.
Doduše, onaj vehabija se izvuče za ono dvoje starih, ali zahvaljujući nesposobnosti tužilaštva.
Mislim da se to ovdje neće desiti.
mali_balon

#788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Nista smrtna kazna to im je usluga, samo drustveno koristan rad i odrzavati ih u zivotu uz minimalne napore....a navece pred spavanje vaspitanj tj. vezivanje u cuceci polozaj uz zvuke sejtanske muzike (ko sto su ameri radili u guantanamu)...
Cuj smrtna kazna .....easy way out
muha_sa

#789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

metak je za ove monstrume nagrada
supercali

#790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Gradnja autoputa
Poslati ih sa onim kuglama i nek tucaju prenj i samo im dati hrane i vode da ostanu zivi
Kombat

#791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
umjesto po 40 dobit ce po 38 godina murije. Samo što bih ja dodo i ono--bez prava na pomilovanje
Ljudi koji nisu imali direktno iskustvo sa nesposobnim korumpiranim kretenima koji rade u institucijama ove nazovi drzave u pokusaju jos uvijek ne shvataju u kakvoj usranoj vukojebini zive, tako da cu biti prisiljen (vjerovatno deseti put) opet ponoviti primjer iz mog licnog iskustva...iz stvarnog zivota.

Pichke koje rade u tuzilastvima, a to se odnosi na sve - od kantona, federacije pa do suda BiH i odjela za ratne zlocine, smatraju olaksavajucom okolnosti apsolutno sve sto im moze posluziti kao izgovor da oslobode ili umanje kaznu onoj osobi za koju su to naplatili (uzeli pare) - nekada je to potpisivanje sporazuma o krivici jer imaju zakonsku osnovu da se time drzavi ustedi novac (wtf), a nekada su to pateticniji izgovori tipa da je se navedeni pojedinac eto uspio razmnozavati pa da mu nema ko hraniti stenad koju je napravio...jer eto biva, potice iz porodice u kojoj vlada teska materijalna situacija...MRSSSHHH STOKO.
Clan moje najuze porodice je ubijen zavezanih ruku pred svjedocima za vrijeme rata, i ubica je dobio od PiH suda za ratne zlocine cak 3.5 godine zatvora jer je potpisao sporazum o krivici...
Sjeca li se danas jos uvijek iko onog kretena drota iz Mostara sto je sluzbenim pistoljem ubio djevojku koja ga je ostavila? Ubistvo s predumisljajem koje nosi ne niz nego TOM otezavajucih okolnosti (OSL, na duznosti, sluzbeno oruzje, itd...). Nagradno pitanje za sve - znate li koliko je dobio od suda ove vukojebine i kada izlazi?

Prema tome, ne zavaravajte se...cak i ako ovi moroni nemaju nikog iz stranke da nazove za njih ili nemaju para da uplate slobodu, nece dobiti vise od 15 godina, i spreman sam za to ruku na panj staviti. Izlaze za 10...a onda ce biti pametniji pa ce zrtve zakapati na malo udaljenijim lokacijama...

:run:
julisiz es grant

#792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Samo u nas ima da se jebeno TUŽILAŠTVO trudi da se nagodi sa optuženima i onda traži što manje kazne, kao da rade posao odbrane. Pa zar nije vrhunac profesionalnog izazova da dokažeš sve elemente svoje optužnice i d onaj koga tužiš dobije najveću moguću kaznu?
Ako uopšte postoji profesionalni izazov među preplaćenim likovima, gdje pare uredno liježu radio-ne radio.
ultima_palabra

#793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ma čudan mi je baš, mislim da kad se dogode zločini iz strasti ljudi fkt ne znaju šta rade, to je ono kad pomahnitaš baš, ko zna šta je on u svojoj glavi stvorio što ga je ostavila pa još i prohodala sa drugim momkom, ono fol "vidi kurve, našla novog, samo preko mene mrtvog i sl.". Negdje sam i čitao o psihologiji ubistava iz strasnih pobuda, teško je objasnit to stanje, nije to onaj klasični umišljaj "on je nju htio ubit i zaklat".

Mada ima i druga strana priče koja kaže da je frajko čak otišo po ovog drugog debila kilometre dalje da mu pomogne da ubije curu.
Ma zločin iz strasti je obično u afektu, neko nekog uhvati u prevari ili nakon svađe. Ovo je najstravičnije ubistvo sa predumišljajem, danima su ovo planirali i isplanirali do u detalje, napregli svoje skromne mozgove do krajnjih granica.

Zakon bi se morao pobrinuti da ovakvi slučajevi više nikad ne vide svjetlo dana.
Tomahawk11
Globalni moderator

#794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

@Kombat, nazalost, u pravu si. Drzava za kriminalca, za ubicu, psihopate. Ostali su najebali.
Zato i rekoh ranije - pravo je u ovom slucaju vec porazeno.
Sve i da dobiju neku kaznu koja s pravne strane izgleda kao pravedna, to nece biti dovoljno.
Kad uzmemo u obzir ovo sto navede Kombat, ne bi bilo cudno da ovi smradovi za 10-ak godina budu vani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:

Ma zločin iz strasti je obično u afektu, neko nekog uhvati u prevari ili nakon svađe. Ovo je najstravičnije ubistvo sa predumišljajem, danima su ovo planirali i isplanirali do u detalje, napregli svoje skromne mozgove do krajnjih granica.

Zakon bi se morao pobrinuti da ovakvi slučajevi više nikad ne vide svjetlo dana.
Kakav zlocin iz strasti....okrutno ubistvo.
Bio je u okolini Gorazda slucaj prije par godina kad je tip ubio nju i sebe, nadjeni su potpuno goli u autu u nekoj sumi....sto to ovaj hajvan ne ubi i sebe kad ga je karasevdah spucao?

Nemamo bas ceste slucajeve ovog tipa, nije ovo USA, ovo je mala zemlja. Ovo treba tretirati kao poseban slucaj, a shodno tome posebno i kazniti.
julisiz es grant

#796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Dobiće oni dobru kaznu, u to ne treba sumnjati. Ipak je ovo nešto drugo, detaljno isplanirano ubistvo, i izvršeno na svirep način.
Imamo primjere onog tipa iz Krajine što je ubio djevojku (ne svoju) pa ga otkrili nakon 10 godina pomoću DNK. Taj je dobio 35 godina, maksimalno koliko je mogao dobiti po tadašnjem zakonu. Presudu je potvrdio i Vrhovni sud FBiH. Ubice Smaje Ćesira po 40, prvostepeno, takođe pravosnažno. Tako da će ga i ovi dobro fasovati. Možda čak Avdija dobije i par godina manje, jer nije on lično ubio, ali je bio mastermind, a ne znam kako u nas zakon to tretira.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

ma kupovat pistolje i nek tuzilastvo potpisuje sporazum s onim ko prije potegne... jebes to ako cu se nekom slinavcu sklanjat kontajuci imal utoku il nema, vako brate jes to od babe pokupio seljacke fore pa pljus pljus ko koga, mrshhh u picku materinu narkomansko papansku...
Naslovnica

#798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

pici wrote:ma kupovat pistolje i nek tuzilastvo potpisuje sporazum s onim ko prije potegne... jebes to ako cu se nekom slinavcu sklanjat kontajuci imal utoku il nema, vako brate jes to od babe pokupio seljacke fore pa pljus pljus ko koga, mrshhh u picku materinu narkomansko papansku...
8-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

Naslovnica wrote:
pici wrote:ma kupovat pistolje i nek tuzilastvo potpisuje sporazum s onim ko prije potegne... jebes to ako cu se nekom slinavcu sklanjat kontajuci imal utoku il nema, vako brate jes to od babe pokupio seljacke fore pa pljus pljus ko koga, mrshhh u picku materinu narkomansko papansku...
8-)
8-)
vješalica

#800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

supercali wrote:Gradnja autoputa
Poslati ih sa onim kuglama i nek tucaju prenj i samo im dati hrane i vode da ostanu zivi
Ovaj format kretena bi pojeo kamenu kuglu ako mu se ukaze prilika da bjezi
Post Reply